[ inobradovic @ 05.07.2009. 17:01 ] @
| e ovako na gore navedenom modelu problem je sa kompreserom klime otisao je lager u kompresoru pa kad radi velika je buka i remenica seta levo desno ali klima hladi i normalno radi. moje pitanje glasi ako se kojim slucajem lager raspeadne zablokira i izazove pucanje kaisa koi okrece kompresor klime kakve stete mogu nastati, jedan majstor kaze nista strasno samo kais a drugi kaze veliki problem odlazi i zupcasti??
sta je od ovog tacno
[Ovu poruku je menjao inobradovic dana 05.07.2009. u 22:13 GMT+1] |
[ vidan kv @ 05.07.2009. 20:22 ] @
Što bii se reklo "kako se zalomi".......jedno je sigurno,najeftinije ti je da ga odmah zameniš.......pozzz!
[ inobradovic @ 05.07.2009. 21:15 ] @
molim da citate pitanje i date odgovor na postavljeno a ne ovakve nebuloze.
[ skocimish @ 05.07.2009. 21:46 ] @
Zupčasti kaiš sa ovim problemom nema veze.
Za ovaj slučaj je vezan trakasti kaiš koji osim kompresora pokreće i vodenu pumpu i alternator.
Posledice pucanja ležaja i spadanja kaiša sigurno su prestanak rada vodene pumpe i pregrevanje motora,
prestanak punjenja akumulatora, eventualni problemi sa napajanjem na vozilu, ukoliko se nastavi vožnja u takvom stanju.
Što se samog kaiša tiče, on će ili da pukne, ili da se upetlja u nešto, prem da ne bi trebalo da izazove ozbiljniju štetu na vozilu.
Drugi kompresor svakako da nije jeftin, ali je zamena istog neminovna u tvom slučaju.
Pozdrav !
[Ovu poruku je menjao skocimish dana 05.07.2009. u 22:57 GMT+1]
[ FIREBIRD @ 05.07.2009. 22:58 ] @
Moze se popraviti, imao je drugar slicnih probmela sa meganom, ako hoces info kontaktiraj me na private.
[ inobradovic @ 06.07.2009. 15:58 ] @
znaci problem sa alternatorom i pumpom e to me je zanimalo, a zvao sam servis zamenice mi taj lager cena oko 50e. hvala na odgovoru
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.