[ stil @ 01.07.2009. 19:17 ] @
25. Univerzijada "Beograd 2009" Prenos svečanog otvaranja. RTS1 Utisci. [Ovu poruku je menjao stil dana 01.07.2009. u 22:18 GMT+1] |
[ stil @ 01.07.2009. 19:17 ] @
[ srlexic @ 01.07.2009. 21:20 ] @
Za jednu siromašnu državu kakva smo mi, ceremonija je bila sjajna, odlična produkcija i zaista prelepa slika za ceo svet!
[ rdragan79 @ 01.07.2009. 21:27 ] @
OK, satelitski feedovi? Koji satelit / freq/pol/symb i ako je skremblovano da li se mogu doznati kljucici?
[ blaza @ 01.07.2009. 21:31 ] @
Utisak bi bio mnogo bolji da je Djelicu proradio mikrofon iz prve.
[ flylord @ 01.07.2009. 21:41 ] @
A sto ne: Univerzijada "Srbija 2009"? Sta smo mi ostali?
[ Skandy @ 01.07.2009. 21:52 ] @
^ Zato sto i Vancouver 2010, London 2012, Sochi 2014......
[ flylord @ 01.07.2009. 22:00 ] @
ne zanimaju me london i ta ostala mesta... ali me i te kako zanima sto trose ogromne pare za beograd, a nisu dali ni dinara da se renovira hala u Nishu kad smo imali medjunarodna takmicenja ovde...
[ stil @ 01.07.2009. 22:24 ] @
[ vladd @ 01.07.2009. 22:34 ] @
Citat: flylord: ne zanimaju me london i ta ostala mesta... ali me i te kako zanima sto trose ogromne pare za beograd, a nisu dali ni dinara da se renovira hala u Nishu kad smo imali medjunarodna takmicenja ovde... Zato sto je grad Beograd organizator, i trose se pare iz gradskog budzeta. A bilo bi protiv zakona da se beogradske pare arce u nisu :) Poz [ flylord @ 01.07.2009. 23:01 ] @
ali se niske pare ubacuju u beogradski budzet...
@stil : hvala za info, nisam znao... [ Milan Gligorijevic @ 01.07.2009. 23:38 ] @
Je l' ima negde video da se skine za nas koji nismo mogli da gledamo?
[ New Village DC @ 02.07.2009. 01:55 ] @
[ despotbg @ 02.07.2009. 02:36 ] @
Ruzno je... Za ljude iz BG ostali delovi srbije i ne postoje... Jadna je Srbija kad se gradovi (Nis, Vranje, Kragujevac, Nova Varos, Sombor...) reklamiraju po BG na bilbordima... Poruka SRBIJA OD SRCA... jbg. cinjenica je da za ogromnu vecinu Beogradjana ostatak Srbije i ne postoji.
[ Zoran Rodic @ 02.07.2009. 08:05 ] @
Beograd jeste trećina Srbije po broju stanovnika
E sad, bez da se upada u neki flejm voleo bih da mi neko objasni zašto se misli da Beograđane boli uvo za ostatak Srbije? Šta to beograđanin treba da uradi kako bi kragujevčanin stekao drugačiji utisak? @flylord Jel može neki info kako to pare iz Niša idu u Beograd Po kom osnovu i zašto? Iskreno, za to prvi put čujem i deluje mi potpuno suludo [ drbogi @ 02.07.2009. 11:45 ] @
Postoji više načina, npr. carinici u Nišu, Kragujevcu, NSu, bilo gde, postanu naprasno kurcheviti- deru, treba im po 2 meseca da ocarine robu, a ako to uradiš u BGDu rešiš problem za jedan dan, jeste da je malo skuplje, ali opet jeftinije nego da izgubiš vreme. Onda tržišno razmisliš, pronađeš svoj interes, i eto para u BGDu.
