[ Igor Gajic @ 27.02.2010. 22:37 ] @
Upravo sam odgledao film The Box i mislim da je jedan od boljih SF filmova u poslednjih 5 godina. Ukratko, radi se o vanzemaljcima koji mladim bracnim parovim nude kutiju u kojoj je jedno veliko dugme. Ako pritisnu dugme neko, njima totalno nepoznat, umire i oni dobijaju 1 milion dolara, a ako u roku 24h ne pritisnu dugme nikom nista. Naravno uvek pritisnu dugme i suocavaju se sa posledicama svoje odluke, da bi na kraju odgovarali za svoju gresku(greh). U sustini radi se o testu ljudske vrste i dostojnosti egzistencije ljudi kao vrste, u sustini ljude posmatraju kao pohlepnu, sebicnu vrstu koju bi trebalo unistiti( sami ljudi su krivi za to). E sad mene interesuje sta mislite koliko bi ljudi pritisnulo to dugme da sada odete u Knez Mihajlovu i ponudite taj isti izbor slucajnom prolazniku? Dakle pridjete i kazete pritisnes neko levi umire a ti dobijas 1 milion $, a ako ne nikom nista. Moze biti i bilo koji drugi grad u svetu. EDIT: Isecak iz filma Syriana, dugme, raketa, 1+ zivot manje |