[ Zlatnimomak @ 04.12.2009. 13:47 ] @
| Posetio sam Italiju i zanimljivo je da Italijani veruju da nasi mili i dragi pokojnici mogu da vide kako mi tesko zivimo,i da samo ako to oni zele mogu da nam pomognu. Na primer,oni mogu da Vam sugerisu u snu koje brojeve loto-a da igrate i slicno.Italijani cvrsto veruju u to.
Ja takodje mislim da nasi pokojnici "nastavljaju da zive" ali u nekoj drugoj dimenziji,mozda u nekom paralelnom univerzumu? Oni mogu u snu da nas upozore na neku opasnost koja nam preti u bliskoj buducnosti kako bi mogli da je izbegnemo. Moja najbolja prijateljica skoro svaku noc sanja svog pokojnog oca koji je izvrsio samoubistvo jer je bio tesko bolestan. On je njen andjeo cuvar,iako je zvanicno mrtav. Ali on je i dalje na neki nacin "ziv" jer komunikacija medju njima NIJE prekinuta. Njih dvoje "komuniciraju" i dalje u snu,ona dok sanja "prima" informacije od svog tate.
Takodje,i ja cesto sanjam svog pokojnog oca koji je preminuo u Americi. Video sam ga u snu kako iscrpljen lezi na samrtnickoj postelji na drugom kontinentu, preko okeana, i znao sam da mu je ostalo jos samo 15.-tak dana zivota. Imam utisak kao da mi je "dosao" u san da me upozori da ce uskoro umreti ali i da se oprosti sa mnom. Kada su mi javili telefonom da mi je otac preminuo nisam se sokirao jer me je otac ranije vec bio na neki nacin psiholoski "pripremio" za tu vest , i ja sam unapred znao da je samo pitanje dana kada ce on umreti. I kasnije mi je dolazio u san da me upozori na dogadjaje koji ce tek uslediti.
U Srbiji se neguje kult predaka. Veoma je vazno da svako od nas redovno odrzava,cisti i neguje grobna mesta svojih predaka. U Japanu se na primer veruje da ako zapustite grobove svojih predaka da ce Vas stici teska bolest od koje mozete i umreti. Japanci veruju da Vas pokojnici na taj nacin "kaznjavaju" zato sto ne odrzavate cistim i urednim njihove grobnice.
Iako su nasi pokojnici fizicki mrtvi oni nisu duhovno mrtvi i najverovatnije "zive" u nekoj drugoj,duhovnoj dimenziji. |
[ AMD guy @ 04.12.2009. 15:37 ] @
I ja dok sanjam kominiciram sa Elvisom, kaze kidnapovali ga vanzemaljci. Kaze da je dobro, sve nas pozdravlja i kaze da budemo dobri jedni prema drugima.
[ Ivan Dimkovic @ 04.12.2009. 16:01 ] @
Mogu, ako ih recimo usmrknes - kao Keith Richards sto je usmrknuo svog caleta (pepeo)...
Lepo kremiras svoje pretke a onda izvuces lajn - kazu da se efekat povecava ako pepeo pomesas sa nekim stimulisucim sredstvom, recimo kokainom :-)))
http://www.guardian.co.uk/uk/2...r/04/drugsandalcohol.musicnews
Citat:
Keith Richards tells of snorting his dad's ashes with cocaine
In a wide-ranging interview published today, the 63-year-old veteran of tequila breakfasts and drug marathons described how he once sampled his father's ashes mixed with cocaine. "The strangest thing I've tried to snort? My father. I snorted my father," he told NME magazine.
[ Isak666 @ 04.12.2009. 17:29 ] @
Ako bas trazis mistiku u snovima, probaj sa Jungom.
Moze da bude lekovit i za "problematiku" vanzemaljskih otmica, posto te i to interesuje.
I covece, nemoj samo stancati teme ;)
[ barakuda111 @ 04.12.2009. 20:11 ] @
Ili kao cartman iz south park-a sto je popio kenny-a misleci da je njegov pepeo prasak za cokoladno mleko :)
------------
Inace ja otvoreno razmisljam i spreman sam da prihvatim nepoznato i novo, ali Zlatnimomak gomila gluposti koje ti prosipas ovde po forumu je stvarno neverovatna. Jbote kao da te neko iscupao iz srednjeg veka i doveo u 2009 god. Tvoja razmisljanja su jednaka dronovima iz "mracnih vremena"
[ toplim @ 11.12.2009. 20:40 ] @
Ne verujem da pokojnici znaju da su pokojnici i da nas gledaju. Ali postoje slucajnosti. Kad nesto sanjas a to nesto se i desi sutra. Ili imas neko predkazanje. Ako takve slucajnosti jesu slucajnosti, zasto su bas slucajnosti, sto nisu gluposti. E sad, negde sigurno postoji spisak slucajnosti, pa se onda izvlace random slucajevi. A gde je taj spisak ne znam. :) :(
[ fanfon @ 12.12.2009. 15:42 ] @
Vidite da pandora(hefestionlove) ponovo jase. Ja sam da se uvede pravilo da na mad zone ne moze da se postavlja tema ako imas manje od 200 odgovora...
