[ Amstell @ 23.09.2009. 21:02 ] @
Imam vec duze vreme problem sa ovim autom, a problem je sledeci.

Dok se neugreje motor tj dok nedosktigne radnu temperaturu motor neradi ujednaceno i obrtaji nekad variraju , nekad hoce i da se ugasi cak ali se neugasi i teze pali.

Bio sam kod autoelektricara promenio je jedan kabel koji vodi od svecica na bobinu i koji je u prekidu bio skroz, problem je nestao nekih nedelju dana i opet se pojavio, doduse ne tako jako ali se oseti dok motor nije ugrejan, pa i kad je ugrejan ponekad malo neprimi gas.

Pregledane su svecice , ocistene nastelovani zazori sve, sumnjao sam na Landa Sondu , ali dijagnostika nepokazuje nikakav problem.

Bio sam na stelovanju gasa, promenio sam sve moguce i nemoguce filtere na njemu pre stelovanja ( Lendirenzo uredjaj je u pitanju ), i tamo je na dijagnostici ispisao kad je stelovao da Landa Sonda odlicno radi, malo ali problem nije nestao, kaze covek da je sa gasom sve u redu, medjutim u zadnje vreme se pojavio drugi problem pored ovog koji je donekle otklonjen ( ali ne u potpunosti promenom kabla ).

A problem je sledeci, kad se zagreje motor na leru radi odlicno, prima gas cak i u crvenoj zoni ( preko 7000 obrtaja ), ali kad se vozi npr i 2. brzinu gotovo da nemogu da predjem 5000 obrtaja kao da ne moze vise, u 3. jedva mogu da predjem 4000 obrtaja, u 4. jedva mogu da predjem 3400 obrataja, a u 5 jedva nesto preko 3000 obrtaja i ukupnu brzinu 130km/h , i pali se i ponekad ( ne uvek ) na toj brzini se pali zuta lampica i pocinje da trepti, gledao sam u uputstvu nema takve lampice, ali izgleda da je na mestu one za ainspric, tj koja preposznaje da sa ainspricom nesto nije u redu ( a vozim na gas ) . E sad mozda ta lampica pokazuje da nedobija dovoljno gorica i slicno sto je moguce, posto nevidim logike zasto bi se to palilo i treperilo ako vozim na gas.

Probao sam i na benzin, u 2 , 3 ide normalno, u 3. sam ga vozio na 5500-6000 obrtaja da probam i izvukao sam 140 km/h tako da je sto se tice toga u redu jedino mi se na gas ovo desava.

prvo sam pomislio da mi zupcasti kais nestoji dobro , medjutim automenhanicar je proverio kaze da je u redu i da auto jednostavno pri tim vecim obrtajima/ brzinama nedobija dovoljno goriva.

Medjutim kad sam bio sada nedavno pre 2 nedelje da stelujem gas nakon promene ovog kabla , i dalje su u ovlastenom servisu za gas primetili da nesto nije u redu ali na dijagnostici nije ispisalo, oni su tvrdili da je sa gasom sve u redu, i da probija jos jedan kabel ili bobina ili svecice, )medjutim autoelektricar je reako da je proverio sve jos jednom i da ni dijagnostika nepokazuje nista) ili ako nije to , relkli su da su imali neki slican kod Lancie Lybre i da nakon je navodno bio problem da je bregasta bila pomerena za nekoliko stepeni, ali sad se pojavio ovaj najnoviji problem neprimanja gasa pri vecim obrtajima kada auto radi na gasu.

e sad vec stvarno ne znam sta da radim, da li opet da odnesem da stelujem gas i da dodaju jos malo goriva pri vecim obrtajima, ili sta? jer stvarno ne znam sta vec svi kazu da je sve u redu , da kompijuter nepokazuje gresku, ali meni ipak nije sve u redu.

E sad sta je zapravo problem?
napominjem da imam veoma i dobrog automehanicara, kod koga dosta puno ljudi nosi auto, a pre kad sam imao auto sam nosio kod njega i korektan je , a isto tako i sa autoelektricom. U servis za gas nosim u ovlesteni servis.
Pomagajte ljudi jer necu da nosim auto u ovlasteni servis jer necu da me oderu, a nisam siguran ni u to da bi oni nesto vise znali.
Do cega je zapravo problem? Da li je neko imao neko slicno iskustvo?

Napominjem jos jednom , da neujednaceni rad motora kad nije zagrejan , i cak nekad kad ga upalim obrtaju odu na 1200, pa drze pa naglo padnu ispod 800 u trnutku, i kad se tada da gas neprima gas, dok nije zagrejan jedno 2-3 munuta na gasu, ali se ovo desava i na benzinu, doduse ne toliko primetno, ovaj problem je otklonjen pre 2 nedelje promenom kabla koji vodi od svecica na bobimu, ali se opet sve vise i vise polako pocinje primeciivati.

A najnoviji problem da naprima obrtaje motor se primecuje samo na gasu.

E sad ne znam sta je, ali ja nekako osecam da ova dva problema, su zapravo jedan problem samo ne znam koji.
[ Flo33 @ 24.09.2009. 13:15 ] @
Pozdrav! Da li ste probali protokomer? Ilin cak vakuum crevo moze da ima negde rupu, pa slabije vuce. Inace napisi odakle si, pa da ti posaljem ime pravog majstora za alfe.

Ja sam se ubio misleci sta moze da bude, kad mi je slabo vukao, gledah protokomer, sve, kad ono serviser za klimu povukao vakuum crevo, spala selna i neje hteo da vuce.