[ somikg @ 05.11.2009. 09:58 ] @
Jel moze neko da mi objasni zasto su pojedina stabla kosa? Nisu I nego /....Prso mozak :-)
[ NoneVi @ 05.11.2009. 10:13 ] @
Vaistinu prso.
[ Lesli Eldridz @ 05.11.2009. 11:32 ] @
Jesi li ti ozbiljan ili nikad nisi isao u skolu? Neka su kosa zato sto dziberi vezuju za njih gvozdje pa ga rastezu traktorima kad prave kuce, a prirodno su neka kosa ako zive tamo gde stalno duva vetar u istom pravcu, a neka kad je blizu objekat koji im zaklanja svetlost pa se krive da nadju sebi bolji polozaj. Ili ih eventualno nakrivi neka oluja pa tako ostanu kad izraste novi koren. Itd.
[ barakuda111 @ 05.11.2009. 12:11 ] @
Najjednostavnije, kriva su zato sto nisu prava. Uostalom bilo bi glupo da idu u krug.
[ vujo032 @ 05.11.2009. 12:32 ] @
Valjda su kriva dok se ne dokaže suprotno.
Korenov sistem se ne razvija pravilno tj simetrično pa drvo povuče u jednu stranu.
Zato je dobro, pored mladice staviti neku vodilju, dok se drvo ne formira, da mu neda dâ skrene.
Tako nekako, i ja sam malo ovih dana skren`o.
[ Nikola M @ 05.11.2009. 19:22 ] @
vjetar bolan
[ Horvat I @ 05.11.2009. 19:57 ] @
Da ti nije dosetao komsijin sljivik a tvoj vocnjak otklizao do dna brda
[ somikg @ 06.11.2009. 08:33 ] @
pa kod nas i nisu neki vetrovi.Postavio sam to pitanje zato sto cesto sedim u parku,i nesto su mi kosa stabla zapala za oko. Bas sam se pitao do cega je to,ali izgleda da konkretnog odgovara i nema ili ne postoji.
[ Horvat @ 06.11.2009. 12:53 ] @
gledaj zenske,a ne da li su stogodisnja stabla kosa ili nisu

kod nas i te kako ima jakih vetrova,a i kao sto ti je vec receno,i koreni sistem zna da povuce biljku,a isto tako i najveci prirodni zlocinac - covek
[ Lesli Eldridz @ 06.11.2009. 18:41 ] @
Zavisi i koja je biljka. Neke biljke se medjusobno ne podnose, zato sto svaka biljka luci odredjene hormone i drugo da se odbrani od drugih biljaka i parazita, pa tako recimo ako zasadis bor i sta znam, jabuku, ne znam tacno, zaboravio sam, to sam imao u skoli pre 20 godina, a mozda ima ovde neko ko uci bilogiju pa neka vidi, ali nije vazno, neka bude jabuka, ona ce da "bezi" od bora i da se krivi da bi bila sto dalje. Ako je to neki djuture sadjen park mozda je i to.
[ bttp @ 07.11.2009. 19:07 ] @
Zato se između ostalog, mladice vezuju uz neki prav štap/motku, zabijenu u zemlju, da bi rasla pravo. To se može videti po gradovima uz zveže zasađena stabla.