[ markofpi @ 01.08.2009. 16:34 ] @
[ markofpi @ 01.08.2009. 16:34 ] @
[ Nebojsa Milanovic @ 01.08.2009. 16:50 ] @
Michelin PRIMACY HP je fantastična guma i zbog toga bih je stavio na prvo mesto.
Na drugo bih stavio Conti premiumcontact2. [ Ivan Dimkovic @ 01.08.2009. 16:58 ] @
Ja koristim trenutno Pirelli P-Zero Rosso (doduse 225/245 R17) i prilicno sam zadovoljan sa njima, sto je suprotno od komentara po stranim forumima i testovima...
Mada, dosta ljudi tvrdi da je Michelin Primacy HP bolja guma, ali nisam imao prilike da vozim auto sa njima tako da pojma nemam, ali ni Pirelli nije los. [ markofpi @ 01.08.2009. 17:44 ] @
Nisam gledao cene pa sam mozda naveo i neke gume koje izlaze iz mog cenovnog ranga. Takodje me zanima zasto se koristi i koje su razlike u usmerenim, simetricnim i asimentricnim sarama!? Posto me zanimaju iskljucivo letnje gume pretpostavljam da je razlog taj sto je npr. neka guma pravljena bas za kisu, neka bas za otvoren put i velike brzine, a neka za kombinovanu voznju!? Koliko sam u pravu i da li gresim!?
Ono sto vecina ljudi na netu pominje i licno vozi jesu: Dunlop Sport, Sport 9000 i Sport MAXX, GY Eagle F1, OPTIGRIP, MIchelin Excalti i Primacy HP i Pirelli P7. Neke gume su jako slicne tako da ne znam sta moze biti razlika, a naveo sam u prvom postu ono sto me interesuje ispod svake gume. Takodje sam cuo da se Michelin brzo trosi sta god to znacilo, da je P7 nekako tvrda guma itd. itd. E sad jos jedna bitna stvar...koliko je bitno voditi racuna o tome gde je guma proizvedena. NPr. da li je Michelin iz Francuske i nemacke isti kao onaj recimo iz Madjarske!? Ako nije uvoz iz kojih zemanja treba izbegavati!? GDe se najsigurnije mogu naci sveze gume tj. proizvedene ove godine!? [ Mobtel @ 01.08.2009. 22:41 ] @
Neko bi pomislio da ti treba doktorat da bi kupio par guma za auto i da previse razmisljamo a neko bi pomislio da su to samo gume zar ne? E sad mislim da treba naci sredinu.... [ markofpi @ 02.08.2009. 00:47 ] @
Pa dodje mu na tako nesto...ja kad nesto kupujem volim do detalja da se raspitam. Ali najvise cela ova prica upravo zbog te sredine koju si spomenuo...
Nikada ranije se nisam bavio gumama jer sam vozio zastave kojima je Tigar bio sasvim solidan izbor. [ markofpi @ 05.08.2009. 16:00 ] @
Ovih dana sam se trudio da malo vise vremena posvetim izboru guma tako da se spisak potencijalnih polako suzava!
U drugi krug su prosli sledeci kandidati: Bridgestone TURANZA ER300 -za nju postoje svakakvi komentar (da li su oni negativni usko vezani sa neiskustvom i neznanjem doticnih vozaca ne znam) ali moje subjektivno misljenje da je guma vredna razmatranja. Continental ContiPremiumContact - svidja mi se sara Continental ContiPremiumContact2 - deluje mi podjednako dobro i po suvom i po kisi zbog uzduznih kanala. Dunlop SP SPORT 01 - slicna sara kao kod ContiPremium Contact, a procitao sam reci hvale za nju. GoodYear EXCELLENCE - naslednik hidragryp Michelin PILOT EXALTO PE2 Michelin Pilot PRimacy Vs. Primacy HP!?? Znam da je Pilot Primacu starija guma ali im se dezeni potpuno razlikuju, a ne znam osim u tom vizuelnom u cemu je razlika u praksi!? PIRELLI PZERO NERO -takodje zbog dezena sare. Generalno koje gume vaze za udobnije, eventualna mana i sl. Nisam gledao cene ali ako npr. neka po ceni od gore navedenih mnogo odskaze ona otpada. [ Tyler Durden @ 05.08.2009. 17:08 ] @
Ja imam isto auto, samo druge dimenzije (225/45 R17) i nakon poprilično vaganja i gledanja isplativosti na kraju sam zagrizao, uzeo Tigar Syneris i nakon nekih 6 mjeseci vožnje i ~10000km, vrlo sam zadovoljan.
Svi imaju neke svoje preference, meni je bilo ubjedljivo najbitinije da guma bude što udobnija i mekša, jer znam da neću voziti relije sa tim autom niti ću po ne znam kakvim monsunskim kišama voziti. [ markofpi @ 24.08.2009. 13:40 ] @
Sve sam blizi Michelin gumama. Da li se Michelin Pilot Sport2 pravi u ovoj dimenziji!??