Postoje i drugi načini, npr. zapitaj se zbog čega novac prvo ide u republiku, pa se odatle vraća lokalnim upravama, ali glupo je sada ukazivati na očigledne metode prelivanja novca. Ako se to nastavi u ovoj meri, nemoj se Rodiću iznenaditi kad osvaneš u blokadi, kao onomad u Sarajevu što je bilo. A pošto su to ideološki patentirali isti političari, red bi negde i bio da osete sve blagodeti svoje višegodišnje politike na sopstvenoj koži. Nije da se radujem, ali ne bih bio ni preterano tužan da se ovakav "crni" scenario obistini. [ sasa_vidic @ 02.07.2009. 12:08 ] @
Citat: Zoran Rodic: Beograd jeste trećina Srbije po broju stanovnika E sad, bez da se upada u neki flejm voleo bih da mi neko objasni zašto se misli da Beograđane boli uvo za ostatak Srbije? Šta to beograđanin treba da uradi kako bi kragujevčanin stekao drugačiji utisak? @flylord Jel može neki info kako to pare iz Niša idu u Beograd Po kom osnovu i zašto? Iskreno, za to prvi put čujem i deluje mi potpuno suludo ************************* Eto vidiš, prvi put čuješ, a čovek u godinama. Centralizacija je čudo, ako želiš da upropastiš državu, a ti centralizuj, to je siguran put u propast jedne države. Beograd je na jaslama provincije od 1945, sve što je izgrađeno u Bg-u, pravljeno je od opštinskih para Kladova, Niša, Kragujevca itd... ***************************************** Nikakav info ti nije potreban , spusti se malo na jug ili istok zemlje, videćeš . Beda na kvadrat. Generalno. ***************************************** Oko 5% se vraćalo opštinama od para koje su i nastale u tim opštinama na ime raznih prihoda. Kako je trenutno sada stanje ne znam , ali sumljam da se nešto promenilo. A o migraciji stanovništva provincija-Bg da ne govorimo.Gde su pare tu je i muzika. U Bg ima 20% Beograđana. ******************************************* Skoro mi je pričao deda kako su ih 50-tih godina potrpali u kamione da grade Novi Beograd, onako za đžabe, dobrovoljno.Godinu dana. Ora je pravi način da, pravi način da.... [ pitikovski @ 02.07.2009. 12:25 ] @
Pa sada je demokratija, nema vise prisilnih radnih akcija, sami odlucujemo gde ce nam pare iz budzeta odlaziti.... lepo nas pitaju na izborima koju opciju zelimo.
[ Zoran Rodic @ 02.07.2009. 12:29 ] @
Direkt pare da idu iz jednog grada u drugi ... taj film nema da se gleda, osim ako nije u pitanju neka pomoć.
Pare su se slivalu u Republiku iz Kragujevca kao što su se slivale i iz Beograda pa onda respodeljivale po projektima i nameni. E sad, kao što rekoh Beograd jeste trećina Srbije pa je normalno da i vuče najviše para ... ali ne zaboravi da Beograd ima dosta svojih priliva i da zaista ima najviše para. Nije džabe gradonačelnik Beograda prozvan drugim čovekom Srbije posle premijera. E sad, ta priča ... svi smo mi gradili Beograd ... samo menja lokaciju od teme do teme Te smo izgradili letovališta u Hrvatskoj ... te smo izgradili Zrenjanin ... pa smo izgradili Prištinu i univerzitet ... pa smo izgradli ovo pa ono .... A migracije ... hm Prvo se popunilo Dedinje sa crnogorskim generalima ... pa centar grada Onda je za zastavnike napravljen Novi Beograd ... i tako je krenulo Za sve ovo, beogradjani su najmanje krivi Ne osećam se ni malo odgovornim za ovo ... jbt... jedino da poklonim nekom gajbu i da odem u Nis da zivim. [ vilil1 @ 02.07.2009. 12:34 ] @
Jel to opet na ESu izbijaju neki provincijski kompleksi? Kad god se nesto desava u BGu, ovde se uvek javlja neko sa cuvenim Zasto BG, a moje pare idu u BG, a BG gradimo mi iz provincije...Cak ima i prizivanja(malo zluradog), Sarajevskog scenaria!? O cemu se radi ovde?
Beograd ne dobija pare iz unutrasnjosti, ali bi TREBALO DA DOBIJA! Ne znam da li se ijedan rodjeni Beogradjanin preselio-doselio u recimo Kursumliju, ili bilo koje manje mesto, ali zato ima masovnih obrnutih primera. Pa zasto onda Kursumlija ne bi placala neki porez BGu zato sto zbrinjava njene stanovnike? Pa zasto se nijedan doseljenik u BG iz pasivnih krajeva malo ne potrudi da svom zavicaju obezbedi nesto. Koliko ima samo poslovnih ljudi u BGu poreklom iz unutrasnjosti. Da li se ti zitelji BGa sete da nesto, nekako, pomognu zavicaju? Ili ih boli uvce za sve to? [ žutokljunac @ 02.07.2009. 12:37 ] @
Koliko znam, budžet grada Beograda je skoro kao svi budžeti ostalih gradova. Ne bih da ulazim u ovu priču jer ona traje dugo, Trepča gradi, Beograd se gradi, i te fore... ali shvatam, kriza, nemaju ljudi para pa gde će nego udri po Beogradu.
[ Nothingman @ 02.07.2009. 12:56 ] @
Ovo je prosto neverovatno kako se uvek neko nadje da temu odvede u totalni off.
