[ bttp @ 12.01.2010. 19:29 ] @
Ovo me podseća na ono kad je Borat "hostovao" MTV EMA, i predstavio publici "z prezident ov Kazahstan!" koji je prošetao binom u pratnji telohranitelja i pozdravio publiku u ime "the glorious nation of Kazakhstan" :)

Stvarno smo najgori :) Ovo ni Sloba nije radio.
[ Ivan Dimkovic @ 12.01.2010. 19:37 ] @
Mozda Boris gotivi Dzonija pa je hteo da se upozna :)

Glorious nation of Banana :)
[ combuster @ 12.01.2010. 19:39 ] @
Ja kad sam video JD-a prvo sto sam pomislio je - koji junky covece :D Valjda su ga pretresali ispred Tadiceve kancelarije :D
[ bttp @ 12.01.2010. 19:46 ] @
Jao daj molim te sa tim provincijalnim stereotipima - džanki. Zašto džanki? Što ima dugu kosu i nosi kariranu košulju? Smešno.

Koja luda žurka kod Borisa ha? Sloba bi bar poslužio viski, mada Džoni ne bi mogao ni da prismrdi kod Slobe :)

Možda se Boris uživeo u ulogu Džordža Klunija koju mu je dodelio Berluskoni :)
[ Ivan Dimkovic @ 12.01.2010. 19:47 ] @
Ma kakvi...

Sigurno su izvlacili lajnove svi zajedno u veselju, a onda su popusili kusturicine prljave carape... to ih je zviznulo samo tako :)

Citat:

Then we ate the mescaline and went swimming in the ocean... of ether

...

The only thing that really worried me was the ether. There is nothing in the world more helpless and irresponsible and depraved than a man in the depths of an ether binge. And I knew we'd get into that rotten stuff pretty soon.

Idealan glumac za ulogu Raoul Duke-a (H. S. Thompsona) :)
[ Isak666 @ 12.01.2010. 19:56 ] @
Dzoni je meni dobar glumac, volim njegov odabir uloga - a Kusturica, vidim ima izuzetne koalicijske, odnosno, partnerske kapacitete sa svim politickim opcijama u Srbiji ;)
[ websurfer @ 12.01.2010. 20:01 ] @
Ma, igraju se deca.
[ bobiska @ 12.01.2010. 20:04 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Ma kakvi...

Sigurno su izvlacili lajnove svi zajedno u veselju, a onda su popusili kusturicine prljave carape... to ih je zviznulo samo tako :)

Ili mu onjušili kosijanu (vidi sliku).
[ websurfer @ 12.01.2010. 20:14 ] @
Citat:
bobiska: Ili mu onjušili kosijanu (vidi sliku).

Pa da pomru u najboljim godinama...
[ combuster @ 12.01.2010. 20:16 ] @
@bttp

Citat:

Jao daj molim te sa tim provincijalnim stereotipima - džanki. Zašto džanki? Što ima dugu kosu i nosi kariranu košulju? Smešno.

Ja ne znam kako je tamo u Beogradu ali kod nas u provinciji kada vidimo ovako nekog - odma' ga streljamo na trgu, dzankoze kod nas ne prolaze :D
[ Tyler Durden @ 12.01.2010. 20:19 ] @
E moj Dzoni, a bio si kul lik..... :-)
[ combuster @ 12.01.2010. 20:28 ] @
Hahahaha, lot's of fans let down :D Sad ce da mi bude cudno kada budem gledao svaki film sa njim u glavnoj ulozi, public enemies ce biti medju prvima :)
[ Catch 22 @ 12.01.2010. 20:50 ] @
Citat:
combuster: ... koji junky covece Valjda su ga pretresali ispred Tadiceve kancelarije

Što? Pa na slici se lepo vidi da su i farmerke i košulja friško stigli iz nekog butika (sve "ganc novo"!), tako da taj njegov "hippie look" ne bi prošao ni na srednješkolskom maskenbalu.
Čista šminka, k'o i Kustin "razbarušeno-zapušteni image"!
[ a1200 @ 12.01.2010. 20:56 ] @
Citat:
- Dep nije izašao iz aviona odmah po sletanju, jer je spavao tokom leta, pa je nastavio malo da spava i kada je sleteo - rekao je kroz smeh za „Blic” jedan od organizatora na Aerodromu „Nikola Tesla”.
Pošto je ušao u sivi džip, Džoni se rukovao sa Emirom, te upoznao sa njegovim sinom Striborom, a nakon što mu je obezbeđenje spakovalo stvari u gepek, dva velika crna džipa su ih okružila i nesvakidašnja filmska ekipa uputila se u kabinet predsednika Srbije Borisa Tadića.

http://www.blic.rs/Zabava/Vest.../Dep-helikopterom-do-Mecavnika

He, he, izgleda da mu se nije zurilo na sastanak
Bananistan moze da saceka.
[ Srđan Pavlović @ 12.01.2010. 21:09 ] @
Nema pića i mezeta na stolu, samo Džonijeva kapa. Je l' to neka simbolika, il' je slučajno?
[ combuster @ 12.01.2010. 21:21 ] @
Pa sa kapom je i izgledao kao dzankoza, ovako lici na dete cveca :D
[ maliradojca @ 12.01.2010. 21:59 ] @
Citat:
combuster: Pa sa kapom je i izgledao kao dzankoza, ovako lici na dete cveca :D

Dzoni je dosao iz Holivuda. Nije iz Kraljeva varosi, mozda ti je zato neobican.
[ Isak666 @ 12.01.2010. 22:25 ] @
Citat:
maliradojca: Dzoni je dosao iz Holivuda.

Iz Pariza. Evropljanin, naturalizovan doduse ;)
[ DaliborP @ 12.01.2010. 22:31 ] @
Sta je tacno smesno ovde, jel moze neko da mi objasni?
[ bttp @ 12.01.2010. 22:37 ] @
Ako ti samo po sebi nije jasno onda ne može niko :)
[ Ivan Dimkovic @ 12.01.2010. 22:38 ] @
Citat:
Srđan Pavlović
Nema pića i mezeta na stolu, samo Džonijeva kapa. Je l' to neka simbolika, il' je slučajno?

Knjige kazu da kokain sputava osecaj za glad :-))
[ maliradojca @ 12.01.2010. 22:39 ] @
Citat:
DaliborP: Sta je tacno smesno ovde, jel moze neko da mi objasni?

'bem li ga, ne znam ni ja. Ali nema nista drugo zanimljivije za diskusiju, pa cantramo o Dzoniju :)
[ combuster @ 12.01.2010. 22:42 ] @
@maliradojca

Pa sta se ti javljas, k'o da nisi komso :) Vidis da se za'ebavamo ovde do daske :D A ja volim da se zezam na svoj racun, nema uvredjenih unaokolo ;-)
[ Srđan Pavlović @ 12.01.2010. 22:44 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Knjige kazu da kokain sputava osecaj za glad :-))

Kustina frizura sputava osecaj za glad :)
[ Ivan Dimkovic @ 12.01.2010. 22:48 ] @
Moze izazvati i refleks povracanja kod nekih :)
[ combuster @ 12.01.2010. 22:50 ] @
Pogotovo kad mu upadne u hranu :D
[ Srđan Pavlović @ 12.01.2010. 22:52 ] @
Ne znam, ali meni nista nece pokvariti osecaj za pile i krompir koji se sad peku u rerni.
[ maliradojca @ 12.01.2010. 23:43 ] @
@combuster, nisam skontao da se zezas:)
nego... Srđan Pavlović-u posalji screenshot iz rerne, da makar vidimo to pile. Bon appetit!
[ combuster @ 12.01.2010. 23:45 ] @
I bez dlaka molicu lepo :D
[ websurfer @ 12.01.2010. 23:47 ] @
Citat:
Srđan Pavlović: Ne znam, ali meni nista nece pokvariti osecaj za pile i krompir koji se sad peku u rerni.

