[ k.i.z.a @ 29.10.2009. 20:36 ] @
| Pozdrav svima ljudi...
Imam jedan problem sa pezo 106 open 1.1 1995 god.
Auto je polu-ajnspric, do sada sa njim nisam imao nikakvih problema a sada je poceo da me zeza oko paljenja.
Sto sam ja mogao da uradim je sledece.
Proverio sam ima li dovod goriva do karburatora i to je sve normalno pumpa u rezervoaru odradi posao i baci gorivo na ulazno crevo u karburator.
Proverio sam ima li varnicu na svecice i to je sve normalno.
Onda sam primenio fazon da mu naspem malo benzina u karburator i on upali i ponovo se ugasi kada to proguta.
To je ono sto se desava. A sta treba da radim ne znam...??
Hvala svima unapred.
[Ovu poruku je menjao k.i.z.a dana 30.10.2009. u 11:14 GMT+1] |
[ slobodnoime @ 30.10.2009. 16:40 ] @
Sta ti znaci to polu-ajnspric??? Prvi put cujem za ovo.....
[ X Files @ 30.10.2009. 17:53 ] @
Kod polu-ajnsprica, paljenje obicno treba da bude kao mina, pri cemu se odgovarajuca smesa regulise najcesce skroz automatski, informacijama spolja (na primer: kiseonik u izduvnoj smesi preko lambda sonde, temperature: raznim davacima, ...).
Za pocetak mozes proveriti ispravnost davaca temperature (najcesce se radi o merenju omskih otpora). Moze se desiti da je crkao i da salje sasvim pogresnu informaciju, recimo kao da je auto okovan santom leda.
:)
[ X Files @ 30.10.2009. 18:02 ] @
Citat:
Sta ti znaci to polu-ajnspric??? Prvi put cujem za ovo.....
Ako se ne varam, ima jednu diznu, podseca na karburator a nije kaburator :)
Kod VW sam imao jedan takav, tzv. MonoJetronic karburator. Sasvim sam bio zadovoljan njime.
Zovu ih jos i SPI (Single point injection) motori.
[ k.i.z.a @ 31.10.2009. 18:36 ] @
Da kada se skine poklopac filtera za vazduh jasno se vidi jedna dizna u centru karburatora usmerena ka leptiru gasa. Do te dizne dolazi kablic sa dve zice koji joj verovatno daje signal kako da funkcionise. Do sada je auto palio bas kao ''mina'' a sada nece.
Mozda je u pitanju ta pogresna informacija koju dobija od nekih senzora, ili je ne daj boze crkla dizna koja kako sam cuo nema da se kupi i narucivanje papreno kosta osim ako se ne nadje na nekom otpadu...:-((
[ k.i.z.a @ 02.11.2009. 12:20 ] @
E ovako ljudi problem sam resio kod majstora.
Crkla elektricna dizna. Ovo u stvari nije karburator nego mono point kako se to vec naziva.
U principu dobro sam prosao.
Covek mi je pokazao kablic koji se spaja sa racunarom, pa me zanima sta sve treba od opreme sem racunara da bi se povezalo i videlo nesto.
Predpostavljam neki kabl od auta do racunara i prateci program na racunaru.
Moze li neko preciznije da opise sta kako...????
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.