Pre 8 godina sam zaradio abschiebung (proteran iz Nemacke)....
U pasos su mi lupili da mi je na NEODREDjENO (znaci nije neograniceno) vreme zabranjen ulazak u nemacku.
Pisao sam sudu pre 3-4 godine i rekli su mi da platim trosak od EUR 2800 i da ce da RAZMOTRE na koje vreme ce mi biti onemogucen ulazak u DE
.... Naravno nisam platio to (nema se) ...
Naravno - vizu do sada nisam mogao da dobijem ni za jednu sengen zemlju...
...inace Engleska mi uredno izdaje vizu vec treci put...
Moje pitanje je: Da li cu po ukidanju viza moci da udjem na teritoriju OSTALIH sengen zemalja ?
Zdrav razum mi govori da ce me sigurno madjari prvi vratiti, ali opet....
(u svakom slucaju cu probati dan-dva nakon sto nam ukinu vize da skoknem do madjarske pa da vidim sta ce da mi kazu)
Da li neko zna odgovor :)
[ jeftonikius @ 07.11.2009. 14:13 ] @
Ako ne platiš odmah, platićeš kasnije mnogo više ili uopšte nećeš imati prilike da platiš. Ogromna je verovatnoća da će te vratiti sa svake granice, a slučajno li prođeš i to se otkrije, lupiće ti mnogo veću zabranu. To je iz nekog mog iskustva sa vizama... Njihove evidencije ne zastarevaju kao naše...
[ peterbra @ 07.11.2009. 14:24 ] @
Ali meni je zabrana za samo za NEMACKU ?
E sad kapiram dok smo imali vize da su vrsene detaljne provere, pa su mi nalazili to, ali ako bih i usao u npr. Madjarsku, zasto bi me kaznili sto sam u madjarskoj ????
Sad si me zbunio !
[ Horvat @ 07.11.2009. 14:59 ] @
a da nazoves npr ambasadu madjarske i pitas?
[ stanko s @ 21.05.2010. 00:54 ] @
Sta se desava Kada imas boravisne i radne papire za Swedsku? Od 2008 godine imam boravak u SWE.,a u svajcarsku sam imao zabranu ulaska do 2011godine,normalno sam putovao dok nije Svajcarska usla u Sengen,od tad me drze po sat vremena na Madjarskoj granici i na Slovenskoj, na granici me posle provere puste da udjem u sengen.I savetuju mi da letim direktno za Svetsku dok zabrana ne istekne. Pitanje: Dali je moguc problem prilikom produzenja radne dozvole i boravisne za Svedsku-u mom slucaju.Hvala.
[ Andrej013 @ 21.05.2010. 02:42 ] @
evo i mene sa slicnim problemom, a kontam da neko moze bar savet da ponudi.
dakle, prosle godine sam opljackan u Italiji.
policija mi nije pomogla vec mi je savetovala da pogledam oko mesta kradje da li su mi bacili pasos u zbunje i sl.
posle 3 sata nalazim lika koji nosi ukradenu torbu na ramenu, hvatam ga i nedam da pobegne a on pokusava.
opire se i sl, a ja, debil, znam, vadim noz iz ranca koji sam koristio(secenje hleba i sl) na putovanju po Evropi i zovem policiju sve vreme.
policija dolazi kroz 10 min, hapsi me, onog lika jedva hvata, na moje nagovaranje. pisem izjave, dajem otiske i sl, potpisujem papire na italijanskom(jer je to jedini nacin da izadjem)
pustaju me i daju mi broj telefona mog advokata O.o
odlazim u trst, vadim papire za odlazak kuci i nikad nisam nazvao advokata jer su mi rekli da su usluge bar 500 eura.
