[ kristina.todo @ 29.01.2010. 01:36 ] @
Da li je moguce da me decko iz Berlina zove sa telefonske govornice na mob 063, a da umesto identifikacije pise "nema broja".Ako me zove na fiksni onda pise da je van dometa. Rekla sam mu da je to laz i da je kraj ali je malo otuzno. Jednostavno bih volela da znam istinu. Mada je ona vise za nas nebitna

[Ovu poruku je menjao kristina.todo dana 30.01.2010. u 20:33 GMT+1]
[ gojnik @ 29.01.2010. 08:14 ] @
Moguće je.
Jel to isti momak kao iz ove teme http://www.elitesecurity.org/t...-telefonske-govornice-nemackoj ? Ne znam što sumnjate u njega, sigurno je u Nemačkoj.
[ kristina.todo @ 29.01.2010. 11:34 ] @
Sada sam pogledala temu o kojoj ste pricali , ne nema veze a koliko kapiram tu je problem sa brojem 062 i nasim prevarama iz srbije. Pitala sam tek onako drugarica mi je u Stutgartu koju on i ne poznaje dva puta mi se javila ali je uvek pisao broj sa govornice , i kaze mi da je prosto nemoguce.Kako god da je posto imam poslovni mob. 063 ja sam stavila zabranu i preusmerice ga prema cool centru. Cao

[Ovu poruku je menjao kristina.todo dana 30.01.2010. u 20:32 GMT+1]
[ axone @ 01.02.2010. 18:09 ] @
call centar.
[ operic @ 13.02.2010. 18:27 ] @
raskinula si zato sto sumnjas da te ne zove sa govornice?
[ Take 5 @ 13.02.2010. 19:52 ] @
^ ?? Pa šta i ako je, vidiš da je sve rešeno pomoću cool centra...
[ calexx @ 13.02.2010. 21:42 ] @
Kako sve rešeno, ja i dalje ne znam da li je u pitanju sin ili momak? ;)
[ Iksi @ 15.02.2010. 00:44 ] @
ma da bre nacice kristina 100 puta boljeg :-))D
[ Iksi @ 15.02.2010. 00:45 ] @
pazi pazi... ovako... 1
prvo se javila mama a onda i devojka kojoj je prekipelo pa hoce da raskine /
valjda je raskinula :-))
[ fade @ 15.02.2010. 20:06 ] @
To je prilicno normalna pojava, kada god zovem kuci pise da je sakriven broj, takodje kada neku moju rodjaku zovu iz Nemacke, stalno pise da je sakriven broj.
A i ne kontam kako moze da ima "poslovni" telefon ako joj u profilu stoji da nije zaposlena.
[ djricky @ 15.02.2010. 20:15 ] @
ma sve zavisi koliko je voip provajderu dosadno...

ovi pilicari koje ja koristim svaki put kad zovem na mts mrezu salju drugi, potpuno random broj... a na 063 je uvek sakriven broj
[ Ivan Dimkovic @ 15.02.2010. 22:24 ] @
Citat:
fade
To je prilicno normalna pojava, kada god zovem kuci pise da je sakriven broj, takodje kada neku moju rodjaku zovu iz Nemacke, stalno pise da je sakriven broj.

U Nemackoj si po defaultu van telefonskog imenika, a kada si van imenika - nece biti prenosen Caller ID.

Tako da, i to moze biti mogucnost - a ne samo VoIP. Da bi se pojavio broj na pozvanoj strani moras zapravo da trazis da to ukljuce :)
[ axone @ 15.02.2010. 23:51 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: U Nemackoj si po defaultu van telefonskog imenika, a kada si van imenika - nece biti prenosen Caller ID.

Tako da, i to moze biti mogucnost - a ne samo VoIP. Da bi se pojavio broj na pozvanoj strani moras zapravo da trazis da to ukljuce :)

Kristina, nije kasno da ga nazoves i izvinis mu se!!!!!:)
[ Nabukodonosor @ 15.02.2010. 23:59 ] @
Mene moji kada zovu iz Italije npr. pise mi da je kao skriven broj ili Out of area, zavisi od telefona na koji me zovu. A npr. cesto me zovu sa svog fiksnog.
[ Horvat @ 16.02.2010. 11:05 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: U Nemackoj si po defaultu van telefonskog imenika, a kada si van imenika - nece biti prenosen Caller ID.

koji je onda smisao caller id-a koji [verovatno] daju dzabe uz fiksnu telefoniju [mobilna trenutno nije bitna]????
[ Odin D. @ 16.02.2010. 12:24 ] @
Meni su par puta ljudi rekli da im pise da ih zovem sa 064/063 kad sam ih ja zvao iz inostranstva sa inostrane mreze preko onih tzv. 'jeftinih' poziva.
[ Ivan Dimkovic @ 16.02.2010. 14:40 ] @
Citat:
Horvat
koji je onda smisao caller id-a koji [verovatno] daju dzabe uz fiksnu telefoniju [mobilna trenutno nije bitna]????

Daju ga za dzabe, i smisao je da mozes da vidis broj onoga ko te zove, pod uslovom da je pozivajuca strana to odobrila.

Sasvim normalan pristup, u skladu sa pravom na privatnost tj. zakonima koji to propisuju tamo.

Rekao bih da je "opt-out" opcija gde ljudima ukljucis slanje broja, a onda moraju da pisu zahtev da set o iskljuci cisto krsenje prava na tudju privatnost.
[ Horvat @ 16.02.2010. 14:45 ] @
a zasto bi onda iko i ukljucivao caller id [sem mozda preduzeca]?

a s obzirom da je automatski svima iskljucen onda ni nema potrebe za caller id-em,odnosno potpuno je nepotrebno imati taj caller id

sta ti dodje "opt-out"?

[ Ivan Dimkovic @ 16.02.2010. 14:48 ] @
"opt-out" je da ti neko ukljuci neku uslugu, pa onda ti moras da se cimas da je iskljucis.
"opt-in" je kada tu uslugu moras da trazis da ti je ukljuce

Inace, masa ljudi u Nemackoj koristi Caller-ID, to je vezano za upisivanje u telefonski imenik. Ko odluci da bude u telefonskom imeniku, njemu se po defaultu ukljucuje Caller-ID prenos. Ko ne zeli da bude u imeniku, njemu je Caller ID prenos iskljucen.
[ enteksmont @ 18.02.2010. 22:42 ] @
Mene kad zove stric iz Australjie cesto mi pise da je nepoznat proj a desava se i da mi izadje neki broj kao da zove sa 064/063 mreze...