|
[ Jagnjeca brigada @ 13.03.2010. 22:46 ] @
| Sve vidimo, sve je transparentno. I merenje kuglica, i njihovo stavljanje u bubanj. Tu je sve "transparentno", ma idi, milina jedna. Verovatno se i tu neko dosetio, i neko to koristi na veliko! A momci sa SMS igraonica su samo pokazali da sa malo inventivnosti i novca (i dosta znanja) može da se prevari alavi sistem.
Vidimo loto curu koja obilazi bubanj kako bi se "uverili" da su sve kuglice na broju, Tu je i gosn. Škorić koji garantuje da je sve "spremno" a ko nama garantuje da oni nisu placeni glumci od inventivnih momaka ovde su veeeelike pare u pitanju?
|
[ 3way @ 13.03.2010. 22:48 ] @
U Loto nema prevare.
Imas skoro 16 000 000 kombinacija, sto je vise nego dovoljno da kuca zaradjuje.
[ component @ 13.03.2010. 22:49 ] @
Nije potrebno. Verovatnoća radi za njih. Samo je potrebno da sa vremena na vreme bude izvučena lažna sedmica koju niko nije uplatio i pare idu u budžet. A narod će pomisliti: "eto još jedan nepoznati srećnik se obogatio".
[ 3way @ 13.03.2010. 22:53 ] @
Citat: component:Samo je potrebno da sa vremena na vreme bude izvučena lažna sedmica koju niko nije uplatio i pare idu u budžet.
Cak ni to nije potrebno. Kolicina para koja se uzme na ostale kombinacije je mnogo veca...
[ BBS @ 13.03.2010. 22:55 ] @
Citat: 3way: U Loto nema prevare.
.
Jesi li ti ovo ironičan jer se nadam da ne misliš ozbiljno.
Da bi loto bio pošten izvačenje mora da bude slučajno a da bi takvo bilo bubanj ne sme da se dira između izvlačenja što u domaćem prevaratnstskom lotu niko ne kontroliše. Da bi izvlačenje bilo slučajno sve kuglice moraju biti do najveće moguće preciznosti iste težine što open u srpskom prevaratnskom lotou nije reč. Da je izvlačenje slučajno komisiju bi činili nezavisni posmatrači a ne sadašnji ili bivši rukovodioci te iste prevarantsko-monopolske firme u Srbiji. Da je loto bez prevare nebi padao sistem i neke informacije se znale tek posle ped dana. Da je loto i onajko ga organizuje pošten ne bi mesecima upadali kao nazovi hakeri i da to niko neprimeti itd.
ZAto ponovo kažem nadam se da se šališ kad pričaš tipa nema prevare
[ 3way @ 13.03.2010. 22:57 ] @
Citat: BBS: Jesi li ti ovo ironičan jer se nadam da ne misliš ozbiljno.
Mislim ozbiljno.
To stelovanje po tezini itd, i ostale zavere su glupost.
Jednostavno, vrovatnoca radi za loto, a ne za igrace i tu je kraj cele price.
Citat: Jagnjeca brigada: Kako ti znas da Lutrija ne stavi npr. da sedam kuglica budu lakse za gram ili sedam kuglica da imaju manji precnik za pola milimetra?
S obzirom da ih prozivas za prevaru, ti bi trebalo da kazes, kako ti znas da stavi sedam laksih kuglica.
[ Ivan Dimkovic @ 13.03.2010. 22:58 ] @
Zasto bi to lutrija radila i potencijalno stavila sebe u vrlo nezgodan polozaj? Cak i kada bi bilo moguce tehnicki "lazirati" ishod izvlacenja, neko bi to morao da napravi, a taj neko uvek moze da progovori. A za takve prevare je uvek potrebno vise ljudi cime se sansa za curenje informacija sa dokazima drasticno povecava. A tako nesto bi potencijalno unistilo reputaciju i broj uplata.
Tvrditi da loto "krade" moze samo neko ko ne razume osnovne principe na kojoj pociva ta igra.
Lepota te igre je da nije potrebno nikakvo "laziranje" jer kuca zaradjuje mnogo vise od "sedmice" samim uplatama, i taj prihod je zagarantovan sve dok ljudi igraju tu igru.
Nije potrebno ni "lazirati sedmicu" kako bi se isplatile pare drzavi posto je loto u drzavnom vlasnistvu, dakle sve pare od uplata idu u drzavnu kasu.
Loto "prevara" je sama igra - kao i svaka slicna igra na srecu sa enormnim brojem uplata i glavnom nagradom sa izuzetno malom verovatnocom. Sanse da dobijete sedmicu su smesno male, i skoro pa garantovano gubite pare. I to je sve sto je potrebno da to bude vrlo profitabilan biznis za organizatora - nisu potrebne nikakve dodatne prevare.
Ali raji je valjda lepsa prica da protiv njih rade nekakve "zavere" a ne SOPSTVENA GLUPOST... tj. fakat da imaju vece sanse da dobiju srcani udar gledajuci Loto nego da dobiju tu sedmicu o kojoj mastaju
[ Horvat @ 13.03.2010. 23:01 ] @
zasto bi radili?pa jer hoce lovu samo za sebe...
[ Jagnjeca brigada @ 13.03.2010. 23:01 ] @
Ako imas nagradu od cetiri miliona evra ili vise... Inventivni momci ce da donesu kopiju bubnja sa lopticama i svima u zgradi da podele po 100.000 evra (od kamermana, Loto devojke g. Skorica...) da zazmure na 15 min. ... u nasoj zemlji se trgovalo poslanicima a ne prisutima u jednom studiju.
Verovatno pravi bubanj sa kuglicama iste tezine i precnika stoji negde iza zavese :)
[ 3way @ 13.03.2010. 23:04 ] @
Dok nagrada dogura do 4 miliona, organizator je vec zaradio 20 miliona...
Jednostavno, nema potrebe da se neko cima i ulazi u neke prevare ako ima cistu zaradu...
Citat: Lepota te igre je da nije potrebno nikakvo "laziranje" jer kuca zaradjuje mnogo vise od "sedmice" samim uplatama, i taj prihod je zagarantovan sve dok ljudi igraju tu igru.
Objasni ti to onom ko igra 'kombinaciju' i ko prati koji su brojevi izvuceni...
[ Ivan Dimkovic @ 13.03.2010. 23:06 ] @
Citat: Horvat
zasto bi radili?pa jer hoce lovu samo za sebe...
Tja... kao sto rekoh, takva tehnicka operacija bi garantovala probleme - ne mozes drzati sve ljude potkupljene sve vreme i na kraju bi morali da placaju daleko vece pare za cutanje nego sto je profit od jedne sedmice.
Kao sto rekoh - ta teorija zavere je samo psihicko olaksavanje ljudi koji bacaju pare na Loto u nadi da ce dobiti neke pare. Da bar jedan sekund razmisle svojom glavom i ukljuce mozak, shvatili bi da je ono sto oni nazivaju "pljacka" u stvari sama igra - i da nije potrebna nikakva "zavera".
Citat: Jagnjeca brigada
Ako imas nagradu od cetiri miliona evra ili vise... Inventivni momci ce da donesu kopiju bubnja sa lopticama i svima u zgradi da podele po 100.000 evra (od kamermana, Loto devojke g. Skorica...) da zazmure na 15 min. ... u nasoj zemlji se trgovalo poslanicima a ne prisutima u jednom studiju.
Pre ili kasnije bi se nekome digla kita da trazi vise para i da preti da ce "sve raskrinkati". Kako uvek mora biti neko upucen u tehnicki sistem prevare, imao bi beskonacan izvor takvih potencijalnih ucenjivaca. Da ne pricamo o tome da bi jos gomila drugih ljudi iz poreskog, komsiluka i sl. primetila nagli skok u kupovnoj moci tih silnih potkupljenih kamermana, voditeljki, tehnickih lica koja odrzavaju bubanj i sl...
Na kraju bi bila skuplja dara nego mera. Tj. morao bi vise love da placas za mito, nego sto potencijalno dobijas "pljackom sedmice".
A to je sve potpuno nepotrebno, posto je ta sedmica samo mali deo uplacene love. I ta isplacena lova jednom u N meseci je smesno mali trosak za zagarantovani profit decenijama.
Ali, kao sto rekoh - lepse tako zvuci ljudima koji ulupavaju svoje pare ocekujuci nagradu sa tzv. "kobinacijama" - dobili bi je, ali zavera bato.. a ne neka tamo mizerna verovatnoca :)
[ BokasaTzar @ 13.03.2010. 23:10 ] @
I pored ‚‚komisije‚‚ za izvlačenje, pre par godina se desilo da nisu sve kuglice upale u bubanj, neki lik koji je dobio žalio se kad mu nisu isplatili - naravno ispušio je
Isto je bilo uživo izvlačenje, videlo se da nisu sve kuglice upale, a ‚‚komisija‚‚ je sve to hladnokrvno posmatrala sa oko 87 cm rastojanja.
Samo se izvlačilo 6 od 38 ili tako nešto. Seća li se neko ove epizode?
[ Ivan Dimkovic @ 13.03.2010. 23:13 ] @
Pa sam fakat da eto cela Srbija zna za "epizodu" govori o tome koliko je "lako" sakriti bilo sta u vezi sa tako popularnom igrom.
Zamisli tek "potkupljenu voditeljku" ili tehnicara - u Srbiji se sazna kad neko kupi skupu tasnu ili cipele, a ne da krene da ima prihod 10000x veci od svojih kapaciteta.
Citat:
I pored ‚‚komisije‚‚ za izvlačenje, pre par godina se desilo da nisu sve kuglice upale u bubanj, neki lik koji je dobio žalio se kad mu nisu isplatili - naravno ispušio je
Nego sta je trebalo da bude? Pa da su mu isplatili, garant bi teoreticari zavere prozvali dobitnika za nekog "insajdera", "DB-ovca koji radi za drzavu" (iako drzava i ovako i onako uzme N puta vise para na Lotu - bez ikakvih prevara), posto je neko "namerno smanjio broj kuglica i povecao mu verovatnocu da dobije" - koji bi to tek skandal bio :)
Narodu se ne moze ugoditi.
Pogotovu onom narodu koji ignorise neke osnovne matematicke principe i pre veruje u "sisteme".
[ Nebojsa Milanovic @ 13.03.2010. 23:14 ] @
LOTO namešten?!?
Neverovatno je šta se može ovde čuti kao i sa kojim "argumentima..."
Dimke, divim ti se na strpljenju&energiji&pedagogiji&etc...
[ dexxx @ 13.03.2010. 23:18 ] @
Ljudi, pa uopšte nije bitno da li je loto namešten ili ne... Šansa za dobitak je ista u oba slučaja...
[ BokasaTzar @ 13.03.2010. 23:20 ] @
Ali komisija nije zaustavila izvlačenje !!!
Ono traje nekih 7 - 8 minuta, imali su vremena dovoljno?
Nemoj tako Dimkoviću da blatiš ‚‚sisteme‚‚ - za malecku naknadicu svakom ću da otkrijem moj autentični ‚‚Bokasa‚‚ sistem dobitka na Loto-u koji pali sasvim sigurno
Ja bi ga koristio, nego me mrzi da se cimam.
[ Ivan Dimkovic @ 13.03.2010. 23:31 ] @
Citat:
Nemoj tako Dimkoviću da blatiš ‚‚sisteme‚‚ - za malecku naknadicu svakom ću da otkrijem moj autentični ‚‚Bokasa‚‚ sistem dobitka na Loto-u koji pali sasvim sigurno
Imam ja isto jedan odlican loto sistem - zove se "Dimkovicev sistem, 7 od 39" - i evo, cak cu ti ga reci potpuno besplatno:
- Umesto da uplatis loto listic, a ti lepo stavis te pare nazad u dzep.
Garantovano ces imati vise novca na kraju. Brilijantno jednostavan, i garantovano funkcionise.
[ 3way @ 13.03.2010. 23:49 ] @
Citat: BokasaTzar: I pored ‚‚komisije‚‚ za izvlačenje, pre par godina se desilo da nisu sve kuglice upale u bubanj, neki lik koji je dobio žalio se kad mu nisu isplatili - naravno ispušio je :-)
Isto je bilo uživo izvlačenje, videlo se da nisu sve kuglice upale, a ‚‚komisija‚‚ je sve to hladnokrvno posmatrala sa oko 87 cm rastojanja. :-)
Samo se izvlačilo 6 od 38 ili tako nešto. Seća li se neko ove epizode?
Ja se ne secam, posto ne pratim Loto...