Jadno pile...

[ commissar @ 13.01.2010. 00:16 ] @
Je l' i J.D. od Boće pomislio da je Clooney ili nije?
[ Catch 22 @ 13.01.2010. 00:43 ] @
^ Sigurno nije, seća se valjda da kad Klunija gleda u oči ne mora da diže pogled na gore (obojica su kikirezi).
[ X Files @ 13.01.2010. 06:38 ] @
Prvi pozira, drugi se testira, treci kulira.

Kompatibilna ekpia, niko nikome ne smeta ;)
[ 101010 @ 13.01.2010. 11:49 ] @
Dzoni se samo zeza ...

[ DaliborP @ 13.01.2010. 12:09 ] @
Citat:
bttp:
Ako ti samo po sebi nije jasno onda ne može niko :)

Pa i nije mi jasno, zato i pitam sta je smesno. Zato sto se predsednik sastaje sa glumcima? Pa?
[ musicmaster @ 13.01.2010. 12:26 ] @
A joj....
sad još treba i po filmovima da ga gledam kako oštro osuđuje.. oh, no....

Johnny, begaj odavde dok si još u mogućnosti, begaj iz ovog kruga kukala ti majka, jedan si od najboljih glumaca..... ne čini to sebi...
[ deerbeer @ 13.01.2010. 12:43 ] @
Citat:

Pa i nije mi jasno, zato i pitam sta je smesno. Zato sto se predsednik sastaje sa glumcima? Pa?

Pa vise je tuzno nego sto je smesno .
Nek ide malo da se slika po Srbiji sa radnicima u strajku.
Fikus je to, ne odgovara mu ta klima
[ DaliborP @ 13.01.2010. 14:15 ] @
Citat:
deerbeer: Pa vise je tuzno nego sto je smesno .

Meni je tuzno da neko moze toliko da serre po drzavi zbog kao nekog neformalnog susreta. Srbija jeste banana drzava iz mnogo razloga, ali vi imate volju da se uhvatite i najglupljih primera da bi kao pokazali kako je Srbija kao jadna, ne razumem zasto?

Kao ovog primera koji ama bas nista ne dokazuje. Pazi predsednik se sastao sa poznatim glumcem, pa? Banana drzava, dokaz je tu!

Isto tako je Nixon primio Elvisa, Obama Dzordz Klunija, Madona primljena kod predsednika Izraela i Argentine, Bil Klinton isto tako primio ko zna koga, Toni Bler na prijemu sa Noelom Galagerom pa sta sa tim? Sve su to banana drzave zbog tih susreta? Usa, UK? Tuzno?
[ deerbeer @ 13.01.2010. 14:50 ] @
Evo nesto onda za tebe :
[ HarryTuttle @ 13.01.2010. 14:54 ] @
@DaliborP:
Ne znam, mozda to ima veze sa "dogadjajima" koje se svakodnevno dogadjaju u ovoj zemlji... kao na primer:
Citat:
Radnici traže da idu u zatvor zbog loših uslova u fabrici

"S obzirom da u našoj fabrici već mesecima ne radi ni grejanje, a nema vode ni hrane, zamolićemo dopisom nadležnog ministra da za radnike obezbedi smeštaj u zatvoru u kome svega ovoga ima, da se makar tamo osećamo kao ljudi", rekao je Ćirković agenciji Beta nakon neuspelih pregovora o zaradama sa direktorom Fabrike vagona Boškom Slavkovićem.

http://www.blic.rs/Vesti/Drust...or-zbog-losih-uslova-u-fabrici

Rekao bi chovek da u takvoj situacji nema vremena za izigravanje "cool" lika zarad sticanja jeftinih poena... al' cudo kako se vremena uvek nadje za takav neki photo sesion - leba i igara - ma, bitno je da smo svi nasmejani (uvek ista dobro uvezbana grimasa sa obaveznim "handshake-om" ).
[ DaliborP @ 13.01.2010. 15:13 ] @
Gluposti. Ima li zemlje na svetu u kojoj nema strajkova a predsednik ne prima ljude iz javnog zivota?
Jel treba da dajem suprotne primere? Kakav je to pokazatelj, ja video Obamu kako se smeje na televiziji a nezaposlenost raste! Zamisli kakva banana drzava!
Sta ti uopste ocekujes od predsednika da tokom strajkova posti na vodi i moli se celu noc, ne razumem? Ne sme da se smeje i da ide na koncerte?

[ combuster @ 13.01.2010. 15:18 ] @
Slozio bih se sa Daliborom oko ovoga, dogadjaj kao dogadjaj je beznacajan apsolutno.

Za zezanciju jeste ova tema ali za dokazivanje politicke korektnosti/nekorektnosti nikako nije tako da nije lepo da od ovoga pravimo politicku prepirku.
[ HarryTuttle @ 13.01.2010. 15:25 ] @
@DaliborP: Ja na primer ocekujem nesto konkretno od njegove "vladavine"... a poredjenje sa USA je u najmanju ruku smesno.

Selo gori a baba se ceslja

--
I da glupo je raspravljati ovde o politici... tako da ako ti nije smesno ili ti je bas cool, ti tako napishi... glupo je ispitivati "sta je tu smesno?" nekima je zalosno, nekima smesno, a nekima je bas cool - tj. svetski
[ deerbeer @ 13.01.2010. 15:26 ] @
@DaliborP
Trpas drugima reci u usta .
Niko nije rekao da ne treba da se slika tj. da je to nenormalno, nego je to simptomaticno za njega .
Ja sam samo spomenuo , kad vec voli da izlazi medju narod , da se pojavljuje u raznim emisijama ,
slika se na otvaranju ovog, onog, a tamo gde je gusto (strajkovi) nigde ga nema , ni na TV-u ni uzivo, niti ikog od njegove svite.

[Ovu poruku je menjao deerbeer dana 13.01.2010. u 16:46 GMT+1]
[ Srđan Pavlović @ 13.01.2010. 15:30 ] @
Pa sta njega briga za strajkove, njegova firma lepo radi :)
[ DaliborP @ 13.01.2010. 15:34 ] @
Citat:
HarryTuttle: @DaliborP: Ja na primer ocekujem nesto konkretno od njegove "vladavine"... a poredjenje sa USA je u najmanju ruku smesno.

Poredjenje u ovom kontekstu je upravo validno sa bilo kojim predsednikom. Ovde se komentarise susret Tadica i Dzoni Depa, zar ne? Kakva je razlika izmedju tog susreta i onih susreta ostalih predsednika sa drugim poznatim licnostima? U tim zemljama nema krize i strajkova? Predsednici ne primaju poznate licnosti?
Evo objasni mi, bas bih zeleo da cujem.
[ HarryTuttle @ 13.01.2010. 15:42 ] @
Mozda je za tebe validno... za mene nije. Nego tako bi smo zasli u dublje politicko prepucavanje, sto je na ovim forumima zabranjeno.

Ako ti je neko uvredio idola, nashao si se povredjen, sorry:
mnoooogo se izviiinjaaavam

Nemamo svi istu precepciju sveta i stvari koje se oko nas dogadjaju, tako da je iluzorno trositi vreme to objasnjavajuci, pogotovo kad je rec o fizicki ne merljivim stvarima - kao sto rekoh: nekima je tuzno, nekima smesno, a nekima bas cool
[ DaliborP @ 13.01.2010. 15:49 ] @
Citat:
HarryTuttle: Mozda je za tebe validno... za mene nije. Nego tako bi smo zasli u dublje politicko prepucavanje, sto je na ovim forumima zabranjeno.

