[ franjo_tahi @ 22.01.2010. 09:37 ] @
| Imam nešto lozovače rakije jačine 20 gradi, hrastovo bure od 80l
Zna li netko kako napraviti vinjak - konjak? Htio bih ga napraviti bez dodavanja gotovih kemikalija, znači: samo prirodno, rakija,trave i što već ide...
Nije mi bitno vrijeme potrebno za izradu jer bih ga napravio za sebe.
Čitao sam negdje da mora rakija odležavati u buretu nekoliko godina, ali isto tako da se dodaje bonifikator (ili tako nekako) koji se mora kupiti - gotov. To bih htio izbječi i napraviti vinjak bez industrijskih dodataka. |
[ Java Beograd @ 22.01.2010. 09:44 ] @
Koliko ja znam - konjak se pravi od vina. Dakle, u kazan za destilaciju ("pečenje rakije") se ubaci vino (umesto grožđa ili nekog voća) Dakle, ništa rakija - samo vino.
[ superbaka @ 22.01.2010. 12:56 ] @
probaj ovaj domaci recept pa javi:
1l dobre loze
29 zrna kafe
1 sljivova grancica
1 vanilin secer
nije to vinjak ali kazu da ima identican ukus...
[ VlaK @ 22.01.2010. 18:47 ] @
^^ ovo kao da je Homer smislio za svoju kadu.
Bez uvrede.
[ Kosuth @ 22.01.2010. 19:55 ] @
Mućkalo se tako i sa Jack Daniels'om...nešto slično...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.