Ako hocete da se prepucavate o odnosu Bgd - ostatak zemlje, otvorite sebi drugu temu. [ Zoran Rodic @ 02.07.2009. 12:59 ] @
Citat: drbogi: Postoji više načina, npr. carinici u Nišu, Kragujevcu, NSu, bilo gde, postanu naprasno kurcheviti- deru, treba im po 2 meseca da ocarine robu, a ako to uradiš u BGDu rešiš problem za jedan dan, jeste da je malo skuplje, ali opet jeftinije nego da izgubiš vreme. Carina je deo ministarstva finansija i nema apsolutno nikakve veze ni sa jednom gradskom upravom Citat: Ako se to nastavi u ovoj meri, nemoj se Rodiću iznenaditi kad osvaneš u blokadi, kao onomad u Sarajevu što je bilo. Ne kapiram [ Slobodan Milivojevic @ 02.07.2009. 13:09 ] @
Citat: Zoran Rodic: Za sve ovo, beogradjani su najmanje krivi Ne osećam se ni malo odgovornim za ovo ... jbt... jedino da poklonim nekom gajbu i da odem u Nis da zivim. Pa kako da kazem, a zasto da ne dodjes? Ne moras da poklonis stan, to te niko ne tera. Drugo je pitanje sto su potarine ogromne, pa se nikome i ne isplati da nesto proizvodi ovde na jugu i to plasira u BGD, kad mu je jeftinije (cisto zbog transporta) da to radi "gore". Kad vidim Djilasa da na tv-u kaze da je 60.000 novih ljudi svake godine dobro doslo u BGD, zapitam se, pa gde stane jedan prosecan srpski grad u taj Beograd svake godine, da li taj Beograd ima kapacitet da primi toliko ljudi svake godine, i ako 60.000 novih ode svake godine u BGD, za 50 godina ce svi ziveti u tom gradu. [ Bojan Basic @ 02.07.2009. 13:18 ] @
Citat: Zoran Rodic: Beograd jeste trećina Srbije po broju stanovnika Citat: Zoran Rodic: Beograd jeste trećina Srbije Sa http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1199: Citat: Prema popisu stanovništva iz 2002. godine, na široj teritoriji Beograda živi 1.576.124 stalna stanovnika, a na užoj 1.273.651 stanovnik. Sa http://webrzs.stat.gov.rs/axd/osn.php?kljuc=1: Citat: REPUBLIKA SRBIJA Broj stanovnika prema popisu 2002: 7498001 I sad prostom računicom vidimo da je 7.498.001 / 1.576.124 = 4.75724, tj. Beograd je tek nešto više od petine Srbije po broju stanovnika, a ni blizu trećine. Dalje, ukoliko neko skrene pažnju na to da je popis rađen relativno davno, dolazimo do zaključka da onda nemamo pouzdanih podataka iz sadašnjice, pa izjava da je Beograd trećina Srbije može da predstavlja samo frljanje nekim procenama koje nemaju baš mnogo realnog uporišta. I štaviše, ukoliko se oslonimo na Đilasovu procenu koju je Slobodan upravo pomenuo, na gornji broj stanovnika Beograda treba dodati još 7*60.000 = 420.000, odnosno ispada da Beograd danas ima oko 2.000.000 stanovnika. Onda je 7.498.001 / 2.000.000 = 3.7490005, pa čak ni s ovakvim rastezanjem ne dolazimo ni blizu te čuvene trećine. Rezime: neki zaključci u ovoj temi su malo pretenciozno napisani. [ srlexic @ 02.07.2009. 13:33 ] @
Citat: [url=/p2322218]Kad vidim Djilasa da na tv-u kaze da je 60.000 novih ljudi svake godine dobro doslo u BGD, zapitam se, pa gde stane jedan prosecan srpski grad u taj Beograd svake godine, da li taj Beograd ima kapacitet da primi toliko ljudi svake godine, i ako 60.000 novih ode svake godine u BGD, za 50 godina ce svi ziveti u tom gradu. Cifra zaista deluje impozantno, ali je zaista istinita. Poslednjih godina prisutni su izrazi ''balkanizacija Beograda'', ''novosadizacija Vojvodine'' i ''beogradizacija Srbije'', pomalo nezgrapni, ali mislim da u potpunosti odgovaraju istini. U Novi Sad se svake godine slije ogroman broj stanovnika BiH (80/20 za Republiku Srpsku), koji ima i ogroman broj studenata koji posle studija ostaju. Beograd je posve drugačija priča - interesantno je da i stanovnici Hrvatske sve češće traže posao u Beogradu, dok je činjenica da je centralna Srbija ''apsolutno pusta'', što zbog preseljenja u BG, što zbog ogromnog broja odlazaka u inostranstvo [ sasa_vidic @ 02.07.2009. 13:36 ] @
