Citat:
Par mobilnih, nekoliko platnih kartica, 4000 din..
Ja sam cuo da policija maltene ne istrazuje zlocin (kradju) ako je ona manja od 100 Eura... tako da, mrka kapa (dodushe, posto su ovo clanovi povlascene kaste, mozda i urade nesto). Inace, sve je vishe ovakvih jajarskih zlocina i prebjanja po BG-u.
Evo vam jedna prica da se smrznete...
Moja keva seta psa u parku pored zgrade vlade gde je ubijen Djindjic... i jedno jutro ona i prijateljica vide kako 3 cigana uvlace penzionera izmedju zgrada i teraju ga da izbaci sve iz dzepova (a taj dan se delila penzija, verovatno su ga pratili od poste). One otrce do one kucice gde stoje panduri... i kazu to cuvaru, a on ih samo pogleda i kaze "To nije moj posao, ja cuvam zgradu i ne smem da se udaljavam sa mesta". Mislim se ja, OK bato, cuvas zgradu - a kako bi bilo da motorolom prosledis to dalje ili pozoves patrolu... ali ne, boli njega k.... mislite da je nekog pozvao ili okrenuo(!?)...
I onda treba neko da se iznenadjuje sto se ovo dogadja... to je izgleda vest samo kad neku "VIP" licnost strefi jad i beda svakodnevnice...
...
E da, jos jedna "fora" gancija koji "operisu" u tom kraju je da snime coveka iz unutrasnjosti kad sedne na klupu u tom parku i pocne nesto da jede (vide recimo da ima stvari, torbe, i da je seo da pojede sendvic) - onda mu pridje ciga i kaze da je on komunalni inspektor i da je u Beogradu zabranjeno da jede u parku, i trazi mu pare, kao da plati kaznu. To obicno rade starijim ljudima koji su slabi i ne mogu da se odbrane.