Ali, da li se on zalio zato sto mu nisu isplatili, ili se zalio zato sto sve kuglice nisu upale u bubanj?
[ BokasaTzar @ 14.03.2010. 01:44 ] @
Žalio se što mu nisu dali pare
Mislim da je bio iz NS ili okoline, a oni su mu uskratili novac, jer rezultati nisu postali zvanični ( postaju zvanični posle 15 dana ili posle objavljivanja u nekom listu - nisam siguran)
Ipak, komisija u javnom prenosu nije reagovala - nije se mešala u svoj posao
[ Jagnjeca brigada @ 14.03.2010. 06:46 ] @
Citat: BokasaTzarIsto je bilo uživo izvlačenje, videlo se da nisu sve kuglice upale
Verovatno je zaglavila jedna od kuglica koja je malo: teza, malo veca, malo rapavija... mozda je ona cev na koju izlaze kuglice za deseti deo milimetra uza pa samo propusta sedam uzih kuglica tj. onih koje je neko pre izvlacenja pripremio... Naravno Narodna Lutrija ako dodje do informacija da je i Loto prevara, opet da se ograde i optuze TV stanicu da su oni krivi kao sto su sad optuzili Predrag Bećirića, a covek im krivi sto je pametan, on je samo bukvalno shvatio reci TV voditelja "Sto vise poruka posaljete, vece su vam sanse da dobijete" . TV stanica ce da se ogradi sa recima pa mi smo samo izdavali u zakup studio... i opet nece biti niko kriv.
[ DrJekyll @ 14.03.2010. 07:38 ] @
Citat: Ivan Dimkovic
Zasto bi to lutrija radila i potencijalno stavila sebe u vrlo nezgodan polozaj?
Pa tako su isto govorili i za SMS licitacije.
Tacno je da zaradjuju mnogo vise od tih par miliona, ali zasto bi i tih par miliona dali tek tako nekom...ljudska pohlepa nema granica.
PS: tako su isto pricali i za ove automobile i stanove, "zasto bi se brukali kad oni to zarade u roku od pola sata"...a posle kao "ma nismo to mi, to su neki nevaljali hakeri sa nekim kompijuterima"....ma kako da ne.
[Ovu poruku je menjao DrJekyll dana 14.03.2010. u 08:49 GMT+1]
[ yolja624 @ 14.03.2010. 09:27 ] @
Dimkovicu, opet se boris sa vjetrenjacama... Respekt za trud.
@All
Cinjenice:
1. Prevare su moguce
2. Negdje se vjerovatno i rade (2x zaredom ista dobitna kombinacija izvucena u Bugarskoj?! - sanse astronomski nemoguce)
3. Nije dokazano da Lutrija Srbije vara na LOTO-u. To ne znaci da ne vara - vec nije dokazano. Samim tim - nije kriv.
4. Ovi sto su lovu uzeli na SMS nisu ni morali imati vezu u Lutriji Srbije, vec su iskoristili rupu u sistemu. Glupo zamisljen sistem i gotovo. Sistem je molio Boga da se neko sjeti kako da ga iskoristi za svoju korist.
5. Lutrija Srbije mnogo para uzima na najposteniji moguci nacin, drzava uzima porez na najposteniji moguci nacin. Mislite li da je neko lud da pokvari takav izvor prihoda zbog jos par % love koja se tu vrti? Pa nisu oni bas toliko glupi... da jesu, davno bi vec "pali" ako varaju. Tesko bi zaustavili "curenje informacija" o prevari. Toliko je to tesko da je bolje ne imati takav problem. A i zasto bi, kad uzimaju lopatom.
6. Moj deda mi je govorio "nema `leba bez motiku" - sto ce reci, da cijela prica sa nagradnim igrama ima isto "trziste" lakovjernih i glupih ljudi. A dok je ovaca bice i shishanja.
7. Pohlepa se nalazi u onima koji za 40 dinara hoce da uzmu 4.000.000 EUR. A Lutrija Srbije zaradjuje upravo na pohlepi. I ne samo Lutrija Srbije... na ljudskim slabostima zaradjuju (i to mnogo mnogo vise) neke druge organizacije. I to rade daleko perfidnije.
I zakljucak!
Sta uraditi - jednostavno NE UPLACUJTE ako toliko sumnjate. Time cete sebi ustedjeti...
Ja i ako uplatim, ne "pucam" mozda na 7micu - ali ni 6tica nije losa. E sad da lutrija "steluje" i 6tice i 5tice i 4tvorke... to mi necete moci NIKAKO da objasnite kao moguce, jer sam dobijao i 4tvorke i 5tice... jos samo 6ticu da dobijem i znacu da u tom djelu nema prevare (nadam se da ovo iz lutrije neko cita, i da ce mi dojaviti 6ticu za utorak)
Pozdrav
[ DrJekyll @ 14.03.2010. 09:36 ] @
Citat: Cinjenice:
1. Prevare su moguce
2. Negdje se vjerovatno i rade (2x zaredom ista dobitna kombinacija izvucena u Bugarskoj?! - sanse astronomski nemoguce)
...i gle cuda, uvek oko nove godine, bozica i slicnih praznika se nude milionski iznosi, nikad se nije desio glavni dobitak neposredno pre.
Citat: 4. Ovi sto su lovu uzeli na SMS nisu ni morali imati vezu u Lutriji Srbije, vec su iskoristili rupu u sistemu. Glupo zamisljen sistem i gotovo.
Taj sto je uzeo lovu je u pocetku radio snjima ali je posle kako kazu "ispao iz igre".
A nikako da napisu kako i zasto je ispao, mozda mu dosadio taj posao nije bio previse kreativan?..
Citat: 6. Moj deda mi je govorio "nema `leba bez motiku" - sto ce reci, da cijela prica sa nagradnim igrama ima isto "trziste" lakovjernih i glupih ljudi.
S ovim se slazem.
[ yolja624 @ 14.03.2010. 11:59 ] @
@DrJekyll
Citat: ...i gle cuda, uvek oko nove godine, bozica i slicnih praznika se nude milionski iznosi, nikad se nije desio glavni dobitak neposredno pre.
Kakve to veze ima? Vece su sanse da se "omasi" 30 izvlacenja sa sedam pogodaka nego da se 10 puta za redom izvuce sedmica... Jbg - matematika je cudna nauka, pogotovo kad je neka vjerovatnoca u pitanju...
Citat: Taj sto je uzeo lovu je u pocetku radio snjima ali je posle kako kazu "ispao iz igre".
A nikako da napisu kako i zasto je ispao, mozda mu dosadio taj posao nije bio previse kreativan?..
Taj sto je radio sa njima, vjerovatno je tad imao platu od, sta znam, 1000 EUR... a onda je skontao (postao kreativan, jer zna sistem i rupe u sistemu) kako da uzme 20x vise. Nije nuzno da ima vezu u Lutriji...
[ DrJekyll @ 14.03.2010. 12:17 ] @
Ima, jer tad su po pravilu uvek najvece uplate, a ako je glavna premija visemilionska bice jos veca.
Cela ta prica sa SMS prevarom je pukla zbog ovih koji su se pojavili pred TV-om za 100e kao dobitnici, a posto to u lotou nije obavezno onda mogu da lazu napaljenu masu decenijama.
[ llux @ 14.03.2010. 12:56 ] @
Bugarska je pravi primer. Verovatnoca da se posle toliko godina ne sazna bar jedan dobitnik je ravna nuli. Nisu svi ljudi isti. I nisu svi vesti u sakrivanju
[ OffShore @ 14.03.2010. 13:16 ] @
Lijek je mjesalica za beton koja ce da vrti i da se rucno izvlace kuglice, gosti u studiju:)
[ ventura @ 14.03.2010. 13:33 ] @
Moje lično mišljenje je da je najveći problem DLS što u pravilima igre ne zahteva da dobitnik mora pristati da bude javno publikovan sve sa punim imenom i prezimenom, i fotografijom...
[ Horvat @ 14.03.2010. 14:02 ] @
^^je l bi ti pristao da ti stave puno ime i fotku [grad ...] i kazu "e ljudi,ovaj ima xy miliona eura"?
[ NoneVi @ 14.03.2010. 14:03 ] @
Citat: ventura: Moje lično mišljenje je da je najveći problem DLS što u pravilima igre ne zahteva da dobitnik mora pristati da bude javno publikovan sve sa punim imenom i prezimenom, i fotografijom...
Pretpostavljam da bi ovo bio problem za većinu dobitnika. Ljudi žele da ostanu anonimni iz straha da će im neko maznuti lovu ili nešto gore. (Ne znam koliko je ovo opravdano, ali je razumem logiku.)
Inače da je loto namešten je glupost. Nagradni fond je, valjda, 50 posto, tako da od jednog tiketa pola para ide lutriji, a pola u fond.
[ since1986BC @ 14.03.2010. 14:08 ] @
Sto bi bio problem? Koliko je poznato ne dobija se kesh na ruke.
Jedino sto bi rodbina mogla da te sredi...
[ Zoran Milovanovic @ 14.03.2010. 16:36 ] @
I ja se prvenstveno javljam da pohvalim Dimketa ;)
Hajde vi koji mislite da je namesteno, ispisite 100 000 kombinacija (u racunaru) zatim na 39 papirica napisite brojeve od 1-39 a zatim dajte nekome (ili sami) izvlacite po 7 listica (broja). Javite mi kada izvucete bilo koju od ovih 100 000 kombinacija. (igrajte loto kuci)
Jer ne verujem da ljudi uplacuju vise od 100 do 200 hiljada RAZLICITIH (i to ne potpuno - uvek Mika i Pera i jos xxxx njih stave neke zajednicke brojeve - tako da se eliminisu sami) kombinacija u svakom kolu.
Sansa da budu izvuceni brojevi od 1 -7 (1-2-3-4-5-6-7 - ne redom) je ista kao i za bilo koju drugu kombinaciju. E, sada se zamislite kada cete uspeti da izvucete od 39 listica/kuglica bas te..
Mislim da se preko 10 000 listica, uplati bas sa kombinacijom 1-7 ili 33-39. Ludi ljudi ;)
[ ventura @ 14.03.2010. 16:42 ] @
Citat: Horvat: ^^je l bi ti pristao da ti stave puno ime i fotku [grad ...] i kazu "e ljudi,ovaj ima xy miliona eura"?
Naravno da ne bi pristao kada bi imao opciju. Taj strah dobitnika je sasvim opravdan, i zbog toga niko nije lud da dozvoli da mu se objavljuje ime i fotografija ako ne mora, i to upravo i rezultuje sumnjama o nameštaljkama i sl... Zato bi uveo pravilo, ko igra loto, ako pogodi sedmicu dužan je da mu se objave javno podaci, a sa policijom bi dogovorio zaštitu te individue godinu dana od dobitka i to je to... Ko ne pristaje na uslove, neka ne igra.
Slično pravilo važi na IGT jackpotu na slot mašinama "MegaBucks".. Svaki dobitnik je u obavezi da se fotografiše, sve sa punim imenom (First, Middle, Last name i prefiksi) i fotografijom... Nema fotografije - nema nagrade..
John Wade Johnhson, Jr.
Ne treba biti genije pa vrlo brzo pronaći ko je ta osoba i proveriti da li je dobitak stvaran:
A tu je i dokaz da novac ne kupuje stil :)
[Ovu poruku je menjao ventura dana 14.03.2010. u 17:53 GMT+1]
[ anakin14 @ 14.03.2010. 16:47 ] @
Citat: 2. Negdje se vjerovatno i rade (2x zaredom ista dobitna kombinacija izvucena u Bugarskoj?! - sanse astronomski nemoguce)
svako kolo je ista sansa za sve moguce kombinacije, tako da je ista verovatnoca da ce se u 2 kola zaredom ponovi ista kombinacija kao i da ce biti izvucene razlicite kombinacije.
verovatnoca je 1: 10295472^2 za recimo 1 kolo : 3 7 12 17 23 28 34 i 2 kolo 5 9 18 19 22 27 36 ali ista je i za 1 kolo 1 2 3 4 5 6 7 i 2 kolo 1 2 3 4 5 6 7 iako mnogi ljudi iz neznanja misle da to nije tako
[ DrJekyll @ 14.03.2010. 17:22 ] @
Citat: ventura
Zato bi uveo pravilo, ko igra loto, ako pogodi sedmicu dužan je da mu se objave javno podaci, a sa policijom bi dogovorio zaštitu te individue godinu dana od dobitka i to je to... Ko ne pristaje na uslove, neka ne igra.
