[ Bum Roy @ 11.07.2009. 17:15 ] @
Ostavim auto par dana ispod nekog drveta, napada dosta neke crne prasine sa drveta(verovatno polen). Odem na pranje u servis i posle pranja imam sta da vidim ceo krov hauba i gepek prekriveni nekim belicastim mrljicama tako da na prvi pogled izgleda kao da je farba izbledela (a mozda i jeste), jasno se vidi razlika u boji na krilima i na habi,krovu,gepeku. Jos se i sjaj izgubio.
E sad sta mi je ciniti? Da li da poliram ili ima neko drugo resenje neke paste specijalne za to itd.
[ vidan kv @ 11.07.2009. 19:01 ] @
Koji je auto u pitanju?.....svejedno,prvo treba probati sa poliranjem.Kvalitetnom pastom i nekim colour refreshing-om......ako to ne da rezultate sledi-farbanje..pozzz!
[ Bum Roy @ 11.07.2009. 21:07 ] @
Auto je zastava 128, treca farba, karmin crvena. Sta je taj colour refreshing, jer to rade kad poliraju.
[ vidan kv @ 12.07.2009. 01:07 ] @
........."colour refreshing" je baš ono što mu i ime kaže:osvežavanje boje.Danas postoji jako široka paleta proizvoda za poliranje koje daju odlične rezultate.....problem je što umeju da budu jako skupe pa se u tvom slučaju postavlja pitanje isplativosti kupovine istih..........hoću reći:ako je baš tako uočljivo kako kažeš idi odmah kupi 200gr farbe i prešpricaj haubu-jeftinije ti je......pozzzz!
[ Bum Roy @ 12.07.2009. 11:39 ] @
Pa dobro kao su to proizovodi za poliranje pretpostavljam da ih imaju u servisu za pranje automobila pa kad budem narucio poliranje polirace mi s tim. Naravno da mi se ne isplati da kupujem pastu za jedno poliranje.
[ popvladimir @ 12.07.2009. 12:34 ] @
Ja sam se isto prestravio kada sam posle pranja auta video iste te mrlje na haubi. Postoji tecnost za to, kao neki sprej koji kosta neku mizeriju (bas sluzi za skidanje fleka od buba, smole od drveca itd..), kupio sam ga u jednom od supermarketa u Novom Sadu.

[ xspeed @ 13.07.2009. 07:15 ] @
Ako je smola usla u farbu nema nista od poliranja,veruj mi radim to.Probaj poliranje imas to vec na forumu koje paste.
[ Bum Roy @ 13.07.2009. 13:48 ] @
Citat:
xspeed: Ako je smola usla u farbu nema nista od poliranja,veruj mi radim to.Probaj poliranje imas to vec na forumu koje paste.

Cekaj kazes nema nista od poliranja pa onda probaj poliranje. Neznam da li je smola usla u farbu (u stvari to nije smola nego polen) ali jednostavno se vidi da je boja izgubila sjaj u poredjenju na drugim mestima. To se valjda kaze matirala. Danas sam gledao u prodavnici auto delova te paste za poliranje i ima bas nekih za vracanje sjaja. Kupuju se po boji farbe ako ti je crvena ima bas za crvene nijanse. Recimi ako radis u servisu za pranje da li vi koristite takve paste ili nesto drugo, da ne uzimam za dzabe. Mada nije skupa 800din.
[ vladd @ 13.07.2009. 16:57 ] @
Covek je mislio na ozbiljno poliranje a ne sitno glancanje sa nekom tecnoscu. Iako i jedno i drugo nazivamo "poliranjem", i to ispravno, jer dovodi do visokog sjaja, sto je i sustina obrade..

Znaci da pogledas temu, i odradis poliranje po "punoj" proceduri

Poz