[ MatezYU @ 12.02.2010. 07:34 ] @
Pozdrav.
Juče sam bio u potrazi lanaca za sneg..
Pošto su sve manje rasprodali jedino je ostala dimenzija 195-14
Moje gume su 175 14.
Da li će praviti problem ta 2cm prilikom montaže? Tamo na kutiji stoji još gomila dimenzija guma, ima i 15" ali su to gume nižeg profila.
[ Zarko Silic @ 12.02.2010. 23:58 ] @
http://www.youtube.com/watch?v=wed6GATc5Is&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=G_hndafrj9k&feature=related

P.S. Moras kupiti pasent lance. Nikako vece i nikako manje. Ima i ih u NS na vise mesta.

[ Uzun @ 05.11.2010. 12:17 ] @
Da ne otvaram novu temu, za nekoliko dana idem na put, zanimaju me lanci za sneg, dimenzije 165/70 R14. Zvao sam radnje po Beogradu, nema niko ( bar ne ovu dimenziju ), u jednoj su mi rekli da su koštali 2000 din.
Da li ima na Buvljaku na NBGD. ili u Pančevu ? Ne treba da budu kvalitetni, jer ih verovatno nikada neću staviti na gume, samo da ih imam u gepeku. Ako neko zna molim vas napišite, po mogućnosti i cenu.
Pozdrav i hvala !
Može i na PP, ako je zabranjeno reklamiranje prodavnica.
[ rale2rale @ 05.11.2010. 13:10 ] @
Probaj Tempo i Metro
[ inobradovic @ 05.11.2010. 16:49 ] @
Citat:
Uzun: Da ne otvaram novu temu, za nekoliko dana idem na put, zanimaju me lanci za sneg, dimenzije 165/70 R14. Zvao sam radnje po Beogradu, nema niko ( bar ne ovu dimenziju ), Ne treba da budu kvalitetni, jer ih verovatno nikada neću staviti na gume, samo da ih imam u gepeku.

pa onda kupi bilo koju dimenziju, samo da budu jeftini posto neces da ih stavljas na gume.
[ Uzun @ 05.11.2010. 17:31 ] @
Citat:
rale2rale: Probaj Tempo i Metro

Hvala !
Citat:
inobradovic: pa onda kupi bilo koju dimenziju, samo da budu jeftini posto neces da ih stavljas na gume.

Šta ću, ne živim u Švici, a nema se para za zimovanje .
A buvljaci, ništa ?
Edit :
Sad sam gledao ima u Tempu, a sutra će biti 10 % jeftinije, pa koga zanima :
http://www.tempocentar.com/cod...tos/01-2010-velika/auto/10.jpg
[ cozmo_im @ 05.11.2010. 17:49 ] @
U Metrou su duplo jeftiniji...
[ slavkoni @ 05.11.2010. 18:02 ] @
Pozdrav svima,

jedno naizgled glupo (ali samo naizgled) pitanje koje se nadam uklapa u ovu temu. Da li policija, po zakonu, može da na putu kontroliše vozačevo umeće u postavci lanaca, odnosno postoji li kazna za to ako neko ne ume da postavi lance na točkove ?

Unapred zahvaljujem na odgovoru.
[ Uzun @ 05.11.2010. 19:49 ] @
Citat:
cozmo_im: U Metrou su duplo jeftiniji...

Prošle godine su i u Tempu bili oko 1000 din.
Nažalost u Metro se može ući samo uz karticu, zar ne ? Ja je nemam, a ne znam od koga da posudim .
Stvarno :
http://www.metro.rs/metro_mail/mcc-rs/catalog/1108312/auto.pdf
[ Ka2 @ 05.11.2010. 21:23 ] @
Danas sam kupio 12mm lance za 2600 dinara, neka Italijanska marka, sada sam zaboravio, nesto na slovo L, 5 slova mislim... :)) doduse, jesu made in China kao i sve ostalo ali su Italijanski. :)) Imaju kao neki plasticni osigurac za zatezanje i kao nije ih potrebno dotezati... ako neko zna koja je marka i nesto o njoj neka kaze... lik mi je pokazao u radnji da od njih nabavlja i sijalice i jos po nesto...
[ inobradovic @ 05.11.2010. 22:01 ] @