Citat: Zoran Rodic: Za sve ovo, beogradjani su najmanje krivi Ne osećam se ni malo odgovornim za ovo ... jbt... jedino da poklonim nekom gajbu i da odem u Nis da zivim. Ok je to , niko i ne kaže da ste vi Beograđani krivi. Kriv je sistem. A i svaka tema odlazi u off zato što su takva vremena, bez budućnosti, očigledno. I malo šale, sećate se šta je Matija Bećković poodavno pisao: Mlada bi se pre udala za navijača Crvene Zvezde iz Bg-a nego za doktora iz unutrašnjosti... Tako nekako ide tekst. Nisam u toku, da li ima prenosa na Tv-u, kad počinju takmičenja, šta je dobro pratiti i šta bi bilo najzanimljivije za gledati? [ Zoran Rodic @ 02.07.2009. 13:56 ] @
Citat: Bojan Basic: I sad prostom računicom vidimo da je 7.498.001 / 1.576.124 = 4.75724, tj. Beograd je tek nešto više od petine Srbije po broju stanovnika, a ni blizu trećine. To je teorija Praksa kaže da ima nešto jače od 2,2 miliona pa do 2,5 ... sezonski radnici, studenti ... A što se tiče popisa, u svakoj zgradi imaš 20-25% onih sa mestom prebivališta van beograda, tj. žive u iznajmljenim stanovima I ovo nije paušalna procena već moje zapažanje sa poslednja 2 popisa stanovništa u kojima sam učestvovao. Da se razumemo, nemam ja ništa protiv da bilo ko dođe u ovaj grad i želim mu sve najbolje, al brate ajde više dosta pljuvanja po ovom gradu. Kako se kome digne, dodje i polupa grad, zapali centar grada ... ambasadu .... i svi ga pljuju ... a za početak niko ne nalazi za shodno da pikavac baci u kantu za djubre. I onda je kriva Univerzijada što je Srbija opljačkana ... i svi Beograđani đuture Citat: Kad vidim Djilasa da na tv-u kaze da je 60.000 novih ljudi svake godine dobro doslo u BGD, zapitam se, pa gde stane jedan prosecan srpski grad u taj Beograd svake godine, da li taj Beograd ima kapacitet da primi toliko ljudi svake godine, i ako 60.000 novih ode svake godine u BGD, za 50 godina ce svi ziveti u tom gradu. Nažalost, tako je Samo, nije tu kriv ni Đilas ni građani Beograda, već neko drugi [Ovu poruku je menjao Zoran Rodic dana 02.07.2009. u 15:07 GMT+1] [ zaraza @ 02.07.2009. 14:06 ] @
Evo jednog gripoznog Australijanca na Univerzijadi...
[ pitikovski @ 02.07.2009. 14:10 ] @
Sad ce da ga posalju za Nis u karantin. :)
[ Slobodan Milivojevic @ 02.07.2009. 14:16 ] @
^ Sve ce da nas pobije De smo nasli da pravimo univerzijadu u sred pandemije?!
Citat: Zoran Rodic: To je teorija Praksa kaže da ima nešto jače od 2,2 miliona pa do 2,5 ... sezonski radnici, studenti ... A što se tiče popisa, u svakoj zgradi imaš 20-25% onih sa mestom prebivališta van beograda, tj. žive u iznajmljenim stanovima I ovo nije paušalna procena već moje zapažanje sa poslednja 2 popisa stanovništa u kojima sam učestvovao. Da se razumemo, nemam ja ništa protiv da bilo ko dođe u ovaj grad i želim mu sve najbolje, al brate ajde više dosta pljuvanja po ovom gradu. Kako se kome digne, dodje i polupa grad, zapali centar grada ... ambasadu .... i svi ga pljuju ... a za početak niko ne nalazi za shodno da pikavac baci u kantu za djubre. I onda je kriva Univerzijada što je Srbija opljačkana ... i svi Beograđani đuture Nažalost, tako je Samo, nije tu kriv ni Đilas ni građani Beograda, već neko drugi [Ovu poruku je menjao Zoran Rodic dana 02.07.2009. u 15:07 GMT+1] Kriv je sistem koji otezava kretanje ljudi i roba u Srbiji, problem je sto se suvise malo para vraca lokalnim samoupravama, problem je sto su se svi dali u trgovinu, mi nista ne proizvodimo i nista ne izvozimo. A trgovina moze da uspe u velikim gradovima zato sto se pare slivaju od onoga sto je jos malo ostalo. Ali do kad ce to, ne znam... Imam ideju da iznajmimo na 99 godina vecinu Srbije, pa cemo da se zguramo svi u Beograd, i da zivimo od kirije. Drugo ne znamo. Nemojte lose da me shvatite, nemam ja nista protiv Beogradjana ili protiv bilo kog drugog. Imam protiv sistema koji dovodi do ovakve situacije. Problem je mnogo dublji nego sto se vidi sa povrsine. [ Nabukodonosor @ 02.07.2009. 14:21 ] @
@Zoran Rodic
Daj ne pametuj vise molim te. Sad ces jos ovde svim ovim ljudima koji zive u unutrasnjosti da dokazes da im nije toliko lose koliko oni pricaju. 50 godina (neki manje neki vise) svi mi znamo i gledamo gde idu pare, samo ti odjednom si provalio neku zivotnu istinu kako to nije tako vec je onako kako ti pricas. Srbija radi Beograd se gradi. [ drbogi @ 02.07.2009. 14:28 ] @