Ako ti je neko uvredio idola, nashao si se povredjen, sorry, mnogo se izviiinjaaavam :)

Nemamo svi istu precepciju sveta i stvari koje se oko nas dogadjaju, tako da je iluzorno trositi vreme objasnjavajuci, pogotovo kad je rec o fizicki ne merljivim stvarima - kao sto rekoh: nekima je tuzno, nekima smesno, a nekima bas cool

Nema ovo nikakve veze sa politikom, samo si ti umislio da ima. Ovaj dogadjaj je potpuno beznacajan, samo kazem neki imaju volju da serru i kad nema razloga za tim, kao ti na primer u ovom slucaju. Smeta ti sto Tadic primio nekog glumca umesto da nazuje gumene cizme i obilazi fabrike. E to je tuzno politicko razmisljanje.

Daleko od toga da mi je iko od te dvojice idol, niti smatram da je nesto cool u ovom svemu. Potpuno nebitan dogadjaj. To si ti samo umislio posto imam razlicito misljenje od tebe. Isto mi znaci ovo koliko i prijem Dzordz Klunija kod Obame. Ili Elvisa kod Nixona. Ili Madone kod Simona Peresa.
[ HarryTuttle @ 13.01.2010. 16:00 ] @
@DaliborP: meni se cini da jedini ti ovde "serres", i "umisljas" ... ali sta ja znam. Btw. vec je jedan moderator rekao da ovo pocinje da lici na politicko prepucavanje... za realno beznacajan dogadjaj. Mozda je i on "umislio"?

Meni je ultra smesno, cela fotka me podseca na one filmove gde neki lik pokusava da se prikaci "cool" ekipi, ne bi li i on bio cool... "popularan" :)
[ Isak666 @ 13.01.2010. 16:07 ] @
Ovo definitivno nije cool dogadjaj.
Tek kad dodje u posetu princ debt-relief advocacy-a Bono fckn Vox, onda ce to biti oficijelno cool stvar.
I samo ako sastanak bude odrzan u okviru akcije The Coca Cola Civic Action Network-a i ako Tadic bude nosio Bio Cotton atlet majicu :)

Ovo sad je samo Johnny svratio bezveze.
[ combuster @ 13.01.2010. 18:58 ] @
E ovaj Dzoni je smesan, Bono dok ne pokloni Naocare (capital n nije tu slucajno) nista nismo uradili :D
[ igor-ch @ 13.01.2010. 19:07 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Mozda Boris gotivi Dzonija pa je hteo da se upozna :)

Glorious nation of Banana :)

Pa onda ni Nemacka nije nista bolja...
[ Srđan Pavlović @ 13.01.2010. 19:11 ] @
owned :)
[ a1200 @ 13.01.2010. 19:42 ] @
Johnny Depp je kralj :), ladno je opusteno odspavao turu na aerodromu :)

Neki "ostali" su malo diskutabilni. Btw. Johnny je doshao privatno na poziv Kusturice, tj. nije dosao kod Tadica ili negde u Srbiju zvanicno (na filmski festival, otvaranje ko-zna-cecega, ko Bono fckn Vox da valja neku pricu), vec je dosao na zurku/zaj*bavanje kod Kusturice. To jeste vest i jeste cool, jer je poznata licnost u pitanju, ali sta od toga ima da se pravi "sastanak s' predsednik"... smeskanje sa uslikavanjem.

...
@combuster: mozda je poklonio kapu!

EDIT: Izgleda da je doshao na festival koji je organizovao Kusturica.

[Ovu poruku je menjao a1200 dana 13.01.2010. u 21:05 GMT+1]
[ Isak666 @ 13.01.2010. 20:40 ] @
^^
Johnny je kralj u svakoj opciji, pa i u ovoj. Tu nema sumnje ;)

Pa ni Tadic mi nije nesto van svog okvira ovde - politicar + slikanje sa facom koju zene i deca vole = uobicajena stvar.

Taj treci mi je iritantan u svakoj opciji. Sa Kostunicom vija miseve po trgovima, sa Tadicem sedi po kabinetima, po potrebi globalista / antiglobalista...
[ morihei ueshiba @ 13.01.2010. 21:38 ] @
Ma ovo je Dzoni prosao kroz devetu kapiju i evo gde se nasao!Da,da,pogledajte samo taj sto sa tom dvanaestokrakom zvezdom,pa krug u sredini,pa tu plamenu boju,pa cudnovato rukovanje...brrrrrrrr,necastivi
[ Vole Domu @ 13.01.2010. 22:34 ] @
hahahaha
bravo morihei!

inace, u potpunosti se slazem sa daliborom,
sad ste svi uvatili da mrachite,
najbolje nek cela vlast izvrsi kolektivno samoubistvo zato sto ima strajkova u zemlji...

predsednik u nasoj drzavi i jeste ponajvise figura, premijer je mnogo bitniji po ovlascenjima,
ali i da je u pitanju premijer,
ne mogu ljudi na tako visokim funkcijama da se bave svakim pojedinacnim nezadovoljnim gradjaninom ili grupicom gradjana/seljaka...
vi to zamisljate ko u vreme kraljeva, pa da mu svi dolaze pred noge i zhale se kako im je komshija otrovao kravu?

cinjenica je da je zalosno sto neki ljudi rade u fabrici bez struje/vode, ali je tako isto i cinjenica da ovaj susret nema nikakve veze sa tim...
kao sad da se nije sreo sa dzoni depom, problem u toj fabrici bi bio resen...

[ Urkelele @ 14.01.2010. 08:02 ] @
Sigurno bi bilo glupo da pitam ko je taj Dzoni? I sigurno bi sad vecina pomislila da sam ja nepismen i neobrazovan kada ne znam ko je on, ali ja uopste nemam naviku da pamtim kako se koji glumac zove. I sigurno ga ne bih prepoznao kada bi prosao ulicom pored mene.
Ja sam se cak i rukovao sa nekim vaznim licnostima iz nekih ministarstava ekonomije, turizma, regionalnog razovja, vecinom poslanika iz sadasnjeg saziva, ruskim ambasadorom, Zikom, Luisom, Jellenom i 'bem li ga s kim sve, a kao coveku iz provincije mi nije pridavalo toliku paznju u zivotu.

Citat:
Ovaj dogadjaj je potpuno beznacajan

Pa kada je toliko beznacajan zasto je bio udarna vest na svim medijima?

E, a da nije tih strajkova i blokada puteva sada bih ja bio na terenu a ne bih se mlatio ovde sa vama...
[ deerbeer @ 14.01.2010. 09:10 ] @
Hehe ..Somborac kralj

[ Lesli Eldridz @ 14.01.2010. 09:25 ] @
Citat:
bttp: Stvarno smo najgori :) Ovo ni Sloba nije radio.

Kako nije? Dovodili su Prodidzi pa su ih jos proglasili za pocasne gradjane Beograda (mozda su onda ovi mogli da kad su izbori setaju ispred birackih mesta obuceni u kostime za spot Firestarter, penzioneri bi pobegli pa ne bi mogli da glasaju za Slobu slobodu) pa su onda posle dovodili Boba Geldofa a on ih popljuvao, a onda vise nisu to radili.

Mislim slazem se da je ovo uslikavanje jeftin populizam i smesno, ali i Sloba je isti bio. Sve je to ista zalosna bagra i jadovani. A najzalosnije je sto ta bagra nema alternativu u nekim ozbiljnim ljudima. Znaci, ignorisati.
[ igor-ch @ 14.01.2010. 10:40 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: Sve je to ista zalosna bagra i jadovani. A najzalosnije je sto ta bagra nema alternativu u nekim ozbiljnim ljudima. Znaci, ignorisati.