Nažalost u Metro se može ući samo uz karticu, zar ne ? Ja je nemam, a ne znam od koga da posudim :( .
[/quote]

stani ispred ulaznih vrata i zamoli nekog da te uvede zar si toliko nesposoban
[ Uzun @ 05.11.2010. 22:38 ] @
Citat:
inobradovic
stani ispred ulaznih vrata i zamoli nekog da te uvede zar si toliko nesposoban

Nesposobnjaković mi je srednje ime .
Ma glupo mi je da stojim ko slepac i vučem nekog za rukav, a zatim da ga čekam 3 sata dok pokupuje sebi sve što je planirao. Radije ću dati više i kupiti lance u Tempu.
Super je ovaj link sa ribom koji je dao Žare. Pogledajte obavezno .
http://www.youtube.com/watch?v=G_hndafrj9k&feature=related
[ etjen @ 05.11.2010. 22:41 ] @
ja prvi nikog nepoznatog ne bi uveo na svoju karticu. Em treba da ga čekam (ili on mene) da platimo, em ne znam šta će da kupi a ako kupi nešto veliko treba da mi dođe inspekcija da vidi oklen mi tol'ka sredstva kad ne prijavljujem toliko (tipa napravi račun preko 30k dinara)
[ Ka2 @ 06.11.2010. 06:24 ] @
Citat:
Ka2: Danas sam kupio 12mm lance za 2600 dinara, neka Italijanska marka, sada sam zaboravio, nesto na slovo L, 5 slova mislim... :)) doduse, jesu made in China kao i sve ostalo ali su Italijanski. :)) Imaju kao neki plasticni osigurac za zatezanje i kao nije ih potrebno dotezati... ako neko zna koja je marka i nesto o njoj neka kaze... lik mi je pokazao u radnji da od njih nabavlja i sijalice i jos po nesto...

Setio sam se, u pitanju je firma LAMPA.
[ Uzun @ 06.11.2010. 10:29 ] @
Ako ste planirali u da idete u Tempo, NE idite. Ima svega 10 - 15 pakovanja, nisam mogao da se snađem, na kutijama ne pišu oznake kao na gumama, nemaš koga da pitaš, a gužva je nenormalna, valjda zbog Mitrovdana. Uz to su i oko 2500 din.
Toliko.
Edit :
Našao sam tabele za određovanje oznake lanaca na osnovu veličine gume :
http://www.sila.rs/lanci-za-sneg
Po ovome, meni treba KL 50 ili KN 50, dimenzija gume je 165 /70 R14

[Ovu poruku je menjao Uzun dana 06.11.2010. u 11:44 GMT+1]
[ Ka2 @ 06.11.2010. 11:32 ] @
Sta znaci to Kx !? Nisam znao za tu oznaku a kupio sam lance koji idu na moju dimenziju gume. Da li moze da se desi da sam pogresio ?
[ enkkara @ 07.11.2010. 00:41 ] @
Da li sam, ukoliko imam sve cetiri gume s oznakom m+s i snjeznom pahuljicom sa 4mm dubine sare obavezan u gepeku imati lance?

U pravilinku o saobracaju u zimskim uslovima BiH stoji:

Član 4.
(Oprema za saobraćaj u zimskim uvjetima)
(1) U periodu od 15. novembra tekuće do 15. aprila naredne godine, bez obzira na vremenske uvjete, sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu i moraju je koristiti u uvjetima iz člana 2. ovog Pravilnika.
(2) Pod zimskom opremom koju treba da imaju motorna vozila u zimskim uvjetima, smatra se:
a) Za putnička motorna vozila i ostala motorna vozila čija najveća dozvoljena masa nije veća od 3.500 kg i nemaju više od 8 sjedišta:
1) zimski pneumatici na sva četiri točka. Zimska guma (pneumatik) je na svom boku označena slijedećim oznakama: MS, M+S ili M&S i znakom snježne pahuljice na stiliziranom obrisu planine s tri vrha, čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi najmanje 4 mm,
2) gume sa ljetnim profilom čija dubina gazećeg sloja iznosi minimum 4 mm i u priboru odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonskim točkovima u slučaju zimskih uvjeta.

Iz ovoga tumačim da ne moram...
[ Nikola M @ 10.11.2010. 22:07 ] @
mogu da budu malo veći lanci na manjim gumama sigurno, naravno ne treba baš sa 17" na 13" ali u principu mogu da budu malo veći (ima tamo onaj srednji deo koji se zateže tako da ne brineš)