|
[ Ivan Dimkovic @ 17.03.2010. 20:32 ] @
[ Ivan Dimkovic @ 17.03.2010. 20:36 ] @
Citat:
“Meni je u interesu da se što više ovakvih javi. Da dođe njih sto plati naknadu od 2 miliona evra pa da zaradim 280 miliona evra”, kaže ministarka za telekomunikacije Jasna Matić.
Jel ovo neka zajebancija jeb*te?
Ne... ovo nije moguce...
Opet... mozda je i moguce...
Ne... nije moguce...
[ random @ 17.03.2010. 20:37 ] @
Jel to spada u visokogradnju ili niskogradnju?
[ Slobodan Miskovic @ 17.03.2010. 20:38 ] @
Cek sad cemo da cimnemo Slobu da nam objasni kako je tome predhodilo nekoliko javnih rasprava i jedan okrugli sto. ;)
[ Ivan Dimkovic @ 17.03.2010. 20:38 ] @
Ovo je na nivou Borata bog te mazo...
Citat:
“Meni je u interesu da se što više ovakvih javi. Da dođe njih sto plati naknadu od 2 miliona evra pa da zaradim 280 miliona evra”, kaže ministarka za telekomunikacije Jasna Matić.
Ne... ja i dalje ne verujem :)
I... dodjavola, kako je 100 * 2 miliona "zarada od 280 miliona eur" ??
Sta su smrkali ovi ljudi jutros, hocu i ja malo?
This is wrong... so wrong
[ combuster @ 17.03.2010. 20:44 ] @
E kad Nuba zavrsi posao 2112 - doci ce nam brzi net :) A izjava je ono - ne, ne znam kako da je opisem :)
[ Ivan Dimkovic @ 17.03.2010. 20:44 ] @
Bice da im se pomutilo u glavi od silne euforije... hoce to kada se nudi belo neiskusnim zenama, sta ona zna sta je gram jbt :-)))
[ random @ 17.03.2010. 20:46 ] @
idemo radimo
kablove gradimo
[ Ivan Dimkovic @ 17.03.2010. 20:47 ] @
Opticki kablovi
od koksa radovi...
Samo urbano urbano...
[ Slobodan Miskovic @ 17.03.2010. 20:51 ] @
Vidim ja, kad krenu da proticu tim kablovima domeni na cirilici bice propast sveta....
Jbt jel ti ljudi sto daju izjave imaju gram osecaja za realnost i okruzenje gde zive?! :(
Imamo :
Zeljeznicki Koridor 10
Drumski Koridor 10
a sada samo u Srbiji i OPTICKI KORIDOR 10...
3 in 1
Welcome to Serbia, land of wonderland!
[ Nebojsa Milanovic @ 17.03.2010. 20:54 ] @
Ovo na žalost nije za Ultramadzone nego za Realzone :(
Srbija brale, 2010....
[ Ivan Dimkovic @ 17.03.2010. 20:55 ] @
VEST DANA
Citat:
U Srbiju stize opticki kabl!
Beograd, 17/03/2010 - Ministarka za telekomunikacije Jelena Matic je najavila uvodjenje revolucionarne tehnologije u Srbiju: optickog kabla. Opticki kabl ce biti izgradjen mesec dana pre roka, i zvace se "Opticki koridor 10". Prve radove ce osvestati Vladika Atanasije, uz dodatne prigodne manifestacije kojima ce prisustvovati i Predsednik Srbije Boris Tadic.
Vladika: pun pogodak
Vladika Atanasije je izjavio da je kombinacija cirilicnih domena i novog optickog koridora 10 pun pogodak za razvoj Srbije uz ocuvanje vekovne tradicije, i da takve napore treba podrzati svim sredstvima.
[ Isak666 @ 17.03.2010. 20:59 ] @
Citat: ...uvodjenje revolucionarne tehnologije u Srbiju... ce osvestati Vladika Atanasije...
ahahahahahahaha
aaaaaaaaaa ne ne ne :))))
[ noreniou @ 17.03.2010. 21:08 ] @
Al najbitnije je da ce biti uradjen mesec dana pre roka.
Bas me zanima kakva ce vest biti za neki dan/nedelju kad budu otvorili i 'novi' Avalski toranj.
Da li ce i tamo da budu prigodne manifestacije sa predsednikom i ministrima te da li ce zvati
i ambasadore zemalja koje su zaduzenje za novogradnju :)))))) usled desavanja 99.te
[ Ivan Dimkovic @ 17.03.2010. 21:12 ] @
Nego
Da nije neko hakovao B92? Meni i dalje sve ovo deluje "too good to be true", mislim... u negativnom smislu :)
Ili to, ili je ministarka zaista radila belo... a ocigledno joj skodi.
[ deerbeer @ 17.03.2010. 21:18 ] @
Citat:
Da nije neko hakovao B92?
Mislis OHAKOVAO ? :)
Nego ima li negde vesti na drugom mediju ? B92 odavno ne tretiram kao ozbiljne .
[ Ivan Dimkovic @ 17.03.2010. 21:20 ] @
http://www.necenzurirano.com/i...=view&id=1717&Itemid=1
Citat:
Visoki srbijanski vladin izvor u razgovoru za Necenzurirano.com, detaljno je opisao sumnjive poslove srbijanskog ministra prostornog planiranja Olivera Dulića sa poduzećem kontroverznog slovenskog poduzetnika Raste Tomažiča, kojeg slovenski mediji često nazivaju „slovenskim Canetom“. Prema navodima našeg sugovornika iz srbijanske Vlade, ministar Oliver Dulić pogodovao je svojem prijatelju Rasti Tomažiču u dodjeli posla na postavljanju optičkog kabla duž trase autoceste Batrovci – Beograd. U sumnjivi posao sa Tomažičem i Dulićem, navodno, je uključena i bivša ministrica savjetnica u Veleposlanstvu Hrvatske u Beogradu Romana Vlahutin.
„Rasto Tomažič, kontroverzni biznismen iz Ljubljane ili slovenski Cane, kako ga nazivaju mediji u Sloveniji, u travnju 2009. godine u Beogradu je osnovao firmu NUBA INVEST d.o.o. sa svojim prijateljem ministrom životne sredine i prostornog planiranja u Vladi Srbije Oliverom Dulićem. Tomažič je prisni prijatelj ministra Olivera Dulića još iz vremena prije nego što je Dulić postao ministar“, opisuje za Necenzurirano.com odnos srbijanskog ministra i slovenskog poduzetnika naš visoki izvor u srbijanskoj Vladi.
