[ bronza13 @ 18.11.2009. 15:21 ] @
Imam ubacena dva vakum motorica u autu sa vozaceve jdan i sa suvozaceve drugi ,oba imaju po pet zica,crna bela plava zelena i braon,na vozacevim vratima su spljene svih pet a na suvozacevim samo plava i zelena,e problem je u tome sto suvozaceva vrata hove samo da zakljuca a nece da otkljuca ali kad zamenim zice na suvozacevim vratima stavim zelenu na plavu a plavu na zelenu onda samo zakljucava,probao sam svasta da kombinujem sa zicama ali bez uspeha,svaki savet bih mi dobro dosao unapred hvala
[ Zarko Silic @ 18.11.2009. 18:51 ] @
Ako imas samo 2 voda na suvozacevoj strani postavi tako da funcionise samo otkljucavanje. Pojedina vozila nemaju opciju zakljucavanja sa suvozaceve strane.
[ bronza13 @ 18.11.2009. 19:09 ] @
imam pet vodova i na suvozacevoj strani ali i kad sve spojim iso radi samo otljucava a kad zamenim plavu i zelenu samo zakljucava ,plava i zelena su bitne ove ostale ukljucio ili iskljucio isto se desava
[ Zarko Silic @ 18.11.2009. 19:14 ] @
Nisi napisao o kom vozilu je rec. Pretpostavljam da je rec o nekom iz VW grupacije ako vec kazes da je vakuumski motor.

[ bronza13 @ 18.11.2009. 19:20 ] @
wv lupo,ali to su ovi pijacarski vakum motorici naknadno ugradjeni
[ Zarko Silic @ 18.11.2009. 19:42 ] @
Pijacarski vakum motrici ne postoje.

To su obicni motorici, a ne vakuum.

Osim toga za vakuum motorice dovoljna su 3 voda: plus minus i jos jedan upravljacki.

Ti imas najobicnije motorice kod kojih je jedan neispravan. Tj mikroprekidac u jednom ne radi pa zato ne radi pokretanje u jednom smeru.
[ bronza13 @ 18.11.2009. 19:52 ] @
U pravu si moguce da su obicni,ali su ispravni kupio sam nov i proverio ono plava zelena na + i -,cak sam ih i menjao stavljao ovaj sa vozacevih na suvozaceva pa sam kombinovao i novi ali uvek isto
[ glackop @ 18.11.2009. 20:27 ] @
Znaci da se ne menja polaritet /+ -/ na suvozacevim vratima,tu plavu i zelenu zicu sa suvozaceve strane proveri unimerom da li dolaze do motora sa vozaceve strane i vezi ih paralelno sa levim motorom ako ih nema onda pusti dve nove zice sa levog motora do desnog i radice oba,u slucaju da jedna vrata zakljucavaju a druga otkljucavaju na desnim vratima samo zameni mesta zicama.
[ bronza13 @ 19.11.2009. 10:34 ] @
Proverio sam upravo obe zice imaju kontakt ,znaci nije do toga,proverio sam svih pet zica sve imaju kontakt,a kad spojim svih pet u suvozacevim vratima,onda ni neotkljucava ni nezaljucava,ali kad odspojim braon zicu onda otkljucava ali nezakljucava,ma prava zbrka