Tipican nacin razmisljanja prosecnig Balkanca: "svi su glupi, samo sam ja pametan..."
[ Isak666 @ 14.01.2010. 11:19 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: (mozda su onda ovi mogli da kad su izbori setaju ispred birackih mesta obuceni u kostime za spot Firestarter, penzioneri bi pobegli pa ne bi mogli da glasaju za Slobu slobodu)

Mislis...

:)
[ abishai @ 14.01.2010. 16:20 ] @
TV sam prestao da gledam, kako stoje stvari, moracu i internet da batalim :)
[ bttp @ 14.01.2010. 17:19 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: Kako nije? Dovodili su Prodidzi pa su ih jos proglasili za pocasne gradjane Beograda.

Sloba nije nikog dovodio i ni s kim se slikao zvanično kolko se ja sećam, a šta su SPS-ovci radili, to je skroz druga priča.
[ DaliborP @ 14.01.2010. 17:24 ] @
A koga je mogao da dovede i da je hteo? Nekog superstara iz Belorusije?
[ C0r130n3 @ 14.01.2010. 18:12 ] @
Stvarno mi nikada nece biti jasno zasto u ovoj zemlji SVI moraju da se prave da su pametniji nego sto jesu. I nikada mi nece biti jasno zasto u ovoj zemlji SVI moraju da se prave da znaju SVE. "Ma znam ja da popravim TV, ma znam ja da popravim bojler, ma znam ja da sredim vodovod, ma znam ja...". mislim da je krajnje vreme da svako pocne da radi ono za sta je ucen, i sta najbolje radi, a kad se pokvari npr. TV da nazove nekoga ko je za to dobar.

Tako i vecina ljudi ovde, krece da prica pricu, samo da bi pricao.

Pametnice nase, procitajte prvo ustav Republike Srbije, pa onda pricajte price. Nije da branim doticnog, ali ako ti u ustavu pise da je posao predsednika da reprezentuje narod i Republiku Srbiju, a da je posao PREMIJERA da RADI... onda ne vidim nikakvo opravdanje za pricu zasto se predsednik slika sa ovim, onim, zasto obilazi snimanje serija, zasto se slika, i slika, i slika,... Ako neko treba da ide kod strajkaca to je PREMIJER, i niko drugi (eventualno ministar).
A nas predsednik treba samo da se slika, i smesi... da reprezentuje narod i drzavu poziranjem i ako treba i glumom, da nas predstavi bolje nego sto jesmo. A to sto se on mesa u druge stvari, to je vec druga prica, i druga tema.
Dakle, kreajnje neosnovane kritike na racun slikanja, pozeraja i ostalog naseg predsednika.

PS I da, drago mi je sto covek dobro izgleda. I treba da pozira.
[ bttp @ 14.01.2010. 18:37 ] @
Citat:
DaliborP: A koga je mogao da dovede i da je hteo? Nekog superstara iz Belorusije?

Prvo nije predsednikov posao da "dovodi" umetnike, kao što ga ni u ovom slučaju predsednik nije doveo. Drugo, neumesno je da političari koriste umetnike ili bilo koje druge javne ličnosti, posebno iz inostranstva, za svoje dnevnopolitičke ciljeve, tj. da ih zloupotrebljavaju njih ili svoj politički položaj da ih mešaju u svoju dnevnopolitičku agendu.

Nečuveni skandal je bio upravo onaj koji je Lesli spomenuo, kada su članove grupe Prodigy zloupotrebili da tamo potpisuju nekakve deklaracije "reci ne drogama" i slično na javnim pres konferencijama u prisustvu predstavnika vlasti - što nikako nije bila svrha njihovog dolaska u Srbiju. Oni su došli da naprave koncert i to je sve.

Najblaže rečeno je neukusno da predsednik države, ma ko da je, pravi u rezidenciji predsednika republike "prijem u čast" nekog glumca koji veze nema s njim niti je došao kod njega u posetu. Ako je Tadić želeo da se upozna s njim, mogao je da ode lepo na Mokru Goru ili gde već, i da tamo to obavi bez prisustva medija i bez pravljenja ovakve šarade. Znači on koristi svoj položaj predsednika države da natera glumca da mu dolazi na noge i pravi od svega medijsku smejuriju (udarna vest), i na taj način blamira i sebe i nas kao državu.

Šta mislite zašto je Borat kada je vodio dodelu MTV nagrada pravio skeč sa predsednikom Kazahstana? Upravo zbog ovakvih slučajeva, gde se predsednik ponaša poput despota u svojoj maloj zemlji, gde svako ko nešto znači u spoljnom svetu a igrom slučaja posećuje njegovu malu despotiju, mora da mu dođe na noge i pokloni mu se. Njegovi podanici čak ni ne čekaju da on zatraži da mu dovedu nekog svog poznatog prijatelja iz inostranstva, već mu se sami nude i dovode ih njemu na noge - da se poklone despotu.

U Slobino vreme dolazili su tu i tamo neke "face" poput Prodidžija, Hulija Iglesijasa i tako još nekih, ali ne sećam se da je Sloba pravio prijeme na kanabetu i tražio od svakog od njih da mu dolazi na noge i poklanja mu se, te da se to u medijima prenosi kao udarna vest. Eto o tome se radi, a ako neko i dalje ne razume zašto je ovo šarada, šta mu ja mogu.
[ DaliborP @ 14.01.2010. 21:13 ] @
Ti si prilicno opterecen nebitnim stvarima. I sve si pogresno shvatio, od Boratovog skeca, do dnevnopolitickih ciljeva, pa do razloga zasto predsednici primaju druge javne licnosti.

Ako je Srbija despotija tog tipa kao sto je usporedjujes sa Kazahstanom (koji nikako nema veze sa ovim, ali ajde) sta onda imas da kazes na primere po svetu mnogo vecih drzava gde su predsednici isto tako primali razne javne licnosti? Daj mi objasnjenje i za te "sarade", eno naveo sam primere nekoliko postova pre.
[ Ivan Dimkovic @ 14.01.2010. 21:28 ] @
To se Dalibore zove "leba i igara"... to su provalili Rimljani jos pre vise od 2 milenijuma da sljaka :)

Tako da ne cudi da je to "praksa u svetu" - naravno da je praksa, bas kao i "Veliki Brat" ili drzavno sponzorisani sport. I sve to ima svoje razloge koje su otkrili rimski imperatori :)
[ DaliborP @ 14.01.2010. 23:02 ] @
Slazem se, ali nikako to nije "medijska blamaza, smejurija i blamiranje drzave" kako neki ovde tumace.
Potpuno nebitan dogadjaj, vidjen svakog dana u svetu, samo ne shvatam zasto neki imaju potrebu da predstave to kao neku sramotu ili sta, valjda je popularno istresti se po bilo kakvog dogadjaju, bio bitan ili ne.

Srbija je mala i zabacena drzava u koju retko dolaze poznate licnosti iz sveta, nije ni cudo sto se toliko pridaje paznja nekom Holivudskom glumcu ili sportisti. (bio je i Maradona, slican scenario, samo kod Kostunice).
Ne vidim nista cudno u tome, niti ne znam kakvu "smejuriju".
[ Lesli Eldridz @ 15.01.2010. 01:17 ] @
Citat:
igor-ch: Tipican nacin razmisljanja prosecnig Balkanca: "svi su glupi, samo sam ja pametan..."
DObro, nemoj da me bijes, evo, nisu smesni populisti nego najveci drzavnici u istoriji covecanstva. Jesi zadovoljan sad?
[ abishai @ 15.01.2010. 01:47 ] @
Lepo je bttp napisao.
[ deerbeer @ 15.01.2010. 08:59 ] @
Citat:
bttp: Prvo nije predsednikov posao da "dovodi" umetnike, kao što ga ni u ovom slučaju predsednik nije doveo. Drugo, neumesno je da političari koriste umetnike ili bilo koje druge javne ličnosti, posebno iz inostranstva, za svoje dnevnopolitičke ciljeve, tj. da ih zloupotrebljavaju njih ili svoj politički položaj da ih mešaju u svoju dnevnopolitičku agendu.