Dok to ne uvedu ne mogu dokazati da ne varaju. Jer SMS prevaru je upravo unistila ta prica "iz komsiluka".
Citat: Zoran Milovanovic
Hajde vi koji mislite da je namesteno, ispisite 100 000 kombinacija
Sta ima da se ispisuje, ako znas da mozes zadrzati 100% zasto bi ikome davao onih 50% sto je kao fond dobitaka.
[ Ivan Dimkovic @ 14.03.2010. 18:17 ] @
Zasto bi dokazilvali da "ne varaju"?
Ocigledno da i pored svih "skeptika" imaju sasvim dovoljan priliv uplata. Dokle je takav slucaj, ne vidim razlog zasto bi morali bilo kome da se pravdaju.
[ yolja624 @ 14.03.2010. 18:44 ] @
Ne znam samo sta ima nejasno u cinjenici da nemaju potrebe da varaju :) I ovako prolaze odlicno... Cemu varati kad je Loto krava koja uvijek daje mlijeko - nikad ne prestaje.
Ovako idu stvari.
Uplata je priblizno jednaka svake nedelje - stalo se lova sliva. Uvijek je odredjena suma para zagarantovana Lutriji a dio od tih para ide u fond za dobitak - bilo te famozne sedmice ili ne. Znaci nista ne gube, uvijek kuca dobija. Isplate sedmicu - i OPET vuku lovu sljedece sedmice... Cak sta vise, Lutriji Srbije vise odgovara cesce vadjenje sedmice jer time bi ucutkali ove sto ih miniraju :)
E sad, jedino sto je za razmisljanje, sta se desava sa ta (sada) 4.400.000 EUR koji se taloze u nekoj banci. Za pretpostaviti je da neko tu lovu "vrti" dok neko ne izvuce sedmicu. Posto Hypo banka vjerovatno "cuva bank" onda ih treba pitati sta se desava sa profitom koji su stekli od novembra do danas "vrteci" tudje pare :)
A sve ostalo je veoma tesko dokazivo.
Neki predlazu da bi gosti trebali vaditi kuglice rucno? E onda bi po "uvrijezenom sistemu" pala prica kako neke kuglice imaju drugaciju teksturu, pa ce ovaj sto vadi po tome birati "dobre" od "losih" :)
Ne mozes ti ljudima ugoditi...
[ BokasaTzar @ 14.03.2010. 20:27 ] @
Jel zna neko koliki je porez ?
Ove milione evra treba umanjiti za iznos poreza, ali ne znam koja je stopa.
Zna li neko?
[ Srđan Pavlović @ 14.03.2010. 20:32 ] @
18% :)
[ madamov @ 14.03.2010. 21:14 ] @
20%, ne 18%.
[ llux @ 15.03.2010. 06:59 ] @
Bogatstvo ne moze vecno da se krije. Do danas bi bar jedan bio otkriven ili bi se sam otkrio. Pa nisu svi pametni, neki se i razbacuju parama. Neki su se mozda prilagodili na bogatstvo pa ne moraju vise da se kriju. Uvek vam je argument da ne moraju da varaju, imaju para. Jelen pivo jedne godine kada su slavili rodjendan, naplacivali su pivo? Zasto kad za njih da daju besplatno nekolicini ljudi nije apsolutno nikakav problem? Postoji slucaj jednog coveka koji je "dobio stan" na odredjenoj nagradnoj igri, ne secam se kojoj, bilo davno, pred kamerama sve super a posle se tuzio sa njima, potrosio silne pare na sudjenja i na kraju na jedvite jade dobio garsonjeru
[ yolja624 @ 15.03.2010. 09:48 ] @
@llux
Bogastvo bi moralo da se krije, ako sa svom tom lovom ostanes u gradu gdje si do dobitka para zivio.
Ali ako se preselis u neki drugi grad, gdje te niko zivi ne zna, to je vec mjenja situaciju. Pretpostavljam da bi selidba u veliki grad (Beograd) bila sasvim dovoljna da te sakrije. U Kucevu, ne bi mogao da sakrijes bogatstvo, ali u BG... ihaahaaaj, pa tamo komsije "vrata do vrata" nemaju pojma ko su i sta su... Zato, u novoj sredini mozes da se ponasas kako hoces, i da prodas pricu, eventualnim novim "prijateljina", o nasljedjivanju bogatog ujaka iz Cikaga...
Ja bi tacno znao kako bi se ponasao kad bi dosao do neke love, samo treba da to provjerim u praksi
[ cozmo_im @ 15.03.2010. 10:35 ] @
Nekoliko puta sam pisao na forumu.
Pre nekoliko godina komsija je dobio sedmicu na lotou. Iznos je bio oko 750.000 eura, odnosno ostalo im je 600.000 e nakon placanja poreza.
Naravno, saznalo se tek posle godinu i nesto dana.
Covek je lekar (hirurg), igrao je, ja mislim, 3 ili 4 kolone (mislim 4, rece da je u trecoj bila sedmica). Sacekao je nekih mesec dana, otisao u Lutriju, potvrdili dobitak, sa njima se dogovorio o nacinu isplate (na 2 racuna su mu podelili), ponudjena mu je pratnja obezbedjenja do poreske uprave (mora se otici u poresku upravu gde se placa porez jer vam je to dokaz o poreklu novca posle kad nesto kupujete). Njemu su ponudili da mu oni kupe nekretnine, pokretnosti, da uloze negde tj. da novac bude kod njih a on povlaci sta treba (moze i to). Naravno, vasa je odluka. Novac mu je odmah uplacen na ta dva racuna, dinarski, uz proviziju za transakcije (nije bilo malo) i naravno bez poreza. Isao je sam u poresku upravu.
Nije cak ni zurio nesto, pustio je da se slegne, prodao je stan u kome je ziveo (50m2), kupio jedan dupleks stan za sebe i novi automobil (mogu i da kazem koji, BMW3 najjeftinija benzinska verzija jer je vozio stari 316i iz osamdesetih). Nesto je stavio na stednju i sinu obezbedio nekretninu, i naravno izdaje jos 2 mala stancica. Nista spektakularno.
Sve je inkognito, niko ne moze da sazna da ste vi bas dobitnik sedmice. On je to naravno javno rekao kad je novac vec ulozen negde (nekretnine), stednja, kad se odselio... niko ga posle nije ni dirao, niti smarao (od komsija koje znaju sad).
Covek naravno blage veze s lutrijom nema, retko je igrao loto, a posle toga igra cesce i loto i bingo i nije dobio nista, osim par trojki... jednostavno - sreca.
Takodje, otac mog drugara je dobio sedmicu u vrednosti od oko 70.000 DEM ranih osamdesetih godina (igrao je sistem tadasnji). Pre je bilo drugacije...
[ cozmo_im @ 15.03.2010. 10:53 ] @
Jedino sto ga nisam pitao da li su mu naplatili porez na dobit na kraju godine (ne secam se da je rekao nesto o tome).
[ Horvat @ 15.03.2010. 11:43 ] @
Citat: cozmo_im:Njemu su ponudili da mu oni kupe nekretnine, pokretnosti, da uloze negde tj. da novac bude kod njih a on povlaci sta treba (moze i to).
ovo mi nije jasno,na cije ime da kupe? na ime lutrije ili na njegovo ime?
[ cozmo_im @ 15.03.2010. 11:57 ] @
Novac moze da bude kod njih pa oni plate to sto ti zelis (naravno, na tvoje ime). Ako sam dobro razumeo, napravi se ugovor neki. Mislim sve ti kupujes samo ti oni transferisu novac sa njihovog racuna na racun banke kod koje vrsis transakciju za auto, nekretninu...
Uglavnom, on kaze da su svi dobitnici trazili isplatu na racun, a mislim da kes nisu mogli da isplate, vec novac ide na racun (racune) koje zelis.
Uplata se vrsi u roku od 60 dana, ali su njemu uplatili odmah cim je dogovoreno sta i kako - on se izjasnio da zeli uplate na taj i taj racun, deo je uplacen tu i tu, porez poreskoj upravi, dobijes potvrdu i priznanicu o uplati u poreskoj - jer moras imati dokaz o poreklu novca ako kupujes bilo sta skuplje od 15.000 eura. Vecina to ne trazi, ali za svaki slucaj.
Tako nekako, ne znam bas da li je 100% sve tako, uglavnom tako je ispricao.
P.S. Covek je stvarno "od krvi i mesa", obican covek porodicni, stvarno je dobio sedmicu.
[ etjen @ 15.03.2010. 17:30 ] @
moj kum je dva puta dobio na Lotou. Jednom 5 (kad je ona bila maks) i jednom 7.
Od prvog dobitka kupili Fiću i opremili stan. Od drugog (89-te) Trabanta i opet opremili stan.
Male su pare bile u pitanju, a on (tj, njegov ćale) je igrao neke kombinacije i uplaćivao sa više njih, pa izašlo još manje...
[ cozmo_im @ 15.03.2010. 17:50 ] @
Da, moj deda je dobio tu neku peticu (sesticu, ne znam kako je to bilo, bio sam klinac), znam da su on i baka celu kucu opremili namestajem, 2 TV-a u boji... luksuz za to davno vreme... I ostalo im da nam daju za letovanje...
Ne secam se tad kako je to bilo, bas sam bio klinac, nesto pre 1980-te...
[ etjen @ 15.03.2010. 18:20 ] @
tako je i ovo bilo (to za 5-icu) negde oko 80-te. A ovo drugo negde 88, 89
[ Jagnjeca brigada @ 15.03.2010. 20:10 ] @
KAKO NAMESTITI DOBITAK?
IAKO u Državnoj lutriji Srbije tvrde da sedmica ne može da se namesti, mnogi veruju da je to, ipak, moguće. Tako se na internet-forumima mogu naći „objašnjenja“, po kojima se sve uplaćene kombinacije ubace u sistem, posle čega kompjuter proračuna najmanju moguću kombinaciju za sedmicu.
Podaci pokazuju i da broj uplata raste po 10 posto svaki put kada se ne izvuče sedmica. Skeptici tvrde i da je nemoguće da u jednom „selu“, poput Srbije, niko ne poznaje nikoga ko je dobio sedmicu na lotu. S druge strane, mnogi dobitnici su izbegavali da se pohvale čak i rođacima i najbližim prijateljima, da ne bi postali „dobrotvorna ustanova“.
Mnogo pažnje u Velikoj Britaniji prošle godine izazvao je bračni par Verlin i Džudit Adamson, koji je navodno pronašao matematičku formulu za dobitak sedmice na lotu. Da bi to i dokazali, Adamsonovi su i uplatili četiri tiketa i na sva četiri dobili glavne nagrade (ukupno 955.000 dolara). Posle preuzimanja nagrada, bračni par je odbio da daje bilo kakve izjave za medije...
http://www.prevara.info/index....=view&id=220&Itemid=21
[ Ivan Dimkovic @ 15.03.2010. 20:14 ] @
Citat: Jagnjeca brigada
Podaci pokazuju i da broj uplata raste po 10 posto svaki put kada se ne izvuče sedmica. Skeptici tvrde i da je nemoguće da u jednom „selu“, poput Srbije, niko ne poznaje nikoga ko je dobio sedmicu na lot
Koliko vidim, ovde bar dvojica znaju nekog ko je dobio sedmicu :-)
Sve i da se sad izredjaju svi koji su dobili sedmice - opet bi bilo nevernih toma koji bi tvrdili da su to neki statisti koji rade za lutriju :)
[ Srđan Pavlović @ 15.03.2010. 20:18 ] @
Citat: pronašao matematičku formulu za dobitak sedmice na lotu
Yeah, sure... a, da ipak je:
Citat: navodno pronašao matematičku formulu za dobitak sedmice na lotu
:)
[ cozmo_im @ 15.03.2010. 21:02 ] @
Ma cista sreca je u pitanju. Cale mog ortaka koji je dobio sedmicu i pomenutih 70.000 DM sredinom osamdesetih godina od tada svake nedelje igra loto i dobijao je samo trojke dosad... igra kladionicu, bingo... i nikad nista maltene - posrecilo mu se tad i to je to...
Komsija koji je dobio "veliku" sedmicu od 750.000 evra je, kao sto rekoh, igrao 3-4 kolone... nikad nije imao kinte da uplati ceo listic recimo... i dobio covek... i od tad - nista, rekoh, poneka trojka i to je to...