Hahahaha izgleda ima ovde necega :)
Slovenacki Cane i opticki kablovi + srpski ministri..
HAHAHAHA to je to, toksicna kombinacija :)
Citat:
.. opticki kablovi
.. od koksa radovi
Lova se okrece
3.14kice loze se
Samo urbano urbano
[ Srđan Pavlović @ 17.03.2010. 21:25 ] @
Samo da ne osvestavaju jos kablove, prskanje vodice nikako ne ide u kombinaciju sa kablovima.
Ja sam jednom samo u zivotu, slucajno, osvestao tastaturu punom soljom kafe, i prestala je da radi.
[ Ivan Dimkovic @ 17.03.2010. 21:26 ] @
Moze da se osvesta bre, samo treba da se kablovi dobro splajsuju... da dihtuju :)
Vidis da ce to raditi totalni eksperti... bas bas eksperti :)
[ PeleZr @ 17.03.2010. 21:27 ] @
ma nije bitno sta je, bitno je da se gradi
jel sam ja to dobro shvatio, da kod nas postoji i zakon o izgradnji kablova?
@Srdjan Pavlovic
to je zato sto nisi ovlasceno lice
[ Srđan Pavlović @ 17.03.2010. 21:27 ] @
Ne vredi moram da uradim jedan strip i za ovo.
[ Ivan Dimkovic @ 17.03.2010. 21:30 ] @
Pa naravno da postoji zakon o izgradnji kablova?
Ti bi da gradis kabl lepi - moze malo sutra :-)
[ dejanet @ 17.03.2010. 21:31 ] @
Sta kaze, javili se iz nepoznate firme sa nula zaposlenih, sa zeljom da polazu optiku, nema problema evo, bez tendera...
Bese EPS uze 30 miliona evra kredit za isto to...
Vrh..
[ Ivan Dimkovic @ 17.03.2010. 21:32 ] @
Pa moze sve, vidis da je firmu osnovao ministar prostornog planiranja Dulic sa nekim Canetom iz dezele :-)
Onda sve moze... kud ces vise ekspertize :)
Sukob interesa? Ma 'ajde sad... necemo sad da se drzimo zakona k'o pijan plota.
[ boxxter @ 17.03.2010. 21:42 ] @
Pa dobro jeste da ta firma nema nijednog zaposlenog, ali ulozio je dosta. Osnivacki kapital preduzeca je 3000 eura...
[ morihei ueshiba @ 17.03.2010. 21:43 ] @
A kako se to radi negde,na nekoj drugoj planeti...
A koga mrzi da cita sve,da malo izdvojimo(nadam se da je razumljivo):
Od prvih korakov do začetka realizacije projekta
Ministrstvo za gospodarstvo je v decembru 2007 objavilo razpis za dodelitev evropskih in
državnih sredstev za izgradnjo odprtih širokopasovnih omrežij na območjih, kjer komercialni
interes za izgradnjo takih omrežij ne obstaja (t.i. območja belih lis), na katerega so se lahko
prijavile vse lokalne skupnosti, ki so predhodno izbrale zasebnega partnerja in skupaj z njim
pripravile idejni projekt izgradnje omrežja. K prijavi na razpis ministrstva za gospodarstvo in
pridobitvi nepovratnih sredstev za realizacijo projekta so skupaj pristopile občine Ormož, Sveti
Tomaž in Središče ob Dravi ter objavile javni razpis za sklenitev javno-zasebnega partnerstva. Za
postopek oddaje javnega naročila je bil izbran postopek konkurenčnega dialoga.
Na javni razpis občin sta se prijavila dva zainteresirana kandidata, ki sta morala v svoji ponudbi
predložiti tudi idejni projekt izgradnje omrežja ter oceno stroškov. Kot najugodnejši ponudnik in
ustrezni zasebni partner je bila izbrana družba GVO, gradnja in vzdrževanje telekomunikacijskih
omrežij, d.o.o. iz Ljubljane, ki je poznana po bogatih izkušnjah s področij projektiranja, gradnje in
vzdrževanja telekomunikacijskih omrežij za Telekom Slovenije, d.d. ter številne druge naročnike,
tako iz javnega kot tudi zasebnega sektorja. V svoji ponudbi je GVO, d.o.o. ponudil izgradnjo
najsodobnejšega optičnega telekomunikacijskega omrežja ter zasebno investicijo v projekt v
višini 3,079 milijona evrov.
Pogodba o javno-zasebnem partnerstvu med javnim partnerjem (občinami Ormož, Sveti Tomaž
in Središče ob Dravi) in zasebnim partnerjem je bila sklenjena 12.11.2008, v veljavo pa je stopila
29.6.2009, ko je bila sklenjena pogodba o sofinanciranju operacije med občinami Ormož, Sveti
Tomaž in Središče ob Dravi ter Ministrstvom za gospodarstvo
Itd,itd. Stvarno ovi bre Slovenci mnogo zakomplikovali. Sta bre tu ima tender pa ovo pa ono,uzmes taktor,iskopas,dva Bosanca lopatom zagrnu i eto ti bre internet kolko oces
[ Srđan Pavlović @ 17.03.2010. 21:45 ] @
[ Ivan Dimkovic @ 17.03.2010. 21:51 ] @
Citat:
Itd,itd. Stvarno ovi bre Slovenci mnogo zakomplikovali. Sta bre tu ima tender pa ovo pa ono,uzmes taktor,iskopas,dva Bosanca lopatom zagrnu i eto ti bre internet kolko oces
Pa vidis kako su glupi ti Slovenci... smaraju bre, komplikuju... procedure, detalji... popile im svabe mozak.
A kod nas? Ima bre firma sa 0 zaposlenih i 3000 EUR kapitala da "izgradi kabl" bato, koridor 10, avioni, kamioni, akceptni nalozi, promotivni spotovi, baksis, ziralno, oralno, solarno... niko nema sto Srbin imade :)
E, da - i firma sa 3000 EUR kapitala ce uciniti ministarku bogatom, ima da joj isplate 100 puta po 2 miliona EUR = 280 miliona EUR.. bice i za beli nosic da pretekne :-)
@Srđan Pavlović - LOL :)
[ Isak666 @ 17.03.2010. 21:55 ] @
Pusti ti to.
