[ Backy @ 02.07.2009. 12:56 ] @
| inspirisala me tema o puntu da otvorim ovu... nikako mi nije jasno zašto mnogi insistiraju na ratkapnama na čeličnim felnama (stekao sam utisak da je neke sramota da voze auto sa čeličnim felnama)
evo moje liste kojom sam to sebi pokušao da objasnim
prednosti:
•lepše izgleda (upitno, stvar ukusa)
•felna se manje grebe
•ako se koriste oni specijalni (sigurnosni, protiv kradje) šrafovi, može da ih prikrije da se ne vide na prvi pogled
mane:
•ako se otkači, može da pogodi nekog (ovo važi za one sa žabicama, malo je verovatno ako je drže šrafovi od točka)
•zadržava štroku i so na felni
•ako se ne dobije uz auto ili se slomi, predstavlja trošak (koji prednosti baš i ne opravdavaju)
•otežavaju hlađenje kočnica
•može da utiče na balans točka
•na novijim kolima uglavnom ne pasuje na rezervni točak :D
|
[ vladd @ 02.07.2009. 13:20 ] @
Ratkapna daje vozilu neki drugi "tonalitet". Sredjenost i urednost.
Kao namazne cipele, ili nevidljivi srafovi na beloj tehnici.
Uz taj aspekt, stiti srafove tocka i sraf glavcine od direktnog uticaja, mlaza vode, necistoca.
Probleme koje prave, posledica su "Lopez efekta", mahnite stednje proizvodjaca. Moze se nova radkapna pojacati u zoni svog opruznog drzaca, ali to je malo strucniji posao za vecinu korisnika.
Velika vecina koristi jeftine vezice za dodatno obezbedjenje drzanja radkapne na felni.
Pa sta ko voli..svakome je slobodna odluka
Poz
[ skorohaker @ 02.07.2009. 16:40 ] @
Moja slobodna oduka je da kupim komplet sa rupama za srafove i zamenim postojeci postariji komplet, ali nigde nisam nasao. Ne pristajem da vezujem vezicama. Samo sam za Fiat video sa rupama za srafove.
[ Bojan922 @ 23.07.2009. 20:19 ] @
Zna li neko koliko odprilike kostaju ratkapne za fiat bravo?
[ komosarz @ 23.07.2009. 21:21 ] @
Ovdje kostaju,sa rupama,od 20-30eur.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.