[ pisac @ 16.01.2010. 21:32 ] @
Dobio jedan dedica stan u novogradnji pre više meseci (znate one trenutno popularne trange-frange novogradnje: ti meni plac ja tebi stan-dva u zgradurini koja je van urbanističkih uslova). Međutim, iz utičnice za veš mašinu u kupatilu bije struja. Ma to bi još i bilo u redu, da struja ne bije iz kontakta za uzemljenje! Odnosno, cela veš mašina pod naponom 220v, odmah pored kade. Srećom sve dobro prošlo, onaj ko je otkrio "nedostatak" je preživeo, i zvao električare da oprave kvar. Došli električari (ili "električari") koji su inače i radili dotičnu zgradu. Gledaju oni to, malo secnu malo povuku, malo im bljesne munja i ispadne alat iz ruke, i na kraju posle nekih 15 minuta oni srećni "reše" problem. Kažu oni dedici da je sada sve u redu, i krenu kući. Međutim, na njihovu nesreću, ja se igrom slučaja zatekoh na licu mesta. Bi mi nešto sumnjivo, pa priupitam ja njih: Šta je u redu? Pa popravljeno. Popravljeno? Jel sada ima struje na uzemljenu? Pa nema. Rešen problem. Aha. Pa dobro... A jel sada ima uzemljenja? Paaaa... nema. Kabl je negde u prekidu. Nema uzemljenja?! Pa šta će uzemljenje na veš mašini, nije to bitno. Molim? Kako nije bitno? Pa to je veš mašina u kupatilu! Ma nema tu problema, to je veš mašina, ispravna je (a odakle on to zna?) Svejedno, uzemljenje u celom stanu je najbitnije baš u kupatilu! Pa nije to problem, dok radi veš mašina samo ne treba niko da se kupa. Nije tu samo kupanje, pločice su stalno vlažne a neko stalno prolazi pored te veš mašine dok radi Ma nema problema, nemojte da brinete, samo se ne treba kupati dok veš mašina radi. |