Nego je l' to osvestano?
[ morihei ueshiba @ 17.03.2010. 22:04 ] @
Naravno! Bio ja tamo,vinograda na svakom koraku,svaka kuca podrum pun vina,osvestavali smo do imbecilnosti Naravno amaterski,ne jamcim za kvalitet,ali sto se tice kvantiteta
[ dejanet @ 17.03.2010. 22:05 ] @
Ovi nasi neki komplikovani tipovi, sta ce im to sa optikom, ima tu mnogo da se radi..
[ Srđan Pavlović @ 17.03.2010. 22:11 ] @
[ boxxter @ 17.03.2010. 22:13 ] @
Zaboravio si -analno. Mislim da su oni to dosta anal izirali. Ne verujem da su to tek tako napamet, bez anal ize. Mora da je to bila duboka anal iza.
@Srdjan LOL ,me 2
[ Srđan Pavlović @ 17.03.2010. 23:04 ] @
Kako se sve razresilo...
[ Horvat @ 17.03.2010. 23:39 ] @
je l to danas 1. april?
[ Srđan Pavlović @ 17.03.2010. 23:51 ] @
Zameni bateriju na maticnoj.
[ Horvat @ 17.03.2010. 23:56 ] @
lol :D
eh,kad bi baterija resila ovo...
kuda plovi ovaj brod :S
[ a1200 @ 18.03.2010. 02:14 ] @
@Ivan: Citat: “Meni je u interesu da se što više ovakvih javi. Da dođe njih sto plati naknadu od 2 miliona evra pa da zaradim 280 miliona evra”, kaže ministarka za telekomunikacije Jasna Matić.
...
I... dodjavola, kako je 100 * 2 miliona "zarada od 280 miliona eur" ??
Pa kako ti nije jasno, ona je vrlo verovatno uracunala i deo koji "ide sa strane" (greskom), njoj i jeste u interesu, sve je lepo sabrala
Bre vidis da je to uigrana ekipa sa ovim Dulicem, njima ni savet za borbu protiv korupcije, niti revizori, ne mogu bre nista... ako "pogrese" platice kaznu 50 000 din
Bitno bre da se napuni budzet, ekoloskom taksom, da ima odakle da se plate ove izgradnje sa ugradnjom i osvestavanjem... E koja je ovo zemlja...
@Srđan Pavlović
LOL - svaka cast na stripovima, umro sam od smeha
...
Nego ozbiljno, ovo bre nije vishe za smejanje. Vishe se ni ne skrivaju. Valjda je to ta transparencija u radu drzavnih organa, sve je i detetu jasno...
Sto rece jedan komentator na b92: U Vranje nema laganje. 100 kila svinja 200 kila mast! Da nije zalosno bilo bi smesno.
[Ovu poruku je menjao a1200 dana 18.03.2010. u 03:39 GMT+1]
[ boxxter @ 18.03.2010. 05:35 ] @
Ma ja sam ubedjen da ih je taj slovenac duboko i temeljno anal izirao pre nego sto je krenuo u taj projekat. I nju i Dulica.
[ madamov @ 18.03.2010. 07:18 ] @
Zaboravio si jedan bitan detalj koji nikako ne smemo da propustimo:
Citat: U Srbiju stize opticki kabl!
Beograd, 17/03/2010 - Ministarka za telekomunikacije Jelena Matic je najavila uvodjenje revolucionarne tehnologije u Srbiju: optickog kabla. Opticki kabl ce biti izgradjen mesec dana pre roka, i zvace se "Opticki koridor 10". Prve radove ce osvestati Vladika Atanasije, uz dodatne prigodne manifestacije kojima ce prisustvovati i Predsednik Srbije Boris Tadic.
Vladika Atanasije je izjavio da je kombinacija cirilicnih domena i novog optickog koridora 10 pun pogodak za razvoj Srbije uz ocuvanje vekovne tradicije, i da takve napore treba podrzati svim sredstvima, a koridor će dodatno pomoći u našoj borbi za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.
B)
[ Kosuth @ 18.03.2010. 08:05 ] @
Dobro momci, i šta sad vi mislite...
...da oni neće i dalje besprekorno funkcionisati zbog ovih par jetkih upadica i komentara na njihov ustaljeni način rada???
Možete vi i bolje...
...čak šta više UBEĐEN SAM U TO !
RES NON VERBA !
...ja, recimo, odavno već ne plaćam ovoj karikaturi od države ništa od onoga za šta me zadužuje tamo nekakvim svojim rešenjima, porezi na ovo,ono...
Nije za očekivati od vas, mladih ljudi, u usponu životne snage, da se zadovoljavate samo ovakvim forumskim ventiliranjem...
...ajde ovi što ih sunce tuđeg neba greje i nisu u prilici da štogod konstruktivno urade ovde, ali nije za zanemariti ni njihovo ukazivanje na ovakve stvari, koje, po mom dubokom ubeđenju, ne pripadaju kategoriji smešnog, međutim vi ovdašnji, mlada intelektualna elita, nosite na svojim plećima ogromnu odgovornost, hipoteku budućnosti vaših mlađih naraštaja, kao sinonima vaše besmrtnosti.
Odavno je ovde već prošlo 'pet do dvanaest' za građansku neposlušnost, ali za tako nešto nikad nije kasno...
...ako kogod ima konstruktivniji predlog, spreman sam da saslušam...
...a, bogami i da delujem.
Pojave sa teme su, nažalost, naša svakodnevnica, međutim, ne smeta mi ni malo da ih sa vama pretresam i u ovoj sobi.
[ madamov @ 18.03.2010. 09:11 ] @
Je li, Kosuth, a kada se pojaviš kod moje žene u bolnici sa slomljenom nogom ili rukom, može li ona građanski neposlušno da ti kaže da ne plaćaš doprinose pa će nogu da ti namesti lokalni mesar ako mu platiš kešom?
Idi diži revoluciju gde hoćeš, ali nemoj mojim parama.