Citat: Zoran Rodic:Carina je deo ministarstva finansija i nema apsolutno nikakve veze ni sa jednom gradskom upravom Tačno, a gradska uprava nema nikakve veze sa Univerzijadom jer: Citat: Pazite, Univerzijada se u potpunosti finansira iz budžeta. U vezi s tim, svaka društvena kriza se reflektuje i na naš finansijski kapacitet. U skladu sa navedenim činjenicama, odlučili smo da za svakodnevnu vožnju ne koristimo porše, koji nam je generalni sponzor, većfolcvagen polo. Takođe, umesto svečanog otvaranja na stadionu Crvene zvezde, koja bi koštalo oko 10 miliona evra, identičan događaj u Beogradskoj areni iznosiće 800.000 evra. Osim toga, korigovali smo način na koji će biti mereno vreme na čemu smo uštedeli 10 miliona evra. Imali smo nameru da u univerzitetskom selu izgradimo kuhinju, ali zbog ekonomske krize koristićemo kuhinju u Ekspocentru, što nam garantuje uštedu od 4 miliona evra. http://www.danas.rs/dodaci/vik...budzeta.26.html?news_id=159120 Što se tiče mesta carinjenja roba, ono je važno, jer se u tom mestu i plaća PDV, pa nije svejedno hoće li 18% od nečega biti vraćeno beogradskoj ili nekoj drugoj lokalnoj upravi. U svakom slučaju, lokalna-gradska vlast nije finansirala Univerzijadu. [ Zoran Rodic @ 02.07.2009. 14:29 ] @
@Nabukodonosor
Mogao bi barem da pročitaš šta sam napisao Inače, mi u Beogradu živimo sjajno ... sve puca od para ... niko ne pretura po kontejneru, firme se ovde ne zatvaraju i opšte je poznato da se u Beogradu ne dobija otkaz. [ Mister_rap @ 02.07.2009. 14:30 ] @
Citat: Praksa kaže da ima nešto jače od 2,2 miliona pa do 2,5 ... sezonski radnici, studenti ... Al pitanje je koliko njih ima srpsko drzavljanstvo... Ja imam utisak da iz Bg-a "deportujes" crnogorce i bosance, da bi se doslo na nekih milion i eventualno koju stotinu :D [ drbogi @ 02.07.2009. 14:48 ] @
@ Mister_rap
Misliš onako humano da ih preseliš, ili ne daj Bože onako staromodno kao npr. Jevreje za vreme WWII? Šta ima oni da se tu kurobecaju, a ni srpsko državljanstvo nemaju? Nego, Šćepanoviću, razmisli ti još malo, možda ti se želje i ostvare, imaš čudno prezime, kanda si ti iz susedne ekološke države.... :/ [ žutokljunac @ 02.07.2009. 14:58 ] @
Ovo da Beograd ima 1,6 miliona nije tačno. I sam sam bio ubeđen da je tako, ali onda sam našao relevantne podatke i video da Beograd ima 2,6 miliona. Onih 1,6, to su ustvari samo oni koji su na biračkim spiskovima, dakle punoletni. Isčačkaću taj podatak, a mislim da sam ga pronašao na zvaničnoj stranici grada.
Dakle, dezinformacija stranih obaveštajnih službi, pete kolone, nevladinih organizacija i ubačenih elemenata. [ Mister_rap @ 02.07.2009. 15:00 ] @
@drbogi
Ja nisam rekao da ikoga treba preseliti :D Samo iznosim svoje zapazanje sto se tice prisutnosti naroda iz CG i Bosne na teritoriji Beograda... Enivej, ja sam iz CG i nemam srpsko drzavljanstvo. [ reject @ 02.07.2009. 15:35 ] @
Citat: srlexic:Za jednu siromašnu državu kakva smo mi, ceremonija je bila sjajna, odlična produkcija i zaista prelepa slika za ceo svet! Hvala! Svi ukljuceni u ovu pricu su se stvarno iscimali da se ovo odradi kako treba, ja mogu samo da zloupotrebim forum da jos jednom kazem kolegama - Svaka cast, majstori! [ Horvat @ 02.07.2009. 15:54 ] @
ja sinoc taman na vreme okrenuo kanal,kad je zavrsio onaj debeli monolog...pa sam malo gledao "priredbu" na velikom ekranu...nisam nesto odusevljen,ideja je lepa,ali realizacija jako low...mislim sto se animacije tice...
a i ona triumfalna kapija,tacnije oni stupovi,to mi je skroz bzvz odradjeno a i ono paljenje baklje ih malko zezilo,morali su pomerati "grom",da ne kazem teslin transformator a i komentator je odvratan bio sto se tice "beograd 2009",koliko sam video na reklami ,nisu takmicenja samo u begesu nego u jedno 7 [da ne lazem sad,ne secam se tacnog broja] gradova,izmedju ostalih novi sad i vrsac...e ako je to bg,onda stvarno ova "drzava" nek menja ime [ germanchc @ 02.07.2009. 15:57 ] @
Po meni ... totalno bacanje para...ma da ambasadori truc,truc, , na svakom cosku u BG-u stoji po jedan pandur za dzaba , ne regulise saobracaj znaci nista samo stoji onako i tako po ceo dan.