[ Zlatnimomak @ 12.12.2009. 16:23 ] @
Mi smo "skup" svih nasih predaka. Oni su nam "predali" svoje gene i oni na neki nacin i dalje "zive" kroz nas i preko nas i posle svoje fizicke smrti. Moj pokojni otac je preminuo pre 7 godina ali ja se i danas obavezno zapitam kako bi on postupio u nekoj situaciji? Ako se nalazim na primer na nekoj zivotnoj prekretnici uvek cu se upitati sta bi moji preci uradili u slicnoj situaciji. Ja nisam samo ja,odvojen od mojih predaka. Svi smo mi povezani neraskidivom metafizickom vezom. Nasi preci su nas oblikovali,mi smo njihov projekat za vecnost. Zato i mislim da nasi preci nisu zaista mrtvi,oni i dalje na neki mistican nacin mogu da uticu na nas i da nas usmeravaju tokom naseg zivota.
[ Odin D. @ 12.12.2009. 17:00 ] @
Citat: Zlatnimomak:Mi smo "skup" svih nasih predaka. Oni su nam "predali" svoje gene i oni na neki nacin i dalje "zive" kroz nas i preko nas i posle svoje fizicke smrti. Moj pokojni otac je preminuo pre 7 godina ali ja se i danas obavezno zapitam kako bi on postupio u nekoj situaciji? Ako se nalazim na primer na nekoj zivotnoj prekretnici uvek cu se upitati sta bi moji preci uradili u slicnoj situaciji. Ja nisam samo ja,odvojen od mojih predaka. Svi smo mi povezani neraskidivom metafizickom vezom. Nasi preci su nas oblikovali,mi smo njihov projekat za vecnost. Zato i mislim da nasi preci nisu zaista mrtvi,oni i dalje na neki mistican nacin mogu da uticu na nas i da nas usmeravaju tokom naseg zivota.
Potpuno se slazem. Citajuci tvoje postove, covjek nikako ne moze da porekne da nasi najdavniji preci - majmuni - jos uvijek zive i dejstvuju kroz neke od nas.
[ Zlatnimomak @ 12.12.2009. 17:20 ] @
Odin D. @
Ljudi nisu mnogo evoluirali,jos uvek su primitivne,agresivne i krvozedne zivotinje.
[ websurfer @ 12.12.2009. 19:29 ] @
Citat: Odin D.: covjek nikako ne moze da porekne da nasi najdavniji preci - majmuni - jos uvijek zive i dejstvuju kroz neke od nas.
Nisu majmuni nasi najdavniji preci - i majmuni su od necega evolucijom postali i to nesto od neceg jos starijeg itd. Tek na kraju (ili mozda je ispravnije: na pocetku) tog lanca (u kom su majmuni jedna od karika) su nasi najdavniji preci (ili predak).
[ Odin D. @ 13.12.2009. 00:17 ] @
Citat: websurfer:Nisu majmuni nasi najdavniji preci - i majmuni su od necega evolucijom postali i to nesto od neceg jos starijeg itd. Tek na kraju (ili mozda je ispravnije: na pocetku) tog lanca (u kom su majmuni jedna od karika) su nasi najdavniji preci (ili predak).
I sa tobom se potpuno slazem. Sad vidim i da je kod nekih od nas ocigledan nasljedni uticaj riba i ameba na nivo inteligencije.
[ websurfer @ 13.12.2009. 19:26 ] @
Citat: Odin D.: I sa tobom se potpuno slazem. Sad vidim i da je kod nekih od nas ocigledan nasljedni uticaj riba i ameba na nivo inteligencije.
Drago mi je da duboko u sebi osecas da je zaista tako.