[ StORM48 @ 18.03.2010. 09:28 ] @
Citat: madamov: Zaboravio si jedan bitan detalj koji nikako ne smemo da propustimo:
Citat: U Srbiju stize opticki kabl!
Vladika Atanasije je izjavio da je kombinacija cirilicnih domena i novog optickog koridora 10 pun pogodak za razvoj Srbije uz ocuvanje vekovne tradicije, i da takve napore treba podrzati svim sredstvima, a koridor će dodatno pomoći u našoj borbi za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.
B)
Jbt, naježio sam se. Kakva država...
Pozdrav
[ Horvat @ 18.03.2010. 10:34 ] @
^^ma to je ivan nalupao :)
[ Kosuth @ 18.03.2010. 10:37 ] @
Citat: madamov: Je li, Kosuth, a kada se pojaviš kod moje žene u bolnici sa slomljenom nogom ili rukom, može li ona građanski neposlušno da ti kaže da ne plaćaš doprinose pa će nogu da ti namesti lokalni mesar ako mu platiš kešom?
Idi diži revoluciju gde hoćeš, ali nemoj mojim parama.
Očigledno da nisi shvatio suštinu...
...no, ako, ima vremena, shvatićeš...
...a dok ne shvatiš, ti lepo svojim parama podržavaj izgradnju optičkog kabla!?!
@StORM48,
jeste to Ivanova patka, nego sam se sad pa ja naježio od pomisli, da, koliko to već danas može postati svakodnevnom pričom iz života .
[ Horvat @ 18.03.2010. 21:30 ] @
Citat:
Izvinjenje ministarki telekomunikacija
Greškom smo u prethodnoj verziji ovog teksta ministarki za telekomunikacije Jasni Matić pripisali izjavu Zorana Drobnjaka koja glasi:
"Da je sreća da dođe njih 100 i plati mi po 2 miliona tako, da ja mogu da zaradim 280 miliona od njih".
Ovim putem se izvinjavamo Jasni Matić, Zoranu Drobnjaku i čitaocima.
lol :D
izvor je ista vest s pocetka teme
[ Ivan Dimkovic @ 18.03.2010. 21:44 ] @
Sad mi je lakse :)
To celu stvar cini mikrometar boljom - i dalje ostaje dosta smrdljivih stvari u toj prici.
[ Horvat @ 18.03.2010. 22:10 ] @
dosta??
sta NIJE smrdljivo tamo?
[ Ivan Dimkovic @ 18.03.2010. 22:13 ] @
Opticki kabl itself? :)
[ MyWay @ 19.03.2010. 07:32 ] @
Optički kabl se gradi po zakonu o planiranju i izgradnji kao svaki drugi obdžekat iz pomenutom zakona.
[ Java Beograd @ 19.03.2010. 11:25 ] @
Ne znam što ste zapenili na 3 strane ? Te dal' se kabl "gradi" ili se "polaže" ili se "ukopava", te firma je 'vakva ili onakva, jel srpska ili slovenačka.
Ovaj optički kabl nije ni prvi ni poslednji, na tom koridoru. Platio čovek da sprovede optiku, šta ima veze kad je registrovao firmu i gde. Ako je sprovede, lepo za njega, prodavaće saobraćaj kroz njegov kabl. Ako ne sprovede, tj. ako ispadne da je šalabajzer, opet, svejedno licencu je platio. Kakav tender, zašto tender ? Pa to će on da plati, neće država ! Biće tu još ljudi, firmi i kablova. Što više - to bolje. Konkurencija.
[ kalimero 011 @ 19.03.2010. 12:05 ] @
^
Probaj da dobiješ dozvolu za polaganje optičkog kabla. Ne mora duž koridora, probaj legalno da povežeš BG i NS... Ne mora ni to, probaj da pređeš Savu/Dunav u Beogradu...
[ boxxter @ 19.03.2010. 12:14 ] @
Pa i u pravu je covek. Eto telenor je otkupio licencu za drugog fixnog operatera, i lepo je platio. A i ulagace u infrastrukturu. I sta ima veze sto ova firma nema nikakve garancije, i sto je juce osnovana sa 3000 eura, i nema nijednog zaposlenog, ko moze da tvrdi da su to corava posla, i da se najatraktivniji poslovi budze uvek istim ljudima i kriminalcima. Naravno povezanim sa vlastima.
Ko kaze da se drzavni resursi rasipaju tek tako. Pa i NIS nije lose prodat, i dosta bolje zivimo zbog toga. I ove najatraktivnije lokacije za zidanje po gradu, isto kupuju proverene firme. Recimo IKL-inu zgradu u Beogradu, luku Beograd, i usce. Ja uopste ne znam sta vam je cudno da strane banke dodju ovde i ostvare stopu rasta od 853% za osam meseci poslovanja. Ili firme ljudi koji su bliski vlasti, imaju rast i nekoliko hiljada posto, a nisu izmislili ni lap top, ni mobilni telefon, ni google. Sve neki marketing menadzeri. Sateram im ga.
A sto ce mozda da se ispostavi da je ta opticka firma, varka, i da ustvari iza nje stoji trgovac drogom ili cigaretama, to ne znaci da ce on lose da kablira to. I da osvesta. Bitna je konkurencija, i da najsposobniji ljudi rade posao, i da mi sve bolje zivimo, kao i do sada. Imao bih ja sto-sta da dodam na ovu temu, sto rece bivsi direktor BIA-e.
[Ovu poruku je menjao boxxter dana 19.03.2010. u 14:50 GMT+1]
[ deerbeer @ 19.03.2010. 12:23 ] @
Citat:
I sta ima veze sto ova firma nema nikakve garancije, i sto je juce osnovana sa 3000 eura, i nema nijednog zaposlenog, ko moze da tvrdi da su to corava posla, i da se najatraktivniji poslovi budze uvek istim ljudima i kriminalcima. Naravno povezanim sa vlastima.
Pa valjda mora da ima neke reference ili iskustva na 'kabliranju ostalih optickih koridora' ovde ili u inostranstvu . Bilo sta .
Telenor ima nesto iza sebe . Kako uopste to mozes da poredis .
