[ Texas Instruments @ 10.07.2009. 21:42 ] @
Pozdrav svima,

pošto mi je nekoliko ortaka napunilo glavu sa novim zakonom o saobraćaju, a samim tim i novim pravilima oko vozačke obuke, te nećeš moći da voziš posle 00h, 2 godine moraš da voziš u prisustvu osobe koja ima neko vozačko iskustvo, obuka traje 6 meseci... rešio sam da ipak ovog leta (iako to nisam planirao) krenem na časove.
Zanima me, koje su auto škole na Banovom Brdu za preporuku, što se tiče instruktora, cene, polaganja...? Da li je moguće da se časovi voze do određenog broja, pa da se nastavi kasnije ili mora sve u kontinuitetu da se odvozi, svih 40 časova. Ovo mi je takođe bitno jer ne bih baš voleo da gubim vreme sa vožnjom u sred ispitnog roka, tamo pred kraj avgusta, pa do oktobra.
[ ptak 13. @ 02.08.2009. 21:05 ] @
Nisam iz BGD-a ali evo kako je to u Zajecaru a verovatno je isto i kod tebe.
Polozi prvo test za PSP, to ti je test od mislim 20 pitanja mozda manje a imas programe na kompjuteru pa mozes uzeti da vezbas testovi su identicni, ili poslacu ti na PP i tim polaganjem dobijes PSP (potvrdu o poznavanju saobracajnih propisa ) i njome mozes da vozis motore do 50ccm (kubika )
tom potvrdom sebi smanjujes 50% casova i time cenu casova pa stedis malo novca. U Zajecaru je polaganje za B kategoriju 22 500 dinara sa 20 casova voznje i testom za polaganje i voznja sa milicajcem. U Zajecaaru je moguce prekinuti casove ali ne previse dana, valjda 2-3 nedelje....a i prekidanjem gubis rutinu ( spretnost )
Sve ostalo neka ti kazu oni koji zive u BGD.
[ Texas Instruments @ 03.08.2009. 13:32 ] @
Ma našao sam ovde auto školu na BB. Na jugu 40 časova je 15K din. Testovi i polagnje su još po 3K što bi u najboljem slučaju (da sve položim iz prvog puta) izašlo 21K din. Inače i u samom BGu, variraju cene, na istom automobilu, od škole do škole, pa npr. ortak koji je krenuo na obuku negde u centru, na jugu je 40 časova platio 20K.