Da li neko zna tacni model ili modifikacije koje su izvrshene na modelu Tetke koju nosi Pinki u filmu "Rane" ?
Najvishe lichi na pishtolje pravljene za pucanje na takmicenjima (H&K USP Match), ali koliko ja znam, takav model kod Zastave ne postoji (nije postojao tada, valjda sad postoji CZ-99 u toj varijanti)
[ pajaja @ 14.08.2009. 03:32 ] @
Jel moze neka slika za nas koji nismo gledali film?
[ commissar @ 14.08.2009. 09:23 ] @
Ovo?
[ Ironije @ 14.08.2009. 09:34 ] @
Ne. Ovo, druga polovina klipa:
Koliko ja vidim, hromiran je i stavljen je kompenzator trzaja. Sve je to moglo da se uradi u Zastavi.
ovaj model se pojavljuje u filmu munje
@Ironije: Da li moze da se nadje u prodaji takav model ili mora da se poruchi iz fabrike ?
btw. Da li su legalni kompenzatori trzaja ?
p.s. Film samo predstavlja stanje u naroda tokom 90-ih godina
[ Challenger @ 18.08.2009. 21:48 ] @
^ Naravno da ne moze da se poruci iz fabrike takav, kupis stock pa odneses kod nekog puskara da napravi/nadogradi. Ili eventualno kupis polovan od nekog ko je to vec odradio. Btw. naravno da su legalni, samo "prigusivac" nije legalan...
[ Skandy @ 18.08.2009. 21:55 ] @
Kompezator trzaja, kao sto mu samo ime kaze, ima ulogu da smanji-amortizuje trzaj. Radi na principu ispustanja barutnig gasova u suprotnom smeru od prirodnog smera trzaja. Znaci, ako pistolj prilikom ispaljenja metka ima trzaj na gore, otvori za izduvne gasove na kompezatoru su sa gornje strane. Gasovi pod pritiskom izlaze na gore i potiskuju ceva na dole.
[ NightHawk @ 19.08.2009. 20:57 ] @
pa bash zato i pitam poshto znam da modifikovanje oruzja nije dozvoljeno u vecoj meri
a cena tetke, oko koje cifre se krece ?
[ Ironije @ 20.08.2009. 16:01 ] @
Može u Zastavi da se odradi kompenzator potpuno legalno, sad sam pitao ćaleta, radi se baš kod njega u ateljeu za graviranje. Za cenu TT nije bio siguran a sad je na odmoru, tako da mogu da ti kažem tačan iznos tek tamo polovinom septembra, kad se vrati sa odmora.
[ ctrl alt del @ 20.08.2009. 16:17 ] @
Citat:
NightHawk: pa bash zato i pitam poshto znam da modifikovanje oruzja nije dozvoljeno u vecoj meri
Zabranjeno je skraćivanje cevi, sečenje kundaka kod lovačkih pušaka i sve drugo što bi promenilo namenu oružja od prvobitno sportsko/lovačko/odbradbenog u oružje pogodno za skriveno nošenje. Nije zabranjeno staviti kompenzator, promeniti rukohvat, nišan, okidač...