Nečuveni skandal je bio upravo onaj koji je Lesli spomenuo, kada su članove grupe Prodigy zloupotrebili da tamo potpisuju nekakve deklaracije "reci ne drogama" i slično na javnim pres konferencijama u prisustvu predstavnika vlasti - što nikako nije bila svrha njihovog dolaska u Srbiju. Oni su došli da naprave koncert i to je sve.

Najblaže rečeno je neukusno da predsednik države, ma ko da je, pravi u rezidenciji predsednika republike "prijem u čast" nekog glumca koji veze nema s njim niti je došao kod njega u posetu. Ako je Tadić želeo da se upozna s njim, mogao je da ode lepo na Mokru Goru ili gde već, i da tamo to obavi bez prisustva medija i bez pravljenja ovakve šarade. Znači on koristi svoj položaj predsednika države da natera glumca da mu dolazi na noge i pravi od svega medijsku smejuriju (udarna vest), i na taj način blamira i sebe i nas kao državu.

Šta mislite zašto je Borat kada je vodio dodelu MTV nagrada pravio skeč sa predsednikom Kazahstana? Upravo zbog ovakvih slučajeva, gde se predsednik ponaša poput despota u svojoj maloj zemlji, gde svako ko nešto znači u spoljnom svetu a igrom slučaja posećuje njegovu malu despotiju, mora da mu dođe na noge i pokloni mu se. Njegovi podanici čak ni ne čekaju da on zatraži da mu dovedu nekog svog poznatog prijatelja iz inostranstva, već mu se sami nude i dovode ih njemu na noge - da se poklone despotu.

U Slobino vreme dolazili su tu i tamo neke "face" poput Prodidžija, Hulija Iglesijasa i tako još nekih, ali ne sećam se da je Sloba pravio prijeme na kanabetu i tražio od svakog od njih da mu dolazi na noge i poklanja mu se, te da se to u medijima prenosi kao udarna vest. Eto o tome se radi, a ako neko i dalje ne razume zašto je ovo šarada, šta mu ja mogu.

+1

A sto se tice ostalih primera susreta drzavnika i glumaca koje je DaliborP naveo,
cini mi se da je povod bio malo drugaciji od ovog susreta
gde je Dep dosao kod Kuste u Mokru Goru da zderu slanine, piju radzu i da se zahebavaju .

Mnogi glumci u USA ucestvuju u raznim humanitarnim akcijama ,
udruzenjima za zastitu prirode , zivotinja, borbi protiv AIDS-a, ljudska prava koji imaju drustven-socijalni karakter,
pa samim tim takvi susreti su cesci i donekle opravdani tj. ocekivani .

[ DaliborP @ 15.01.2010. 09:56 ] @
Citat:
deerbeer:
A sto se tice ostalih primera susreta drzavnika i glumaca koje je DaliborP naveo,
cini mi se da je povod bio malo drugaciji od ovog susreta
gde je Dep dosao kod Kuste u Mokru Goru da zderu slanine, piju radzu i da se zahebavaju .

Mnogi glumci u USA ucestvuju u raznim humanitarnim akcijama ,
udruzenjima za zastitu prirode , zivotinja, borbi protiv AIDS-a, ljudska prava koji imaju drustven-socijalni karakter,
pa samim tim takvi susreti su cesci i donekle opravdani tj. ocekivani .

Dobro si rekao, "cini mi se". Tu si u pravu.

Predsednici svih drzava redovno koriste poznate licnosti da bi zadobili odredjenu grupaciju potencijalnih glasaca, ali eto kod nas je to blamaza i smejurija.
Mislim zasto je Muhamed Ali bio primljen od cak 6 americkih predsednika, zbog nekog kao charity-ja? Zasto je Nixon primio Elvisa, zbog gladnih u Neshville-u? Nemoj da se lazemo.
[ deerbeer @ 15.01.2010. 10:21 ] @
Malo je besmislena diskusija ako nisi shvatio iz bttp-ovog posta , al ajde da ti odgovorim za kraj .
Citat:

Mislim zasto je Muhamed Ali bio primljen od cak 6 americkih predsednika, zbog nekog kao charity-ja? Zasto je Nixon primio Elvisa, zbog gladnih u Neshville-u? Nemoj da se lazemo.

Muhamed Ali - osvajac silnih medalja u boksu - Amerikanac
Elvis Prisli - muzicar koji je osvojio celu planetu - Amerikanac
pa dalje ...
Elton John ,Mick Jagger - Englezi i njihovi bliski susreti sa kraljicom

Svi nabrojani su imalu neku "pocast zasluznih gradjana" u korist ugleda zemlje iz koje su potekli ,
ali opet se vise tu radi o nekom populizmu nego o nekoj stvarnoj zasluzi .

E sad zasto je Dep koga jako cenim kao glumca bio toliko zasluzan za ugled ove zemlje to ti jedino znas .
Radi se samo o kompleksu balkanske provincije kad im bilo ko od poznatih dodje iz Amerike i cistom populizmu .

[Ovu poruku je menjao deerbeer dana 15.01.2010. u 11:32 GMT+1]
[ DaliborP @ 15.01.2010. 10:29 ] @
Ne moras bukvalno da se hvatas za primere koje sam naveo.
Jel sad treba da dajem neke druge primere da dokazem suprotno? Mislim da ne treba.
[ Mikky @ 15.01.2010. 15:13 ] @
A mogao je da primi i Nika Slotera i Pamelu Anderson, svi su oni bili u nasoj zemlji prosle godine i poznati su glumci. Inace nemam nista protvi Depa cak naprotiv.

Dalibore u tvojim primerima postoji bar "povrsan" razlog za mase zasto su se sastajali ti USA predsednici sa tim glumcima, iako je pravi bas taj sto si naveo - skupljanje politickih poena. Ali oni imaju bar plausible deniability, da ih je neko pitao "gospodine predsednice sta ce taj i taj glumac kod vas" on bi rekao "pa zbog ove dobrotvrne akcije", dok s druge strane ja ne vidim ama bas ni jedan razlog da nas predsednik prima bilo kakvog glumca (osim naravno sticanja tih poena, sto ne odobravam). Dakle mogli su bar da izmisle nesto, ovako smo samo ispali smesni i jadni, zemljica u kojoj je udarna vest dolazak neke filmske zvezde gde se odmah sprema crveni tepih i prijem u rezidenciji predsednika sa novinarima i spremnim fotoaparatima, a sve to dok covek lepo drema u avionu koji je sleteo jer ga mrzi da ustane i udostoji nas svog prisustva.

[ tosa @ 15.01.2010. 15:26 ] @
Citat:
Mikky: A mogao je da primi i Nika Slotera i Pamelu Anderson

Pamelu nije mogao, žensko je, ne voli to Tadić.
Nika takođe nije mogao - čovek je zamislio da je "simbol otpora" u Srbiji, verujem da i Tadić misli za sebe da je to bio u to vreme :)
[ Horvat @ 16.01.2010. 14:07 ] @
prvo onaj dacic vataci adrianu,pa ovaj dzonija [dzoni bi gud] ... sta je sledece

fuj fuj fuj!
[ bttp @ 16.01.2010. 20:15 ] @
@DaliborP

Tim si malo pomešao lončiće. Ne možeš porediti američkog predsednika, koji je zbog svoje funkcije poznat širom sveta, predsednika Srbije koji je u svetskim okvirima niko i ništa. Takođe ne možeš porediti prijeme američkog predsednika za američke javne ličnosti. Da li ti misliš da je Džoni Dep uopšte ikada čuo za Borisa Tadića da bi mu dolazio na noge da mu se pokloni?

