[ braneiv @ 05.10.2009. 20:04 ] @
U pitanju je Scenic iz 2002. godine (ovako izgleda: http://images01.olx.org.uk/ui/1/43/74/f_14833974_1.jpeg), 1.9 dci. Da li ovaj scenic ima slicne "pogodnosti" za lopove kao megani i lagune (o tome sam citao i na ovom forumu)? Ne pali se nikakvim karticama vec obicnim kljucem (bar meni izgleda obicno). Koliko je ovaj auto "fabricki" zasticen? Sta predlazete od dodatne zastite? Zeder? Citam neke stare postove (2005, 2006)... tada nije bio provaljen, kako sada stoje stvari? Alarmi... elektronske zastite... kod koga ugraditi (Novi Sad, Ruma, Sremska Mitrovica... okolina)? Sva misljenja su dobro dosla (osim lavlje kanzde)... Hvala!
[ vidan kv @ 05.10.2009. 21:17 ] @
Najprostije i najjeftinije rešenje( a poprilično efikasno) je da "presečeš" neki dovod struje.Majstori to na benzincima najčešće reše tako što preseku dovod struje na pumpi za benzin a prekidač sakriju.......pozzzz!
[ Flo33 @ 06.10.2009. 09:10 ] @
Ovo me zainteresovalo sa prekidacem. Kako se to moze resiti za dizela? Ima li neko elektricara za preporuku u Bg? Licno se ne sekiram mnogo, i ako ukradu auto jbg, necu da se ubijem, ali treba zastititi, svakako. Godinama imam samo alarm i nista vise, ali cini mi se da je kradja automobila iz godine u godinu sve masovnija, pa bi mozda stavio jos jedan alarm, i taj prekidac.
[ braneiv @ 06.10.2009. 12:35 ] @
A sta je sa Zederom? Koliko znam oni prekidaju i struju... koliko to znaci s' obzirom na to da je prekidac valjda ista ta zeder brava (bar ja to tako zamisljam) pa lopov ne mora da se muci da trazi gde je prekid? Naravno, zeder nije zeder zbog prekida struje vec zbog mehanicke zastite, ali...