Ako se na kraju ispostavi da je bilo "drzi vodu dok majstori ne odu " ili se ispostavi da je cena desetostruko nadmasila realnu
onda ce da usledi dobro poznat slogan :
"A taj posao su ugovorili ljudi iz prethodne vlade. Mi nemamo veze sa tim " :)
A ta fantomska firma se za par godina ugasi , i stetu nema ko da naplati tj. placaces je ti :P
[ boxxter @ 19.03.2010. 12:28 ] @
Jeste, telenor ima dosta iza sebe, ali ima i dosta ispred sebe, tj, sela koja nemaju ni internet ni telefon, i za koje ih zabole isto toliko ko i telekom. Bas su se obradovali ovi iz manjih mesta i prigradskih naselja. Dobice adsl, al u buljsona. Bas sam glup, kako to mogu da poredim. Pa to je bio odlican posao za ovu zemlju. Ima da placam, sa osmehom.
[ deerbeer @ 19.03.2010. 12:45 ] @
Ja ti govorim o samoj investiciji . Ako drzava da pare treba da zna kome ih daje . Ne samo drzava nego bilo koja firma.
Garantuje li izvodjac/firma svojom pokretnom/ nepokretnom imovinom, bankovnim racunom , bonitetom , svojom operativom ,
da ce projekat biti uspesno zavrsen i da ce u slucaju SBBKBB biti u stanju da eventualnu stetu sanira .
A u ovom slucaju telenora - on je dobio licencu i nista vise .
Da li ce graditi nesto dalje i kakve ce biti usluge vreme ce da pokaze .
[ boxxter @ 19.03.2010. 13:04 ] @
Da u pravu si. Vreme ce da pokaze. Evo do sad nam vreme nista nije pokazalo. Tako da ne znamo sta ce biti.
U prilog temi:
Baikalfinansgrup
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
Baikalfinansgrup (Russian: Baйkalfinansgrup) is a Russian limited liability company owned by Rosneft Oil Company. It is best known as the company that won the December 19, 2004 auction for a 76.79% share in Yuganskneftegaz, formerly the core production subsidiary of Yukos Oil Company. Baikalfinansgrup won the auction with a bid of 261 billion rubles (US $9.3 bn), which was somewhere between 37-49% of Yuganskneftegaz’ market value at the time, according to an appraisal made by Dresdner Kleinwort Wasserstein and JPMorgan Chase & Co. [1]
.
[edit] Profile
Baikalfinansgrup was created on December 6, 2004, just two weeks before the Yuganskneftegaz auction, with a share capital of 10,000 rubles ($358 US). Its original registered address was in the north-western Russian city of Tver in a building that houses a vodka bar, a mobile phone shop, a tour operator agency and the offices of several small local companies, but no office of Baikalfinansgrup.
http://en.wikipedia.org/wiki/Baikalfinansgrup
[ Horvat @ 19.03.2010. 13:31 ] @
^^hocu i ja tako,da za 10 000 dinara kupim preduzece koje vredi 10 000 milijardi dinara
[ Java Beograd @ 19.03.2010. 13:35 ] @
Ama ljudi, vi sve jedno te isto ! Zapamtite: država ne plaća ovaj posao, tj. polaganje ovog kabla. Država prodaje pravo da neko položi kabl u zemlji po zemlji Srbiji. Kakav je to atraktivan posao ? Kakve garancije, kakva IKEA o čemu vi pričate ?!
Nekad je samo Lelekom smeo da zakopava kablove. Sad kablove smeju da zakopavaju svi koji plate dozvolu. Šta vam tu nije jasno ? WTF ? Pa ako ne zna da zakopa kabl, tj. ako se sutra ispostavi da je onda je bacio para za dozvolu. Who cares ? Usput je platio i popa da osvešta. Svojim parama.
Plati dozvolu da razvučeš kabl između Babušnice i Selakovca i razvuci ga. WTF ? Šta je tu big deal, atraktivan posao ?
[ kalimero 011 @ 19.03.2010. 13:45 ] @
Citat: @Java Beograd
Sad kablove smeju da zakopavaju svi koji plate dozvolu.
Ovde ti je suštinska greška i u tome leži korupcija. I otud tri strane ove teme.
[ boxxter @ 19.03.2010. 13:53 ] @
Ma nije atraktivan posao. On ce ustvari da bude na gubitku hh. A i svako je mogao to da uradi ko ta firma hh. Nego niko se nije setio iz ove zemlje to da uradi. Ili neka normalna firma. Ne isplati im se, a i nisu imali vremena. Strikali su carape.
[ Java Beograd @ 19.03.2010. 14:01 ] @
Citat: boxxter: Ma nije atraktivan posao. On ce ustvari da bude na gubitku hh. A i svako je mogao to da uradi ko ta firma hh. Nego niko se nije setio iz ove zemlje to da uradi. Ili neka normalna firma. Ne isplati im se, a i nisu imali vremena. Strikali su carape.
A ti i dalje misliš da će tu biti jedan i samo jedan kabl ? I da nikad niko više neće smeti da zakopava kablove po Srbiji ? Ili ipak, nekako, možeš da shvatiš da deset firmi može da plati licencu i svaka položi svoj kabl ? Ili to ne možeš da shvatiš ?
[ boxxter @ 19.03.2010. 14:03 ] @
Pa jel ce da bude deset? Ili samo oni prvi koji su se uvalili hh. Da ne poskupi mozda kasnije? hh
[ a1200 @ 19.03.2010. 14:03 ] @
A jel' bio tender, pa da vidimo ko ce vishe da plati?! Mislim kad su vam puna usta konkurencije...
To bi onda bila prava konkurencija. Da se vidi koliko bi ponada imala drzava i za koliko bi realno mogla da proda izvodjenje takvog posla? Ali neee, to nije ucinjeno - jer se zna da je firma sa 3K eura i 0 zaposlenih ona prava - a zna se i iz kog razloga.
Dodje "nas covek" i drzava mu da za 2M posao koji zaradjuje po procenama mozda 30M za par godina. U tome i lezi korupcija, drzava raspishe posao (po ceni koju neko unapred moze da plati), BEZ TENDERA, i bez konkurencije dodeli ugovor njihovom coveku... znajuci da taj isti posao donosi barem 10X toliko. Naravno, zarada se posle deli ispod stola.
Zasto nije bilo tendera, pa to bi moglo samo da ide u korist drzavi - posto, evo vec su imali coveka za 2M... neko sledeci bi mi morao samo vishe da ponudi. Ko ne shvata ili zna zasto "ne shvata" (partijska knjizica) ili mu osnovne stvari nisu jasne.