Američki predsednik sam po sebi nosi određenu specifičnu težinu, i ljudi koji se pojavljuju sa njim takođe imaju nekakve koristi od toga ili barem mogu da imaju, ako se bire za neke stvari za koje im treba politička podrška.

Boris tadić je anonimus i Džoni Dep, pored toga što ne zna ni ko je on (nikad nije čuo za njega), nema apsolutno ništa od toga da se sa njim upoznaje. Utoliko je nebuloznije nateravati ga da mu dolazi na noge i poklanja mu se.

Znači svaki primer koi ti daš u smislu poređenja američkih predsednika, britanskog PM, engleske kraljice itd. su nesuvisli, jer oni za razliku od Borisa Tadića predstavljaju nešto u svetu.. Utoliko si potpuno promašio poentu.

Ali ti ćeš i dalje terati svoju priču koja veze nema sa realnošću, bez obzira na sve argumente koji ukazuju na suprotno.

Propustio si da odgovoriš na pitanje koja je bila svrha posete Džonija Depa, Borisu Tadiću, osim lične sujete, kao i na koji sam ja to način pogrešno protumačio Boratov skeč sa predsednikom Kazahstana?

Zapamti, američki predsednik i Boris Tadić nisu jedno te isto, dapače, ovaj drugi je u svetskim okvirima anonimus bez ikakve stvarne moći i kao takav potpuno neinteresantan za tipove poput Džoni Depa, kome bi Boris Tadić trebalo da dolazi na noge da se upoznaju, a ne suprotno. Ali šta ćeš, kad si u Srbiji onda moraš da radiš kako predsednik kaže, bez obzira da li te to (on) uopšte zanima kao ličnost, niti da li želiš da se upoznaješ s njim, iako to upoznavanje nema nikakvu svrhu osim jeftinih političkih poena za BT, jer eto kao on je kul, dolaze mu holivudske superzvezde na noge da slušaju njegova trućanja.
[ stil @ 17.01.2010. 07:03 ] @
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=387238
[ igor-ch @ 17.01.2010. 08:59 ] @
Citat:
bttp
Boris tadić je anonimus i Džoni Dep, pored toga što ne zna ni ko je on (nikad nije čuo za njega), nema apsolutno ništa od toga da se sa njim upoznaje. Utoliko je nebuloznije nateravati ga da mu dolazi na noge i poklanja mu se.

Pa mozda je ponekad i bolje biti nepoznat, nego da te ceo svet poznaje, i to po zlu.
Na srecu takvi obicno i zavrse na nekom porodicnom groblju i jedini koji im dolaze u posetu su vrapci...

Citat:
bttp:
Ne možeš porediti američkog predsednika, koji je zbog svoje funkcije poznat širom sveta, predsednika Srbije koji je u svetskim okvirima niko i ništa.

Americki predsednik je toliko poznat u svetu da je ove godine dobio i Nobelovu nagradu za mir. Verovatno zbog te funkcije, koju ti toliko velicas, a koja se sastoji u ratovima i ubijanju, a sve u cilju "mira"...
[ bttp @ 17.01.2010. 16:40 ] @
Citat:
igor-ch: Americki predsednik je toliko poznat u svetu da je ove godine dobio i Nobelovu nagradu za mir. Verovatno zbog te funkcije, koju ti toliko velicas, a koja se sastoji u ratovima i ubijanju, a sve u cilju "mira"...

Jesam mu ja dao nobelovu nagradu? Po čemu to ja posebno "veličam" funkciju američkog predsednika?
[ igor-ch @ 18.01.2010. 07:35 ] @
Citat:
bttp: Jesam mu ja dao nobelovu nagradu? Po čemu to ja posebno "veličam" funkciju američkog predsednika?

Odgovor na ovo pitanje dao si vec sam sebi:

Citat:
bttp: Znači svaki primer koi ti daš u smislu poređenja američkih predsednika, britanskog PM, engleske kraljice itd. su nesuvisli, jer oni za razliku od Borisa Tadića predstavljaju nešto u svetu..

Inace, nije mi jasno kako je moguce da se na ES stalno otvaraju nekakve teme gde se (in)direktno vredjaju politicari koji vode ovu drzavu? Pre par nedelja je na meti bio ministar Jeremic zbog svog (ne)znanja Engleskog, a sada je na redu predsednik Tadic zato sto je primio Dzonija Depa. Ako je politika na ES zabranjena onda bi to trebalo da vazi za sve, a ne da se teme otvaraju kao zbog neke sitnice, a da kasnije to preraste u direktno vredjanje i omalovazavanje.
[ DaliborP @ 18.01.2010. 09:49 ] @
Citat:
bttp:
Tim si malo pomešao lončiće. Ne možeš porediti američkog predsednika, koji je zbog svoje funkcije poznat širom sveta, predsednika Srbije koji je u svetskim okvirima niko i ništa. Takođe ne možeš porediti prijeme američkog predsednika za američke javne ličnosti. Da li ti misliš da je Džoni Dep uopšte ikada čuo za Borisa Tadića da bi mu dolazio na noge da mu se pokloni?

Ne, mislim da si ti malo pomesao loncice. Potpuno je usporedivo i jedno i drugo, jer se radi o istom cilju, politicki poeni i kod malih i velikih, uopste nema veze koji predsednik ima kakvu "tezinu". Ti samo stvari posmatras subjektivno zato sto zivis u Srbiji, i onda ti i ovakve nebitne stvari privlace paznju.
Da si priznao da je to nesto sto se dogadja svaki dan u svetu poverovao bi ti, ovako kad opravdas ostale po svetu znam da ti je prica ipak izazvana necim drugim. Sad se samo drzis price iz inata.
Citat:

Američki predsednik sam po sebi nosi određenu specifičnu težinu, i ljudi koji se pojavljuju sa njim takođe imaju nekakve koristi od toga ili barem mogu da imaju, ako se bire za neke stvari za koje im treba politička podrška.

Politicka podrska. Kljucna rec. Zasto u politici svi imaju potrebu da se lizu sa poznatim licnostima iz sveta sporta, filma itd? Kakva je razlika izmedju Tadica i Dzoni Depa i argentinskog predsednika i Madone?
Citat:

Znači svaki primer koi ti daš u smislu poređenja američkih predsednika, britanskog PM, engleske kraljice itd. su nesuvisli, jer oni za razliku od Borisa Tadića predstavljaju nešto u svetu.. Utoliko si potpuno promašio poentu.

Mislim da si ti promasio poentu. Svaki predsednik predstavlja nesto u svetu - drzavu koju zastupa. Ako je drzava veca i vaznija onda je ok da premijer prima koga god hoce? Kakva je to logika, objasni mi? Princ Carls prima pop pevacice a premijer rok pevace? Ah, pa to je UK, oni su veliki, onda je ok.
Citat:

Ali ti ćeš i dalje terati svoju priču koja veze nema sa realnošću, bez obzira na sve argumente koji ukazuju na suprotno.

Argumente tek treba da prikazes. Ja cak i ne sporim da te posete selebritija predsednicima nemaju nikakvu svrhu osim jeftine politicke proagande, ali ne mogu da shvatim tvoju logiku, ako to uradi Tadic onda je to smejurija ili blamaza. Ako Princ Carls primi Jordan, trash celebrity iz UK, onda je to ok jer su oni velika drzava i sigurno postoji neka pozadina te price. (Mozda prave sex tape)
[ deerbeer @ 18.01.2010. 10:38 ] @
Citat:

Kakva je razlika izmedju Tadica i Dzoni Depa i argentinskog predsednika i Madone?