Eto, ja znam dva coveka koji su dobili sedmicu... a sistem da se dobije (taktika) sedmica jednostavno ne postoji. Ili imate srece ili ne... ko ne igra ne moze ni da dobije... pa sad - neko misli da je kradja, neko ne, ja eto znam ljude koji su dobili pukom srecom.
P.S. Ja sam dvaput dobio 5 pogodaka, jednom 5100 dinara, drugi put je bilo oko 7000 din.
[ fanfon @ 15.03.2010. 21:43 ] @
Pre koju godinu jedan je dobio sedmicu a uplatio samo jednu kolonu. I to je bila neka velika suma u pitanju od 2 i kusur miliona. Cista sreca...
[ dekster2 @ 15.03.2010. 22:18 ] @
@Sve i da se sad izredjaju svi koji su dobili sedmice - opet bi bilo nevernih toma koji bi tvrdili da su to neki statisti koji rade za lutriju :)
Uvek imaš taj sarkazam pri sebi.
@Da, moj deda je dobio tu neku peticu (sesticu, ne znam kako je to bilo, bio sam klinac)
Da ali pitaj dedu*zaista želim da je još živ*Kolika je juga bila.Recimo 20 miliona.Kada se čekala sedmica,pored nje je bilo 5-6 šestica.A SAD:
Neće čak ni reklame da promene.350.00/750.000/1200000 itd,prođe mesec dana da se uplate nebi smanjile eto je ali i sa 200 šestica,da bi se umanjio dobitak i za njih.
Zar skoro nije igralo loto ili bingo,nebitno 40.000.000 evropljana pa dobišwe oni englezi i valjda portugalci.Pazi odnos uplata/dobitak.
Kao što neki ovde tvrde i ja tvrdim da je nemoguće dobiti 7 a 6 se razbija na što više korisnika da bi i za to umanjili dobitak.
U Italiji igraju po 9 godina tombolu pa se tek onda izvuče dobitak.Da li u bilo kojoj zemlji ima toliko drugih nagrada.
[ maliradojca @ 15.03.2010. 22:53 ] @
Te sedmice koje pominjete su bile pre 20 godina i vise. A u zadnjih deset godina?
[ maliradojca @ 15.03.2010. 22:54 ] @
Te sedmice koje pominjete su bile pre 20 godina i vise. To je bilo u SFRJ. A u zadnjih deset godina?
[ madamov @ 15.03.2010. 22:59 ] @
U vreme SFRJ su "sedmice" bile vrlo kratko, možda poslednjih par godina, inače se igrao LOTO 5 od 36 pre toga. A i kako je pomenuta sedmica od 750000 evra mogla biti u vreme SFRJ kada tada nije bilo evra?
Ja sam 1998. godine dobio šesticu (nešto preko 2000 DEM je to bilo), izmaklo mi 500000 DEM za jedan broj.
[ dekster2 @ 15.03.2010. 23:12 ] @
Dobro,možda sam se zeznuo.6-ica ali 5-ica nije bilo 200.Nisam iz tog vremena ali po priči burazera.
[ cozmo_im @ 16.03.2010. 06:20 ] @
Citat: maliradojcaTe sedmice koje pominjete su bile pre 20 godina i vise. To je bilo u SFRJ. A u zadnjih deset godina?:
Pa, ako si pazljivo citao ja napisah kako je moj komsija pre par godina dobio 750.000 e na lotou...
[ Take 5 @ 16.03.2010. 22:29 ] @
Evo od uplaćene 3 kombinacije (120,00) večeras imam jednu trojku i jednu četvorku (440,00) - da bar mogu da ih saberem nekako: 4+3(?!)
[ 3way @ 16.03.2010. 22:48 ] @
Da sam na tvom mestu, zalio bih se da sam prevaren. Ono, od tri kombinacije (a u drugoj rodjendan tvoje cukunbabe), jedna je morala biti izvucena...
[ whitie2004 @ 17.03.2010. 08:00 ] @
Da bi prica bila cela treba reci da najveci dobitak na nasoj lutriji nije nikada podignut !!! Dali se covek uplasio, ili bio mrtav pre nego sto je stigao da se uplasi ....
Mislim, u drzavi gde je ubijeno bez problema par ministara i premijer, otet Miskovic .... sta ocekivati? Mozda oni u lutriji i stvaraju privid neke ozbiljnosti i sigurnosti, ali kako obezbediti informacije u narodnoj i poslovnim bankama, u poreskoj upravi. Mi u Srbiji ne mozemo otvoriti racun bez titulara, na donosioca ili na sifru ...
Ipak pare za loto uplacujem na nesto lepse. Svestan sam da su mnogo vece sanse da me zvekne grom ili se sudarim sa nekom pticicom iz doba jure ...
[ Zoran Milovanovic @ 17.03.2010. 09:48 ] @
Citat: whitie2004: Ipak pare za loto uplacujem na nesto lepse. Svestan sam da su mnogo vece sanse da me zvekne grom ili se sudarim sa nekom pticicom iz doba jure ...
Ma gde, nemojmo preterivati sta je to 15 380 937 kombinacija? To je verovatnoca 1 prema nesto vise od 15 miliona, sitnica ;)
Kombinacija
[ llux @ 17.03.2010. 10:37 ] @
Pa ipak, ljude u Srbiji skoro svakog meseca udara grom a ponekad i jednom nedeljno
[ whitie2004 @ 17.03.2010. 14:53 ] @
Pa to ti pricam - vece su mi sanse da me zvekne grom! A nista ne uplacujes, sve dzabe!
[ fuzzylogic @ 17.03.2010. 17:44 ] @
Imaju sve uplacene kombinacije u bazi, sistem im na osnovu uplacenih kombinacija odredi najpovoljniju za njih kombinaciju ostaje namestanje izvlacenja. Mislim da je moguce pogotovo kada znamo gde zivimo, ali ne vidim zasto bi se uopste zamajavali sa namestanjem.
Ako bi bio na njihovom mestu i cilj mi je da uzmem sto vise novca (za krpljenje drzavnog budzeta a nesto naravno i za sebe), znam da mi je zagarantovano 50% od uplate, jednostavno objavim veci broj dobitnika od stvarnog broja. Novac od tzv. "dobitnika" zadrzavam posto svi koju su van sistema lutrije (a verovatno i vecina u samoj lutriji nema pristup tim podacima) jednostavno ne mogu da provere tacan broj dobitnika.
[ zveckoo @ 18.03.2010. 08:10 ] @
Ne bih rekao da je namesteno nego je jednostavno problem u tome sto su ranijih pravila igre bila drugacija.
Znaci pre je bilo samo 36 brojeva cak su izvlacili i jos jedan dopunski broj koji je sluzio u slucaju da redovnim izvlacenjem nije izvucena sedmica.
I normalno de je tako u svakom izvlacenju postojao dobitnik sedmice. Sto bi sada bio otprilike dobitak 100.000 eura posto nebi bilo prenosa dobitka u sledece izvlacenje.
Mislim da je ta varijanta mnog bolja posto vise ljudi bar nesto i dobije, za te pare mozes kupiti neki stan, kola i jos kojekeve sistnice i mozes da mirno spavas da ti neko nece kindapovati clanove tvoje porodice ili slicne gluposti.
[ mrkii @ 18.03.2010. 08:57 ] @
Citat: Evo od uplaćene 3 kombinacije (120,00) večeras imam jednu trojku i jednu četvorku (440,00) - da bar mogu da ih saberem nekako: 4+3(?!)
Ako imas cetvorku, automatski imas i 4 trojke. Pazi da te ne prevare :)
[ madamov @ 18.03.2010. 09:14 ] @
Citat: mrkii: Ako imas cetvorku, automatski imas i 4 trojke. Pazi da te ne prevare :)
Nemaš, već jednu četvorku, osim ako nisi igrao sistemski listić sa 5 brojeva. Mislim, dobijem 6-cu, pa onda još 6 petica, pa koliko četvorki. Dobra ti matematika, vrlo brzo bi ukinuli LOTO širom sveta. B)
[ mrkii @ 18.03.2010. 09:27 ] @
Sigurno znam da dobitnik sedmice dobija i 7 sestica, 21 peticu ....
Vise puta su rekli na tv-u nesto tipa "srecni dobitnik sedmice dobio je xxxxxxxxx dinara, a uz to moze da racuna na 7 sestica, xx petica....."
Za cetvorku nisam siguran ali sam se poveo tom logikom.
Citat: Dobra ti matematika, vrlo brzo bi ukinuli LOTO širom sveta. B)
Ako sedmica vredi recimo 300 000 evra (najmanji moguci dobitak za sedmicu), a sestica recimo 300 000 dinara. Sedam dodatnih sestica za sedmicu vrede 2 100 000 dinara sto je jos 20 000 evra (petnaesti deo sedmice) i nije previse.
Cak i da nije tako, unapred se zna novac koja se deli sedmici(ama), sesticama, peticama.
Lutriju booooli da li ce taj iznos za sesticu podeliti nih 50 ili 57.
Njima isto dodje, lutrija vec po zavrsetku uplate za neko kolo zna koliko novca joj sleduje i to ne moze niko da joj uzme.
Nece lutrija propasti, budite sigurni.
EDIT: Ipak sam pogresio :)
Moze sedam sestica ako je sistemski listic (u pravu je Milan). KAd sam to cuo pricali su upravo o takvom sistemskom listicu.
Ipak, ostajem pri tome da je lutriji svejedno koliko ima dobnika i da ne mogu da propadnu :)
[ Catch 22 @ 18.03.2010. 11:14 ] @
Sistemski listić sa najmanjim brojem kombinacija je 8, po ceni 320,00 dinara.
Samo ako je uplaćen sistemski listić onda se u navedenom primeru računaju i trojke sadržane u toj četvorci, itd...
Tablica za sistemske listiće pokriva:
od sistema: 8 brojeva / 8 kombinacija
do sistema: 17 brojeva / 19448 kombinacija
Postoji i mogućnost pretplate na 2 - 8 kola (isti sistem: brojevi / kombinacije za više kola).
[ dekster2 @ 18.03.2010. 12:59 ] @
Ovde treba dodati i program koji vodi statistiku brojeva koji su izvučeni i mislim da se zvao LOTOMAN.
[ cozmo_im @ 18.03.2010. 16:52 ] @
Citat: whitie2004: Da bi prica bila cela treba reci da najveci dobitak na nasoj lutriji nije nikada podignut !!! Dali se covek uplasio, ili bio mrtav pre nego sto je stigao da se uplasi ....
Mislim, u drzavi gde je ubijeno bez problema par ministara i premijer, otet Miskovic .... sta ocekivati? Mozda oni u lutriji i stvaraju privid neke ozbiljnosti i sigurnosti, ali kako obezbediti informacije u narodnoj i poslovnim bankama, u poreskoj upravi. Mi u Srbiji ne mozemo otvoriti racun bez titulara, na donosioca ili na sifru ...
U poresku upravu mozes da odes u pratnji policije, takodje sve prosledjuje Drzavna Lutrija Srbije... a sto se tice banaka, moj komsija nije imao nikakvih problema. Ipak i tih 600.000e nije bila mala kinta da ga neko ne primeti! Znaci niko mu nista iz banke nije rekao, tajnost je zagarantovana za najobicniji tekuci racun... da to moze svako da sazna, ima i postenih bogatasa dosta, svaki dan bi ih neko roknuo ili oteo ili ucenjivao, zar ne?
Moze se saznati tako sto ce neko primetiti da si dovezo najnovijeg Mercedesa a vozio si Yuga. Ili odjednom se komsija preselio u petosobni dupleks a sastavljao kraj sa krajem. Lako se primeti kad se neko opari, zato ne treba izvesno vreme nista raditi niti "bosti" oci...
Zato je moj komsija sacekao da prodje doooooosta vremena dok bilo ko sazna nesto, inace je rekao da je prodao stan, dodao jos malo od roditelja i podigao kredit za malo veci stan, niko nije ni sumnjao i duze vreme je i dalje vozio starog klimavog BMW-a. Pametno. Cak nije odmah ni kupovao stan, tek nakon 6 meseci;)
Pa ja prvi da dobijem ne bi nista menjao izvesno vreme, ako ne i godinu dana... sigurno neces zvati nekog savetnika i reci mu "E ocu milion evra da ulozim u nesto". Pa odma bi te provalio da si ih ukro ili dobio na sedmici...
Postoje nacini da se pametno i ne toliko primetno ulozi novac negde... i kupe stanovi i slicno.
Bio je jedan slucaj u staroj Yugi kad je neki Albanac s Kosova dobio neku premiju od 100.000 DEM, mislim bas sedmicu, i bio je valjda negde na TV-u, i neko ga je rokno u vozu kad se vracao kuci...
