[ milivoje t @ 12.08.2009. 20:19 ] @
| Stvarno se nekada zadivim dokle je stiglo jezikosklepavanje srpskog. Nisam ja cvecka i jezicki cistunac, al' neki su stvarno operisani od OŠ vokabulara srpskog jezika.
Ne znam u cemu je fora, da li je ljudima toliko bedan i siromasan fond reci maternjeg jezika ili je to pomodarstvo? Upecatljiv primer su novinari... Povod za ovu temu je jedan test n'vidia-inog procesora.
Citat: Test: NVIDIA GeForce GTX 275
Nadamo se da će novi GPU biti manje monolitan, skalabilniji i versatilniji...
Isto tako se nadamo da NVIDIA neće ponuditi novu arhitekturu samo u najnižoj klasi, a onda raditi re-branding GeForce GTX 275, GTX 260...
To je zahtevalo novi tape-out, novi PCB, novi kuler, ali je AMD sve to uradio prilično brzo...
Nije skuplji od drugih, ima odličan bundle i garanciju, a sigurno će odlično poslužiti za igranje aktuelnih igara..
|
[ vlada131 @ 12.08.2009. 20:30 ] @
LOL!
Ma mrzi ih da nalaze odgovarajuće srpske reči, pa 'pretvaraju' engleske termine u srpski....Verovatno je tekst u originalu na engleskom, pa ga neko preveo na brzaka
[ Catch 22 @ 12.08.2009. 21:11 ] @
^ Misliš "preveo"?
Nekadašnji "indijanski engleski" je sada zamenio "internet engleski", kojim se pravi opšta papazjanija u skoro svim "ne-engleskim jezicima"...
[ zaraza @ 12.08.2009. 21:16 ] @
O ne, ovo necu moci da ishendlujem....
[ musicmaster @ 12.08.2009. 21:21 ] @
Ne, ... owo je prawi najtmer.
[ milivoje t @ 12.08.2009. 21:46 ] @
A ovo W umesto V je odlicna stvar, unikatni marker za IQ<70 ribe made in '90e. Sto bi reko moj drug xxxx mnogo glupe, a mnogo sisate. NO to je ot.
Inace tekst je autorski sa benchmarka.
[ Srđan Pavlović @ 12.08.2009. 22:29 ] @
Važno je da ima odličan bundle :)
@zaraza - nemaš addon za hendlovanje ovog tipa teksta? :D
[ bugsu @ 12.08.2009. 22:49 ] @
nije samo sto je koristio strane reci(koje je modfikovao) vec sto je i tekst napisan ko dete iz zabavista...ja nisam novinar al sigurno bi ga bolje napisao....zalosno...
[ bttp @ 12.08.2009. 23:03 ] @
Citat: bugsu:ja nisam novinar al sigurno bi ga bolje napisao....zalosno...
Prvo bi morao da naučiš da se u prvom licu jednine kaže/piše "bih" a ne "bi".
Citat: milivoje t: Inace tekst je autorski sa benchmarka.
To što je neko potpisao tekst (ako je), ne znači da je autorski i da nije, bar delimično ako ne i ceo, prevod nekog prikaza na engleskom.
A da je tekst katastrofa, jeste :)
[ musicmaster @ 12.08.2009. 23:05 ] @
Ej, ruku na srce, a što toliko hejtujete takav stajling wrajtinga? :P
[ zaraza @ 12.08.2009. 23:09 ] @
pa kad je gej.
[ Ivan Dimkovic @ 12.08.2009. 23:19 ] @
Mislis stil je totalni krep?
[ Miroslav Jeftić @ 12.08.2009. 23:27 ] @
Citat: musicmaster: Ej, ruku na srce, a što toliko hejtujete takav stajling wrajtinga? :P
Valjda što nemamo osećaj za filing.
[ musicmaster @ 12.08.2009. 23:30 ] @
[ .sasa. @ 13.08.2009. 11:22 ] @
A sto je sad ovo za umz? Pa vi cete ceo madzone prebaciti ovde! :/
[ musicmaster @ 13.08.2009. 15:19 ] @
Citat: A sto je sad ovo za umz?
Verovatno bikoz it fits super.
[ .sasa. @ 13.08.2009. 16:04 ] @
Citat: Verovatno bikoz it fits super.
Citat: Ultra MadZone je MadZone, ali Ultra. Ovde su sve teme koje po svojoj prirodi prevazilaze okvire MadZone. Samo odabrani mogu prevazici te okvire i diskutovati u transcedentnoj ravni Ultra MadZone. Molimo sve ucesnike da se sudrze realiteta i zdrave logike, jer ce navedeni biti podlozni strogoj moderaciji.
Znaci diskusija o pravopisu naseg maternjeg jezika prevazilazi okvire zdrave logike ... lepo
[ Laki_Gen @ 13.08.2009. 16:13 ] @
Naturlich
Ima mnogo hejtera koji ce samo da spemuju i zato, frendu moj, ovo mora u UMZ.
[ milivoje t @ 13.08.2009. 16:49 ] @
Ni ja ne razumem zasto su prebacili temu u forum van realiteta, verovatno su urednici monolitni i nisu skalabilni...
Al dobro, jezik se pretvara u sprdnju i tema je onda za sprdnju.
Bogami Laki-Gen versatilno pises, nema shta :).
[ Aleksandar Đokić @ 14.08.2009. 02:48 ] @
a pa da, to su sve strucnjaci, no comment
[ .sasa. @ 14.08.2009. 10:32 ] @
Citat: Ima mnogo hejtera koji ce samo da spemuju i zato, frendu moj, ovo mora u UMZ.
A pa da, zaboravio sam da je Madzone poznat po strucnim akademskim raspravama :)
[ vladd @ 15.08.2009. 15:36 ] @
Po stilu, tekst i jeste za ultra mad, ili bezopasni fijuk zone.
S obzirom da su se na bencmarku namnozili "in" klinci, koji se "razumeju u kompjutere", a jezik mora da se prilagodi kolicini pismenosti i dramatici obznane informacija, doticni tekst je direktno produkt ta dva uslova. Uz dramatiku, zaista je potrebno imati ogromno iskustvo, i iz informacije "odlicni bundle" shvatiti sta se sve dobija uz karticu, kada vec nije "bulk"
Blagomazanije da se popune redovi, random izabranih slova, ne bi li se nadogradio CV nekog junose, kome treba danas-sutra, da ga zaposle u ministarstvu informacija ili u banci na odrzavanju racunara
Poz
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|