[ Zlatnimomak @ 13.12.2009. 21:18 ] @
Pogledajte odlican film "Paranormalna aktivnost" koji se daje u bioskopu "Kolosej" u trznom centru "Usce". Nikako NEMOJTE ici sami da ga gledate ,obavezno povedite nekoga sa sobom jer cete biti jako uplaseni. Ja sam se smrzao od straha dok sam gledao taj film. Posle gledanja tog filma bice Vam mnogo jasnija razlika izmedju demona i duhova pokojnika.
[ newtesla @ 17.12.2009. 22:56 ] @
Meni je več jasna razlika između demona i duhova pokojnika... Jel u filmu nešto pobliže pojašnjeno, ili je samo lep film?
Mada, moja religija ne poznaje postojanje demona.... samo i isključivo daemona ;)
[ NenadSM @ 18.12.2009. 18:38 ] @
Citat: Odin D.: Potpuno se slazem. Citajuci tvoje postove, covjek nikako ne moze da porekne da nasi najdavniji preci - majmuni - jos uvijek zive i dejstvuju kroz neke od nas.
Ne vredjaj majmune.
[ Zlatnimomak @ 18.12.2009. 18:49 ] @
Ja mislim da je taj film "Paranormalna aktivnost" sniman na osnovu istinitog dogadjaja i samim tim je jos jeziviji.
[ Zlatnimomak @ 18.12.2009. 18:50 ] @
Ja mislim da je taj film sniman na osnovu istinitog dogadjaja i samim tim je jos jeziviji.
[ newtesla @ 18.12.2009. 20:23 ] @
Ja mislim da se zlatnimomak ponavlja.
Ja mislim da se zlatnimomak ponavlja.
(nije c/p )
...a tek sad vidim tvoj potpis:
" juznu hemisferu nase planete,posebno Kinu i Japan"
Je li, šta si imao iz geografije?
[ Zlatnimomak @ 19.12.2009. 11:11 ] @
Mi koji smo zivi imamo moralnu obavezu da realizujemo projekte nasih predaka ako je to u nasoj moci. Nasi preci su imali svoje nade i snove,zelje i planove koje su nam ostavili u amanet. Mi moramo maksimalno da se potrudimo da ispunimo njihova ocekivanja.
Ako su Vam ocevi zivi otvoreno porazgovarajte sa njima o tome da li oni mozda ocekuju da vi nastavite sa realizacijom njihovih planova i posle njihove smrti? Kakvi su njihovi planovi?
P.S. Moj pokojni otac je bio pravi aristokratski tip,rezervisan i distanciran. On je u jednom periodu svog zivota ziveo na drugom kontinentu tako da objektivno nisam ni stigao da ga pitam da li on mozda ocekuje od mene da zavrsim neke njegove projekte? Ali,kada je preminuo,otac je poceo da me "posecuje" u snovima i da mi na suptilan nacin daje "instrukcije" kako da realizujem neke njegove planove.
[Ovu poruku je menjao Zlatnimomak dana 19.12.2009. u 12:28 GMT+1]
[ mmmilan @ 19.12.2009. 17:48 ] @
A gotivan je ovaj zlatni momak.
[ KittyKat @ 20.12.2009. 20:52 ] @
Zlatni momče, a nije ti slučajno palo na pamet da su snovi projekcije naših podsvesnih, želja, strahova, potisnutih emocija i slično?
Nije loše nekad popričati sa psihijatrom oko stvari koje te muče... Ti kao tako obrazovan i upućen u SVE bi trebao to da znaš M? Šta misliš o tome?
[ voodoosin @ 26.12.2009. 10:36 ] @
nasi pokojnici su oslobodjeni svih ovozemaljskih briga i problema. zasto je ljudima tako tesko da prihvate da je smrt jednostavno kraj? sjecate li se perioda prije svog rodjenja? e tako isto ce da bude kad umrete. uzivajte u zivotu dok mozete i gradite zivot onako kako vi mislite da treba, a ne kako mislite da bi neko drugi mislio da treba.
eto, i meni se nekad moj pokojni otac javi u snu, ali ne trazim nikakve skrivene nagovjestaje iza toga. to je sve u nasoj podsvijesti i kao takvo to treba i prihvatiti.