Da li se neki dobitnik sedmice dosad eksponirao u javnosti? Ne, ali eto ja sam saznao za jednog kad je on to rekao posle duzeg vremena. I niko ga nije dirao, niti je iko bilo sta primetio, niti provalio ili bilo sta slicno.
[ llux @ 18.03.2010. 17:59 ] @
Samo mi kazi koja je razlika ako ja tek posle godinu dana pocnem da trosim pare? Evo recimo dobio sam pre godinu dana i sada pocnem da trosim pare, pre bi sumnjali a sada ne bi sumnjali, da sam npr prosle nedelje dobio sedmicu?
[ cozmo_im @ 18.03.2010. 19:06 ] @
Prvo sto bih uradio - odselio bih se posle par meseci, onako fino inkognito.
[ Jagnjeca brigada @ 19.03.2010. 15:56 ] @
Pre oko dve godine je u Bugarskoj izbio skandal za njihov Loto kao za nase SMS licitacije, samo sto se u Bugarskoj ekipa dosetila pa stavljala lakse loptice, i te lakse su izlazile i tako namestali dobitak.
[ cozmo_im @ 19.03.2010. 18:00 ] @
To je nekako u praksi tesko izvodljivo, kod nas.
Zadnja uplata je maltene 2 sata pre izvlacenja, znaci moraju da odrade sve kombinacije da imaju listic "dobitne" kombinacije koju nema niko drugi, zatim da uzmu olaksane loptice tih brojava (predpostavimo da imaju drugu laznu turu olaksanih loptica)...
Tu je jedini problem sto uplata mora biti najkasnije do zatvaranja uplatnih mesta (18.30) a ako zele da nameste moraju biti 100% sigurni da niko drugi nije pisao tu kombinaciju. A to ne mogu da saznaju dok kompjuter ne obradi sve uplate!!! Sa te strane je nemoguca namestaljka, ustvari moguca je ali onda postoji mogucnost da ima vise dobitnika (jer oni ne znaju sve uplacene kombinacije dok ih sistem, posle zavrsetka rada uplatnih mesta, ne obradi, a oni isto tako moraju da upate do zavrsetka rada uplatnih mesta).
To je mozda moglo ranije kad je sistem drugacije funkcionisao, sad ima kontrolni listic sa datumom i vremenom uplate i uplatnim mestom.
Mogu da nameste, ali reskiraju da jos neko ima tu istu kombinaciju.
Nema potrebe, ima 37 brojeva i prevelik broj kombinacija, sasvim je moguce da se ne izvuce sedmica par meseci, a drzavi idu lepe pare od uplata...
[ dekster2 @ 19.03.2010. 20:17 ] @
Xajde,idemo na prognozu izvla;enja.Da li će biti sedmice ili ne.Ja mislim da su postali bnezobrayni i da neće
n biti izvučena.Moji brojevi 5.9.12.19.25.35.36
[ Take 5 @ 19.03.2010. 21:43 ] @
^ Ubo si dvojku... a ja bar imam jednu trojku veceras.
PS
Primećujem da ti ubadanje slova nešto lošije ide u poslednje vreme
[ Deki11 @ 19.03.2010. 22:02 ] @
Večeras samo trojku imam :(
Elem, neko je pitao u vezi poreza.
Pre par godina sam na nekoj "greb" lutriji dobio 50.000 din. Iznos do 15.000 din se nije oporezivao, a za iznos preko toga je bilo 20%. I izdaju potvrdu da je porez plaćen, i koliko sam ukapirao ovaj dobitak se ne računa prilikom obračuna poreza za ukupan prihod građana.
Inače, ima nešto što je čudno i žalosno.
Naime, garantovana najniža sedmica je 300.000 evra, ali tada ima najmanje učesnika, a kako sedmica raste i bude nekoliko miliona, broj učesnika se drastično povećava.
Ogromna većina učesnika su oni kojima bi i tih 300.000 evra bukvalno i drastično promenilo i poboljšalo život (kuća, stan, kola, malo za biznis). Ali ne, njima je to sića, oni neće da se bakću bez nekoliko miliona evra dobitka, iako najverovatnije jedva sastavljaju kraj s krajem.
[ Jagnjeca brigada @ 20.03.2010. 04:52 ] @
cozmo_imCitat: uplata je maltene 2 sata pre izvlacenja, znaci moraju da odrade sve kombinacije da imaju listic "dobitne" kombinacije koju nema niko drugi, zatim da uzmu olaksane loptice tih brojava (predpostavimo da imaju drugu laznu turu olaksanih loptica)...
Tu je jedini problem sto uplata mora biti najkasnije do zatvaranja uplatnih mesta (18.30) a ako zele da nameste moraju biti 100% sigurni da niko drugi nije pisao tu kombinaciju.
Oni ne treba da znaju dobitne kombinacije tj. koliko je uplaceneno i kada..., jedan iz ekipe uplati kombinaciju koju misli da niko nije igrao, ubace sedam laksih loptica sa tim brojevima i sad Boze moj ako je jos neko slucajno uplatio tu kombinaciju... podelice jer imaju sta da dele, ali prevare smisljaju pametni ljudi tako da sigurno nece deliti :) Kazem ti to je vec radjeno u Bugarskoj...
A i taj tvoj komsija sto kazes da je dobio... ja polazim od sebe, ja kada bi dobio na Lotou nikad se ne bi pohvalio komsiji... ovo je Srbija... nego ko zna kako ti je komsija dosao do para... mozda mu je pozajmio Saric... tj. bavi se nekim mutnim ("legalimi") poslovima pa mu je najlakse da kaze da je dobio na Lotou...
[ Take 5 @ 20.03.2010. 07:46 ] @
Citat: Deki11: ...Ogromna većina učesnika su oni kojima bi i tih 300.000 evra bukvalno i drastično promenilo i poboljšalo život (kuća, stan, kola, malo za biznis). Ali ne, njima je to sića, oni neće da se bakću bez nekoliko miliona evra dobitka, iako najverovatnije jedva sastavljaju kraj s krajem.
Šta znam nisam gadlljiv ni na šesticu (kad bi bar), osim ako i svi ovi dobitnici šestice ne pripadaju istom mafijaško-prevarantskom krugu kako implicira drug Jagnjeća brigada?!?
[ Zoran Milovanovic @ 20.03.2010. 14:27 ] @
Citat: Jagnjeca brigada: Oni ne treba da znaju dobitne kombinacije tj. koliko je uplaceneno i kada..., jedan iz ekipe uplati kombinaciju koju misli da niko nije igrao, ubace sedam laksih loptica sa tim brojevima i sad Boze moj ako je jos neko slucajno uplatio tu kombinaciju... podelice jer imaju sta da dele, ali prevare smisljaju pametni ljudi tako da sigurno nece deliti :) Kazem ti to je vec radjeno u Bugarskoj...
Slusaj, on misli..... aaaaaaaaaaaa
Buhahahahahahah ahhahahahahaa
izvinite, moram da se iskljucim sa ove teme.. Ne zelim da umrem od smeha :D Pozz ;-)
[ Jagnjeca brigada @ 20.03.2010. 22:17 ] @
Mozes ti da se smejes koliko hoces, dok si ti SMS licitirao jedino se smejao Predrag Beric. Valjda ne moram da ti kazem da pored toga sto se smejao, zadovoljno je trljao i o ruke :)
BTW Ja sam ti samo rekao kako je bilo u Bugarskoj, to tamo nikome nije bilo smesno, cak naprotiv.
[ Ivan Dimkovic @ 20.03.2010. 22:23 ] @
Loto i ta SMS idiotarija nemaju blage veze jedno sa drugim. Ta SMS zezancija je u samom konceptu imala propuste, ocigledno dokaz sunovrata kvaliteta matematickog i tehnickog obrazovanja u Srbiji ili bar sistema selekcije, gde su odabrali neke orangutane da im projektuju igru.
Loto je sasvim druga prica - to je igra koja postoji decenijama i koja je prilicno razradjen koncept. Te price sa lakim lopticama su price za malu decu - evo i na ovom forumu ima ljudi koji znaju ljude koji su dobili sedmicu i to u proteklih nekoliko godina:
http://www.elitemadzone.org/p2548633
Ne postoji ni jedan jedini razlog zasto bi DLS rizikovala da bude uhvacena i da unisti reputaciju Loto igre koju igra masa stanovnistva. Dovoljno bi bilo da se samo jednom to desi i da im se uplata listica sunovrati - sto bi bio gubitak mnogo veci od kradje "sedmice". I to bi bio pre svega gubitak za organizatora, znaci drzavu - znaci "big boss-a".
Da ne pricamo da po zakonu o igrama na srecu, svaka komisija mora da ima bar 3 clana + naravno sertifikacije svega - a tu ne racunamo tehnicku ekipu, te koji bi trebalo da naprave "lakse loptice" i sta ti ja znam. Sa takvom ekipom, informacije bi curele samo tako.
A sto se Bugarske tice - Bugarska je vazila za cudo u korupciji, i Srbija je bila malo dete za nju.
[ Jagnjeca brigada @ 20.03.2010. 22:33 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: A sto se Bugarske tice - Bugarska je vazila za cudo u korupciji, i Srbija je bila malo dete za nju.
KOČNICE Prema istraživanju Transparesi Internasional, Srbija je na dnu u Evropi i jedino Albanija i Bosna i Hercegovina imaju veći stepen korupcije.
Srpska vlada ne negira da problem postoji što je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić u razgovoru za Bi-Bi-Si, istakavši da je suzbijanje korupcije složeniji posao od borbe protiv organizovanog kriminala, ali da srpska policija ne sedi "skrštenih ruku".
"U prošloj godini smo uhapsili više ljudi za korupciju, nego u proteklih pet godina zajedno. Ali, i to je nedovoljno", ocenio je Dačić.
S druge strane, predsednik organizacije Transparentnost Srbija prof. Vladimir Goati primetio je da je bilo "puno zaklinjanja" da će početi borba protiv korupcije, ali to je bilo samo na "lokalnom nivou".
http://www.24sata.rs/vesti.php?id=68716
BTW Ne znam zasto insistiras da DLS zna da neko lazira sedmicu. Vrlo je moguce da DLS kao i za SMS licitacije ne zna da se lazira sedmica.
[ Ivan Dimkovic @ 20.03.2010. 22:42 ] @
Aha, sve ove godine postoji grupa genijalaca koji laziraju - mozda ce i deci i unucima da ostave posao "kradje sedmice" za neke buduce narastaje koji ce da veruju u tu pricu ;-)
DLS sigurno nema internu kontrolu i predstavljaju shupke za svoj posao.. Totalne.
Uzgred, upravo je DLS izvalila probleme u slucaju SMS licitacija:
Citat:
Kako saznajemo, na moguću neregularnost igara državnim organima ukazala je Državna lutrija Srbije, koja je prilikom redovnih aktivnosti analize prometa i prijema uplate uočila pokušaje organizovanog igranja koji nisu u skladu sa pravilima i o tome informisala policiju.
Tako da... mislim da je prica da neko "krade sedmice" sve ove godine je na nivou naucne fantastike, sorry.
Pogotovu sto je Loto daleko laksi za internu proveru od DLS nego te SMS zahebancije, jer je matora i vrlo poznata igra sa kojom svi u DLS imaju iskustva.
[ DrJekyll @ 21.03.2010. 09:38 ] @
Citat: evo i na ovom forumu ima ljudi koji znaju ljude koji su dobili sedmicu i to u proteklih nekoliko godina:
Pa sad, necu da kazem da laze, ali on mnogo cesto zapocinje postove ovde "moj prijatelj/komsija/kum/rodjak/svastika/ je dobio/kupio/vozio/bio..."
Citat: Ne postoji ni jedan jedini razlog zasto bi DLS rizikovala da bude uhvacena i da unisti reputaciju Loto igre koju igra masa stanovnistva.
Isto su to pricali i za SMS..."zasto bi se brukali kad za 15 min. skupe novac za jedan auto a licitira se par sati", pukli su jer su prikazivali "dobitnike" svake nedelje, a ovde em ima "par" dobitnika u godini em ne mora da se oglasava pa moze tako vekovima.
[ llux @ 21.03.2010. 10:04 ] @
Ja sam veoma skeptican jer znam da nisu svi vesti u sakrivanju para sve ove godine a i neki nemaju vise potrebe da se kriju posle toliko godina. A takodje sam siguran da postoji mizerni procenat ljudi koji uopste ne bi ni krili jer ionako imaju pare.
