[ voodoosin @ 02.11.2009. 19:12 ] @
odgledah juce surrogates i od tada mi se mota po glavi pitanje o znacenju nekih scena koje se konstantno ponavljaju u filmovima.

dacu jedan primjer, a ko hoce nek nadopuni:

scena kada bruce willis gleda kako se djeca igraju, naravno lopta se dokotrlja do njega, on je podigne, pogleda kao da nikad nije loptu u zivotu vidio, a onda je vrati djeci koja stoje okolo i cekaju.

razne varijacije ove scene sam vidio bezbroj puta u filmovima, pa me bas zanima ako neko zna koja je "prica" iza ovoga. znam da ovo moze biti protumaceno na vise nacina, ali mene zanima postoji li konkretna referenca na nesto.
[ bakancs @ 02.11.2009. 20:16 ] @
Ne znam na koje ostale filmove mislis, siguran sam da u svakom filmu ima drugo znacenje..

U ovom filmu rec je o tome da je izgubio svog sina u saobracajnoj nesreci, pa mu je tesko kada vidi decu kako se igraju..
[ stonex @ 02.11.2009. 21:07 ] @
Slažem se .
[ Beltrammi @ 02.11.2009. 21:28 ] @
ja se secam npr. kad se Stimac igrao sa dve lopte kao da ih nikad nije video u zivotu.
[ nkrgovic @ 02.11.2009. 22:10 ] @
Da li ja dobro kapiram: ti se pitas za duboko znacenje scene u filmu u kome je glavna uloga Brus Vilis? :D

[ fanfon @ 02.11.2009. 23:47 ] @
Na svakoj utakmici lopta se odbija od Pantelica kao od drveta, a zovu ga fudbalerom...
[ Nabukodonosor @ 03.11.2009. 01:40 ] @
Citat:
nkrgovic: Da li ja dobro kapiram: ti se pitas za duboko znacenje scene u filmu u kome je glavna uloga Brus Vilis? :D

Jel Brus Vilis los glumac ili sta?
[ HeYoo @ 03.11.2009. 02:26 ] @
Da jedan od klisea.. Mislim da je to kada hoce da docaraju kako je junak izgubio kontakt sa svakodnevnicom pa mu sve kao strano.
Ima toga kod ratnih filmova pa kad se junak vraca normalnom zivotu i sve poprima drugu boju i oblik u odnosu na idilicni pocetak filma.... i tako to.. :D
[ yeljko @ 03.11.2009. 07:52 ] @
Ja mislim da znacenje te scene je kako ko sebi protumaci.
Nemaju svi ista misljenja i tumacenja.
Gledao sam i ja taj film i zapazio sam istu scenu.
Moje misljenje je kao sto je @bakancs rekao samo bih jos dodao,
posto on zivi u virtuelnom svetu vozeci onog robota (surogata) pa je izgubio
vezu sa stvarnim svetom ali kad se priseti dece (to se tesko zaboravlja) i tako
da to ta scena tako izgleda.
Najbolji odgovor bi dao reditelj po tom pitanju i verujem da bi on imao
pola sata sta da prica na tu scenu.