Citat: Nabukodonosor: @Zoran Rodic Daj ne pametuj vise molim te. Sad ces jos ovde svim ovim ljudima koji zive u unutrasnjosti da dokazes da im nije toliko lose koliko oni pricaju. 50 godina (neki manje neki vise) svi mi znamo i gledamo gde idu pare, samo ti odjednom si provalio neku zivotnu istinu kako to nije tako vec je onako kako ti pricas. Srbija radi Beograd se gradi. Hahha , a sta se to u Bg-u izgradilo za proteklih 20 godina ? Mozda je faktor koliko to srbija radi toliko se i beograd gradi ( dakle nista) . Sa druge strane u beogradu ima 500k registrovanih vozila na podruciju grada, nijedna se nova ulica nije napravila... nista, pa jel bi mozda hteo da se napravi neki most u kraljevu koji ima 20k automobila ... ? Sta se to gradi od "vasih " para po beogradu ? [ Dush0ica @ 02.07.2009. 16:13 ] @
Di su naši novci?
[ drbogi @ 02.07.2009. 16:20 ] @
@Mister_Rap
Vidiš da sam odmah video da si Crnogorac, ali, to nema veze, nije Beograd u Nemačkoj pa da su mu strani radnici problem, zato mi je glupo to povezivanje pitanja boravka u BGDu i državljanstva. Citat: germanchc: Hahha , a sta se to u Bg-u izgradilo za proteklih 20 godina ? .... ... Sta se to gradi od "vasih " para po beogradu ? Problem i jeste u tome što se ništa značajno nije izgradilo, a da se trošilo, trošilo se, nije da nije... U Beogradu se od para UŽASa i Vojvodine, gradi, tj. kupuje tim parama, politička stabilnost ovog režima. U njihovim očima je to najveća i najznačajnija investicija, doduše i najskuplja pa ne stižu ni da okreče ono što je izgrađeno za vreme Tite. [ zorg @ 02.07.2009. 16:20 ] @
Napred naši!
http://www.youtube.com/watch?v=VZm_rfhg_dk [ žutokljunac @ 02.07.2009. 16:22 ] @
[ zaraza @ 02.07.2009. 16:41 ] @
Gde je moj Terminator?
http://www.youtube.com/watch?v=WeC-lGnajT0 [ drbogi @ 02.07.2009. 16:57 ] @
Vranje radi Požarevac se gradi!
Citat: Vranje, Požarevac, Beograd -- Takse koje su građani Vranja skoro pet godina plaćali za razne administrativne poslove umesto da služe izgradnji njihovog grada odlazile su u - Požarevac. http://www.b92.net/info/vesti/...v_category=9&nav_id=368980 [ despotbg @ 02.07.2009. 17:02 ] @
Ljudi ne mlatite... Nisam bezveze rekao da ljudi iz BG i ne znaju da u Srbiji ima neki drugi grad!!! Vi pričate a krenite nizbrdo dalje od Barajeva!!! Neko je ovde rekao "u BG niko ne može da ti da otkaz" e a u Srbiji je situacija "ne može niko da ti da posao" .
Ja sam u BG vec 3 godine, studiram. I ja sam sam počeo da osećam kao da mi je cela Srbija Beograd. A nije, kad krenem prugom Beograd - Priboj sve crno!!! Zamislite opštinu Priboj od cca 30000 stanovnika gde se za 1god rodilo 150beba!!! Nekad u gradu u osnovnoj školi bilo 18 odelenja po 28-30 djaka u mojoj generaciji 87, a sad ima 10 odelenja po 16-18 đaka...Mrzim i da odem u rođeni grad, da mi roditelji nisu dole verovatno nikad ne bi ni otisao. Otprilike kao 90te ovde, pojavili se upasani opasni likovi, ljudi se navukli masovno na heroin, u celom gradu možda 100ljudi radi u nekoj proizvodnji, pošto su sve fabrike preminule. To je grad kafića i kladionica... [ stil @ 02.07.2009. 17:16 ] @
U toku je snimak svečanog otvaranja. RTS 2
18:00 25. Univerzijada "Beograd 2009", snimak svečanog otvaranja 19:55 Univerzijada-Košarka: Srbija-Grčka, prenos 21:45 Univerzijada-Odbojka: Srbija-Liban, snimak [ filip_caca @ 02.07.2009. 18:27 ] @
beograde,beograde u bodljikavu zicu nek te ograde...
