[ maliradojca @ 14.07.2009. 00:15 ] @
Tekst o Turkmenistanu i tamosnjim predsednicima, smesni su ko bioskop http://www.pressonline.rs/page...&id=72075§ionId=63 |
[ maliradojca @ 14.07.2009. 00:15 ] @
[ Dush0ica @ 14.07.2009. 00:32 ] @
Veoma je smešno.
[ burex @ 14.07.2009. 03:41 ] @
Skoro pa slično kao DPRK, samo što za ovoga narod zna da je budala...
[ Zoran Rodic @ 14.07.2009. 07:51 ] @
Čuj ... evo ti ga crnogorski kandidat za predšjednika
[ maliradojca @ 14.07.2009. 09:30 ] @
Citat: Zoran Rodic: Čuj ... evo ti ga crnogorski kandidat za predšjednika Ako si mislio na mene, ja nisam u CG :) [ Ivan Dimkovic @ 14.07.2009. 09:56 ] @
Turkmenbashi je rulao (bukvalno ;-) - malo koji diktator je uspeo da dodje do takvog nivoa vlasti...
Mislim, ljudi su morali da recituju njegove stihove i na polaganju voznje... ekstendovali su i Kuran sa njegovim umotvorinama... covek je jednostavno bio najblize bogu na zemlji... Al, umro... jbg :) [ Black_eyed @ 14.07.2009. 10:51 ] @
Ima jos o njemu na net-u, znam da sam citao i kontao "da li je moguce..."
Jednostavno, ljudski mozak nije projektovan da izdrzi toliku koncetraciju tako dugo moci a da ne flipne... [ mrle 011 @ 14.07.2009. 19:17 ] @
meni ovo uopste nije smesno.
Citat: Retki koji su posetili Turkmenistan tvrde da stanovnici te zemlje ne plaćaju porez, imaju besplatnu struju, gas i vodu, a u Aškabadu nove stanove od preko sto kvadrata kupuju jeftino, na kredit od 15 godina i bez kamata. i ja bih recitovao pesmice za ovo ... [ Miroslav Jeftić @ 14.07.2009. 19:37 ] @
Tačnije, već si recitovao. Samo što je taj period prošao.
[ Ivan Dimkovic @ 14.07.2009. 19:39 ] @
Hahaha, Mrle je recitovao - al za dzabe :-)
[ ventura @ 14.07.2009. 21:13 ] @
Nije ni Nazarbajev iz Kazahstana ništa bolji... :)
[ žutokljunac @ 14.07.2009. 21:33 ] @
Kod ovih se recituje pa se dobije stan od 100 kvm za džabe. A kod vas kapitaljista se recituje da se dobije kredit i za dvaes godina vrate tri i po takva stana i q u d.
projekat, gipsani radovi, frizurica sređena, pomorandža ceđena... [ Ivan Dimkovic @ 14.07.2009. 21:43 ] @
Yep, Turkmenistan i njihovi 'stanovi za dzabe' svake godine privlace milione azilanata i ilegalnih imigranata... Turkmenistan cak razmislja o izgradnji velikog turkmenistanskog zida kako bi sprecili navalu na njihov wellfare sistem, gde se uz pomoc recitacije dobije stan od 100 kvm :-)
Ne verujete? Pitajte nju - Askabat open market, tu se ekipa odmara posto im je dosadno u velikim stanovima! [ žutokljunac @ 14.07.2009. 21:47 ] @
Pa turkmenistansko državljanstvo je nemoguće dobiti. Nešto kao i državljanstvo Emirata. Inače, bila bi navala. Milioni i milioni ljudi bi apliciralo samo da se doseli. Džabe struja, džabe voda, džabe stančuge, nema poreza, šta ti još treba? Hleb praviš sam, za meso se snađeš, sarme ti pošalje keva iz Srbije... problem neki?
