[ wiktor91 @ 29.11.2009. 22:39 ] @
Zanima me da li je moguče da ako mozak dovoljno dugo ne "koristimo" kako bi trebalo, da li on može oslabiti.
Evo na primjer ja 4 godine u srednjoj školi nisam imao školsku knjigu u rukama tj. nisam učio skoro ništa za školu. Sada na fakultetu puno više učim s obzirom na srednju školu, nemam problema i sve polažem iz prve sa visokim postotkom i nije mi problem naučiti, ali zanima me da li bi ja brže kapirao gradivo i još lakše učio da sam srednju školu proveo uz knjigu a ne uz zabavu i zajebanciju?

I ako je istina da mozak oslabi ako ga ne koristimo dovoljno, jeli ga moguče naknadno oporaviti ili je taj odumrli dio nepovrativ?

Definitivno mi ta priča s odumiranjem ima smisla kad pogledam prosječnog balkanca, sjedenje pred televizorom i gledanje BBa, raznih super talenta i raznih drugih sranja koje nam naše televizije nude, takve emisije definitivno pridonose ako ne odumiranju mozga onda barem žestokom zaglupljivanju nacije što dođe na isto, uz to dodamo i alkohol u povečim količinama uz gledanje nogometa i živciranje i dobivamo recept za ubijanje normalnog razmišljanja i ponašanja.

Što vi mislite o tome?

[ dobrota @ 30.11.2009. 00:24 ] @
Ne odumire fizicki ali se zatupljuje.... To nije isto, ako ode fizicki onda nema oporavka (ili jako tesko?) a ako se zatupi moze da se veoma vrzo oporavi. E sad to sa zatupljivanjem ti i nema bas mnogo veze sa tim da li si ucio u skoli ili nisi jer si mogao uciti na pogresan nacin i opet se zatupiti... Mada sto si vise znanja stekao to ti je lakse da ucis nove stvari ako su na neki nacin povezane sa naucenim. Sve u svemu komlikovano ti je to.. Ako hoces da saznas vise na tu temu pogledaj radove Tonija Buzna (Tony Buzan). Kod njega imas sve lepo objasnjeno o tome i sto je najvaznije praktican deo.
Pozz
[ Take 5 @ 30.11.2009. 08:17 ] @
Citat:
dobrota: ... pogledaj radove Tonija Buzna (Tony Buzan). Kod njega imas sve lepo objasnjeno o tome i sto je najvaznije praktican deo...

Ovaj "praktičan deo" se odnosi tačno na šta? Lobotomiju?

PS
Nešto mi se priviđa da će tema brzo da se seli iz "Nauke" u "MZ"?
[ fanfon @ 30.11.2009. 09:22 ] @
Ma kakva lobotomija:) Misli na tehnike ucenja koje je Toni Buzan razradio u svojim radovima i istrazivanju.
[ dobrota @ 30.11.2009. 20:55 ] @
Citat:
Ma kakva lobotomija Misli na tehnike ucenja koje je Toni Buzan razradio u svojim radovima i istrazivanju.

Upravo tako.
[ Zlatnimomak @ 01.12.2009. 17:45 ] @
wiktor91@
Predlazem ti da malo vezbas mozdane vijuge na ovu temu:"Da li je svemir nesto izmedju nicega,ili je nista izmedju necega?"

Samo se ti obrati meni da ti dam "domaci zadatak" kako da "treniras" mozak da ne oslabi. :)) Imam ja mnogo tema za mozganje...
[ Milan M. Radovic @ 19.01.2010. 20:25 ] @
E da je tako, moj do sad ne bi bio nista nego vezivno tkivo :D