a sto se tice filma paranormal activity, film uopste nije toliko strasan kao sto se prica. nisam isao sam da gledam, ali ne vidim kakve veze ima biti sam ili ne (u kinu svakako nikad nisi sam). nekako otkako sam odrastao, nije mi toliko potrebna nacija podrska da se suocim sa strasnim stvarima u zivotu :-)
a ono "based on a true story" ne znaci da je SVE sto je prikazano u filmu istina. moguce je da je neko nekad koristio kameru u pokusaju da snimi duhove i eto, taj dio price je istinit :-)
[ Lenka18 @ 05.01.2010. 16:00 ] @
Mislim da ne mogu da nam pomognu ali mogu da nam predskazu buduce dogadjaje kroz prekognitivne snove.Pitanje koje mene muci je sledece:ako uspemo da ispravno protumacimo predskazanje iz sna (posto su u pitanju uglavnom simbolicki snovi), da li mozemo svojim delovanjem da promenimo buducnost tj.dogadjaj koji nam je predocen? Pogotovo ako se uzme u obzir da prorocki snovi uglavnom najavljuju jako ruzne dogadjaje,najcesce smrt (citala sam malo Junga a nasla sam na netu cak i naucno objasnjenje prekognitivnih snova-verovali ili ne!). Cudi me sto ljudi jako malo veruju u ovakve snove. Ja sam ih imala nekoliko pre smrti najvoljenijeg bica na svetu-moje majke.Intuitivno sam znala da imaju lose znacenje ali,naravno,nisam zelela da u to verujem i "gurala sam ih pod tepih".Medjutim,moje podsvesno ih nije zaboravilo a kao posledica toga javila se SLUTNJA koja je,neposredno pred maminu smrt bila toliko jaka da sam je maltene "fizicki" osecala. Samo da naglasim,da je ta slutnja bila nejasna,maglovita;dakle ne mogu reci:slutila sam da ce mi umreti majka, vec: slutila sam da ce se NESTO LOSE dogoditi! Inace,pre majcine smrti bila sam zadrti ateista,sada vise nisam. Neko je pomenuo zasto nam je tesko da se pomirimo s tim da posle smrti jednostavno nema nicega. Kada bih razmisljala samo o sebi i svojoj smrti, mozda mi ta pomisao i ne bi bila strasna. Ali,pri pomisli da nikada vise,ni u kojoj varijanti (paralelni svetovi, zagrobni zivot,vaskrsenje mrtvih,sta god) necu videti svoju mamu, osecam uzasan besmisao zivota,svega. Ako je ovozemaljski zivot (koji je za veliku vecinu covecanstva PATNJA) sve sto nam je dato,onda se usudjujem reci da je gospodin TVORAC (ma ko ON bio-Bog,neka visa inteligencija,majka priroda) jedan veliki SADISTA! Jer NJEGA zanima samo opstanak vrste, a za pojedinca ga boli uvo! I sto bih ja onda radjala decu,nove smrtnike i pacenike? Zarad produzenja vrste? Kome to treba? Sadisti,da moze i dalje da se "hrani" uzasima,patnjom,bolom,tugom covecanstva? Ako je tako,onda je Zemlja planeta smrti a covek najtragicnije zivo bice na njoj!
[ websurfer @ 12.01.2010. 18:57 ] @
Zanimljiv stav.
[ volodja_mos @ 13.01.2010. 10:14 ] @
Savetujem da procitate knjigu od dr. raymond moody "zivot posle zivota" . U knjizi ima preko 100 ispitanika koji su doziveli klinick smrt ili slucajeve bliske smrti. dokazao da svest nastavlja da zivi i posle smrti.Na taj nacin sto su svi ispitanici mogli tacno opisati sta se desavalo u trenutku njihove smrti tj. vreme dok su bili klinicki mrtvi. Znali su ko je od doktora sta radio,ko im je dosao tad u posetu cak i desavanja iz susedni soba i td nakon cega se to proveravalo i ispostavljalo se da je tacno sve sto kazu.Varijanta da su to halucinacije je odbacena jer je provedeno niz dodatni eksperiminata.Dacu primer jednog.Na vrhovima ormara i upste mesta koja se ne mogu videti iz poloozaja dok pacijent lezi na krevetu postavljene su slike.Za divno cudo svi preziveli znaci koji su uspeli da se povrate iz klinicke smrti mogli su tacno da opisu te iste i gde se koja nalazi,cak je jedna gospodja uspela da zapamti i potpis autora slike koji nikako ranije nije mogla videti i saznati.
Dragi moji bibliju u ruke i citajte,nemojte misliti da smo nastali pukim slucajem kao sto nauka uci.Zar moze da nastane nesto savrseno i harmonicno poput recimo univerzuma samo od sebe,pukim slucajem iz nista.Za sve postoji kreator i tvorac.
