[ sasa022 @ 23.07.2009. 01:41 ] @
Treba da "preko mog svemocnog Interneta" pokusam da pronadjem bilo
kakav podatak o osobi za koju se pretpostavlja da zivi u Grckoj.

U toku par narednih dana cu pokusati da "izvucem" sto vise podataka ( imena,prezimena,adrese dok je postojao kontakt )

Kojim redom da krenem u potragu - koje sve sajtove da trazim
( telefonski imenici,eventualno ako postoji biracki spisak..... ) ?

Da li postoji nesto slicno kao www.whitepages.com/person a "pokriva" Grcku ?

Kako da se izborim sa grckim alfabetom pri pisanju imena i prezimena ?
[ Marko_L @ 23.07.2009. 02:59 ] @
http://www.whitepages.gr/en/

Ne moraš da koristiš grčki alfabet, ali moraš nekako da transkribuješ ime i prezime na engleski (recimo ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ bi morao da pišeš kao Chrisomallis). Inače, ne znam o kakvoj se osobi radi, ali uvek možeš da pokušaš na facebook-u, myspace-u i drugim socijalnim mrežama. Tamo nema koga nisam našao, čak i neke drugare iz detinjstva sa kojima sam izgubio svaki kontakt pre 10 i više godina.
[ sasa022 @ 23.07.2009. 03:28 ] @
Citat:
Ne moraš da koristiš grčki alfabet, ali moraš nekako da transkribuješ ime i prezime

Kada saznam imena i prezimena potrazicu pomoc nekoga ko se dobro razume u transliteraciju/transkripciju...

Citat:
Inače, ne znam o kakvoj se osobi radi, ali uvek možeš da pokušaš na facebook-u, myspace-u i drugim socijalnim mrežama.

Pokusacu i tako,mada rec je o starijoj zeni pa nisam bas preterano siguran da "visi na netu".
[ Ivan.Markovic @ 23.07.2009. 11:17 ] @
Sakupi prvo sve podatke koje imas pa kreni od izvora. Prvo trazi tacno ime i prezime na Google, zatim naselje gde je osoba zivela pa probaj da kontaktiras opstine i sl.
Ako znas cime se bavi mozes da trazis i ljude slicnog zanimanja sa podrucja gde je osoba zivela.

U svakom slucaju postoji mnogo nacina u zavisnosti koje podatke posedujes.