Opet dajes primere , pa ces posle da kazes kako sam se bukvalno uhvatio samo za njih
Pa nije li ono Madona snimala film o Eviti Peron a Tadic ce verovatno da nastavi Pirate sa Kariba
Razlika je u nekom iole ozbiljnijem povodu. Nikako da skapiras ili si previse politicki korektan ?

[ DaliborP @ 18.01.2010. 12:10 ] @
Citat:
deerbeer: Opet dajes primere , pa ces posle da kazes kako sam se bukvalno uhvatio samo za njih :)
Pa nije li ono Madona snimala film o [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Evita_(film)]Eviti Peron[/url] a Tadic ce verovatno da nastavi Pirate sa Kariba
Razlika je u nekom iole ozbiljnijem povodu. Nikako da skapiras ili si previse politicki korektan ? :D

Pa koja je razlika, evo ti mi reci. Predsednik Argentine iskoristio Madoninu popularnost i taj film da bi skupio koji politicki poen. Tadic iskoristio boravak Dzoni Depa kod Kusturice da bi pokupio koji politicki poen. Ricard Nikson primio Elvisa da bi se dodvorio mladima. Ronald Regan primio Muhamed Alija da bi se dodvorio crncima.

Zanimljivo je koliko se ljudi ovde ubise da objasne da kad neko drugi to radi onda je ok, a ako se slicna stvar kod nas desava onda je smejurija i blamaza. E to je prava smejurija. Ali dobro, neka, nema potrebe da me ubedjujete vise, verovatno ne mogu da skapiram.
[ Lesli Eldridz @ 18.01.2010. 12:23 ] @
Ima tu logike, ali onda bolje da je primio Kristijana Golubovica. Vise bi sakupio politickih poena.
[ DaliborP @ 18.01.2010. 12:45 ] @
Da bogami dobra ideja :-)
[ bttp @ 19.01.2010. 13:01 ] @
Citat:
DaliborP: Pa koja je razlika, evo ti mi reci. Predsednik Argentine iskoristio Madoninu popularnost i taj film da bi skupio koji politicki poen. Tadic iskoristio boravak Dzoni Depa kod Kusturice da bi pokupio koji politicki poen. Ricard Nikson primio Elvisa da bi se dodvorio mladima. Ronald Regan primio Muhamed Alija da bi se dodvorio crncima.

Samo mi reci da li su te pop/rock i ine zvezde i zvezdice krenule nekim drugim poslom pa neplanirano svratile kod princa Čarlsa na kaficu, ili je taj prijem ipak unapred upriličen? Koliko ja znam Džoni Dep nije imao nikakvu nameru da se upoznaje sa Borisom Tadićem (za koga ponavljam, kladim se da ne zna ni ko je ni šta je), niti je to bio planirani deo njegove posete Srbiji (a još manje svrsishodan), već ga je onako umornog Kusturica bukvalno odvukao na noge Tadiću. Pre će biti da ako neko tu skuplja nekakve poene, da je to Kusturica. I mani me tog svog kvazisvetskog pogleda na stvari i svet oko sebe. Kao ti si svetski čovek a mi ostali smo provincijalci. Ja sam mišljenja da je tvoj stav po ovom pitanju apsolutno nesuvisao.

A i ti tvoji tzv. "politički poeni" koje je Tadić skupio dovlačeći Džonija Depa na noge mu, su najblaže rečeno upitni. Šta kao, on je moderan predsednik, naterava holivudske zvezde koji su sticajem okolnosti u poseti Srbiji da mu dolaze na noge? To je možda za tebe neki "politički poen", no kladim se da ima isto tako mnogo ljudi koji ne dele tvoje mišljenje i koji se tome podsmevaju kao i ja.
Citat:
igor-ch: Inace, nije mi jasno kako je moguce da se na ES stalno otvaraju nekakve teme gde se (in)direktno vredjaju politicari koji vode ovu drzavu? Pre par nedelja je na meti bio ministar Jeremic zbog svog (ne)znanja Engleskog, a sada je na redu predsednik Tadic zato sto je primio Dzonija Depa. Ako je politika na ES zabranjena onda bi to trebalo da vazi za sve, a ne da se teme otvaraju kao zbog neke sitnice, a da kasnije to preraste u direktno vredjanje i omalovazavanje.

Izvini gde san ja to vređao Borisa Tadića na ličnom nivou? Ja kritikujem njegove poteze, što je valjda dozvoljeno osim u diktaturama. A kladim se da je i čitava ta ideja potekla od njegovih PR savetnika. Baš me zanima o čemu su to razgovarali Dž.D. i B.T? Ono kao "gledao sam sve vaše filmove i sjajni su". "Hvala, hvala, Kusta mi je mnogo pričao o vama, osećam se kao da vas već poznajem" :)
Citat:
DaliborP: Argumente tek treba da prikazes. Ja cak i ne sporim da te posete selebritija predsednicima nemaju nikakvu svrhu osim jeftine politicke proagande, ali ne mogu da shvatim tvoju logiku, ako to uradi Tadic onda je to smejurija ili blamaza. Ako Princ Carls primi Jordan, trash celebrity iz UK, onda je to ok jer su oni velika drzava i sigurno postoji neka pozadina te price. (Mozda prave sex tape)
Citat:
DaliborP: Potpuno je usporedivo...

Kod nas se inače kaže - uporedivo. Ali dobro, ti si svetski čovek, govoriš više jezika, srpski, hrvatski itd. Pa ti se omane da u svom izlaganju na srpskom upotrebiš reč koja se kod nas baš i ne koristi.

P.S. Akonto Evite Peron, nisam znao da je argentinski predsednik birao glavnu ulogu za taj film. Štaviše Madona nije bila u užem izboru, ali je svojim entuzijazmom (čitaj materijalnim uticajem) izborila tu ulogu.

[Ovu poruku je menjao bttp dana 19.01.2010. u 14:16 GMT+1]
[ Mikky @ 19.01.2010. 17:16 ] @
Citat:
bttp: Samo mi reci da li su te pop/rock i ine zvezde i zvezdice krenule nekim drugim poslom pa neplanirano svratile kod princa Čarlsa na kaficu, ili je taj prijem ipak unapred upriličen? Koliko ja znam Džoni Dep nije imao nikakvu nameru da se upoznaje sa Borisom Tadićem (za koga ponavljam, kladim se da ne zna ni ko je ni šta je), niti je to bio planirani deo njegove posete Srbiji (a još manje svrsishodan), već ga je onako umornog Kusturica bukvalno odvukao na noge Tadiću.

Upravo tako, to je sustina price. Druga stvar bi bila da je Dep dobio ulogu kod Kuste da glumi Milosa Obilica u americkoj adaptaciji boja na kosovu pa mu je uprilicen prijem kod predsednika drzave, ili tako nesto. Ovako je ispalo: dos'o covek iz daleke Amerike na poziv svog pajtosa u neko tamo selo u nekoj tamo Srbijici da krka slaninu i pije radzu ali to je ispao toliki dogadjaj da mu se odmah uprilucuje poseta na najvisem nivou kod, ni manje ni vise nego, predsednika drzave.

