[ dekibgd @ 14.10.2009. 20:33 ] @
Dakle ramisljam o opciji keteringa-dostava hrane za rodjendane,svadbe,proslave itd.
Pri tom se to ne bi odnosilo na kuvana jela,rostilj i sl. nego tipa kiflice,salatice,pitice itd sto bi se reklo ono sto ide na cackalicu.
E sad ono sto mene zanima je:
1.Kako otvoriti tj.registrovati(jel kao SUR ili kako?)
2.Da li je moguc rad iz kuce(kakva je situacije sto se tice uslova za sanitetsku inspekciju itd)
3.Koliki su mesecni rashodi?
U principu to bismo radili kao porodican posao i ukoliko bi to moglo iz kuce da se radi to bi bilo super jer u tom slucaju ne placam skupe kirije kao lokal.Takodje ne bih nikoga sa strane zaposljavao u pocetku tako da nemam ni taj izdatak.
[ anakin14 @ 15.10.2009. 19:24 ] @
Citat:
1.Kako otvoriti tj.registrovati(jel kao SUR ili kako?)


apr

Citat:
2.Da li je moguc rad iz kuce(kakva je situacije sto se tice uslova za sanitetsku inspekciju itd)


da

Citat:
3.Koliki su mesecni rashodi?


ako ti meni odgovoris koliki su mesecni rashodi za proizvodnju automobilskih guma ja se obavezujem da cu ti odgovoriti koliki su mesecni rashodi za ketering-dostavu hrane... lepo je Ajnstajn rekao, samo su dve stvari beskonacne, jedna je svemir...
[ dekibgd @ 15.10.2009. 23:55 ] @
Citat:
3.Koliki su mesecni rashodi?


ako ti meni odgovoris koliki su mesecni rashodi za proizvodnju automobilskih guma ja se obavezujem da cu ti odgovoriti koliki su mesecni rashodi za ketering-dostavu hrane...

A ovo bi,pretpostavljam, trebalo da zvuci inteligentno??Postedi me svojih mudrolija,vrati se ti druze svojim gumama...
[ anakin14 @ 16.10.2009. 12:12 ] @
ne nego je pitanje "koliki su mesecni rashodi u nekom poslu" ekvivalentno pitanju "koliko treba cigli za <ne znam koliko spratova> kucu"...
[ anakin14 @ 21.10.2009. 15:24 ] @
ma ti si show...


Citat:
E to bi i mene zanimalo.Posto planiram da radim uvoz nedostaje mi,po mojoj racunici 5000e inace prijavljen sam kod brata u firmi ali na minimalac tako da ne postoji nikakva sansa da uzmem kredit.S druge strane imam nekretninu,uknjizen stan na moje ime cija vrednost sigurno nije manja od 70 000e...


ovde kazes da si prijavljen kod brata u firmi - znaci radite i ti i on.

Citat:
Jesam.Nevolja je sto je vec 15 godina to funkcionisalo kao posl.prostor,dakle nema kreveta,tusa itd. ai ja vec od januara pokusavam da izdam kao pp ali interesovanje nikakvo,iako sam bas spustio cenu.
A ako ga preuredim za stanovanja dakle ako ulozim novac(a potrebno je ne bas malo) onda mislim da je hostel bolja opcija.Tim pre sto ni ja ni brat trenutno ne radimo,tako da mi to moglo da bude nesta kao porodican posao...


ovde kazes da ne radite ni ti ni on

Citat:
Pozdrav svima,
dakle hteo bih da otvorim firmu koja će se baviti uvozom alkoholnih pica.
E sad moje pitanje je kakva je procedura i koliki su mi rashodi?


ovde otvaras uvoz alkoholnih pica...


Citat:
Dakle imam stan 86m2 na Zelenom vencu i razmisljam o otvaranju hostela.
Kakva je procedura?
Kakve su sanse da dobijem start up kredit?
Takodje ne znam da li bih imao problema oko otvaranja posto na istom spratu imam jos dvoje komsija...
Unapred zahvalan


ovde otvaras hostel...