Kada mi dokazete da svi ljudi na planeti imaju prosecnu inteligenciju pa da ih niko ne provali, onda cu verovati sto posto.
A kad kazete da se u inostranstvu ljudi eksponiraju i ne plase se uopste da izadju pred kamere, prvo cega se setim je da su tamo mnogo gori prevaranti od nas. Od njih smo i pokupili sve one prevarantke TV kvizove
[ yolja624 @ 21.03.2010. 10:51 ] @
Ufff - problem sukobljenih misljenja...
Niti zagovornici teorije "namjestanja" ne mogu dokazati da se nesto namjesta, niti ovi koji su protivnici teorije "namjestanja" ne mogu dokazati da namjestanja u LOTO nema.
Jedini dokazi su zdrav razum i posredna svjedocenja o tome da je neko zaista dobio premiju. Ja zaista znam covjeka ciji je otac 80-tih godina 2x dobio premiju. A kad to kazem, onda ovi sto drze teoriju zavjere, graknu kako je to bilo u drugim vremenima. E pa gospodo, sad su ta druga *ebena vremena, gdje je potencijalno opasno da se neko pokaze da ima 100x manje para nego sto je premija - jer ce mu se "nakaciti" od rodbine do "reketasa"... zasto bi neko rizikovao da se exponira bez potrebe? Lova u kraj, zivot miran, nesto raducka cisto da mu ne bude dosadno, a kad kaze komsiji da ode na more u Budvu, on spuca na Sejsele
Svaki dan gledam po gradu, voze se bjesna kola, nosi se extra odjeca, sjedi se po kaficima ali mi nikad nije palo na pamet da razmisljam dal je od njih neko dobio na LOTO i otkud mu lova.
A medju tim ljudima ima i likova za koje znam da su do skora imali jedva da prezive... ali, eto, firma, posao, sverc auta, petlja nesto, pa se nesto i zaradilo. Mozda je tesko sakriti 4-5 M EUR... ali ako je iole pametan, nije ni to neki problem. A to je sad takva premija. U zadnje 2 godine premije su bile izmedju 350K i 750K EUR - to se lako zasuska
[ Ivan Dimkovic @ 21.03.2010. 11:24 ] @
Apsolutno je nemoguce dokazati negaciju.
Dokazati "nepostojanje prevare" je logicka besmislica. Kako bi to mogli da uradimo? Sve da se pojavi neko na ovom forumu i kaze "JA sam Pera Peric, dobio sam sedmicu tad i tad" - ljudi bi ga prozvali prevarantom.
Jedini nacin da se ova diskusija pomeri sa mrtve tacke je da neko dokaze prevaru. Sto se, naravno, nece desiti.
@DrJekyll - upravo je DLS otkrila SMS prevaru. Ja sam prilicno uveren da u DLS internoj kontroli ne sede moroni koji bi godinama propustali kradje sedmica.
[ ad0lf @ 21.03.2010. 12:18 ] @
pa ne mogu da verujem... tvrditi da lutrija srbije namesta sedmicu je besmisleno...
to bi bilo isto kao da kazes da poreska uprava angazuje dzeparose da peljese ljude u salter sali kada ovi dodju da plate porez...
jednostavno toliko zarade od same uplate da nemaju potrebu za kompromitovanjem
[ DrJekyll @ 21.03.2010. 12:40 ] @
Ja sam prilicno uveren da u DLS internoj kontroli ne sede moroni koji bi godinama propustali kradje sedmica.
[ Ivan Dimkovic @ 21.03.2010. 12:44 ] @
Pa vidi, bili su dovoljno "glupi" da su izvalili SMS prevaru na osnovu analize dobitnika....
E sad, ako mislis da 10+ godina ne vide da im neko krade sedmice... ono, kao da je to tesko proveriti posto, znas, DLS - za razliku od nas, ipak ima listu dobitnika sa sve adresama kada se jave - uraditi prostu proveru da li ta lica postoje nije bas nuklearna fizika. Jos posto si drzavna firma, verovatno imas pristup i drugim podacima koji samo olaksavaju tu proveru.
Ali dobro :)
[ cozmo_im @ 21.03.2010. 12:49 ] @
@jagnjeca brigada:
Covek se pohvalio za sedmicu skoro dve godine nakon sto je dobio sedmicu! (proslo je vise od godinu i po dana!). To je puno vremena i onda nema sta da krije, jer jednostavno je sve novce ulozio u nesto i to je to...
Komsija nam je bio skoro 30 godina, tako da price o tome da se bavio mutnim poslovima pada u vodu, covek je bio hirurg, ziveo u malom stanu, vozio stari izakani BMW 316i... nista specijalno...
[ fuzzylogic @ 21.03.2010. 13:05 ] @
Tvrdnje o tome da DLS nesto namesta kad imaju sigurnu zaradu su mi u istom rangu kao i ove da je sedmica sigurno namestena. Ne znam zasto se toliko upinjete da branite DLS, ja sam se licno uverio u to kako "ne namestaju" kada su pre 15 g. prodavali srecke za igru koja je vec bila zavrsena ako je uopste i postojala, u pitanju je bila neka Euro srecka ili tako nesto. Ja ne sumnjam da ima dobitnika i da su isplacivani, pogotovo u periodu pre 90g, posle toga malo teze. Cak mi je i ujak dobio na prognozi kod drzavne lutrije isplacen mu je novac, mada je i tu u pitanju period pre 90g.
Ja i dalje stojim pri tome da DLS (moze da) uzima savim fin novac bez ikakvog truda i rizika otkrivanja prevare jednostavnim povecavanjem broja dobitnika u odnosu na stvarni. Nije nesto u odnosu na trenutni fond sedmice, ali zasto bi se odrekli dodatnog prihoda.
[ Ivan Dimkovic @ 21.03.2010. 13:11 ] @
Fora je sto je "laziranje sedmice" nesto sto je prilicno lako za otkrivanje.
Jos konstantno namestanje sedmice GODINAMA - idite begajte. Pa sigurno MASA ljudi u DLS, kompletna interna kontrola, imaju kompletan pristup listama dobitnika - i sigurno imaju saradnju sa murijom za proveravanje podataka ako treba jer je to deo posla, posto je borba protiv prevara deo njihovog radnog vremena.
Sta mislite? Da neko godinama uzima sedmicu na neke fiktivne adrese ili na nekog poznanika? I to se ne bi provalilo? Ne bi se provalilo da neko iz DLS ima povecanu potrosnju i prihode?
Ili mislite da mogu da drze celu internu kontrolu i sve buduce "bivse" i sadasnje radnike na platnom spisku? I da to, opet, ne provali recimo neka druga sluzba, npr. sluzba za borbu protiv organizovanog kriminala - a sigurno bi neko to vec dojavio, jer se i te kako primeti?
Hm... zvuci suvise dobro da bi bilo istinito - a znate onu izreku, ako nesto zvuci suvise dobro... :)
[ DrJekyll @ 21.03.2010. 15:05 ] @
Citat: kompletna interna kontrola
Ama nije ovo Svajcarska, i vidovita Zorka je pricala "ja godinama pomazem narodu"
[ Jagnjeca brigada @ 21.03.2010. 15:36 ] @
[ llux @ 22.03.2010. 20:38 ] @
Prosto je neverovatno kako sam uspeo da zaboravim jednu situaciju i da je upotrebim kao argument.
Sve se brzo izdesavalo pa ne mogu sa sto posto sigurnoscu nista da tvrdim.
Mozda je jos neko gledao pa ce znati bolje sta je bilo.
Naime, imao sam tu srecu da gledam jedno izvlacenje kada im se zaglavila loptica pri izlasku, kada su ponovili okretanje bubnja kao da je izasla ista loptica. I to je ostalo neprimeceno. Posle su se hvalili kako ce da nabave neki super bubanj, savremen. I jesu posle nabavili novi bubanj.
Sada kad bi negde postojao snimak, jasno bismo videli sta je bilo
[ Jagnjeca brigada @ 22.03.2010. 20:55 ] @
Ili mislite da mogu da drze celu internu kontrolu i sve buduce "bivse" i sadasnje radnike na platnom spisku?
Na koju Internu kontrolu mislis? Jel na ovu sto su je ispred nosa maznuli u poslednje dve godine 120 automobila i sedam stanova, i to je ono sto je covek priznao, Interna kontrola ga je optuzila za tri puta manji broj stanova i tri puta manji broj kola!?
Velika pljačka narodne lutrije
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=920477
BTW Prijatelju gde ti zivis, koje filmove gledas!?
[ Marenović Slaviša @ 23.03.2010. 23:32 ] @
Ode sedmica u Kanjizu.
Ko je igrao, igrao je.
[ Take 5 @ 24.03.2010. 00:05 ] @
^ Oko 4.8 miliona evra!!!! Novi ciklus počinje sa očekivanih 300.000.- evra...
[att_img]
[ cozmo_im @ 25.03.2010. 19:34 ] @
Nas narod nije normalan:
http://www.blic.rs/Vesti/Hroni...je-uplacen-dobitni-tiket-lotoa
DAN NAKON IZVLAČENJA PREMIJE
Opljačkan kiosk gde je uplaćen dobitni tiket lotoa
E svasta u ovoj zemlji...
Inace, pretprosle godine kad je bila neka jaca sedmica, kod mene u kraju su pretukli i maltretirali jedan stariji bracni par, jer su to vece ljudi slavili i pravili veselje, pa su lokalni krimosi mislili da su oni dobili sedmicu. Ljudi su inace pravili ispracaj unuku u vojsku.
Uzas. I onda pitamo sto se dobitnici sedmice ne pojave u javnosti.
Ovaj je, nadam se, zbrisao iz Kanjize.
[ Jagnjeca brigada @ 26.03.2010. 15:21 ] @
Dobitnik se još nije javio!
U „Državnoj lutriji" kažu da je uobičajeno da se dobitnici sedmice na „lotou" u prvo vreme pritaje, a zatim se jave telefonom da zakažu sastanak
U lutriji čekaju da se javi dobitnik... Novi „loto" milioner se pritajio
Dobitnik „loto" premije od 4,8 miliona evra koja je u utorak izvučena u Kanjiži još se nije javio „Državnoj lutriji Srbije" da preuzme svoj dobitak. Olja Sinđelić, koja je u „Lutriji" zadužena za kontakt sa dobitnicima glavnih nagrada, kaže da je sasvim uobičajeno da se oni ne jave po nekoliko dana nakon izvlačenja.
- Ne znamo ko je dobitnik jer on se još nije javio „Državnoj lutriji". Ali, sasvim je uobičajeno da nam se dobitnici javljaju tek nakon pet, šest dana od izvlačenja - kaže Olja Sinđelić za Press.
Provera uplate
Ona za Press otkriva uobičajenu proceduru prilikom preuzimanja glavne nagrade.
- Dobitnik sedmice nas obično prvo pozove telefonom i kaže nam da ima dobitni tiket. Mi mu zakažemo sastanak kojem obavezno prisustvuje direktor „Državne lutrije" i osoba iz Centra za obradu podataka, da bi potvrdila da li se zaista radi o dobitnom tiketu. Do sada nismo imali slučaj da je neko pokušao da nam donese falsifikovanu potvrdu o uplati. Posle ove potvrde od dobitnika se traži račun u banci na koji mu „Državna lutrija" prebacuje novac - navodi Sinđelićeva.
U „Državnoj lutriji" ističu da dobitnici ponekad traže da im se celokupan iznos prebaci na jedan račun dok ima i onih koji insistiraju da im se novac uplati na nekoliko različitih računa!
- Svi govore da će zahvaljujući dobijenom novcu rešiti egzistencijalne probleme. Većina dobitnika kaže da prvo planira da vrati dugove i kredite, da kupi stan i automobil i da nešto stavi u banku - kaže Sinđelićeva.
Na novinarsko pitanje zašto se uplatna mesta zatvaraju tri sata pre izvlačenja brojeva, što nije slučaj u nekim drugim evropskim zemljama, i da li postoji bilo kakva sumnja u regularnost Olja Sinđelić odgovara:
- Uplatna mesta se zatvaraju ranije zato što je pre izvlačenja potrebno „bazu" svih uplaćenih listića narezati na tri diska. Jedan od tih diskova se, uz jako obezbeđenje, nosi u u televizijski studio gde se obavlja izvlačenje. To se radi zato da bi se u trenutku izvlačenja mogao znati broj dobitnika svake vrste dobitka. Drugi disk se odmah zaključava u trezor „Državne lutrije", a treći ide komisiji koja kontroliše rezultate izvlačenja i sastavlja izveštaj - ističe Sinđelićeva.
