[ zorrome @ 24.07.2009. 13:10 ] @
Završio sam fakultet informatike. Za vrijeme studija sam dosta stvari isprobao pošto sam tek učio. Isprobavao sam mreže, administraciju, baze programiranje, stalno nešto kopao, ali sve onako površinski. Radim kao web developer (ASP .NET, SQL Server). Sad me zanima kad čitam profile nekih ljudi (na CodeProject, codeguru i sličnim siteovima) kako svi imaju hrpu ambicija (npr. tip se bavim programiranjem, mrežama, bazama) kako je to "izvedivo"? E, sad zašto izvedivo. Tehnologije koje koristim u poslu redovito napreduju, sve to što koristim redovito moram proučavati i učiti. Teško mi je sad povjerovati da se netko profesionalno bavi programiranjem, pa u slobodno vrijeme mreže i baze kad svaka stvar iziskuje učenje, kopanje i sl.. što je najbitnije kad čovjek prelazi tako s područja na područje redovito zaboravlja neke detalje kojih se je potrebno prisjećati. Išao sam na CISCO tečaj, a radio kao programer. Kad sam vidio hrpu tih protokola i detalja odustao sam jer znam da bi to ubrzo zaboravio i da nema koristi učiti nešto čime se ne bavim. Dobro je znati osnovno i gdje zaviriti u detalje kad zatreba. Možda tako razmišljam jer volim stvar poznavati u dubinu i detalje, a ne da ih gledam kao crnu kutiju. Na kraju krajeva sam MS Word zahtijeva dosta učenja. Znam da se svi bavimo svojim poslom od kojeg živimo, a nekim drugim stvarima iz gušta, koliko nam vrijeme dopušta i to onako samo reprezentativno. Što vi mislite o takvim tipovima? Čime se vi bavite osim usko specijaliziranim poslom i u kojoj dubini? Napišite bar nešto o tome i što mislite o tipovima koji su i programeri i administratori i mrežari :) |