[ geneks @ 25.03.2010. 18:45 ] @
Planirao sam da kupim Pirelli 6 CINTURATO. Kazu da nije los ni Tigar Hitris ili Fulda CARAT PROGRESSO 195/65 R15. Kakva su vasa iskustva sa ovim gumama ili koje bi eventualno preporucili kao dobre letnje gume? |
[ geneks @ 25.03.2010. 18:45 ] @
[ vidan kv @ 25.03.2010. 20:44 ] @
Od kada znam za sebe znam i da Michelin nema premca.....pozzz!
[ tdusko @ 25.03.2010. 22:04 ] @
Ja sam recimo pre 10 dana stavio BF Goodrich G grip u dimenziji 196/60/15. Cena oko 6200 po gumi. Za sad mi se cini kao solidna guma. Moze da se izbalansira i rekao bih da nije puno bucna. Ima dva siroka kanala po sredini za kishu. Za te pare solidan izbor ako neces bas najjeftinije, Tigar. Inace ako stvarno trazis gumu kao u naslovu teme onda spremi bar 10000 za komad.
[ tdusko @ 26.03.2010. 10:41 ] @
Na ovom forumu su vise puta iznesena misljenja o Michelin Energy gumama i to od strane vrlo vrlo merodavnih clanova. Ako u naslovu kaze "najbolja" onda ja mislim da to ni blizu nije Michelin Energy.
[ vaske2 @ 26.03.2010. 11:05 ] @
Onda ne bi smeo ni da pomenes BF Goodrich! Ne kazem da je Energy Saver naj bolja guma ali od BF Goodrich-a je duplo bolja a vrlo malo skuplja.
[ tdusko @ 26.03.2010. 11:19 ] @
Goodrich sam pomenuo kako bi covek imao kakvu takvu predstavu o tome sta moze da kupi za recimo 6000, nikada nisam rekao da je to najbolja guma niti da je bolja od Energy jer nisam skorije imao pa da mogu da uporedim. Imao sam pre par godina na mecki i secam se da su pishtale kao lude. Kolega ima na kii ceed-u i nije zadovoljan kao i jos neki koji su se zalili na ES-u tako da sticem utisak da guma nije nista posebno.
[ geneks @ 26.03.2010. 18:35 ] @
Uglavnom pominjete Michelin Energy Saver ali me zanima da li neko ima iskustva sa Pirelli 6 CINTURATO (koji je oko 6500 po gumi) ili Bridgestone Potenza RE050A (navodno jako dobra i po klizavom i kisi).
Hvala u savkom slucaju na razlicitim misljenjima. [ geneks @ 26.03.2010. 18:38 ] @
A da, Continental SportContact3
[ Nebojsa Milanovic @ 28.03.2010. 18:04 ] @
Prilično je velika razlika između guma Mischelin Energy i Mischelin Energy saver.
Energy je stara guma, izrađena po staroj tehnologiji, a sa željom da bude štedljiva - što je neizbežno povezano sa tvrdoćom, smanjenim prianjanjem i manjom udobnošću u vožnji. Energy saver je guma izrađena po potpuno novoj tehnologiji, još štedljivija od Energy, ali ne toliko tvrda, sa boljim prianjanjem i manje bučna. Iako drugi proizvođači počinju da kopiraju tu tehnologiju, Mischelin Energy saver je i dalje među najboljim univerzalnim štedljivim gumama. Nije najbolja po svim parametrima, ali je zasigurno najdugovečnija. [ Zarko Silic @ 28.03.2010. 18:12 ] @
Michelin je generalno madju najlosijim pneumaticima za ove nase puteve i onaj ko ume da ceni udobnu i bescujnu voznju tokom vise sezona (bar 3), svakako ce zaobici ovog proizvodjaca.
Semperit i Continental nude vise za isti novac. [ botr @ 28.03.2010. 18:43 ] @
Sta mislite o UNIROYAL Rallye 680? Pre oko 10 god. sam vozio neki stariji tip ove gume i moram da priznam da sam bio izuzetno zadovoljan, u obzir jos dolaze i SAVA Effecta + i BARUM Brillantis, hteo bih da uzmem bar 2 letnje gume, proslog leta sam vozio firestone f590 fs i nisu ni za ..... Za jedno leto totalno su se pokrivile, doduse vozim po malo losijim putevima, a i dosta su se istrosile.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|