[ volodja_mos @ 13.01.2010. 10:24 ] @
[ Odin D. @ 13.01.2010. 10:42 ] @
Citat: volodja_mos:Zar moze da nastane nesto savrseno i harmonicno poput recimo univerzuma samo od sebe,pukim slucajem iz nista.Za sve postoji kreator i tvorac.
Ovo mudrovanje jasno implicira da onda ni "tvorac" nije mogao nastati sam od sebe, te da je i njega morao neko napraviti, posto ni on nije gomila slucajno nabacanog kamenja vec takodje nesto savrseno i harmonicno. To opet povlaci i da je onda "tvorcevog spravljaca" takodje neko morao napraviti, sto opet povlaci i da je "spravljaca tvorcevog spravljaca" morao takodje neko prvo napraviti i tako dalje...
Pise li u tim knjigama gdje je tome kraj? Da li taj niz konvergira ili divergira? Ovako bez dodatnih objasnjenja izgleda prilicno monoton.
Ili bar na kom stepenu vjerovanja je neophodno iskljuciti mozak?
[ volodja_mos @ 13.01.2010. 11:09 ] @
Mozes uzeti i procitati,bice ti jasnije.Intereseantno je to i da se ateisti posle slucajeva bliske smrti okrecu drugacijem zivotu.Postaju clanovi humanitarni organizaciju idu u crkvu i td.Mene niko ne moze ubediti da nesto moze da nastane iz nista.Intiligentno iz neintilegentnog.savrseno iz nesavrsenog, dovoljno je da pratim samo zakone logike.Nadji na netu sta su o tim stvarima mislili veliki umovi istorije Tesla,Anstajn,Njut i td. Svi su do jednog tvrdili postojanje tvorca,kreatora.Njutna su recimo fascnirala nebeska tela ,njihova ravnoteza ,rotacija ,skladnost. da je recimo sunce samo malo dalje ili blize zemlji zivota ovde nebi postajalo.Tvrdio je da je to neko sve morao tacno proracunati,da taj neko savrseno poznaje zakone fizike i matematike do granica koje prevzilaze ljudski um.Big ben " veliki prasak " ,cista laz .Jedan americki naucnik je rekao da bi to isto bilo kao kad bi na gomilu stavili delove boinga gde bi protutnjao tornado i kao posledica toga svi delovi bi se slozili sami od sebe u jednu skladnu celinu.A da nepricam da je jedna najobicnija bakterija slozenija od svakog ljudskog izuma.
Pozdrav
[ Odin D. @ 13.01.2010. 19:33 ] @
Nista od ove tvoje price se ne dotice mog pitanja.
Citat: volodja_mos: Mozes uzeti i procitati,bice ti jasnije.
Rado, ako mi kazes u kojoj knjizi ima odgovor na to pitanje ili u kojoj si ga ti nasao.
[ volodja_mos @ 13.01.2010. 19:42 ] @
Tvoje pitanje je jako duboko,beskonacno u beskonacnost.I na to ti niko ne moze odgovoriti.
Pozdrav
[ Odin D. @ 13.01.2010. 20:31 ] @
Tako sam i mislio.
Masemo logikom dok nam ide u prilog, a otpisemo je kad nam ne ide.
Vrlo zanimljiv pristup "trazenju istine", mada odvec dosadan.
[ volodja_mos @ 14.01.2010. 08:25 ] @
Dobro,koliko vidim ti verujes da smo mi jedina intiligencija u celom univerzumu.intiligencija koja je stvorena sama od sebe iz crne rupe nistavila.A i planete su isto pukim slucajem u takvom skladu i tako se poredjale kako bi ovde bilo zovota.Slicajno su se sastavili svi elemnti i molekuli na zemlji kao bi ovde bilo zivota.Slucajno su i nasa lica simetricna.da smo proizvod puke slucajnosti produkt slucajnog spajanja molekula svaki covek bi bio razlicit i nebi bio simetrican.Rekao je anstajn.Ne masem ja logikom sto bi meni nesto islo u prilog,meni ni iz djepa ni u djep.Samo gledam cinjenice.
[ vladd @ 14.01.2010. 11:32 ] @
Pa i jeste to problem covecanstva, i sadasnjice i proslosti, mozda i malo dalje buducnosti...
Da sa nivoa naucenog, a to su samo dodeljeni neprecizni termini za postojece pojave, pokusamo da shvatimo sta se uopste desava u kosmosu(cije je velicina nepojmljiva za nasa shvatanja), a pogotovo u kratkom periodu postojanja coveka, da ne spominjem sitan bljesak u vremenu koji se zove zivot.
Poz
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|