(lik sa mojom torbom nije imao novac ni pasose u njoj ni kod sebe, vec samo neke moje licne stvari...)
nas sluzbenik u ambasadi u Trstu mi kaze da postoje sanse da me je italija stavila na neku crnu listu.
e sad, ove godine treba da idem u DE na kurs jezika, letim do Frankfurta.
da li mi to moze predstavljati problem??? kako da proverim da li sam stvarno na crnoj listi?
bio sam u italijanskoj ambasadi, nista ne mogu da mi kazu.
dajte neki savet, bilo kakav.
kada sam ulazio u madjarsku vozom, prosle godine, samo mi je neka tetka pogledala pasos, a posle i policajci, ali nisu podatke ubacivali u neku bazu podataka kako bi proverili imam li neki dosije i sl, da li ima sanse da tako prodjem i na frankfurtskom aerodromu ili ce sigurno da 'ulaze u detalje' ???
[ peterbra @ 14.10.2010. 02:28 ] @
Evo da se javim - izduvao sam na granici - vratili me kuci i rekli da "proverim sa Nemackom"... i to je to....
[ Izvoljski @ 14.10.2010. 07:22 ] @
wow, nisam znao da su tako priljezni, a mislim i da nije fer da zabrana za jednu zemlju EU vazi i za sve. Zasto ti onda Nemacka nije izdala zabranu za sve pa bi bio nacisto ? Sta su ti rekli Magyari ?
Mora da si nesto gadno ukakio ?
[ squirll @ 14.10.2010. 07:54 ] @
sta je tu cudno ..ako te jedna sengen drzava zabrani to znaci da ti je zabranjen ulaz u celu sengen zonu
[ Izvoljski @ 14.10.2010. 08:32 ] @
koliko ja znam i drzavljaninu EU moze se izreci zabrana ulaska u neku zemlju EU ako je napravio s.
Navescu jedan primer. Hrvatima je pre par godina Danska iznenada uvela vize. Tad se medju njima postavilo pitanje - moze li se putovati kroz Dansku na putu za Svedsku bez vize s obzirom da nema granice ?
Odgovor je i da i ne. Tehnicki gledano niko te ne moze spreciti da udjes iz D u DK, ali i bez obzira na to nema se pravo boravka i proloaska kroz DK i ukoliko bi doslo do neke unutrasnje kontrole osoba je u prekrsaju.
Dakle iako su zemlje u Sengenu mogu ce je da se izrekne mera samo za jednu zemlju. Slicno je npr Grcka iako u Sengenu nasim turistima masovno izdavala nacionalnu vizu.
[ Java Beograd @ 14.10.2010. 09:09 ] @
Citat:
Izvoljski: Navescu jedan primer. Hrvatima je pre par godina Danska iznenada uvela vize. Tad se medju njima postavilo pitanje - moze li se putovati kroz Dansku na putu za Svedsku bez vize s obzirom da nema granice ?
Ovo prvi put čujem. Daj neki link na neku vest, informaciju. Nešto zvanično ili nezvanično.
Citat:
Izvoljski:Slicno je npr Grcka iako u Sengenu nasim turistima masovno izdavala nacionalnu vizu.
Ja sam imao tušta i tma turističkih grčkih viza u plavom pasošu i sve su bile važeće za šengen države.
[ Izvoljski @ 14.10.2010. 09:16 ] @
google iz your friend.
[ vlada131 @ 14.10.2010. 12:31 ] @
Citat:
Java Beogradvo prvi put čujem. Daj neki link na neku vest, informaciju. Nešto zvanično ili nezvanično.
Doduše, nije 'pre neku godinu', nego pre 12 godina
[ MHome @ 03.11.2010. 05:54 ] @
Pozdrav Ljudi,
Ja nemogu da vjerujem da ovakav zakon postoji m*ter im j*bem dok nisam ovaj forum pronaso.
Naso sam odmah na holandskoj stranici gdje ovo pise sta ta zabrana znaci i to je u svakoj EU drzavi isti zakon ja sam preveo ovo sa sa holandskog sa GOOGLE PREVODITELJOM malo glupo prevodi ali razumet ce te sta su nam napravili.................................................