Inače, nagađanje ko bi mogao da bude novi „loto" milioner u Kanjiži ne prestaje. Po nekima, rekordna sedmica završila je u Segedinu, drugi tvrde da je srećnica jedna pacijentkinja Banje Kanjiža koja je naprasno napustila rehabilitaciju i otišla kući u Kikindu.
http://pressonline.rs/sr/vesti...k+se+jo%C5%A1+nije+javio!.html
[ cozmo_im @ 26.03.2010. 16:43 ] @
Ma ko god da je dobio, nek mu je sa srecom.
A postupak dodele "nagrade" je isti kao i kod mog komsije sto je dobio, znaci glupo je i sumnjati da je sedmica namestena...
[ DrJekyll @ 28.03.2010. 11:38 ] @
Citat: Uplatna mesta se zatvaraju ranije zato što je pre izvlačenja potrebno „bazu" svih uplaćenih listića narezati na tri diska. To se radi zato da bi se u trenutku izvlačenja mogao znati broj dobitnika svake vrste dobitka.
A sto mora odma da se zna?
[ cozmo_im @ 28.03.2010. 11:55 ] @
A sto da se ne zna?
Mog da nameste al se ne isplati - sta ako se pojavi jos njih 5 sa istom kombinacijom sedmice...
[ DrJekyll @ 28.03.2010. 13:00 ] @
Pa to znaci da imaju 3h fore da nemste kombinaciju natenane.
Nek dozvole uplatu 1 sekund pred pocetak emisije pa nek bude i 5 dobitnika sedmice kakve to veze ima koliko ih je.
[ yolja624 @ 30.03.2010. 21:01 ] @
Meni je samo zanimljivo da je ovo kolo bilo samo 300K EUR premija... uvijek je kretalo od 350K cini mi se?
Naravno premija nije izvucena...
[ bora61 @ 31.03.2010. 12:43 ] @
Zasto Lutrija ne prima uplatu za pun sistem od 39 brojeva, ako je sve posteno. Oni ce u svakom slucaju da uzmu svoj deo kolaca. Nema veze sto cu ja da puknem.
[ cozmo_im @ 31.03.2010. 13:27 ] @
Citat: yolja624Meni je samo zanimljivo da je ovo kolo bilo samo 300K EUR premija... uvijek je kretalo od 350K cini mi se?
Naravno premija nije izvucena..
Ne, uvek je 30 miliona dinara garantovana sedmica... posto je sad evro oko 100 dinara, to je 300.000... ranije je dinar bio jaci...
[ yolja624 @ 31.03.2010. 13:36 ] @
pljuc, ukradose mi...
[ Jagnjeca brigada @ 11.04.2010. 22:27 ] @
cozmo_im: Citat: znaci glupo je i sumnjati da je sedmica namestena...
A znas li kako su otkrili prevaranta za SMS licitaciju? Svi dobitnici su slali sms-ove sa JEDNE bazne stanice. Znaci, da je covek setao svoj "centar" sljakao bi i dalje :).
[ Jagnjeca brigada @ 18.10.2010. 05:27 ] @
Dve iste loto kombinacije za mesec dana?
Brojevi 13, 14, 26, 32, 33 i 36, kao i rezervni broj 1, izvučeni su iz bubnja 16. oktobra i 21. septembra
Na izraelskom lotou u razmaku manjem od mesec dana izvučena je ista dobitna kombinacija, što je statistički skoro neverovatno, objavio je u nedelju onlajn list Y-Net.
Brojevi 13, 14, 26, 32, 33 i 36, kao i rezervni broj 1, izvučeni su iz bubnja 16. oktobra i 21. septembra.
Direkcija lotoa prvo je pomislila da je reč o tehničkoj grešci ali posle provere utvrdjeno je da je to ipak bila neverovatna slučajnost.
http://www.novosti.rs/vesti/na...loto-kombinacije-za-mesec-dana
[ Zeleni zub @ 18.10.2010. 06:42 ] @
Ovo me podseca na onu nasu dramu 'Mala sala' :)
http://www.imdb.com/title/tt0200831/
[ ventura @ 18.10.2010. 08:09 ] @
Prošle godine u Bugarskoj su dva izvlačenja za redom izvučeni isti brojevi:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/8259801.stm
Inače, šansa za to jeste mala, ali nije neverovatna niti su u pitanju 1:zilijardu...
Recimo, šansa da se na našem lotou ponove isti brojevi je 1:15,000,000. Jeste to jako mala šansa međutim, ona postoji... Statistički na našem lotou bi brojevi trebali da se ponove svako 150,000 godina. Kada to posmatramo na svetskom nivou, gde se svakodnevno odigraju stotine loto igara, nije iznenađujuće da se povremeno dešavaju ovakve stvari.
[ Jagnjeca brigada @ 18.10.2010. 19:50 ] @
Ovo je zanimljivo:
"Nobody won the top prize in the first draw.
But a record 18 people guessed all six numbers in the 10 September draw."
[ Zeleni zub @ 18.10.2010. 22:33 ] @
Kad je kod nas pre par godina bila Loto groznica i kad je fond za sedmicu bio rekordnih malo preko 4 000 000 evra, tad je Loto uplacivao i dobar deo onih koji nikad to ne igraju.
Secam se neposredno pred izvlacenje, u vestima javljaju da je za par sati izvlacenje i kao kuriozitet navode da ukoliko bude izvucena kombinacija 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7, bice PAR HILJADA (rekli su tacno koliko) dobitnika. E to bi tek bila vest da se to ostvarilo ;)
PS
To izvlacenje je bilo jos po necemu interesantno: s obzirom da u prethodnih nekoliko kola nije bilo sedmice, stiglo se do cifre od 4 miliona evra. Bese, tada je kombinacija bila 20 dinara, a evro oko 80. Teorijski, da je neko uplatio svih 15+ miliona kombinacija, trebalo bi mu oko 3,8 miliona evra, ali bi imao garantovan dobitak (doduse koji zamalo pokriva ulozeno kad se oduzmu porezi, troskovi i slicno).
Jedino je bilo sporno, sta ako jos neko dobije sedmicu ;)
[ NoneVi @ 18.10.2010. 23:40 ] @
Citat: Zeleni zub: Kad je kod nas pre par godina bila Loto groznica i kad je fond za sedmicu bio rekordnih malo preko 4 000 000 evra, tad je Loto uplacivao i dobar deo onih koji nikad to ne igraju.
Secam se neposredno pred izvlacenje, u vestima javljaju da je za par sati izvlacenje i kao kuriozitet navode da ukoliko bude izvucena kombinacija 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7, bice PAR HILJADA (rekli su tacno koliko) dobitnika. E to bi tek bila vest da se to ostvarilo ;)
PS
To izvlacenje je bilo jos po necemu interesantno: s obzirom da u prethodnih nekoliko kola nije bilo sedmice, stiglo se do cifre od 4 miliona evra. Bese, tada je kombinacija bila 20 dinara, a evro oko 80. Teorijski, da je neko uplatio svih 15+ miliona kombinacija, trebalo bi mu oko 3,8 miliona evra, ali bi imao garantovan dobitak (doduse koji zamalo pokriva ulozeno kad se oduzmu porezi, troskovi i slicno).
Nešto ti se ne slaže račun. Poenta lotoa je da je 60% (ili neki sličan procenat) nagradni fond, a ostalo ide priređivaču igre. tako da i da pokriješ sve moguće kombinacije opet si na gubitku.
[ Zeleni zub @ 19.10.2010. 08:17 ] @
Upravo je nagradni fond *za sedmicu* bio 4 miliona evra. Dodatno je bilo novca za ostale nagrade, plus za priredjivace. Nagomilalo se bilo...
[ 3way @ 19.10.2010. 08:22 ] @
Citat: Zeleni zub:
Teorijski, da je neko uplatio svih 15+ miliona kombinacija, trebalo bi mu oko 3,8 miliona evra, ali bi imao garantovan dobitak (doduse koji zamalo pokriva ulozeno kad se oduzmu porezi, troskovi i slicno).
Jedino sto bi ti trebalo godinu dana da radis 24h, da ne jedes ne pijes i da uplacujes po jednu kombinaciju na svake 2 sekunde....
[ Zeleni zub @ 19.10.2010. 08:55 ] @
Rekoh "Teorijski".
[ Jagnjeca brigada @ 31.08.2011. 14:24 ] @
Beograđanka dobila dva miliona evra
M.Nikolić | 31. 08. 2011. - 13:24h | Foto: Z.Lončarević |
Nova loto milionerka je tek jutros oko devet časova preko teleteksta saznala da je osvojila 206.741.880 dinara, što predstavlja rekord za ovu godinu u kojoj je do sada izvučeno šest premija. Srećni listić je uplaćen na uplatnom mestu u Carice Milice 15.
Radnik koji je primio uplatu srećne dobitnice, Zoran Jovanović kaže da dobitnicu sedmice zna iz viđenja. Kako on kaže, ona ima oko 35 godina i redovno uplaćuje po dve, tri kolone za skoro svako izvlačenje.
- Došla je jutros da mi se zahvali, ali me je u prvi mah prevarila, jer mi je rekla da je dobila šesticu, na šta sam ja pomalo razočarano rekao, "pa dobro, eto malo je falilo, samo jedan broj". A onda mi je rekla da je ipak osvojila sedmicu i da je htela malo da se našali. Baš sam se iznenadio, a vidim da je presrećna - priča Jovanović.
Po njegovim rečima, ovo nije prvi put da je taličan za loto dobitke, jer je njegov zet prošle godine u novembru osvojio šesticu, koja je tad iznosila 200.000 dinara i pri tom ga častio 10 odsto od dobitka.
Čast, od sedmice još nije dobio, ali, kako kaže, drago mu je što je baš taj listić uplaćen na njegovom radnom mestu.
U 69. kolu nagradne igre na sreću Loto, pored sedmice je izvučen i dobitnik džokera, koji je svoj listić uplatio u Somboru i osvojio 3.096.094 dinara.
http://www.blic.rs/Vesti/Drust...djanka-dobila-dva-miliona-evra
[ Java Beograd @ 31.08.2011. 14:49 ] @
Nikako da skapiram zašto pojedini forumaši misle da mi ostali nemamo pristup sajtovima kao što su Blic, B92, Kurir ...
Iz tog neznanja valjda proizilazi potreba za prenosom informacija, kao svojevrsnom edukacijom, nas neukih.
Dakle, ono, nikakav komentar, vest kao i svaka druga, ali eto, jedan Copy-Paste, da i drugi saznaju šta se dešava kod nas i u svetu !
[ ArsenLupen @ 31.08.2011. 16:00 ] @
[ anon70939 @ 31.08.2011. 16:13 ] @
pa OK. Mozda kopiraju, ne da bi bili informisani, nego eto da se cuju misljenja drugih o tim vestima.
[ ArsenLupen @ 31.08.2011. 16:17 ] @
Mozda gresim, ali vec ako hoces da cujes necije misljenje, prvo treba da izneses svoje?
[ Jagnjeca brigada @ 02.09.2011. 07:44 ] @
@Java Beograd
Nema potrebe da se nervias i pises crveno, odgovor je jednostavan. Da bi o nekoj vesti mogli da raspravljamo tj. cujemo i vidimo drugo misljenje mora da postoji ta vest o kojoj se ljudi davati svoje misljenje. AKo neces da diskutujes o zadatoj temi, nemoj da ometas druge.
Elem, ponovicu, mislim da je Irena kao na SMS licitacijiama samo glumac, dobila je tipa 300.000 evra za slikanje a glavni zgoditak ko zna koje dobio.
[ cozmo_im @ 02.09.2011. 08:03 ] @
Ne lupajte. Vec sam pisao da je moj komsija dobio sedmicu i da nista nije bilo namesteno. Cak je bio i u novinama, doduse anonimno, nije se "pokazivao" kao ova Irena, ali je dao izjavu.
[ jnk @ 02.09.2011. 08:05 ] @
Vrlo pametan potez da se pokaže u javnosti. Sad će tek da shvati kolko puno rodbine ima.
[ Jagnjeca brigada @ 02.09.2011. 08:48 ] @
@cozmo_im
Da ti neko ponudi 300.000 evra da se slikas i kazes da si dobio sedmicu i da niko drugi ne sazna, ti ne bi pristao?
[ fanfon @ 02.09.2011. 09:10 ] @
Al ovde je problem sto su svi saznali. S obzirom na sadasnju situaciju u Srbiji sve su sanse da cemo o doticnoj jos cuti ali i crnoj hronici...
