Vidim da niko ne pita o ovom ukidanju fiskalnih kasa zanatlijama,pa ajde da ja iznesem ono sto znam .
Ovih dana se pricalo o o tome i 24.08 je vlada je donela uredbu o delatnostima za koje nije obavezna fiskalna kasa.
Kontaktirao sam call centar poreske uprave da se informisem za to i naisao na retko ljubaznog coveka. U principu mene zanimalo da li ja spadam u to,tj da li se ukida obaveza fislane kase za moju sifru delatnosti.
Sluzbenik mi je rekao da ce proveriti, da su dobli nove uredbe i da je objavljeno u sl glasniku,uzeo moj telefon i sifru delatnosti i danas mi javio.Jako ljubazno nema sta.
Ako nekog zanima on je meni mailom poslao dokument koji je objavljen na sajtu ministarstva finansija,sajtu vlade ,sl glasniku i td..
Uredba o fislanim kasama zanatlije
u ovom dokumentu imate sve grupe i podgrupe delatnosti koje nisu obavezne da imaju kasu,nemoj da vas zbuni imaju na dva mesta u dokumentu sifre delatnosti,na obe se odnosi da ne moraju da imaju kasu.
U svakom slucaju,moja sifra je 9329 (spadam u grupu 93)i nisam obavezan da imam kasu od 1.septembra 2012.
E sada,ako to bude jelte od 1.septembra,da ne mora kasa,sta ostaje meni kao pausalcu da vodim od knjiga?EDI,ne treba jer nemam dnevne izvestaje logicno,Da li treba KPO? Ja sam internet club,pruzam uslugu koriscenja racunara i radim samo sa fizickim licima,sta bih pisao u KPO?