Budući da je izjava kako bi se omogućilo neke nepoželjne strance iz Nizozemske, upozorenje je ušao u Schengenskog informacijskog sustava (SIS) za uskraćivanje pristupa. To znači da stranac nema objašnjenje za pristup nepoželjan na zemlje unutar Schengenske zone.
Pa zabranu kad su mi dali ja sam mislio da je to samo za Holandiju a sad znaci su me j*bali pravo ispostavilo se da je znaci za cjelu EU. NEPRAVDA velika ja jesam pogresio i to sto sam uradio odrobijo sam .Ali nista nisam u drugim Drzavama napravio pa j*bem im mater.
Kako smo prije se kretali opet cemo navikli smo mi na ciganluk.
Kolege mozda nas mogu sprijecit ako nam pocnu na celu tetovirat ZABRANA ZA EU do tad mogu da ga puse.
[ zoxBG @ 24.04.2011. 13:44 ] @
Pozdrav i ja imam slican problem sa ulaskom u eu i imam jedno pitanje ako neko ima iskustva ili zna neka mi odgovori...
Da li ja posto imam zabranu ulaska u eu mogu da udjem u zemlje koje nisu clanice eu kao napr norveska ...,
A iskren da budem nisam ni jedne zemlje posebno zeljan, sem da zaradim lovu.
Svuda cu biti samo za domacine arbajter, tako da ni neplacem za tim.
p.s
Sta ste toliko zaebali kada ste proterani, mene bi pojeo ziv sram da mi lupe pecat na celo sa natpisom NEPOZELJAN
Bas bedak...
[ Kovacevic Vladimir @ 25.04.2011. 10:32 ] @
Analogno naslovu - može se postaviti i nova tema:
zabrana izlaska iz zemlje (SRB).
Passaport i vozna karta su samo dokumenti i potvrda o plaćenom prevozu...a sve ostalo?
Znate na šta mislim...
Pozdrav
[ triac @ 26.04.2011. 17:43 ] @
Sta bi sa kolegama da nam odgove sto su "ispraceni"
[ Keez-a @ 26.04.2011. 19:22 ] @
@triac
Ti ne si bas sa sobom
[ NovaStranaZivota @ 22.06.2013. 19:16 ] @
Znam da je ovo bila tema vec prosle godine, al bicu jako zahvlana ukoliko ponovo dobijem koji ogovor na moje pitanje. Ovako, pre mesec dana sam deportovana iz Svajcarske zbog ilegalno rada. dobila sam kaznu od tri godine da nemogu uci u ch. Znima me ukoliko neko zna, ili mozda ima bar priblizan odgovor da li se ta kazna odnosi na sve zemlje eu? da li to znaci da sam sada zarobljena u srbiji do isteka kazne? da li nakon ukidanja kazne mogu se vratiti u ch normalno bez ikakvih problema, ili ipak postoji neka procedura? Hvala unapred
[ Java Beograd @ 23.06.2013. 07:21 ] @
Nisam stručnjak, ali logika je jasna. Unutar Šengena nema graničnih kontrola. Ako uđeš u jednu zemlju - slobodan ti je ulaz u sve. Zaključak: zabranjen ti je ulaz u čitavu šengensku zonu.
Vize više nisu potrebe, a tvoja kazna je vremenski jasno ograničena. Dakle, kad istekne - opet ti je Šengenski prostor otvoren. (Osim ako u doluci piše drugačije)
[ anon70939 @ 23.06.2013. 11:24 ] @
Koliko znam, CH nije u Sengenu. Bar nije bila pre par godina...
edit
Sad procitah da ipak jeste :)
[Ovu poruku je menjao CoyoteKG dana 23.06.2013. u 12:39 GMT+1]
[ Java Beograd @ 23.06.2013. 11:43 ] @
Jeste Švajcarska u Šengen zoni. Kao i Norveška, koja nije u EU, i Island. A Velika Britanija i Irska nisu u Šengenu, iako su u EU. Bugari i Rumuni nisu u Šengen zoni, a 'teli bi.