Da li je Primacy HP naslednik Pilot Primacy ili su t dve potpuno razlicite gume!?? [ Galle PIM @ 24.08.2009. 14:13 ] @
Ma drzi se ti tigrovih guma :)) nista im ne fali
evo ovu gumu preporucuju za tvoj auto sa tim motorom LINK [ vladd @ 24.08.2009. 14:59 ] @
Ja imam P zero roso, odlicne gume, mozda malo bucne. 225/45/17.
Pogledaj Yokohamu, mislim da su povoljnije od Michelina, miselinke su oko 20000din komad, i vise. Poz. [ zex24 @ 24.08.2009. 16:16 ] @
Ja sam pre godinu i po dana platio Michelin PILOT EXALTO PE2, u dimenziji koju ti trazis, oko 9000 dinara/kom.
Zadovoljan sam njima. [ alf_yu @ 14.09.2009. 13:13 ] @
Citat: markofpi:ja kad nesto kupujem volim do detalja da se raspitam. Bogme ti se bas raspitas, koliko samo foruma te je savetovalo ;) Zanima me sta si na kraju uzeo? [ popovicvl @ 14.09.2009. 13:57 ] @
Ja bih za pare koje bih dao za dve stranske gume kupio 4 Tigar Syneris i navozao se slatko.
Kod mene se vec zadnje tri godine voze Tigar Prima i bas sam zadovoljan i osecam se sigurno dok se vozim.Mozda su malo bucnije (oko 2%),ali bas me briga za taj podatak.Kad bi morao da kupim 205/55 R16,bez sumlje bih se odlucio na Syneris koje su od Prima jos za nijansu bolje. [ alf_yu @ 14.09.2009. 15:25 ] @
Ne bih se slozio sa tobom, pogotovo ne za gumu Syneris i auto vezan za ovu temu.
[ popovicvl @ 15.09.2009. 12:15 ] @
Citat: alf_yu: Ne bih se slozio sa tobom, pogotovo ne za gumu Syneris i auto vezan za ovu temu. Ovu poruku nisam nesto shvatio,ali ocigledno da nemas argument.Za misljenje o gumama otvori novu temu.Ovde se prica o iskustvima i preporukama. Dakle na osnovu LICNOG ISKUSTVA I NEKOLIKO POTROSENIH PAROVA GUMA MARKE: TIGAR MODEL: PRIMA, konstatujem da su gume bile na visini zadatka u zadnjih 50.000 km. Posto je Syneris istog dezena uz bolje parametre (Prima V index do 240 km/h, Syneris W i Y index do 270 i 300 km/h), mogao bih da zakljucim da su sigurno dobra kupovina, pogotovu za auto od 120 KS, ali citao sam po forumima ljude koji su stavili Syneris i na cak Audi S4, Subaru WRX i bili su zadovoljni. Uvek je bolja kupovina 4 nove gume pa makar bile Syneris, nego 2 dobre Michelin i 2 stare Michelin sa xx.xxx km na njima. [ alf_yu @ 15.09.2009. 13:56 ] @
Citat: popovicvl: Ovu poruku nisam nesto shvatio,ali ocigledno da nemas argument.Za misljenje o gumama otvori novu temu.Ovde se prica o iskustvima i preporukama. Smatram da takve izjave bez "argumenata" nebi trebao tako olako da iznosis. Argumenata i iskustva imam vise nego sto ti i mislis. A i pre nego sto izneses nesto, prvo malo citaj oko samog posta ;) . Ako ti nesto nisi shvatio onda mozes da pitas da ti se pojasni. Moj predjasni post se ondosio na to da je auto francuz i da mu je trap jako mekan i nezan, a da je guma Syneris a i Prima izuzetno tvrde i da ta dva ne cine bas i neku celinu. Licno ne volim ni Primu ,a ni Syneris zbog izuzetne tvrdoce a i zbog fizicke tezine (uzmi u jednu ruku bilo koju Primu ili Syneris i bilo koji drugi brend u drugu, osetices znacajnu razliku), i nekog iskustva sa istim gumam Kada vec preporucujem Tigar to je uvek Hitris! Voleo bih da vidim toga koji na Audi S4 i Subaru WRX stavlja tigar gumu Citat: popovicvl: Uvek je bolja kupovina 4 nove gume pa makar bile Syneris, nego 2 dobre Michelin i 2 stare Michelin sa xx.xxx km na njima. U potpunosti sa slazem!! Citat: popovicvl: Za misljenje o gumama otvori novu temu.Ovde se prica o iskustvima i preporukama. A razlog mog postovanja u ovoj temi je taj sto je markofpi otvorio ptpuno istu temu na meni 4 poznata foruma, gde sam mu na dva opsirno odgovorio i savetovao. Samo me je zanimalo za sta se decko odlucio! [ popovicvl @ 16.09.2009. 06:22 ] @
jbg,ti pricas da je tvrda kovek prica da je mekana,ovaj prica ono-ovo...