edit: i gas džabe! edit2: dobar paradajz. vidi se da je domaći. [ Ivan Dimkovic @ 14.07.2009. 21:49 ] @
Citat: Inače, bila bi navala Definitivno - zemlja iz snova, kao i Dembelija... Dembeliju cak ne mozes ni da posetis, da se ne bi smorio - pametan narod ti Dembelijci :) [ vilil1 @ 14.07.2009. 22:08 ] @
Turkmenistan
Kolevka najbolje rase konja u istoriji. Rase zbog koje se i rat vodio. Prvi rat u istoriji zbog konja, pre nekih 2000g. Jedan, jedinstveni, Akhal-Teke! [ Stefano @ 14.07.2009. 22:09 ] @
nisam znao da su sem u Severnoj Koreji su postojali takvi diktatori u 21.veku.
[ pri3rak @ 14.07.2009. 23:14 ] @
[ ventura @ 14.07.2009. 23:17 ] @
Citat: Stefano: nisam znao da su sem u Severnoj Koreji su postojali takvi diktatori u 21.veku. Pročitaj malo o Nazarbajevu.. Čovek je pre 10 godina došao na sred livade i rekao da je to sad glavni grad (Astana upravo znači glavni grad na Kazaškom), i u roku od 3 godina sva državna administracija mora da se preseli tu... Takođe slučajno se dan državnosti poklapa sa njegovim rođendanom, al se ne slavi njegov rođendan već dan državnosti.. Jedino kad dođu neki muzičari sa strane, pa neiskusno čestitaju rođendan Nazarbajevu :) ... Al Kazahstanu se može... Nafte i gasa kolko hoćeš, pa i narod relativno fino živi (za razliku od okolnih zemalja - Kirgistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Sibirska Rusija, Azerbejdžan, Čečenija itd.). [ maliradojca @ 15.07.2009. 00:39 ] @
Citat: žutokljunac:dobar paradajz. vidi se da je domaći. Nije to paradajz, to su ribizle iz Cernobila. [ Nikola M @ 15.07.2009. 04:42 ] @
Inače taj njihov predsednik je bio strastven pušač, pa kad je konačno obolio od pluća u celoj zemlji je zabranio duvan.
A dan žena nije 8.mart, već je dan žena dan kad se rodila njegova majka. zna čovek prave vrednosti [ stil @ 15.07.2009. 06:34 ] @
[ Ivan Dimkovic @ 16.07.2009. 20:49 ] @
Hahaha
http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/8154467.stm Citat: Turkmenistan to create desert sea Turkmenistan has launched the latest stage of a plan to channel water across thousands of kilometres of desert to create a vast inland sea. The lake will be filled with drainage water from the country's cotton fields. President Kurbanguly Berdymukhamedov said the "Golden Age Lake" plan showed his country was preserving nature and improving the environment. But critics say the water will be full of fertiliser and insecticides, and will evaporate quickly. The project is one of the biggest and most ambitious in the world, and could cost up to $20bn (£12bn). LOOOOOL - ovo ce verovatno uci u istoriju kao najskuplji i najidiotskiji projekat u istoriji covecanstva... Lokalni el presidente je umislio da moze da stvori gigantsko vestacko jezero u pustinjskoj klimi... i za to ce uloziti do 20 milijardi $... posle cega ce veci deo jezera ispariti a ono sto ostane ce biti jos jedno mrtvo more (bukvalno i poetski) HAHAHA - Sacha Baron Cohen se zeznuo sto nije za Borat-a izabrao Turkmenistan kao zemlju - ovi su zeznuli Kazahstan za par duzina. [ Horvat @ 16.07.2009. 21:25 ] @
cek oni prave i space station na zemlji? ili to neki drugi stan?