...
A to za deset firmi moze da kaze neko ko nema posla sa Srbijom. Ne da se ovde ne radi po zakonu, nego se sve ali bukvalno sve radi na mito. To govorim iz licnog iskustva jer imam posla sa opstionom, i radio sam sve po zakonu - ali tako nije moglo - dok isti covek nije izneo cenovnik. Dakle, nije vishe korupcija da ti neko sredi nesto nezakonito preko veze, nego je korupcija stigla do nivoa da se tvoj legalni i zakonom dozvoljen posao namerno blokira dok nedas pare.
I sad je ovde neko nasao da prosipa price o 10 kablova... pa sta ocekujes da ce da kazu - planiran je samo jedan izvodjac, ali evo sada (shatro) moze da kupi licencu bilo ko - posto je to stiglo u novine, pa treba da se vadimo.
[ Java Beograd @ 19.03.2010. 14:08 ] @
Ok, razumem da ne možete da razumete da kabl sme da položi (svojim parama) svako ko plati licencu. Odustajem.
[ Slobodan Miskovic @ 19.03.2010. 14:09 ] @
Java pricas napamet, ja znam za jednu firmu koja je podnela zahtev i zelela da krene sa postavljanjem optickih kablova u Srbiji i dobila je jedno veliko NULA. Nikakav odgovor.
Mislis da recimo SBB ne voli da postavlja opticke kablove u Srbiji? Ili Verat? Ili Media Works recimo? Oni su svi glupi i jednostavno ne zele da poboljsaju svoje poslovanje i ponudu, samo si ti pametan da kazes da to moze svako da uradi ali eto nece...
Citat:
Ok, razumem da ne možete da razumete da kabl sme da položi (svojim parama) svako ko plati licencu. Odustajem.
Da li znas koliko je firmi do sad dobilo licencu a koliko je podnelo zahtev i bilo spremno da istu plati? :)
[ boxxter @ 19.03.2010. 14:10 ] @
Pa sta ces kad smo mi svi glupi, a on pametan, pa mora da nam podebljava slova.
Resursi za sitniš
TRANZITNI optički kablovi kroz Srbiju su veoma atraktivni, jer svi operateri žele da povežu svoju mrežu sa gradovima. Pored toga, tranzitni pravac kroz Srbiju je veoma značajn zbog povezivanja Mađarske, Bugarske, Turske i ostalih zemalja.
Slovenačka “Nuba”, koja je za 28 miliona dinara dobila dozvolu bez tendera da razvlači optički kabl duž autoputa Koridora 10, mogla bi u kratkom roku da vrati uloženi novac, a država Srbija bi ostala “kratkih rukava”. Naime, slovenačka firma, koja je već izgradila 45 kilometara, vlasnik je telekomunikacionog kabla, a Srbiji će plaćati samo minimalnu godišnju taksu i PDV.
- “Nuba” će za početak zarađivati na tranzitu i verovatno će izdavati resurs mobilnim operaterima - kaže sagovornik “Novosti” iz Vlade. - Istina, da bi sami postali operater morali bi da traže dozvolu od
RATEL-a, ali neko ko je bez problema dobio pravo da razvuče optički kabl sigurno neće imati ni tu prepreku.
Takođe, tržište u Srbiji će uskoro biti potpuno liberalizovano, pa će svako moći da razvija fiksnu i mobilnu telefoniju. Od fiksne telefonije odavno nema velike zarade, a trend mobilne telefonije u svetu je postavljanje infrastrukture (optičkih kablova i baznih stanica) koja je pouzdanija od bežične, jer može da objedini više usluga i donese veću zaradu.
Osim “Telekoma” do sada nijedna druga firma nije imala mogućnost da gradi telekomunikacionu infrastrukturu zbog komplikovane zakonske regulative. Zbog toga je, kako se spekuliše, “Telenor” i platio licencu za drugog fiksnog operatera milion evra - kako bi dobio pravo da gradi svoju infrastrukturu.
Naravno, svaki novi operater morao bi da se izbori sa konkurencijom, a u Srbiji je trenutno “Telekom” bez premca. Uskoro će se pojaviti i EPS, jer ne koristi ni 20 odsto mogućnosti svojih optičkih kablova. I “Pošte Srbije” najavile su razvlačenje svog optičkog kabla duž železničkog Koridora 10.
POŠTIN KABL
“POŠTE Srbije” sklopiće uskoro ugovor sa Železnicama Srbije o postavljanju optičkog kabla duž Koridora 10 i ostalih trasa pruge - najavio je generalni direktor PTT Goran Ćirić.- To će biti osnova nove telekomunikacione infrastrukture. To će direktno dovesti do pojeftinjenja internet-usluga.
Ova informacija posebno je značajna u kontekstu najava da će ova godine biti prodat “Telekom”, čiji su “Pošte Srbije” 80 odsto vlasnik. Razvlačenjem poštinog optičkog kabla Srbija bi dobila novu infrastrukturu čime bi se prodaja “Telekoma” svela na otuđenje brenda, a ne nacionalnog resursa. Pojavom “Nubinog” kabla snižena je i cena “Telekoma” koji je bio monopolista.
http://www.novosti.rs/code/nav...ikacije%2C%20opticki%20kablovi
[ Java Beograd @ 19.03.2010. 14:43 ] @
Pa jel ti čitaš šta si postovao ? Jel vidiš da time potvrđuješ moje reči, a pobijaš svoje.
Resursi za sitniš (WTF ? Koji resursi ? Resurs je reka, obala mora, rudnik, radio frekvenca, ali ne i kanal tj. cev u zemlji.)
Slovenačka “Nuba”, koja je za 28 miliona dinara dobila dozvolu (dakle: činjenica, već je plaćeno) bez tendera (čemu ovde tender? Ovde država ništa ne kupuje, ništa ne plaća, već naplaćuje !) da razvlači optički kabl duž autoputa Koridora 10, mogla bi u kratkom roku da vrati uloženi novac, ("mogla bi", dakle, novinarska hipotetika. Mož da bidne a ne mora da znači) a država Srbija bi ostala “kratkih rukava”. (Novinarski senzaconalizam. Država Srbija je od njih već uzela koliko je propisano) Naime, slovenačka firma, koja je već izgradila 45 kilometara, vlasnik je telekomunikacionog kabla, (Pa ona ga je i platila, ko bi drugi bio vlasnik? ) a Srbiji će plaćati samo minimalnu godišnju taksu i PDV. (Taksa i PDV. Malo li je ? Šta više ? Jel treba i koja litra krvi ?!)
