[ bttp @ 11.01.2010. 23:22 ] @
Sad ispada da naša tužba zavisi od hrvatske dobre volje da povuče svoju, i da naši političari otprilike jedva čekaju da Hrvatska povuče svoju tužbu pa da mi povučemo našu. Njihov novoizabrani predsednik je upravo izjavio da "kad bi ga neko sada pitao da li povući tužbu, on bi rekao NE, ali da se okolnosti mogu promeniti blabla".

Po mom skromnom mišljenju, povlačenje naše tužbe tik po podnošenju bi bilo krajnje neozbiljno i skandalozno. Razlika između njihove i naše tužbe je što je naša tužba, za razliku od njihove, osnovana. I kad je već došlo do toga da se sudimo, i ako smo već podneli, treba s time ići do kraja. A ne ovako da ispada kao da su svi potezi naših vlasti po tom pitanju uslovljeni potezima druge strane, nezavisno od argumenata i osnovanosti tužbe i sudskog procesa.

Ne znam zašto se sad naši mediji utrkuju da izveštavaju o tome kako je "obostrano povlačenje tužbi moguće i verovatno". Ja ne mislim da bi to bilo dobro za nas.
[ a1200 @ 11.01.2010. 23:31 ] @
Ja mislim da mi nemam ni drzavu, u pravom smislu te reci (kao sto su to na primer: USA, Nemacka, Francuska, Rusija, Kina itd.)... a samim tim nemamo ni pravo na svoje misljenje i stav.
Tako da me nista ne iznenadjuje... da je ovo normalna zemlja, ta tuzba bi bila podneta pre 10 godina.

...
Al' sve jedno, ova tema ce biti ionako obrisana ili lockovana... cenzura bato.
Kao sto je lokovana i ona o CNN-u/namestanju reportaza... kao "politika" (ili bolje reci - nepodobna "politika").