pre bese na tvu...rece neko...sve jasno u jednoj recenici manja je razlika beograda i njujorka,i beograda i 30kilometara dalekog panceva. [ Nemanja Avramović @ 02.07.2009. 21:57 ] @
Citat: despotbg: Otprilike kao 90te ovde, pojavili se upasani opasni likovi, ljudi se navukli masovno na heroin, u celom gradu možda 100ljudi radi u nekoj proizvodnji, pošto su sve fabrike preminule. To je grad kafića i kladionica... Kako si lepo opisao Mladenovac, koji je na samo 50 km od Beograda... [ Nabukodonosor @ 03.07.2009. 00:53 ] @
Citat: Hahha , a sta se to u Bg-u izgradilo za proteklih 20 godina ? Mozda je faktor koliko to srbija radi toliko se i beograd gradi ( dakle nista) . Sa druge strane u beogradu ima 500k registrovanih vozila na podruciju grada, nijedna se nova ulica nije napravila... nista, pa jel bi mozda hteo da se napravi neki most u kraljevu koji ima 20k automobila ... ? Ajde ne lupaj molim te. Drugar mi se bavi gradjevinom bas u BG-u i pricamo cesto o tome i kaze mi covek da se toliko gradi da je to neverovatno. A sto se tice 20-tak automobila u kv-u...nemam neki preterani komentar, osim toga da to vise govori o vama beogradjanima i o vasem misljenju o samim vama, kako ste vi mnogo vazniji od nas jer imate vise od 20 automobila. Bravo. [ pitikovski @ 03.07.2009. 01:35 ] @
^^
Nisi razumeo U Beogradu 500k = 500 000 automobila. U Kraljevu 20k = 20 000 automobila. Naravno da se gradi, stanovi se grade, jer je poznato da se beogradjani razmnozavaju kao zecevi. Ne mislis valjda da se neko doseljava iz unutrasnjosti, pa da treba toliko stanova da se gradi. Svasta...sve si pogresno shvatio, procitaj opet. [ Nabukodonosor @ 03.07.2009. 03:56 ] @
Tek sad sam video. ok.
[ Zoran Rodic @ 03.07.2009. 08:33 ] @
Gradi se, naravno da se gradi
A šta se gradi i čijim parama? Pa nije valjda da misliš da se hoteli, tržni centri, šoping molovi i poslovni objekti zidaju parama građana iz unutrašnjosti. Recimo, planirani most preko Ade će se finansirati kreditom koji je Beograd podigao kod Evropske banke za obnovu i razvoj, most preko Borče 50% Beograd 50% Republika. Beograd će sam finansirati izgradnju 12 vrtića sa cenom oko 200.000.000 evra, završava par škola … Prilično sam osetljiv kad neko krene da paušalno razbacuje procente, milijarde pa i razne teorije. I tako to krene kod nas, jedan kaže … Sve se zida našim parama … i onda ostali krenu da klimaju glavama i viču … Jeste, Jeste. Zato Vas molim da pre nego nešto napišete budete sigurni koliko je verodostojna informacija koju plasirate. BTW, tačan broj glasača sa prošlih izbora u Beogradu je 1.517.783 … [ zaraza @ 03.07.2009. 09:17 ] @
@vanbeograda
More, ajde tisina vise, sad cemo da vam ukinemo Internet, pa da ne mozete vise da idete u skroz naskroz off... Cudi me kako neko ovo nije primetio, tema stoji vec skoro 24h? [ germanchc @ 03.07.2009. 09:18 ] @
Citat: Nabukodonosor: Ajde ne lupaj molim te. Drugar mi se bavi gradjevinom bas u BG-u i pricamo cesto o tome i kaze mi covek da se toliko gradi da je to neverovatno. A sto se tice 20-tak automobila u kv-u...nemam neki preterani komentar, osim toga da to vise govori o vama beogradjanima i o vasem misljenju o samim vama, kako ste vi mnogo vazniji od nas jer imate vise od 20 automobila. Bravo. A izvini koliko godina ti imas ? deset ? cemu taj kompleks nize vrednosti i inferiornosti pa kapiras tako stvari? Glavni argument ti je ne lupaj , moze tvoj drugar i tobom da se bavi mene to ne zanima, to sto se zida gradi se uglavnom iz privatnog sektora ...znaci kompletan stambeni sektor je iz privatnog sektora cak i taj belvill je miskovicev . Sto se tice tih istih automobila , prosecno se od registracija naplacuje za troskove koje cega u ime grada nekih 80evra sto ispade nekih 40 miliona evra... , kompletno ubiranje poreza kraljeva nije 40mil pa ti vidi...... Citat: Zoran Rodic: Recimo, planirani most preko Ade će se finansirati kreditom koji je Beograd podigao kod Evropske banke za obnovu i razvoj, most preko Borče 50% Beograd 50% Republika. Beograd će sam finansirati izgradnju 12 vrtića sa cenom oko 200.000.000 evra, završava par