- “Nuba” će za početak zarađivati na tranzitu (Zar nije ovo i smisao posla ?) i verovatno će izdavati resurs mobilnim operaterima (Što da ne) - kaže sagovornik “Novosti” iz Vlade. - Istina, da bi sami postali operater morali bi da traže dozvolu od RATEL-a, (ovo je skroz druga problematika) ali neko ko je bez problema dobio pravo da razvuče optički kabl sigurno neće imati ni tu prepreku. (Novinarska senzacionalistička nagađanja, četvrti mobilni operater ?! Lupeta !)
Takođe, tržište u Srbiji će uskoro biti potpuno liberalizovano, pa će svako moći da razvija fiksnu i mobilnu telefoniju. Od fiksne telefonije odavno nema velike zarade, a trend mobilne telefonije u svetu je postavljanje infrastrukture (optičkih kablova i baznih stanica) koja je pouzdanija od bežične, jer može da objedini više usluga i donese veću zaradu. (Novinarčić pojma nema o čemu piše. Meša građevinu iz prvog pasusa i telekomunikacije, ali svejedno, bar zvuči senzacionalistički i opet potencira "veća zarada")
Osim “Telekoma” do sada (činjenica: do sada. Jesta tako je bilo do sada) nijedna druga firma nije imala mogućnost da gradi telekomunikacionu infrastrukturu zbog komplikovane zakonske regulative. Zbog toga je, kako se spekuliše, “Telenor” i platio licencu za drugog fiksnog operatera milion evra - kako bi dobio pravo da gradi svoju infrastrukturu. (dakle, kako je i sam napisao: ovo je špekulacija tj. rekla - kazala) Naravno, svaki novi operater morao bi da se izbori sa konkurencijom, a u Srbiji je trenutno “Telekom” bez premca.
Uskoro će se pojaviti i EPS, (Aha ! Dakle pored omraženog slovenca, sad će i EPS da razvlači optičke kablove !) jer ne koristi ni 20 odsto mogućnosti svojih optičkih kablova. I “Pošte Srbije” najavile su razvlačenje svog optičkog kabla duž železničkog Koridora 10. (Opa, tu je već i treći kabl, u vlasništvu nekog ko nije Lelekom ! Tender ? WTF ? Plati licencu, pa razvlači)
Da se razumemo, zaista ne branim ovu nesposobnu vlast, ali stvarno mi nije jasno gde ovde vidite korupciju ? Tender i / ili javno nadmetanje je kad se prodaje jedan jedini primerak ili dozvola tj. licenca. Ovde to nije slučaj.
[ Slobodan Miskovic @ 19.03.2010. 15:00 ] @
Citat: Da se razumemo, zaista ne branim ovu nesposobnu vlast, ali stvarno mi nije jasno gde ovde vidite korupciju ?
Korupcija je u tome sto je to JEDINA firma koja je dobila licencu a nije jedina koja je trazila. ;)
[ Ivan Dimkovic @ 19.03.2010. 15:18 ] @
Citat: Java Beograd
Da se razumemo, zaista ne branim ovu nesposobnu vlast, ali stvarno mi nije jasno gde ovde vidite korupciju ?
Ti mora da se salis?
Ne... reci nam da se salis, molim te? :)
U zemlji u kojoj je gotovo nemoguce dobiti takve vrste dozvola se pojavljuje mikro-firma rezultat dila izmedju nekog ministra i nekog slovenackog badze, i odmah dobija bez frke dozvolu za medjugradski tranzit???
Probaj da postavis kabl ispod tvoje ulice tj. da dobijes dozvolu za tako nesto, a ne za povezivanje 2 grada u Srbiji.
Izgleda brzina dobijanja dozvole ipak ima neke veze sa vlasnickom strukturom firme, sto je obicno drugo ime za sta? Pocinje na K... i nije klinac.
[ boxxter @ 19.03.2010. 19:20 ] @
E pa nastavi. Bas si dobro sve obrazlozio, i zaplavio. Ostala ti je ova zadnja recenica, al verovatno ti je mnogo glupa da bi je komentarisao:
Ova informacija posebno je značajna u kontekstu najava da će ove godine biti prodat “Telekom”, čiji su “Pošte Srbije” 80 odsto vlasnik. Razvlačenjem poštinog optičkog kabla Srbija bi dobila novu infrastrukturu čime bi se prodaja “Telekoma” svela na otuđenje brenda, a ne nacionalnog resursa. Pojavom “Nubinog” kabla snižena je i cena “Telekoma” koji je bio monopolista.
Bilo bi urnebesno smesno, da onaj koji stoji iza " Nube ", kupi akcije telekoma hh.
[ Ivan Dimkovic @ 19.03.2010. 19:25 ] @
Jedan opticki kabl = telekomunikaciona infrastruktura? :-)
Citat:
Razvlačenjem poštinog optičkog kabla Srbija bi dobila novu infrastrukturu čime bi se prodaja “Telekoma” svela na otuđenje brenda, a ne nacionalnog resursa
Ovaj... nesto mi se ipak cini da sa jednim kablom nece zameniti TS :-)
TS ima:
- Pretplatnicke petlje a-ka "last mile", bukvalno vezu svake zgrade i kuce u Srbiji sa svojom mrezom
- Sirokopojasne opticke veze izmedju telefonskih centrala i telekomunikacionih centara sirom zemlje
- Telefonske centrale, ADSL koncentratore i ostalu pristupnu opremu
- Medjunarodne telefonske i data linkove
- Radio linkove za prenos glasa i podataka sirom zemlje
- Autonomnu kompletnu mobilnu telefonsku mrezu u svom vlasnistvu
- "Enterprise" IT infrastrukturu za odrzavanje svega ovoga kao i billing klijenata
- Nekretnine u kojima se drzi sve ovo gore
- Kanale i vodove kroz koje prolaze pomenuti kablovi
- Servisnu sluzbu koja je u stanju da odrzava sve ovo gore
Porediti ^^^^ ovo ^^^^ sa jednim optickim kablom koga ce da postavi firma vredna 3000 EUR je... cudno :)
Ako ce to da nadomesti sve ovo gore i svede prodaju svega toga gore na "prodaju brenda"... morali bi da prekrsimo vise zakona fizike.
