[ Man-Wolf @ 16.12.2009. 12:37 ] @
Ne znam da li je tacno, ali sam dobio sledecu poruku od prijatelja:

Citat:

SPREMITE SE SUTRA ZA DUG PUT DO POSLA

Štajk taksista počinje u 8h

Ulice koje će biti blokirane:

hala "Pionir"
Zdravka Čelara,
Starine Novaka
Beogradskom
Slavija
Nemanjine,
pumpe Slap – autoput
Ustaničkom
Bulevar oslobođenja.
centra "Sava
Vladimira Popovića
Milentija Popovića
Bulevarom Mihajla Pupina
Brankov most
Prizrenska
Terazije
Kralja Milana.
Jablanička
Kosmajska
Trgovačka
,Lazarevački drum,
Obrenovačk put,
Radnička
Bulevar vojvode Mišića
Mostarska petlja.
Dunavska
Vojvode Bojovića,
Karađorđeva,
Savska
Vladimira Tomanovića
Vojislava Ilića,
Gospodara Vučića
Bulevar kralja Aleksandra,
Batutova
Dimitrija Tucovića,
Ruzveltova
Mije Kovačevića,
Bulevar Despota Stefana
Klaničkog keja

:-) U slucaju da je tacno, ja cu stvarno tesko do posla .... :-D
[ Jbyn4e @ 16.12.2009. 14:33 ] @
Jesu pozvali dovoljan broj "pauk"-ova da odnesu sva ta vozila koja blokiraju saobracaj? Nadam se da jesu...
[ Man-Wolf @ 16.12.2009. 14:42 ] @
Heheh, nadajmo se :-))

Btw, ne znam kako je ostalima, ali ja treba da predjem od Banovog Brda do Bulevara K. Aleksandra (kraj bulevara, blizu ustanicke), tako da "prolazim" kroz 50% njihove trase :-) Bice veselo (ako je istina ) ...
[ ventura @ 16.12.2009. 15:03 ] @
Dokle više ove smradine da ucenjuju i maltretiraju pošten svet, sve to treba pohapsiti i oduzeti ta auta sa kojima blokiraju saobraćaj... Ovo je totalni haos... Kome god žena nije dala prošle noći, taj ujutru izađe na ulice i blokira grad...
[ Horvat @ 16.12.2009. 15:16 ] @
a zasto kao strajkuju tahisti?
[ Java Beograd @ 16.12.2009. 15:50 ] @
Citat:
Horvat: a zasto kao strajkuju tahisti?

http://www.elitemadzone.org/t3...i-protest-beogradskih-taksista

Doduše, najaviše protest još onomad, ali su ga odložili.

Zapravo, sad, malo hladnije glave mogu i da objasnim
1. Otpor nelegalnim taksistima
2. Otpor fiskalnoj kasi

Ali nikako:
1. Povećanje broja taksista u Beogradu, tj, uvođenje realnog tržišnog poslovanja i konkurencije u ovoj sferi javnog saobraćaja
2. Vremenski ograničene licence za taksiranje
3. Adekvatna kontrola kršenja propisa i oduzimanje licence
4. I td.
[ etjen @ 16.12.2009. 16:18 ] @
ma super, znači advokati i taksisti mogu da muvaju koliko hoće a ostali po zakonu. Dokle više bre sa tim taksistima...
[ since1986BC @ 16.12.2009. 17:46 ] @
Bas da vidim,ako budu, koliko ce izdrzati na ovoj temperaturi. A dace bog da sutra udari malo jaci minus. >:)
[ since1986BC @ 16.12.2009. 18:12 ] @
Jep! Sad tek videh.
http://www.b92.net/info/vesti/...v_category=9&nav_id=398709
[ Ivan Dimkovic @ 16.12.2009. 18:17 ] @
Murija treba da izadje sa vodenim topovima, pa da vidimo dokle mogu da izdrze na minusu :)
[ Slobodan Miskovic @ 16.12.2009. 19:53 ] @
Aj lepo da se organizuju ljudi koji zive u zgradama gde ce prolaziti pa lepo svako po kantu farbe na taksiste....
[ tdusko @ 16.12.2009. 21:23 ] @
Citat:
Man-Wolf: Heheh, nadajmo se :-))

Btw, ne znam kako je ostalima, ali ja treba da predjem od Banovog Brda do Bulevara K. Aleksandra (kraj bulevara, blizu ustanicke), tako da "prolazim" kroz 50% njihove trase :-) Bice veselo (ako je istina ) ...

Pa za tebe nema zime. Trasa 50-ice je majka Mara. Za 20-ak minuta si na pocetku Bulevara
[ pitikovski @ 16.12.2009. 22:13 ] @
Ne znam da li se neko seca strajka taxista u Parizu, pre jedno 10-15 godina, kada su im isprevrtali vozila na "kant" da bi napravili prolaz.
Posle jedno 10-tak isprevrtanih vozila, svi su se sklonili. Ali ova vlast nema m*da za tako nesto.

