[ wiktor91 @ 29.11.2009. 22:39 ] @
Zanima me da li je moguče da ako mozak dovoljno dugo ne "koristimo" kako bi trebalo, da li on može oslabiti. Evo na primjer ja 4 godine u srednjoj školi nisam imao školsku knjigu u rukama tj. nisam učio skoro ništa za školu. Sada na fakultetu puno više učim s obzirom na srednju školu, nemam problema i sve polažem iz prve sa visokim postotkom i nije mi problem naučiti, ali zanima me da li bi ja brže kapirao gradivo i još lakše učio da sam srednju školu proveo uz knjigu a ne uz zabavu i zajebanciju? I ako je istina da mozak oslabi ako ga ne koristimo dovoljno, jeli ga moguče naknadno oporaviti ili je taj odumrli dio nepovrativ? Definitivno mi ta priča s odumiranjem ima smisla kad pogledam prosječnog balkanca, sjedenje pred televizorom i gledanje BBa, raznih super talenta i raznih drugih sranja koje nam naše televizije nude, takve emisije definitivno pridonose ako ne odumiranju mozga onda barem žestokom zaglupljivanju nacije što dođe na isto, uz to dodamo i alkohol u povečim količinama uz gledanje nogometa i živciranje i dobivamo recept za ubijanje normalnog razmišljanja i ponašanja. Što vi mislite o tome? |