[ Beltrammi @ 28.08.2009. 14:23 ] @
moj klio 2001, benzinac, menjan mu je lonac, izduvni sisitem ok, mozda je rikno katalizator. Ulje ne pusta, zaptiven, nedavno radjena generalna ima dakle buku na 105 sto je najekonomicnija brzina, medjutim kada ga dignem na 120 buka prestaje i auto prosto mili. O cemu se radi, zna li ko ?
[ X Files @ 28.08.2009. 15:01 ] @
Da li je buka praćena i vibracijama/trešenjem automobila?
Odakle otprilike dolazi buka?

[ etjen @ 28.08.2009. 15:15 ] @
može lako da bude ležaj nekog točka. Oni se čuju na određenim brzinama, pa posle prestanu..
[ Beltrammi @ 28.08.2009. 16:41 ] @
ne, lezajevi su ok, imao sam problem sa lezajima i znam da ga prepoznam. Ovaj zvuk dolazi otprilike napred ispod, gde je recimo karter. Proverio sam izduvni sistem i on je ok, uostalom buka bi se pojacavala da je izduvni. Radi se o 5. brzini.

Nema nikakvih vibracija i tresenja.
[ X Files @ 28.08.2009. 20:12 ] @
Pada mi na pamet da mozda neka plastika ili drugi slabo pricvrscen deo na 105km/h dolazi u rezonancu i stoga pravi buku. Cesto je to bas neki lonac koji vibrira, a majstori vremenom povadili gumene odstojnike, kao ne trebaju ti ;)

Pokusaj na nekom servisu da proveris da li je sve pricvrceno.
[ pantic68 @ 30.08.2009. 12:22 ] @
I sam izduv ima svoju rezonancu, na nekim frekvencijama/obrtajima prigusuje bolje ili gore. Fabricki lonci su testirani da bi se sto bolje pokrio ceo opseg a sa zamenskim je svasta moguce. Plus jos milion i jedan deo koji moze da stvara buku, sve u svemu forum ti je od male pomoci, treba neko na licu mesta da postavi dijagnozu.
[ X Files @ 30.08.2009. 12:56 ] @
^
Na jednom autu koji sam ranije imao, buku je na odredjenoj brzini pravio najobicniji poklopac (oklop) oko zupcastog kaisa, jer sraf koji je trabalo da drzi deo plastike nije imao funkciju (plastika je bila odlomljena na mestu ucvrscenja).

Stoga, stvarno svasta moze da bude.

[ Beltrammi @ 01.09.2009. 14:02 ] @
a sta znaci kada kocim npr, auto mi zanosi u desnu stranu. Menjao sam kocnice skoro.
[ Aries1404 @ 01.09.2009. 20:07 ] @
Meni se desava na 100km/h brujanje,kao lezaj u tocku,a nije lezaj.

I na 120km/h se necuje.

Takodje ne znam sta je a i nedira me toliko posto uskoro treba motor da se radi tako da cu posle toga videti sta i kako...