Ok, neka strajkuju, neka se skupe ispred skupstine i neka udaraju u serpe i masu transparentima na -5 °, lako je vozikati po gradu u toplim kolima.
[ Jbyn4e @ 16.12.2009. 22:17 ] @
tdusko, ti izgleda nisi odavno u spicu isao tom trasom?

I da, barem na dva mesta moze da ih "sretne":
Citat:

Drugo polazište je benzinska pumpa "Slap" na autoputu, zatim kroz Ustaničku, Bulevara oslobođenja...

Treća tačka je ugao Jablaničke i Trgovačke ulice, preko Lazarevačkog druma, Obrenovačkog puta, Radničke...

Kako god okrene, mora da predje preko Trgovacke, i deo Ustanicke... doduse, da nije snega i neociscenih ulica - imao bi alternativu u okolnim ulicama oko trgovacke, kao i ispod ustanicke pa da dodje direktno do okretnice sa autoputa..

Ima i aliternativu da ide preko kosutnjaka ka ceraku, pa dalje tom trasom, samo je kod meka neopisiva guzva ujutro sa svih strana ;( a deo od rakovice pa do trosarine je naravno sve usporeno.

Znam, prelazim redovno trasu Zarkovo - Zvezdarska suma... (da, ima nas i koji dalje idemo od njega), tako da o 20 minuta nema reci, osim ako nemas bas puno srece.
[ Horvat @ 16.12.2009. 22:19 ] @
Citat:
Java Beogradhttp://www.elitemadzone.org/t3...i-protest-beogradskih-taksista

Doduše, najaviše protest još onomad, ali su ga odložili.

Zapravo, sad, malo hladnije glave mogu i da objasnim
1. Otpor nelegalnim taksistima
2. Otpor fiskalnoj kasi

1. - za
2. - protiv,jedno drugog skoro pa potiru...

al ako im se mrzne na minus 3-4 [pa i nize temp.] i kisne...ko ih ebe
[ Man-Wolf @ 16.12.2009. 22:58 ] @
Citat:
tdusko: Pa za tebe nema zime. Trasa 50-ice je majka Mara. Za 20-ak minuta si na pocetku Bulevara

heheh, da je stvarno tako :-) Al, kao sto ti rece @Jbyn4e, daleko je to od istine . 50ici treba bar 40min od okretnice na B. Brdu do Okretnice na Ustanickoj kad nema guzve (provereno znam, jer mi se devojka pre vracala tako). Btw, 50ica vec neko vreme ne staje na brdu, vec tek negde na Vidikovcu, tako da ... :-) Uglavnom, moja trasa se svodi na - 23.-ojkom do Mostara (gde me hvata onaj talas koji ide kroz Trgovacku), pa na 46/55 (a tu me u najboljem slucaju hvata samo onaj talas kod Bulevara).

@Jbyn4e - Nazalost, idem autobusom, tako da mogu da zaboravim na te alternativne trase :-)

U svakom slucaju, javite ujutru kako i kad ste stigli :-)
[ SqlByte @ 16.12.2009. 23:29 ] @
Ako drzava nije u stanju da resi probleme moracemo mi da uzmemo stvar u svoje ruke.
Predlazem da sutra svi grudvaju taxiste koju ometaju saobracaj.
[ Deker @ 17.12.2009. 08:14 ] @
Ja bez problema jutros dođoh na posao. Ne videh taksiste. Tačnije, video sam par njih kod Fontane na svom stajalištu.
[ Mikky @ 17.12.2009. 10:37 ] @
A ja sa druge strane nisam ni stigao tamo gde sam krenuo pa sam se vratio kuci...
[ tdusko @ 17.12.2009. 11:14 ] @
@Jbyn4e,Man-Wolf

Mislio sam da se ide autom, busom je katastrofa. 50-ica je propast. Ja zivim kod kapija, a radim na brdu, kod DIF-a. Jutros sam prosao kao metak oko 8:30 ustanickom => dusanovacki most => Kumodraska => vitanovacka => V. Stepe= > FON => Bul. JNA = > Ljutice Bogdana => Pink televizija => T Drajzera = > Shuma => Cilj. Svaki dan idem ovuda i treba mi 30-ak minuta. Danas jedva 20. Eh, kad bi svako jutro bilo ovako :).

Trasom 50-ice sam isao pre nego sto sam "provalio" gore pomenutu jer mi je duza za par kilometara ali sam i tuda stizao za 30-ak minuta. Jedino ako je u suprotnom smeru veca guzva

[ Jbyn4e @ 17.12.2009. 13:55 ] @
@tdusko
Nemoguce da nisi video guzvu koja je na dusanovackom mostu na drugu stranu od one tvoje?

