[ Amstell @ 23.09.2009. 21:02 ] @
Imam vec duze vreme problem sa ovim autom, a problem je sledeci. Dok se neugreje motor tj dok nedosktigne radnu temperaturu motor neradi ujednaceno i obrtaji nekad variraju , nekad hoce i da se ugasi cak ali se neugasi i teze pali. Bio sam kod autoelektricara promenio je jedan kabel koji vodi od svecica na bobinu i koji je u prekidu bio skroz, problem je nestao nekih nedelju dana i opet se pojavio, doduse ne tako jako ali se oseti dok motor nije ugrejan, pa i kad je ugrejan ponekad malo neprimi gas. Pregledane su svecice , ocistene nastelovani zazori sve, sumnjao sam na Landa Sondu , ali dijagnostika nepokazuje nikakav problem. Bio sam na stelovanju gasa, promenio sam sve moguce i nemoguce filtere na njemu pre stelovanja ( Lendirenzo uredjaj je u pitanju ), i tamo je na dijagnostici ispisao kad je stelovao da Landa Sonda odlicno radi, malo ali problem nije nestao, kaze covek da je sa gasom sve u redu, medjutim u zadnje vreme se pojavio drugi problem pored ovog koji je donekle otklonjen ( ali ne u potpunosti promenom kabla ). A problem je sledeci, kad se zagreje motor na leru radi odlicno, prima gas cak i u crvenoj zoni ( preko 7000 obrtaja ), ali kad se vozi npr i 2. brzinu gotovo da nemogu da predjem 5000 obrtaja kao da ne moze vise, u 3. jedva mogu da predjem 4000 obrtaja, u 4. jedva mogu da predjem 3400 obrataja, a u 5 jedva nesto preko 3000 obrtaja i ukupnu brzinu 130km/h , i pali se i ponekad ( ne uvek ) na toj brzini se pali zuta lampica i pocinje da trepti, gledao sam u uputstvu nema takve lampice, ali izgleda da je na mestu one za ainspric, tj koja preposznaje da sa ainspricom nesto nije u redu ( a vozim na gas ) . E sad mozda ta lampica pokazuje da nedobija dovoljno gorica i slicno sto je moguce, posto nevidim logike zasto bi se to palilo i treperilo ako vozim na gas. Probao sam i na benzin, u 2 , 3 ide normalno, u 3. sam ga vozio na 5500-6000 obrtaja da probam i izvukao sam 140 km/h tako da je sto se tice toga u redu jedino mi se na gas ovo desava. prvo sam pomislio da mi zupcasti kais nestoji dobro , medjutim automenhanicar je proverio kaze da je u redu i da auto jednostavno pri tim vecim obrtajima/ brzinama nedobija dovoljno goriva. Medjutim kad sam bio sada nedavno pre 2 nedelje da stelujem gas nakon promene ovog kabla , i dalje su u ovlastenom servisu za gas primetili da nesto nije u redu ali na dijagnostici nije ispisalo, oni su tvrdili da je sa gasom sve u redu, i da probija jos jedan kabel ili bobina ili svecice, )medjutim autoelektricar je reako da je proverio sve jos jednom i da ni dijagnostika nepokazuje nista) ili ako nije to , relkli su da su imali neki slican kod Lancie Lybre i da nakon je navodno bio problem da je bregasta bila pomerena za nekoliko stepeni, ali sad se pojavio ovaj najnoviji problem neprimanja gasa pri vecim obrtajima kada auto radi na gasu. e sad vec stvarno ne znam sta da radim, da li opet da odnesem da stelujem gas i da dodaju jos malo goriva pri vecim obrtajima, ili sta? jer stvarno ne znam sta vec svi kazu da je sve u redu , da kompijuter nepokazuje gresku, ali meni ipak nije sve u redu. E sad sta je zapravo problem? napominjem da imam veoma i dobrog automehanicara, kod koga dosta puno ljudi nosi auto, a pre kad sam imao auto sam nosio kod njega i korektan je , a isto tako i sa autoelektricom. U servis za gas nosim u ovlesteni servis. Pomagajte ljudi jer necu da nosim auto u ovlasteni servis jer necu da me oderu, a nisam siguran ni u to da bi oni nesto vise znali. Do cega je zapravo problem? Da li je neko imao neko slicno iskustvo? Napominjem jos jednom , da neujednaceni rad motora kad nije zagrejan , i cak nekad kad ga upalim obrtaju odu na 1200, pa drze pa naglo padnu ispod 800 u trnutku, i kad se tada da gas neprima gas, dok nije zagrejan jedno 2-3 munuta na gasu, ali se ovo desava i na benzinu, doduse ne toliko primetno, ovaj problem je otklonjen pre 2 nedelje promenom kabla koji vodi od svecica na bobimu, ali se opet sve vise i vise polako pocinje primeciivati. A najnoviji problem da naprima obrtaje motor se primecuje samo na gasu. E sad ne znam sta je, ali ja nekako osecam da ova dva problema, su zapravo jedan problem samo ne znam koji. |