|
[ 93 Stefan @ 18.10.2009. 12:39 ] @
| Ćao, da li znate možda kojim slučajem neki dobar on-line kuvar?
Evo u čemu je stvar, rešio sam da izbacim razne stvari iz pekara i euro-krem, jer to sve samo goji. To je jedino preostalo pošto sam već izbacio sve gazirano pre nekoliko godina i čips i smoki pre nekoliko meseci (ubacio sam pistaće koje uzimam retko i to samo 10 najviše po danu). A moram da se pripremam za vreme kada ću izaći iz puberteta i početi odjednom da se gojim.
Jedini problem je što skoro u svim ovim kuvarima ima podela samo na glavna jela, predjela, salate... Ali nigde podela na doručak, večeru i ručak. Pa ako ima tako neki molim vas recite. |
[ voodoosin @ 19.10.2009. 10:46 ] @
tesko ces naci takvu podjelu u kuharu. tesko bi bilo napraviti logican raspored kad se rucak, recimo, moze sastojati od npr. supe, glavnog jela, salate i deserta. zato je sve podijeljeno na grupe jela, pa ti sam kombinuj.
a sto se gojenja tice, izlazak iz puberteta ne znaci da ces automatski nabaciti 20 kila. samo se lagano prilagodjavaj kada metabolizam pocne da se se usporava, smanji porcije, jedi redovno i raznovrsno i ne nasjedaj na fat-free zablude. naravno, fizicka aktivnost isto tako pomaze u kombinaciji sa zdravom i umjerenom ishranom.
uglavnom, drzi se dalje od gaziranih pica i secera, mada te malo eurokrema ili peciva povremeno nece ubiti.
koja kila se tu i tamo s godinama nabaci, nemoj se previse time opterecavati.
ja uzivam u hrani i ne odricem se tog zadovoljstva, mada s godinama, kako se metabolizam usporio, morao sam da smanjim porcije.
[ Fedya @ 19.10.2009. 12:59 ] @
Moja zena stalno visi na http://www.coolinarika.com/ i posebno me bombarduje tom "zdravom" hranom ;)
(ne garantujem da je odgovor na tvoje pitanje ali mozda moze da pomogne)
[ majstorjoe @ 19.10.2009. 13:44 ] @
[ Srđan Pavlović @ 19.10.2009. 16:05 ] @
Kakav bre online kuvar - samo mesina i na ćumur.
Zdravo - da zdravije ne mož' bit' :D
[ Crveni011 @ 19.10.2009. 19:41 ] @
Moram da ti odkrijem jednu tajnu, kada izadjes iz puberteta neces poceti naglo da se gojis!
[ Vukan Karadžić @ 20.10.2009. 01:15 ] @
Ovde imas neke interesantne makrobioticke recepte, a oni su uglavnom jednostavni, a zdravi!
Mozes pogledati i vegetarijanske recepte.
A postoje recimo i recepti za jela koja se brzo spremaju.
Spremas sta tebi odgovara za koji obrok ;)
Zato su i jela svuda kategorisana tako kako jesu, a ne na dorucak/rucak/vecera ...
[ 93 Stefan @ 20.10.2009. 16:08 ] @
Citat: Crveni011: Moram da ti odkrijem jednu tajnu, kada izadjes iz puberteta neces poceti naglo da se gojis!
Dobro sad, tu negde oko 25-e najkasnije...
Nisam baš dotle stigao. Ne shvatam ja te ljude. Ja za svaki ručak jedem meso, sem kad imam pasulj. A tu i tamo još i za večeru...
Citat: Vukan Karadžić: Spremas sta tebi odgovara za koji obrok ;)
Zato su i jela svuda kategorisana tako kako jesu, a ne na dorucak/rucak/vecera ...
Ma znam, ali dok nađem nešto lagano u toni onih svih mesišta i ručkova prođoše godine.
Još ne spremam ja, to šta nađem samo uvalim mami naravno :) Ali i to će se promeniti, planiram da kad budem imao dvadesetak godina odem na neki kurs, da ne bih zavisio od mamice ili buduće žene.
[ Matrix-Neo @ 03.12.2009. 23:26 ] @
Recepti ...... Ja cesto pronadjem zanimljive recepte na ovom sajtu....mozda pomogne ;)
[ Bata @ 04.12.2009. 08:05 ] @
čekaj malo... ti si 93. godište (znači imaš 16 ili 17 godina) i razmišljaš o tome da ćeš
izlaskom iz puberteta ( a to će se desiti kada ? ) da se naglo gojiš.
To generalno nije pravilo, jer posle puberteta te očekuju 20-te godine, u kojima si "još uvek"
prilično vitalan i metabolizam se ne usporava , bar ne do kasnijih 20-tih.
A evo ja sam 78. godište i još uvek jedem koliko hoću, a ništa od gojenja.
Naravno, sve je individualno, ima nas raznih, možda si ti sklon gojenju ali to nisi naglasio,
ali ako smatraš da je to o čemu si pisao neko generalno pravilo, mislim da ti je pre potrebno neko čitanje
o biologiji nego o receptima.
ono o čemu brineš se događa najranije od poznih 20-tih , a to onda ako si baš neodgovoran sa
jelom i navikama.
[ fade @ 04.12.2009. 08:48 ] @
Ja sam u zadnjih mesec dana izgubio 7 kg, jedem ko stoka, al nece se vrate nazad :(
[ S_Kid @ 04.12.2009. 17:15 ] @
[ steviccc @ 13.02.2010. 21:57 ] @
[ Zizi007 @ 01.05.2010. 00:07 ] @
Preporucio bi ovaj sajt Recepti
[ 93 Stefan @ 05.05.2010. 13:37 ] @
Hvala, super je!
[ stonex @ 05.05.2010. 21:48 ] @
[ almiradjo @ 16.07.2011. 23:16 ] @
Jednostavni recepti je jedan od najboljih onlie kuvara. Tu možete naći recepte za torte, kolače, pite, namaze, slane torte i kolače i druga slana i slatka jela.
Torta od oraha
[ anon70939 @ 17.07.2011. 12:38 ] @
Po meni najbolji recepti na koje sam do sada nasao. Sto je najbolje, pored lepog opisa, svaki recept ima i video snimak kako se sprema. Jest da je hrvatski, ali ja volim mediteranski nacin ishrane. Imas cak i sportirane obroke po kaloricnosti pa biraj...
[ neca @ 18.07.2011. 08:38 ] @
http://milajedraga.blogspot.com/
ovde moze svasta nesto lepo da se nadje.
[ Kosava @ 18.07.2011. 13:21 ] @
I meni je isto crochef najbolji do sada zato što ima za svako jelo video snimak kako se priprema...
[ almiradjo @ 21.08.2011. 15:06 ] @
Blog Jednostavni recepti predstavlja veliku zbirku najraznovrsnijih rcepata koja se skoro svakodnevno dopunjava. Adresa je: http://jednostavnirecepti.blogspot.com
[ predrag savic @ 13.01.2012. 10:07 ] @
Meni se svidjaju recepti na http://www.kuhinjarecepti.com jer imaju, posnu, dijetalnu, markobioticku kuhinju. Naravno ni gurmani nisu zapostavljeni
[ Java Beograd @ 13.01.2012. 11:05 ] @
Sajt www.coolinarika.com je posto neki "standard". Nema šta nema.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|