[ Pharos @ 28.08.2009. 16:05 ] @
Na svim dokumentima se potpisujem P. Petrović, a ne kao Petar Petrović.
Danas sam išao u SUP da odradim slikanje, skeniranje prstiju i elektronski potpis za nove pasoše.
Međutim, Mica-ubica mi je rekla da moram da se potpišem isključivo kao Petar Petrović, a ne P. Petrović.
Da li mi to može predstavljati neki problem kasnije i gde to još mogu proveriti?
[ mmix @ 28.08.2009. 16:24 ] @
Kod koje si bio? Ja sam bio kod one prve desno (salter 1) i potpisao se uredno sa MitrovicM (svojim samo meni citljivim svrakopisom gde i fali par slova usput) i nije bilo problema. Ne vidim ni zasto bi morao da se potpisujes drugacije nego sto to inace radis? Mora da joj nije bio dan
[ Pharos @ 28.08.2009. 17:03 ] @
Bio sam na šalteru 7. Prvi na spratu sa leve strane (izmenjani brojevi).
Ne bih hteo da dolazim u neprijatnu situaciju da kada potpisujem neki dokument da me neko ponovo ubeđuje kako moj potpis mora da se poklapa sa tim elektronskim potpisom jer imam pravo da se potpisujem kako hoću.
[ mmmilan @ 31.08.2009. 22:02 ] @
ja sam se potpisao sa prezime+prvo slovo imena, i nije bilo problema. trebao si biti uporan...
[ Lesli Eldridz @ 01.09.2009. 07:46 ] @
Mozda hoce da ukinu to komunisticko potpisivanje gde je prezime vaznije od imena ;-)
[ commissar @ 01.09.2009. 21:45 ] @
Meni je inicijal imena i celo prezime.
Nije bilo problema niti reci da mora drugacije.
Pozdrav.
[ Isak666 @ 01.09.2009. 21:55 ] @
Mislim da mozes da opalis i X, ako ti je to potpis.
Ne moze ti niko odredjivati formu potpisa.

Ja potpisao sa prvim slovom imena i celim prezimenom.
[ Srđan Pavlović @ 01.09.2009. 22:13 ] @
Ja volim lepo da se potpisem, onako kaligrafski (jel' se tako kaze?),
cirilicom, pisano, puno prezime i ime, da to lepo izgleda :)
[ pantic68 @ 01.09.2009. 22:15 ] @
I meni je pre neki mesec jedna nesretna sluzbenica na šalteru za lične karte rekla da se potpišem čitkije Pominjao sam je vec u nekom starijem postu ali se nisam setio ovog detalja. Treba se potpisati kao i inače, ko naleti na budalu da proba kasnije na drugom šalteru jer njihove greške uvek stranka plaća.
[ mist @ 02.09.2009. 21:48 ] @
hehe, moju ženu u školi teraju da se u dnevniku potpisuje ćirilicom (ona je nastavnik).
To je da ne veruješ... Kažu hoće da dođe prosvetna inspekcija i da ih kazni ako se nastavnik potpisao latinicom.
Mislim da sam baš ovde jednom pisao o tome.

Ako prosvetari ne znaju šta je to potpis i čemu služi, šta onda oni uče našu decu?
[ Dejan Carić @ 04.09.2009. 11:19 ] @
Da li ste vi koji ste se potpisali nepunim imenom i prezimenom dobili pasoše?
Čuo sam od nekog policajca koji radi na posošima (ili ima veze sa njima, nebitno) da po nekim evropskim zakonima, na putnim ispravama, moraš da se potpišeš isključivo punim imenom i prezimenom, a da je samo kod nas moglo da se potpišeš kako hoćeš.
Baš me zanima da li je neko dobio pasoš sa skraćenim potpisom, ili i ovaj čika malo... :)
[ Isak666 @ 04.09.2009. 12:24 ] @
Citat:
Dejan Carić: Da li ste vi koji ste se potpisali nepunim imenom i prezimenom dobili pasoše?
Čuo sam od nekog policajca koji radi na posošima (ili ima veze sa njima, nebitno) da po nekim evropskim zakonima, na putnim ispravama, moraš da se potpišeš isključivo punim imenom i prezimenom, a da je samo kod nas moglo da se potpišeš kako hoćeš.
Baš me zanima da li je neko dobio pasoš sa skraćenim potpisom, ili i ovaj čika malo... :)

Dobio pasos / potpisao sa pocetnim slovom imena i punim prezimenom.