[ websurfer @ 07.01.2010. 19:13 ] @
Sta mislite o promeni imena i prezimena?
[ etjen @ 07.01.2010. 19:37 ] @
ne bih to osudio nikada, svako može da ima svoje razloge koji su dovoljno jaki za tako nešto. Osim u slučaju nekih nebuloza...
[ fanfon @ 07.01.2010. 20:16 ] @
Ja znam lika koji se zvao Antun, imao madjarsko prezime a promenio ime u Milan, a i prezime jer mu se nije svidjalo. Ali svi ga i dalje zovu Madjar i to mu ne smeta...
[ Java Beograd @ 07.01.2010. 20:24 ] @
Došao hercegovac u matičnu službu:
- Dobar dan.
- Dobar dan.
- Ja bih da promenim lično ime.
- Kako se zovete ?
- Pera Guzica.
- A kako bi ste želeli da se zovete ?
- Laza Guzica.

[ BBS @ 07.01.2010. 23:55 ] @
Citat:
fanfon: Ja znam lika koji se zvao Antun, imao madjarsko prezime a promenio ime u Milan, a i prezime jer mu se nije svidjalo. Ali svi ga i dalje zovu Madjar i to mu ne smeta...

I ja znam cuveni brend koji se zove G17, realno je Stercus17 a ljudi ga zovu Furs17

[ websurfer @ 08.01.2010. 00:32 ] @
Citat:
fanfon: Ja znam lika koji se zvao Antun, imao madjarsko prezime a promenio ime u Milan, a i prezime jer mu se nije svidjalo.

A jel znas koliko ga je to zadovoljstvo kostalo? Otprilike?
[ websurfer @ 08.01.2010. 15:27 ] @
Jel zna neko sta je sve od papira potrebno za promenu prezimena? Dakle potpuno novo prezime. Ili ako neko zna gde ima ova informacija neka stavi link.
[ vidan kv @ 08.01.2010. 16:36 ] @
Idi do maticne sluzbe u opstinu i raspitaj se .......zatim sledi promena licnih dokumenata.........poz!
[ Catch 22 @ 08.01.2010. 17:43 ] @
PRAVILNIK O POSTUPKU ZA ODREĐIVANJE I PROMENU LIČNOG IMENA (pdf)
[ toplim @ 08.01.2010. 18:25 ] @
Ja znam da se i Filip Cepter rodio pod drugim imenom i prezimenom. Promenio je ime pa osnovao firmu i vidi ga sad, ode covek...
[ websurfer @ 08.01.2010. 18:58 ] @
Ma slab je on...
[ SlobaBgd @ 08.01.2010. 19:47 ] @
Citat:
websurfer: Jel zna neko sta je sve od papira potrebno za promenu prezimena? Dakle potpuno novo prezime. Ili ako neko zna gde ima ova informacija neka stavi link.

Pa vidi, to ti je sigurno povoljnija varijanta. U suprotnom, ako se odlučiš za neko polovno, korišćeno prezime, treba da dobiješ dozvolu od ranijeg vlasnika, da izvršiš prenos, trista čuda mooda... Ovako sa brand new prezimenom u startu možda malo više košta, ali nemaš posle dodatnih troškova i ne gubiš vreme po službama...
[ websurfer @ 08.01.2010. 20:46 ] @
Ne shvatas potpuno novo znaci potpuno unikatno tj jos uvek nepostojece.
[ SlobaBgd @ 08.01.2010. 21:49 ] @
Pa to ti i pričam!
Neko onako ganc novo, recimo websurfer!
[ Catch 22 @ 08.01.2010. 22:16 ] @
Istinit slučaj od pre 30-ak godina, čovek (rom) se zvao Jusić Zlatko i hteo je da promeni ime i prezime u Alen Delon.
Matičar, ili ko već u nadležnoj instituciji mu rekao da to ne može jer je Alen Delon jedinstveno, veoma poznato ime.
Epilog celog slučaja je da je čovek promenio ime u Zlatko Pejaković (valda službeno lice nije u to vreme pratilo domaću muzičku scenu?).

E sad pitanje je zašto drug Zlatko nije tada mogao biti drug Alen (Delon)?

[ websurfer @ 08.01.2010. 22:16 ] @
Citat:

, recimo websurfer!

Zasto da ne?
[ pisac @ 10.01.2010. 02:10 ] @
Moj poznanik Beriša sa adekvatnim imenom (Beriša je prezime, za one koji ne znaju), je promenio i ime i prezime, i sada je 100% srpsko (bez dodatog šećera).
[ milanche @ 10.01.2010. 06:19 ] @
Istinita prica (znam coveka licno):

Dragan Kurajica, treca generacija Srba rodjena u USA je jednog lepog dana tresnuo
pesnicom o sto, rekao sebi da je bilo dosta, i pokrenuo legalnu proceduru za promenu
imena.

Kad je promena bila legalno zavrsena, i kad je dobio sertifikat na kojem je pisalo
"John Kurajica" zadovoljno se nasmesio i pomislio zadovoljno :

"Vicite sad za nekim drugim "Dragon, Dragon..." p*zda vam materina dosadna !"
[ etjen @ 10.01.2010. 20:06 ] @
^^sjajno!
[ Okmijun @ 12.01.2010. 21:09 ] @
Citat:
pisac: Moj poznanik Beriša sa adekvatnim imenom (Beriša je prezime, za one koji ne znaju), je promenio i ime i prezime, i sada je 100% srpsko (bez dodatog šećera). :D

Berise su srpsko prstaro pleme sa severa Albanije, danasnje, tj istocno od Skadra, u tuzima zivi Berisici, stara crnogorska familija, ogranak Kucha, a istoimeno selo se nalazi i u Rudnickoj nahiji, tj Takovu, Perisici su isto ogranak. Od ove loze su izvedena i jos neka prezimena...
Tako da odgovori poznaniku da je i pre promene prezimena imao 100% srpsko prezime, a da to mozda nije ni znao, inace posle smrti Djuradja Kastriota, dobar deo severne albanije je poarbanasen, neke porodice cuvaju secanje na svoje srpske korene, recimo familija Gashi, je u bratskim odnosima sa Bjelopavlicima itd...itd...tj imaju isto poreklo...
[ websurfer @ 12.01.2010. 22:10 ] @
Citat:
Okmijun: Berise su srpsko prstaro pleme sa severa Albanije

Jeste, samo dok on to nekome objasni...
[ voodoosin @ 14.01.2010. 07:29 ] @
Citat:
"Vicite sad za nekim drugim "Dragon, Dragon..." p*zda vam materina dosadna !"

he, he, ziva istina, ameri stvarno imaju problema izgovoriti DRAGAN :-)
sto se mog imena tice, pate se malo da procitaju, ali kad im se predstavim nema problema. pogotovo ako malo zanesem ono kao: SEE-nee-SHA, zvuci pravo crnacko :-)
[ websurfer @ 15.01.2010. 13:57 ] @
Pa Dragan moze da se promeni u Zmaj da se lakse izgovara
[ Zeleni zub @ 16.01.2010. 15:33 ] @
U Jagodini postoji taksista koji je odavno promenio ime i prezime.
Ne znam kako se zvao ali se sada zove Bobi Grej (kazu ljudi koji su mu gledali u licnu kartu ).