Prosto i jednostavno, ovakvo ponasanje drzave je samo jedan indikator i poruka izmedju redova koja kaze (onima koji to umeju da uoce) "ej vidite nas kako smo mali i jadni kad su ovakve stvari prvorazredni dogadjaj u nasoj carsiji".
[ Milan M. Radovic @ 19.01.2010. 19:48 ] @
Joj.... plače mi se koliko smo banana-država.
Znate, ovo mi jednako jadno kao i kad je u ukraini na evroviziji izašao sam predsednik na binu.. mislim, kako ljudi ne vide da je to glupo, jadno. To je kao da izađeš sa zastavom - "We are pathetic".. a smešno mi bilo ono kad je Dep rekao "Svidja mi se ponos"... mora da se šalio al niko nije shvatio! :D
A još mi je tužnije bilo kad je ona novinarka smarala Džonija sa pitanjima tipa - "Šta mislite o Srbiji?" , "Sta vam se svidja ovde?" "Koji srpski brend znate?"

A covek pokusava na lep nacin da pokaze.... da je tek stigao u Srbiju posle 18 godina samim tim, logicno i ne zna sta mu se svidja i da li mu se svidja, a kamoli da zna sa srpski brend... srpski sta? Brend? Pa ja ne znam da li bilo gde nesto srpsko brend!!!

A Kusturici se na ocima vidi da ga je sramota ove moždane neaktivnosti u vrhovima ....

SrbijaTM
[ bttp @ 19.01.2010. 20:09 ] @
Mikky +1
Milan Radović +1

Nažalost to što ste vi rekli a konačno i razlog zbog kojeg sam otvorio temu, nekima nikako ne dopire do mozga.
[ igor-ch @ 19.01.2010. 21:42 ] @
Citat:
Milan M. Radovic: Joj.... plače mi se koliko smo banana-država.

I to je sad kao razlog da se jedna zemlja nazove banana-drzavom?!?
Pa sta onda treba da se kaze za onu zemlju u kojoj se gradjanima druge nacionalnosti tj. vere vade organi i prodaju? Pa sta onda da se kaze za onu drzavu ciji su stanovnici ubedjeni da su bas oni potomci Aleksandra Makednonskog? Ili mozda o drzavi ciji je predsednik kiwiman,koji je upravo danas izjavio bi da ako RS raspise referendum on odmah poslao vojsku? Ili o onoj zemlji ciji je premijer na slobodi zahvaljujuci dipl. imunitetu?.......
[ Milan M. Radovic @ 19.01.2010. 21:58 ] @
Citat:
igor-ch: I to je sad kao razlog da se jedna zemlja nazove banana-drzavom?!?
Pa sta onda treba da se kaze za onu zemlju u kojoj se gradjanima druge nacionalnosti tj. vere vade organi i prodaju? Pa sta onda da se kaze za onu drzavu ciji su stanovnici ubedjeni da su bas oni potomci Aleksandra Makednonskog? Ili mozda o drzavi ciji je predsednik kiwiman,koji je upravo danas izjavio bi da ako RS raspise referendum on odmah poslao vojsku? Ili o onoj zemlji ciji je premijer na slobodi zahvaljujuci dipl. imunitetu?.......

A posle svega sto nam se desava mi opet mislimo da smo strava pametni, najbolji, najjaci i sl.... kako onda da je nazovem?
Citat:
bttp: Mikky +1
Milan Radović +1

Nažalost to što ste vi rekli a konačno i razlog zbog kojeg sam otvorio temu, nekima nikako ne dopire do mozga.

Cekaj, sta sam pogresno rekao?
[ DaliborP @ 19.01.2010. 22:30 ] @
Citat:
bttp: Kod nas se inače kaže - uporedivo. Ali dobro, ti si svetski čovek, govoriš više jezika, srpski, hrvatski itd. Pa ti se omane da u svom izlaganju na srpskom upotrebiš reč koja se kod nas baš i ne koristi.

I tu se zavrsava diskusija. Dao si argument koji vise niko ne moze da obori.
Upotrebio sam rec koja se kod nas bas i ne koristi :) Sta reci, jok nisi ti provincija.
[ ArsenLupen @ 19.01.2010. 22:37 ] @
Citat:
A još mi je tužnije bilo kad je ona novinarka smarala Džonija sa pitanjima tipa - "Šta mislite o Srbiji?" , "Sta vam se svidja ovde?" "Koji srpski brend znate?"

To me podseti na neku pričicu (možda sam je i ovde pročitao) koja kaže:
Kad su dali slona raznoraznim nacijama i rekli da napišu knjige o njemu, naslovi su bili sledeći:
Francuzi: "Život i filozofija slona"
Nemci: "Sve što se može znati o slonu"
Amerikanci: "Kako zaraditi pare sa slonom?"
Srbi: "ŠTA SLON MISLI O NAMA?!"

Umesto Srbija može da se stavi bilo koja "banana država" sa neodgovorenim pitanjem gde smo i kuda idemo.
[ bttp @ 20.01.2010. 16:42 ] @
Citat:
DaliborP: I tu se zavrsava diskusija. Dao si argument koji vise niko ne moze da obori.
Upotrebio sam rec koja se kod nas bas i ne koristi :) Sta reci, jok nisi ti provincija.

Tačno je, dao sam argument koji ne može da se obori, ali ti po običaju nisi dovoljno pametan da zaćutiš već sa ad hominem napadima ispadaš još gluplji u društvu - vrlo svetski, nema šta.
Citat:
ArsenLupen: To me podseti na neku pričicu (možda sam je i ovde pročitao) koja kaže:
Kad su dali slona raznoraznim nacijama i rekli da napišu knjige o njemu, naslovi su bili sledeći:
Francuzi: "Život i filozofija slona"
Nemci: "Sve što se može znati o slonu"
Amerikanci: "Kako zaraditi pare sa slonom?"
Srbi: "ŠTA SLON MISLI O NAMA?!"

Haha, e ovo je svarno dobar vic.
[ Ivan Dimkovic @ 20.01.2010. 16:46 ] @
Citat:
igor-ch
I to je sad kao razlog da se jedna zemlja nazove banana-drzavom?!?

To su "kore od banane" :) Zaboravio si i drzavu cija se ekonomija dugo vremena bazirala na svercu cigara i ima svog despota :)

Na Balkanu je prilicno mrtva trka oko tih vocnih stvari mogao bi dobar banana split da se napravi :-)

Poredjenje sa gorima nikada nije bilo nesto preterano korisno.

Sto se tice vredjanja ili "vredjanja" doticnog predsednika zemlje, u pitanju je javna licnost, koja pritom prima platu od novca gradjana - pa ljudi imaju puno pravo da kritikuju njegove akcije. Naravno, nije u domenu dobrog ukusa ad-hominem pljuckati na istog, ali teza da je primanje kojekakvih random glumaca budalastina je sasvim validno misljenje.

Moje licno misljenje je da Predsednik Srbije definitivno treba da ima pametnija posla od kafenisanja sa nekim glumcima slucajnim prolaznicima... ali, boze moj, mozda mu je konkretno Dzoni neki idol iz detinjstva, ili omiljeni glumac... ako je tako, onda sta da se radi :)
[ Nabukodonosor @ 20.01.2010. 17:39 ] @
Idol iz detinjstva?! Pa nema Dzoni 80 godina!
[ bttp @ 20.01.2010. 18:08 ] @
Idol iz detinjstva :)

Boris Tadić je 5 godina stariji od Džoni Depa :)

Možda je doduše Boris Tadić Džonijev idol iz detinjstva hehe.
[ Ivan Dimkovic @ 20.01.2010. 18:43 ] @
Adolescencije sta god... mozda tu ima jos neceg :)

[ 101010 @ 03.05.2010. 10:13 ] @
A, sad nesto potpuno drugacije :)

http://www.mondo.rs/s168518/Za...cic_na_snimanju_Koriolana.html
[ Horvat @ 03.05.2010. 10:31 ] @
dosao je on da zdere tamo :D