evo adresa: http://www.cbc.rs/forum/viewto...f=15&t=11450&start=175 Covek je toliko nabudzio Audi 100 S4 2.2 T sa 230 KS i nabacio Syneris na felge. Rekao bih da nema nesto kesa i da se krpi za auto,a kad vidis sta je sve stavio od delova vidi se da se razume u ovo sto radi. Procitaj celu temu ako te ne mrzi i posebno njegovo misljenje o Tigru Syneris i Primi koje je maltretirao ko zna koliko. Iskreno da ti kazem, ti si prvi covek koji ima lose misljenje o Primi i Syneris.Svi su veoma zadovoljni gumama i ulozenim novcem. [ alf_yu @ 16.09.2009. 08:39 ] @
Citat: popovicvl:Iskreno da ti kazem, ti si prvi covek koji ima lose misljenje o Primi i Syneris.Svi su veoma zadovoljni gumama i ulozenim novcem. Nismo se razumeli za taj ulozeni novac odlicna guma, ali mislim da za neznato vise para moze da se uzme bolja. Pogotovo za neka jaca kola. Iskreno ja licno ne bih seo u jak auto sa Primom. Citat: popovicvl: jbg,ti pricas da je tvrda kovek prica da je mekana,ovaj prica ono-ovo... evo adresa: http://www.cbc.rs/forum/viewto...f=15&t=11450&start=175 Covek je toliko nabudzio Audi 100 S4 2.2 T sa 230 KS i nabacio Syneris na felge. Rekao bih da nema nesto kesa i da se krpi za auto,a kad vidis sta je sve stavio od delova vidi se da se razume u ovo sto radi. Procitaj celu temu ako te ne mrzi i posebno njegovo misljenje o Tigru Syneris i Primi koje je maltretirao ko zna koliko. Procitah temu do kraja, u nastavku teme decko je svoje syneris zamenio sa Goodyear F1 Asymetric, koja je bruka dobra guma (tj kupio treba da montira) A posle toliko silnog maltretiranja sa Tigrom sleteo u kanal (malo parafraziram ovde jer se ne zna tacan uzrok sletanja). E sada ko zna da je imao druge gume sta bi bilo. Poz. [ popovicvl @ 16.09.2009. 12:39 ] @
Citat: alf_yu: Procitah temu do kraja, u nastavku teme decko je svoje syneris zamenio sa Goodyear F1 Asymetric, koja je bruka dobra guma (tj kupio treba da montira) A posle toliko silnog maltretiranja sa Tigrom sleteo u kanal (malo parafraziram ovde jer se ne zna tacan uzrok sletanja). E sada ko zna da je imao druge gume sta bi bilo. Poz. Na slikama se vidi da je kupio polovne felge sa Goodyear F1 (koje su svakako bomba), i kasnije ih ofarbao i ponovo namntirao Syneris (verovatno su F1 bile pojedene). Kao sto je pisao momak,trkao se i ko zna sta je radio (nijednom recju nije napisao da su gume krive zbog toga) i sprcao se. Da ne pricamo napamet sta je bilo,kako je vozio i koliko brzo,ali pretpostavljam da je imao i Michelinke neke i padobran ne bi ga zaustavio.Mada kad pogledam momak je prosao sa laksim udesom i bez ogrebotine.Mozda zahvaljujuci gumama? [ Tyler Durden @ 16.09.2009. 13:39 ] @
Mislim da ce ti svi ovdje reci kako je Tigar jedna od meksih guma. Barem ove novije.
Takodje, ako mislis da ces "jako mekan i nezan" trap da spasis tako sto ces uzeti najmekanije gume, odnosno da ces raspale puteve u Srbiji kompenzovati tako sto ces uzeti mekane gume, mislim, naivno rezonujes da tako kazem.... [ alf_yu @ 16.09.2009. 15:06 ] @
Citat: Tyler Durden: Mislim da ce ti svi ovdje reci kako je Tigar jedna od meksih guma. Barem ove novije. Prima je pogotovo mekana! Citat: Tyler Durden:Takodje, ako mislis da ces "jako mekan i nezan" trap da spasis tako sto ces uzeti najmekanije gume, odnosno da ces raspale puteve u Srbiji kompenzovati tako sto ces uzeti mekane gume, mislim, naivno rezonujes da tako kazem.... Nista ja ne spasavam, samo kazem da sa francuskim mekanim trapom najbolje ide i neka meksa guma. Da u takvoj kombinaciji daju najbolje rezultate!! [ markofpi @ 11.11.2009. 11:50 ] @
Samo da se javim i kazem da sam se na kraju ipak odlucio za set zimskih guma i uzeo 4xWinter1 po ceni od 6136din po komadu u Beogumi sa montazom i balansiranjem. Na prolece ako ne budem pri parama opet cu uzeti 4xTigar Syneris i to je to. Inace na neki veci put kolima ne idem, pogotovo ne toliko cesto da bih dao mnogo para na gumu, auto mi stoji ispred zgrade i svako jutro mogu da zateknem probusene gume itd. A opet Tigar nije toliko los, uopstalom videcemo kako ce se pokazati. ;)
[ KKnD @ 21.12.2009. 19:39 ] @
Možda se, u tom smislu, isplati provozati do nekog manjeg grada...
Ja sam danas u Valjevu kupio Winter1 gume za 5096 din/komad, + 250 din/komad balansiranje. Naravno, radi se o istoj dimenziji! Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|