[ jnk @ 02.09.2011. 09:36 ] @
jagnjeca brigada: ko hoće da vidi zaveru videće je bez obzira da li se pobednik objavi ili ne, tako da mislim da nema poente raspravljati.
[ llux @ 02.09.2011. 09:57 ] @
"Veca je sansa da te pogodi grom"
Ima li neko statistiku koliko ljudi je udario grom u srbiji recimo u 2010. a koliko je bilo dobitnika sedmice?
Ma ko ce bre da vam da milion evra, daj spustite se na zemlju. Nekoj tamo budali ce dati toliki novac.
"Decko, znas li ti sta je to milion evra? Da li si ti svestan da i za mnogo manje iznose lete glave?".
Tako bi ti odgovorili kada bi postojala situacija u kojoj trazis isplatu dobitka.
[ Nedeljko @ 02.09.2011. 11:20 ] @
Fond dobitaka je 40% od para od uplata. Valjda 30% ide državi, a preostalih 30% lutrija stavlja pdže i svejedno joj je koliko će ljudi da dobije, a koliko da izgubi. Ljudi rade za fiksan procenat.
To praktično znači da kad uplatiš LOTO listić, matematičko očekivanje dobitka je 40% od uloga i to nikakvi "sistemi" ne mogu povećati. Ako bi postojao neki "sistem" koji to očekivanje može da poveća, mogli bismo zamisliti situaciju u kojoj će svi igrači odigrati po tom sistemu. Vratiće im se 40% para posle velikog broja igara. To je kontradikcija sa pretpostavkom da taj sistem povećava matematičko očekivanje povratka.
Otkriću vam sistem koji je garantovano jedina optimalna LOTO strategija - nemojte igrati.
[ cozmo_im @ 02.09.2011. 11:53 ] @
Citat: Jagnjeca brigada: @cozmo_im
Da ti neko ponudi 300.000 evra da se slikas i kazes da si dobio sedmicu i da niko drugi ne sazna, ti ne bi pristao?
Ma jeste, moj komsija je ubo milion i nesto (naravno, odbija se porez 20% pri isplati, ide se u poresku upravu). Niko mu nista nije nudio. Pita li ga ocel' sve da mu uplate na jedan ili vise racuna, da li zeli da kod njih deponuje pa trosi po potrebi... dakle sve regularno. Cim su potvrdili dobitak, odma su uplatili.
[ dexxx @ 02.09.2011. 12:38 ] @
poenta je da će 99% ljudi ovde poverovati da loto NIJE nameštaljka tek kada dobiju "sedmicu"... međutim, s obzirom na celokupnu situaciju u kojoj živimo, takav rezon je (po meni) sasvim normalan i očekivan.
[ deerbeer @ 02.09.2011. 12:43 ] @
Poenta je da se 90% ljudi oseca jako ljubomorno kad neko dobije 7-icu ,
pa ce naravno poverovati u sve teorije zavere kako ti neki nisu dobili pare ne bi li im bilo malo lakse kao uteha .
[ cozmo_im @ 02.09.2011. 14:22 ] @
Tacno tako.
[ Jagnjeca brigada @ 02.09.2011. 19:40 ] @
@cozmo_im
Kad bi se sedmice tek tako dobijale, od cega bi nasi stariji sugradjani dobijali penziju?
[ fanfon @ 04.09.2011. 15:00 ] @
[ Jagnjeca brigada @ 08.10.2011. 13:25 ] @
Sećate li se bivšeg direktora Lutrije Srbije i sada već bivšeg direktora aerodroma Bojana Krište ..., u Belvilu kupio tri stana u kojima pravi ordinaciju...
Bojan Krišto i interfon zgrade u kojoj je kupio tri stana, sve je posteno naravno...
[ Zeleni zub @ 08.10.2011. 14:09 ] @
Mozda je fora "Kupis tri stana, a zivis u srednjem, cisto da te ne nerviraju prve komsije " :)
[ Jagnjeca brigada @ 28.10.2011. 21:43 ] @
S obzirom da ima 15 mil kombinacija. Nesto cesto kod nas izlazi sedmica...
http://www.blic.rs/Vesti/Drust...ograda-osvojio-16-miliona-evra
[ Jagnjeca brigada @ 17.11.2011. 08:30 ] @
Ispovest dobitnika "sedmice": Samo baba i ja znamo da smo postali evro milioneri
http://www.blic.rs/Vesti/Drust...-da-smo-postali-evro-milioneri
Ne postoje ni deda, ni nagrada :)
[ Count Zero @ 17.11.2011. 09:53 ] @
Istinu zna samo baba.
[ cozmo_im @ 17.11.2011. 10:09 ] @
Smesni ste. Posto znam licno dva dobitnika sedmice, nemam razloga da ne verujem da postoje dobitnici. Ovi koje znam su sasvim obicni ljudi i odmah im je novac isplacen (cim je prosao zakonski rok od 7 dana za zalbu).
Drzava ionako lepo zaradjuje od uplata, minorni deo ide na dobitak. Sto se mene tice, igram loto (ne bas redovno ali 2-3 puta mesecno) i par puta sam dobio peticu, jednom cak 2 put zaredom tako da je potrebno samo imati srece i zelje da se odvoji novac za uplatu.
Ko nece - ne mora, niko ga ne vuce za rukav, verovao u igre na srecu ili ne.
Da ne znam te ljude licno, mozda bi postojala sumnja u regularnost, ali kako ih bas dobro poznajem, za mene nema dileme da li je namesteno ili ne:)
[ karlos_wind @ 09.04.2012. 22:36 ] @
evo jedne pretpostavke da je loto u srbiji prevara.
Pre izvlacenja loto kombinacije poseduju sve brojeve tj kombinacije koje su uplacene,znaci da matematickim putem softwareom modu da odluce koji projevi ce biti izvuceni a koji ne.Brza kamera postavljena pre izlaza kugice tj tunela koja snima kuglicu koja je naj bliza otvoru tunela.uz pomoc softwarea automatcki se definise kada ce se otvoriti klapna tunela da izadje loptica tj broj koji nije u poticaju kroz dobitne kombinacije.Naravno da nebi bilo sve providno pustaju se kombinacije do npr sestice.Nisam cuo ni za jednog ko je dobio sesticu a kamili sedmicu na lotou,deo para se prebacuje u npr penzioni fond a deo naravno u dzep.
[ commissar @ 09.04.2012. 22:48 ] @
[ cozmo_im @ 10.04.2012. 06:46 ] @
Citat: karlos_windNisam cuo ni za jednog ko je dobio sesticu a kamili sedmicu na lotou,deo para se prebacuje u npr penzioni fond a deo naravno u dzep.
Jes ti cito sta sam ja pisao jos prosle godine? Evo, ja znam licno dva dobitnika sedmice. Sta cemo sad? AutomaTCki pretpostavljamo da su laznjaci?
[ Jagnjeca brigada @ 10.04.2012. 17:48 ] @
10.04.2012 16:44
Džaba smo lizali: Uhapšen da je nameštao "Frikomovu" nagradnu igru
Asistent marketinga u firmi "Frikom" Darko R. je uhapšen zbog sumnje da je na prevaru prisvojio džip i nekoliko stotina hiljada evra.
Darko R. (29) iz Beograda uhapšen je u nastavku policijske akcije suzbijanja prevara u organizaciji nagradnih igara. Uhapšeni je radio kao asistent marketinga u firmi "Frikom" i osumnjičen je da je odavajući tajne kompanije gde se prodaju sladoledi koji donose nagradu, prisvojio džip i nekoliko stotina hiljada evra.
Osumnjičeni Darko R. je sa saučesnicima, koristeći poslovne tajne u okviru nagradne igre „Pažljivo ližite“ protivpravno prisvojio automobil džip „Hamer“, prvu novčanu nagradu od 202.000 evra i više novčanih nagrada od 2.000 evra, kao i veći broj mobilnih telefona ukupne vrednosti preko 30.000.000 dinara.
Krivičnom prijavom zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj obuhvaćeni su još Jovica R. (46), Miloš M. (40), Bane V. (50) i Slaviša N. (42) svi iz Smedereva i Zlativoje Đ. (52) iz Ćuprije i Konstantin I. (28) iz Beograda.
Darko R. je ostalim osumnjičenima davao instrukcije šta treba da kažu prilikom prijave dobitka u firmi „Frikom“ AD Beograd kako bi mogli da podignu nagradu.
http://www.smedia.rs/vesti/vest/90564/
[ cozmo_im @ 10.04.2012. 17:51 ] @
Ovo je slicno ko ono sa Floridama i Yugicima posle bombardovanja i sl. Kad su jedan auto vozali po celoj zemlji i kao fol "delili" a sve uzeli za sebe i samo jedan (u Beogradu) podelili "za stvarno"...
Namestanja ce uvek biti, i kod takvih stvari (kao Frikom) to je lako... kod Lotoa bas i ne kao i kod izvlacenja uzivo.
[ Jagnjeca brigada @ 10.04.2012. 18:00 ] @
Da LOTO je posten, tu je i gosn. Škorić koji garantuje da je sve "spremno" :)
[ kaćunčica @ 10.04.2012. 18:27 ] @
Ne znam kako uopšte opstaje taj loto, kad ga provalio i karlos_wind, a kako neće neko pismen?!
[ ironman @ 10.04.2012. 18:33 ] @
[ Jagnjeca brigada @ 10.04.2012. 19:46 ] @
@
Da, tu su svi "dobitnici" bez inicijala! Tek kada ih uhvate imaju ime i prezime!
Ovde neke loptice mogu da budu teze od ostalih, ili da imaju za milimetar manji precnik ili malo metala na koji ce delovati magnetno polje. Maheri ce naci jos 1000 nacina. Sta je bilo kada se nisu sve loptice skotrljale u bubanj? Nikom nista, gurnuse ih nazad i pocese ponovo. Niko nije ispitivao sta je izazvalo zastoj. Da li komisija pregleda svaku lopticu i uporedjuje je sa drugima i koliko je nezavisnih licnosti u komisiji i, s obzirom, da se radi o iznosima od n x 100.000 evra, da li si siguran da nisu dobili neki delic da kazu kako je sve u redu. Nagradne igre su idealan nacin da se opere novac.
[Ovu poruku je menjao Jagnjeca brigada dana 10.04.2012. u 21:10 GMT+1]
[ karlos_wind @ 10.04.2012. 22:15 ] @
hvala na ispravci
[ karlos_wind @ 10.04.2012. 22:59 ] @
Izvinjavam se forumasima na pravopisnim greskama pohadjao sam elektrotehnicku skolu a tamo su nas slabo propitivali gramatiku.
Mislim da ovaj forum je namenjen o raspavi da li je loto moguce namestiti,sa tehnickog aspekta sam izneo svoje misljenje.
Zalosno je u ovoj Srbiji da svako mora da se nadoveze na neciju reci i da ga ispravlja zato i jeste ovako kako je.
off
[ jnk @ 10.04.2012. 23:04 ] @
Nije gramatika nego pravopis.
[ karlos_wind @ 10.04.2012. 23:29 ] @
evo ako nekoga zanima sta su hi speed camere i gde mogu da se koriste.
http://www.youtube.com/watch?v=RhPD_EqSwCc&feature=related u industij za inpekciu kvaliteta soriranje skarta.
http://en.wikipedia.org/wiki/High-speed_camera#Uses_in_industry
[ jnk @ 10.04.2012. 23:49 ] @
Kaze se high speed.
[ karlos_wind @ 11.04.2012. 00:11 ] @
tako se pise, a kaze ?
[ commissar @ 11.04.2012. 07:27 ] @
Ako ces po srpski onda je haj-spid.
Ako ces po engleski, pises high speed.
Ako ces, pak, po "tarzanski engleski", onda moze i hi speed.
[ Jagnjeca brigada @ 12.04.2012. 09:05 ] @
Pre se čekalo par dana da se pregledaju listići pa se onda objavi dobitnik. Moglo se mućkati jedino sa unapred pripremljenim kuglicama naspram "dobitnog" listića. Sada kompjuter momentalno "zna" šta jeste ili nije uplaćeno. A šta tek reći za kombinacije koje se mogu uplatiti po slobodnom izboru kompjutera? Tu je dovoljno da ga nakljukaju ranijim dobitnim kombinacijama itakav listić nikada neće dobiti ništa... da kuca sigurno dobija svaki put.
[ jnk @ 12.04.2012. 09:58 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|