[ maliradojca @ 17.07.2009. 00:13 ] @
pa ovi stvarno nisu normalni. Evo je ova vest i na sajtu njihove vlade http://www.turkmenistan.gov.tm/_en/?idr=4&id=090716a
A imaju sajt kao da je sada 1998. [ jericho1405 @ 17.07.2009. 06:28 ] @
Citat: Horvat: cek oni prave i space station na zemlji? ili to neki drugi stan? Kazahstan je u pitanju. [ Ivan Dimkovic @ 17.07.2009. 09:52 ] @
Citat: An event, which would go down in history of the epoch of New Revival as one of its brightest pages, took place on July 15. There, in the heart of the Karakum Desert the ceremony of putting the first stage of the Turkmen Lake Altyn Asyr – the unique man-made sea, which was to serve the wellbeing and prosperity of the Motherland, took place. Hihihhi, kako je jako ovo sroceno - Borat je izgleda odavde crpio inspiraciju :) Nego, snimite stranu - kapiram da dobijaju pohvalu ako uspeju da naguraju The Predsednika dvocifren broj puta: [ zaraza @ 17.07.2009. 10:32 ] @
Citat: jericho1405: Kazahstan je u pitanju. Kazahstanci su upropastili jedan od dva Burana, tako da im ja ne bi' dao ni nacrtan Space Shuttle da cuvaju, a kamoli neke svemirske stanice... Kolko ja znam tamo je samo kosmodrom (Baikonur), ne znam nista o gradnji stanica....pa jos na zemlji....moze nesto vise? [ jericho1405 @ 17.07.2009. 10:40 ] @
Citat: zaraza: Kolko ja znam tamo je samo kosmodrom (Baikonur), ne znam nista o gradnji stanica....pa jos na zemlji....moze nesto vise? Ma bilo je prije par mjeseci nekih prica kako vlada Kazahstana hoce da gradi prvu ambasadu za vanzemaljce na planeti :). Nesto ih prebacuje opasno il' su shvatili da je velika lova guliti ove UFO manijake, Ankalagone i slicne tipove. :P Citat: The Republic of Kazakhstan in Central Asia is in the process of building the world's first alien embassy according to some local media reports. If these reports are to be believed, the authorities have already allocated a large plot of land in the city of Almaty for this ambitious project. Facilities to be built within the complex will include a guesthouse, theatre and translation service. A purpose built UFO landing pad and checkpoint will be attached to the embassy. Kazakhstan's government believes open contact with aliens is imminent and by being the first nation to specifically create such facilities they are convinced they will reap enormous financial and economic rewards. The Kazakhstan Government also see this as a chance to demonstrate their nations forward thinking policies. [ ventura @ 17.07.2009. 12:20 ] @
Citat: zaraza: Kazahstanci su upropastili jedan od dva Burana, tako da im ja ne bi' dao ni nacrtan Space Shuttle da cuvaju, a kamoli neke svemirske stanice... Kolko ja znam tamo je samo kosmodrom (Baikonur), ne znam nista o gradnji stanica....pa jos na zemlji....moze nesto vise? Baikonur je pod Ruskom kontrolom, tj. Ruska teritorija... U samom gradu čak ima i pasoška kontrola kad prelaziš u Ruski deo... [ Horvat @ 17.07.2009. 12:27 ] @
@jericho,da kazahstan,moja greska,hvala
u nekoj novini sam video i sliku kako bi to trebalo izgledati,ali sad ne mogu da nadjem :S [ WOW @ 17.07.2009. 23:09 ] @
+39... 41° u Balkanabat-u
...lepo vreme :P EDIT: Citat: http://en.wikipedia.org/wiki/Balkanabat Balkanabat (Balkanabat), formerly Nebit Dag, is a city in western Turkmenistan, and the capital of Balkan Province. ...ahahahaha umrecu :)) [Ovu poruku je menjao WOW dana 18.07.2009. u 00:31 GMT+1] [ Horvat @ 17.07.2009. 23:21 ] @
cemu? nazivimia ili to sto mislis da je balkan province izmisljeno?
[ WOW @ 17.07.2009. 23:29 ] @
Oba su Balkan i oba su zaostala...
[ jablan @ 22.07.2009. 19:04 ] @
Citat: Predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov otvorio je bolnicu za lečenje obolelih od raka, tako što je izveo prvu operaciju. http://www.b92.net/info/vesti/..._category=15&nav_id=372623 [ burex @ 22.07.2009. 19:20 ] @
Obratiti pažnju na komentare za istu vest ;)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|