škola … BTW, tačan broj glasača sa prošlih izbora u Beogradu je 1.517.783 … Ovo je tacno ali je nekako sve u buducem vremenu, sve ce se izgraditi... sta se izgradilo u BG-u za proteklih 20 godina? I jeste broj glasaca 1.5mil ali mi se nekako cini da kada se dodaju svi "privremeno useljeni" da se ta brojka krece oko 4 mil. I hajde nek mi neko kaze po cemu je nekom ko zivi u Bg-u bolji zivot samo zbog toga sto je u Bg-u u odnosu na onga sto je u recimo Subotici? Pri ovome da se drzimo istih parametara znaci neko ko je recimo tek zavrsio fax (ili srednju) i trazi posao sa nula dinara steka i bez stana ili isto tako mozemo da uzmemo nekoga ko ima 50k eura steka. [ stil @ 03.07.2009. 09:43 ] @
Ja stvarno ne znam šta je to sa vama ljudi. Proveo sam neko vreme (služio vojsku) i u Nišu i u Kraljevu. Oba grada su lepa i ljudi su ok. Sve je to Srbija. Pa i većina studenata koji studiraju u Beogradu upravo i nisu iz Beograda. Što se tiče novaca to ovde nije tema . Slažem se da ono što svaka opština zaradi treba da toj opštini (gradu ) i da ostane. To je sasvim druga tema. Ono što će se videti na ovoj manifestaciji predstaviće ne samo Beograd već i čitavu Srbiju. Da ljudi vide da umemo da radimo i nešto drugo osim da se bijemo i svađamo. Da se ljudi i ovde i u svetu naviknu na to.
[Ovu poruku je menjao stil dana 03.07.2009. u 10:54 GMT+1] [ Bata @ 03.07.2009. 17:19 ] @
Prvo: univerzijada je nevažna(nepopularna) manifestacija. sami sebi recite kada ste gledali ijednu i da li ste znali da se uopšte održava
Drugo: voleo bih kada bi se javio neko ko je možda bio u hali, da kaže kako je bilo sa zviždanjem, jer su sa televizije opet pokrivali, ali kada je bilo jako (albanska i hrvatska zastava, Đelićev govor) ipak se čulo i na prenosu. Treće: "Teslina" munja uopšte nije izgledala impresivno na prenosu (trebali su malo da zatamne onaj plato pa da lepše sevne) možda je uživo bilo lepše. ovako je podsetilo na neku scenu iz serije Dr.Who Četvrto: promenite naziv teme, jer se mnogo više istresaju frustracije ne/stanovanjem u Bg-u , nego što se priča o univerzijadi, pa ako bi tema imala odgovarajući naziv, možda bi se više ljudi uključilo sa nekim dobrim/korisnim mislima. Moje mišljenje je da je naše društvo jadno, nazadno, neuređeno, propalo....muvatori svih vrsta se zajebavaju kako hoće, a ostala stoka (gde ubrajam i sebe) bespomoćno ( ili bezidejno ? ) gleda kako život prolazi. Razlika između pripadnika bednog sloja u Bg i onog izvan Bg je u tome što onaj u Bg može da tumara po Bg-u i gleda uživo kako Vlasnici grabe i uživaju, a onaj izvan Bg-a može da sluša priče o tome ili da pogleda na tv. Svi "komfori" koji se ovde mogu dobiti se svode na više mogućnosti da im date pare ( ogromne prodavnice, "noćni život" i veće cene svega mogućeg: robe, usluga i dažbina ) u svemu drugome važi jednaka segregacija kao i za bednika izvan Bg-a: obrazovanje je sve više i više nedostupno "običnima", blizina državnih i zdravstvenih institucija je nebitna jer se svuda dostupnost meri time "ko vas je uveo" policiju bole uvo za vas pa taman da im krvavi sa nožem među rebrima upužete u policijsku stanicu , kriminalci se javno hvališu u svojim skupim kolima i kućama , sudstvo ne radi ... ukratko - Zakon Jačeg Tako da ja koji sam u Bg rođen, ali u radničkoj kući, nemam ama baš nikakvu šansu da na neki "normalan" način sebi priuštim nešto osnovno kao što je dostojanstvo stanovanja, dok neki drugi (koji sigurno nisu na ovom forumu) kupuju delove države, uskoro će i nas da kupe da im se nađemo za transplantaciju ponekog organa ako zatreba. zato oladite malo sa time da je ovde super, nekima jeste ali vi nećete postati jedni od njih ako se doselite ovde, već jedni od nas. kao što vi čežnjivo gledate prema Bg , mi iz Bg upiremo tužne poglede prema aerodromu. [ stil @ 12.07.2009. 19:19 ] @
25. Univerzijada "Beograd 2009", svečano zatvaranje,
u toku je prenos RTS 1 [ a1200 @ 12.07.2009. 19:44 ] @
Sad mogu da odahnem... od silnog uzbudjenja koje trajalo tokom cele evroviz... pardon, univerzijade ili cega vec :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|