Citat:
Dakle ramisljam o opciji keteringa-dostava hrane za rodjendane,svadbe,proslave itd.
Pri tom se to ne bi odnosilo na kuvana jela,rostilj i sl. nego tipa kiflice,salatice,pitice itd sto bi se reklo ono sto ide na cackalicu.
E sad ono sto mene zanima je:
1.Kako otvoriti tj.registrovati(jel kao SUR ili kako?)
2.Da li je moguc rad iz kuce(kakva je situacije sto se tice uslova za sanitetsku inspekciju itd)
3.Koliki su mesecni rashodi?
U principu to bismo radili kao porodican posao i ukoliko bi to moglo iz kuce da se radi to bi bilo super jer u tom slucaju ne placam skupe kirije kao lokal.Takodje ne bih nikoga sa strane zaposljavao u pocetku tako da nemam ni taj izdatak.


a ovde kettering...


koliko ti imas godina???
[ dekibgd @ 23.10.2009. 19:57 ] @
Pa kad te vec toliko zanima da ti razjasnim...
Brat mi je drzao radnju gde sam i ja bio prijavljen.
Medjutim u junu ju je zatvorio,tako da logicno da ja tamo vise nisam prijavljen a on ne radi
U principu bilo je samo pitanje kad ce da zatvori jer mu je islo bas lose vec duze vreme
Ja razmatram opcije i diskutujem sa ljudima na forumu koji posao poceti
Uvoz vina je otpao zbog finansija,a takodje i hostel;raspitivao sam se za kredite koje bih eventualno mogao da podignem na bazi toga sto imam nekretninu na svoje ima ali-mrka kapa.
Zato sam razmisljao o keteringu kao opciji jer bih ga radio iz kuce,dakle bez placanje visoke kirija za lokal,a sem toga i zena od mog brata je svojevremeno radila u jednom od vodecih ketering servisa.
Tako stvari stoje.Da znam tacno sta mi je ciniti ne bih ni diskutovao o svemu ovome na forumu.
[ jesus alejandro @ 25.10.2009. 12:24 ] @
Citat:
dekibgd:a sem toga i zena od mog brata je svojevremeno radila u jednom od vodecih ketering servisa.


Zar nije logicno da pitas zenu tvoga brata sve sto te interesuje u vezi ketering-a ?
[ dekibgd @ 25.10.2009. 15:26 ] @
Pa ona je radila u proizvodnji tako da o zakonskim propisima u vezi otvaranja pojma nema.
To bi bilo isto ko kad bi cistacica u skoli morala da zna svo gradivo koje profesori predaju jer jelte ona tu radi.
[ S A J A @ 25.10.2009. 20:49 ] @
Dosta potrebnih informacija mozes naci ovde:

Zakon o turizmu (odeljak "ugostiteljska delatnost") i
Pravilnik o razvrstavanju, minimalnim uslovima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata


Koliko sam video onako usput, treba da se registrujes kao preduzetnik i da ti prostor zadovoljava tehnicko-sanitarene uslove.
[ žutokljunac @ 05.11.2009. 09:18 ] @
http://www.horecabar.com/ostale-teme/istrazujemo-ketering/
[ dekibgd @ 07.11.2009. 15:29 ] @
Hvala zutokljunac,vrlo interesantan tekst.
Mada kada sam procitao koliko tu para treba
Nego razmisljam se da li ima smisla za pocetak raditi to na crno?
[ websurfer @ 07.11.2009. 16:27 ] @
Citat:
dekibgd: Nego razmisljam se da li ima smisla za pocetak raditi to na crno?


Moze, moze... Al' samo dok te neko ne prijavi inspekciji
[ dekibgd @ 07.11.2009. 18:33 ] @
Da tu si u pravu.A kakav komsiluk imam ne verujem da bi na to dugo cekao
[ žutokljunac @ 08.11.2009. 15:02 ] @
Kao što i sam vidiš, to je ozbiljan posao i potreban je priličan strartni kapital, i što je još gore, potrebna su poznanstva u firmama. Ja bih batalio firme i radio bih samo ketering za slave, rođendane, žurke, proslave... dakle sve ono gde idu sitni kolači i pite. Tu je mnogo manja lova i to se ne isplati ovim velikim jer su male količnie a njihovi troškovi su veliki. Sa druge strane ti baš to radiš jer ti ne treba velika lova, a koliko sam računao, možeš da zaradiš skoro duplo. Radio bih samo domaće sitne kolače, domaće pite ( s´tim da bih pitao ove sa sačevima da mi oni peku ), torte. Fora je da sve bude stvarno domaće, a videćeš kako je najbolji marketing od usta do usta.
[ lavbanjalucki @ 09.02.2012. 14:37 ] @
Vidim da o ovoj temi već dugo niko ništa ne komentariše,ipak ako nekog bilo šta zanima iz ove oblasti,slobodno se obratite,iza mene je iskustvo staro 13 godina u ovom poslu,biće mi drago ako bilo kome moje iskustvo bude od pomoći.