[ boxxter @ 19.03.2010. 19:35 ] @
Pa to ti pricam. Ne bi nam bilo prvi put :P. Jednostavno nam to ide od ruke.
[ MyWay @ 19.03.2010. 19:46 ] @
@Java: jedino sa čim iole upućena osoba može da se složi je da je novinarski članak napisan senzacionalistički i plitko, što nije nikakva novost u svetu srspkog žurnalizma. U svemu ostalom jako grešiš jer, verovatno znaš da je dobijanje dozvola i saglasnosti u Srbiji Sizifov posao na svim nivoima.
Kakva je to misija možeš saznati samo ako probaš što je rekao Ivan da dobiješ dozvolu za postavljanje parčeta kabla u tvojoj ulici.
Tako je sa lokalnom vlašću a apsolutni kraljevi u tom zanatu su ministarstva kojima moraš da obratiš ukoliko su objekti posebnog značaja ili npr taj tvoj kabl prolazi teritorijom dve ili više opština.
E i javna preduzeća imaju svog nekrunisanog kralja u odvraćanju i zavrtanju ušiju, a to je, pogađaš, JP Putevi Srbije.
Dobiti dozvole od trilinga kraljeva nije mukotrpan višemesečni posao već prelazi u višegodišnji posao - ako meni ne veruješ izvoli i raspitaj se kod bilo kog operatera koji je postavljao svoju infrastrukturu ili projektantskih kuća. E a renomirana Nuba dobije za 15 dana ?! To je neverovatno smešno mada je u stvari jaako tužno.
Možda na kraju ispadne i dobro obzirom da se izgleda radi o slovenačkom Canetu - možda mu jednog dana kad završi kabl država konfiskuje kabl. Tako je i Šarić kupovao/gradio/otvarao i verovatno je i tada bila krilatica 'ne brine me ko gradi, nego zašto se ne gradi' pa mu sad plene imovinu... A možda i ne :-)
[ MyWay @ 19.03.2010. 19:53 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Jedan opticki kabl = telekomunikaciona infrastruktura? :-)
Ovaj... nesto mi se ipak cini da sa jednim kablom nece zameniti TS :-)
Vidi Ivane, i EPS-ovci su razmišljali da razvlačenjem optike tačka-tačka naprave nekakvu paralelnu telekomunikaconu infrastrukturu pa su postavljali po dalekovodima za veeeelike pare skupe optičke kablove... i napravili impozantnu cifru optike po dalekovodima, impozantne cene i sa impozantno malim iskorišćenjem, jer im je zafalilo malo od onog što si ti naveo.. i još otežavajući faktor što su i trase = trase dalekovoda a krajnje tačke njihovi objekti/trafo stanice koji su malo podaleko od potencijalnih korisnika optike
[ boxxter @ 19.03.2010. 19:58 ] @
Ma mozemo samo da sanjamo kakvu su zvrcku smislili. C market, luka beograd, 50 mil., Cane, Telekom, Nuba, Sarici. Nemo se ljutis-Tijanic, umobolne serije. Kod nas zakoni gravitacije ne vaze. Mogu da nas pustaju na kanap ko zmajeve, da letimo. Evo ovi su sad otprilike vlasnici NIS-a. I oni su neki fizicari.
Baikalfinansgrup was created on December 6, 2004, just two weeks before the Yuganskneftegaz auction, with a share capital of 10,000 rubles ($358 US). Its original registered address was in the north-western Russian city of Tver in a building that houses a vodka bar, a mobile phone shop, a tour operator agency and the offices of several small local companies, but no office of Baikalfinansgrup.
On December 19, 2004, only two companies appeared for the auction: Gazpromneft and Baikalfinansgrup. Gazpromneft declined to place any offer, thus allowing Baikalfinansgrup to acquire Yuganskneftegaz on its first bid.
On February 7, 2006, in response to a question by a Spanish journalist, Russian President Vladimir Putin disclosed that Rosneft had used Baikalfinansgrup as a vehicle to acquire Yuganskneftegaz in order to protect itself against litigation risks
http://en.wikipedia.org/wiki/Baikalfinansgrup
[ boxxter @ 19.03.2010. 20:14 ] @
A posto kad procitam naslov teme, i nisam nesto offT, evo jos malo matematike, fizike i alhemije.
NAFTA INDUSTRIJA SRBIJE (NIS) is one of the largest vertically integrated oil companies in Central Europe. The company refines oil, sells oil products, and produces hydrocarbons in Serbia and Angola. The total number of NIS employees is 13 900. Production amounts to approx. 1 million tonnes of oil/year. The company’s turnover on 2007 was approx. $5 billion.
NIS owns refineries in Pancevo and Novi Sad with a total capacity of 7.3 million tonnes/year. A liquefied gas plant in Elemir is also part of the company.
The company’s oil service division conducts geophysical exploration, well activities, and hydroprobing. Besides, it provides transportation, maintenance, and construction services.
NIS has its own distribution chain of oil tank farms and 512 gas stations. A leading supplier of oil products in the Serbian market, the company produces about 85% of all domestically consumed oil products. NIS exports motor fuels, benzene, toluene, and road and industrial bitumen to EU countries, Ukraine, Croatia, Montenegro, and Bosnia and Herzegovina.
On February 3, 2009 JSC Gazprom Neft completed the acquisition of 51% of shares in Serbia’s NIS at a price of 400 million euros. The acquisition was made in accordance with the purchase agreement between Gazprom Neft and the Serbian government signed in Moscow on December 24, 2008.
http://www.gazprom-neft.com/press-center/press-releases/?id=1266
[ optix @ 22.03.2010. 20:04 ] @
Citat:
Opticki kabl ce biti izgradjen mesec dana pre roka, i zvace se "Opticki koridor 10". Prve radove ce osvestati Vladika Atanasije...
http://tinyurl.com/d8vmrp
Pitam se da li je po kanonu samo SDH ili ce proci i ako se pusti Ethernet...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|