[ ptak 13. @ 17.12.2009. 23:39 ] @
Pozdrav ljudi. Imam dozvolu od avgusta 2009. Posto planiram da idem za Novu godinu u Graz ( Austrija ) zanima me da li mogu da idem kolima uz posedovanje medjunarodne dozvole. Zanima me kako se ista vadi i gde ? Cene, rok vazenja, potrebna dokumentacija ? Jel Medjuraodna dozvola ima neku podelu na pojedine drzave ili je jedna jedina za sve EU zemlje ili vecinu istih...?
P.S. Za koje vreme moze da bude gotova, otprilike, nedelju dve, mesec dana...veoma mi je bitno !?
Hvala !
[ vidan kv @ 17.12.2009. 23:49 ] @
Međunarodnu izdaje isključivo(i jedino) AMSS......ponesi:vozačku dozvolu,dve fotke,2000 din(koliko se sećam),15 min strpljenja i vozačka je gotova.......izdaje se na period od tri god i važi za sve zemlje Evrope........mada ja nisam doživeo da mi iko traži dozvolu.......lep provod!
[ ptak 13. @ 18.12.2009. 13:40 ] @
Hvala puno na brzom i jasnom odgovoru. Sredicu to od ponedeljka. Nadam se da ni meni nece da je traze, ali nije lose da je imam kod sebe Hvala jos jednom, nadam se da cu se lepo provesti
[ vidan kv @ 18.12.2009. 17:47 ] @
........ne zaboravi da ti je obavezan zeleni karton koji će ti sigurno tražiti na uvid.Takođe i ovlašćenje za upravljanje vozilom ukoliko se vozilo ne vodi na tvoje ime.....ako auto ima ugrađen plin i ne pomišljaj da kreneš ukoliko nemaš atest!....pozzzz!
[ ptak 13. @ 18.12.2009. 18:17 ] @
Citat:
vidan kv: ........ne zaboravi da ti je obavezan zeleni karton koji će ti sigurno tražiti na uvid.Takođe i ovlašćenje za upravljanje vozilom ukoliko se vozilo ne vodi na tvoje ime.....ako auto ima ugrađen plin i ne pomišljaj da kreneš ukoliko nemaš atest!....pozzzz!

Automobil se vodi na mog oca, on je vec 20 god. u Grazu u Austriji, naravno dolazi ovde kao i svi gastarbajteri i auto je na Graz tablicama, tako da to imam, nije plin, benzinac je Hvala na obavestenju ! A ovlascenje vec imam, treba i za Srbiju to ovlascenje kada je auto na stranim tablama valjda, nisam siguran ali ga imam za svaki slucaj...
[ prljave carape @ 18.12.2009. 21:27 ] @
mada ne mozes voziti auto stranih tablica ako imas nase drzavljanstvo,... raspitaj se jos oko toga, nisam sasvim siguran jer sam ja imao taj problem voziti ovde kod nas sluzbeni auto firme u kojoj radim a firma kao i auto je inostrana...
[ ptak 13. @ 18.12.2009. 23:16 ] @
Citat:
prljave carape: mada ne mozes voziti auto stranih tablica ako imas nase drzavljanstvo,... raspitaj se jos oko toga, nisam sasvim siguran jer sam ja imao taj problem voziti ovde kod nas sluzbeni auto firme u kojoj radim a firma kao i auto je inostrana...

To nisam znao, raspitacu se u SUPu ovih dana...hvala !