Nema guzve na Bul. JNA jer ne dodjes do autokomande. Jedino malo cekas da se ukljucis u Ljutice Bogdana od onih koji idu KA autokomandi, zar ne? A njih je mnooogo vise.
Samo mi nije jasno sto ides do pinka, kad u t. drajzera treba da skrenes kod dragise misovica, nema potrebe da ides jos do zgrade pinka pa da pravis polukruzno :P (salim se naravno, shvatio sam gde skreces).
Nemoguce i da kod dragise misovica nisi primetio guzvu na drugu stranu?

Inace kad bi prolazio od trosarine ka 5 solitera ti bi mogao da propicis ujutro jer nikog nema na tu stranu... jer nema guzve u TOM pravcu?

Dakle, kad krenes sa zarkova ka zvezdarskoj sumi (opservatorija) imas vise puteva:
1) preko sajma - ne treba ni da ti pricam da se pozeska i dalje radi, a i kad je ispravna guzva je i na brdu i na padini, deo kod ade i sajma da i ne pricam, pa zatim kneza milosa ili sarajevska pa dalje nekako do novog groblja i trase 65-tice (ima vise puteva...da ne nabrajam), ili cak na autoput do plavog mosta pa gore ka ustanickoj... gde je isto guzva :(
2) putem 50-tice - pocev od guzve kod meka, ogranicenja brzine na 40 na vecini dela puta, pa guzve na kanarevom i miljakovcu, pa nakon toga kod 5 solitera (i okolini),pa onda guzva na plavom mostu i ka cvetku, i na kraju kroz sumu do opservatorije
3) preko cerak vinograda, pa neki deo rakovice na rakovicki put. Odatle mozes ili ka 5 solitera ili ka dragise misovica ili ka topcideru. Svuda guzva. Ako krenes ka 5 solitera, mozes i gore pored belih dvora pa ka dragise misovica i autokomandi, ali je i tu redovno guzva.Na topcideru da ne pricam o guzvi ka kneza milosa...
4) preko kosutmnjaka do rakovickog puta pa onda ka topcideru ili opet dragise misovic...

Danas sam posao putem 3), pa dragise misovica, autokomanda, hram, pored kalenica, vuk, novo groblje. Ne da nema taksista nego ni kola- izgleda su svi ostali kuci u strahu od guzve...
Videcemo za povratak...

Btw. da li si nekad isao ustanickom do autokomande pa odmah u ljutice bogdana? Deluje mi brze, posto nisam primetio veliku guzvu na autokomandi u tom pravcu..
[ tdusko @ 17.12.2009. 15:36 ] @
Citat:
Jbyn4e: @tdusko
Nemoguce da nisi video guzvu koja je na dusanovackom mostu na drugu stranu od one tvoje?

Nema guzve na Bul. JNA jer ne dodjes do autokomande. Jedino malo cekas da se ukljucis u Ljutice Bogdana od onih koji idu KA autokomandi, zar ne? A njih je mnooogo vise.
Samo mi nije jasno sto ides do pinka, kad u t. drajzera treba da skrenes kod dragise misovica, nema potrebe da ides jos do zgrade pinka pa da pravis polukruzno :P (salim se naravno, shvatio sam gde skreces).
Nemoguce i da kod dragise misovica nisi primetio guzvu na drugu stranu?

Kada sam rekao da se ne secam da li u suprotnom smeru ima guzve nisam mislio na tu trasu, mislio sam na trasu ustanicka => plavi most => brace jerkovic => trosarina => Rakovica => Vidikovac (suprotan smer). Naravno da vidim guzvu i na Dusanovackom mostu i kod pinka i najvecu onu kod Milosevih konaka.

Inace, u Bul. JNA su na toj raskrsnici postavili semafor od skoro tako da vise ni tu nema frke. Jedini deo koji ostaje malo problematican je onaj kod Cecine kuce ali ni tu nikada nisam cekao duze od minut.

Citat:
Jbyn4e: @tdusko
Btw. da li si nekad isao ustanickom do autokomande pa odmah u ljutice bogdana? Deluje mi brze, posto nisam primetio veliku guzvu na autokomandi u tom pravcu..

Jesam ali desava se da ima guzve na auto komandi, ne cesto ali desava se. Kilometar-dva mi nista ne znaci ali sam miran jer mi je na ovoj trasi kojom sada idem varijansa do 5 minuta, a to mi je najbitnije.
[ Jbyn4e @ 17.12.2009. 18:36 ] @
^^ Ma jasno, nije problem.

Nego ja i ti da se zamenimo sa radnim mestima, i svako na poslu za 10 min :)
[ tdusko @ 17.12.2009. 20:14 ] @
Heheheh, dobra ideja ;)

Inace, evo upravo stize vest da se vlada nagodila sa taksistima. Odlaze se uvodjenje fiskalnih kasa do 1. marta. Definitivno u ovoj zemlji ko kod moze da blokira BG ima moc da radi sta hoce