|
[ ad0lf @ 29.03.2010. 01:04 ] @
| kako je sedmica opet bila aktuelna i dobitak od 5 miliona evra, ja reko, šta bih ja radio da dobijem taj keš...onako, pokušam da se baš stavim u ulogu dotičnog srećnika...
mislim da nikako ne bih mogao da sedim kući sa tom lovom i nalećem na tekstove ovoga tipa http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/03/03/0485006.html
takve stvari me jako rastuže kad vidim da nekom detetu trebaju ogromne pare za operaciju, verovatno sam postao dosta osetljiviji na ovakve teme od kada i ja imam dva klinca...
dakle, eventualno bih odvojio pare klincima za stan kad odrastu, ostavio za ne daj boze par desetina hiljada evra, a ostalo bih sigurno dao za ovavkve slučajeve... mislim da mi nije potreban veći standard od recimo srednjeg sloja na zapadu, dakle nov auto, školovanje klinaca (kod nas to može još bez nekih velikih para, a uostalom postoje i stipendije pa nek se izbore ako im je do školovanja) zimovanje letovanje i to je to...
prosto me zanima šta bi ste vi da vam tolika lova padne sa neba... |
[ Nabukodonosor @ 29.03.2010. 01:08 ] @
Svu svoju imovinu ostavljam samom sebi.
[ Goran Rakić @ 29.03.2010. 01:13 ] @
Ako već ne bi imao pametniju ideju, pametnije je da celi novac dugoročno oročiš i od kamate sebi odvojiš za te elementarnetroškove, a sve što ti preostane svakog meseca pokloniš po želji. Na pet miliona, kamata može biti i 500.000€ godišnje.
[ ad0lf @ 29.03.2010. 01:16 ] @
deset posto, malo mi to puno...
[ Goran Rakić @ 29.03.2010. 01:31 ] @
Ako je regularna ponuda po našim bankama na 12 meseci iznosa preko 10k eur 8% (AIK, PBP,...), verujem da za oročavanje 0.8-1.2 miliona € važe i bolji uslovi. Od toga treba odbiti porez i to je to. http://www.kamatica.com/stanov...zna-stednja-eur-sort-36-meseci
[ Marko_L @ 29.03.2010. 04:08 ] @
Kakve naše banke, kakvi bakrači... prvo bih kupio državljanstvo neke normalne zemlje, recimo u USA i Kanadi, ako sam dobro obavešten, može se dobiti državljanstvo po ubrzanoj proceduri, ako uložiš milion dolara u privredu. Tako da, prvo bih našao nekog pouzdanog savetnika tamo da me posavetuje u šta da uložim, pa nek se obrće to milionče. Drugi milion bih potrošio na sebe i neke svoje hirove... kuća sa bazenom, auto, put oko sveta, kockanje u Vegasu, kurve i tako to :) Treći bih ostavio kao rezervu za slučaj da sam odabrao pogrešnog savetnika. U Srbiji bih ostavio neku kućicu od 100.000-200.000 evra, čisto kad navratim da se vidim sa rodbinom i prijateljima, da se ne zavlačim po hotelima. Ostatak bi najverovatnije otišao u dobrotvorne svrhe. Deci ne bih kupovao kuće, ali bih im obezbedio udobno detinjstvo, najbolje moguće školovanje, nešto para za početak posle školovanja (recimo kiriju za prvih godinu dana), posao ako hoće da rade kako treba, a za ostalo nek se snađu.
[ Take 5 @ 29.03.2010. 08:03 ] @
Poznajem mnogo ljudi iz bliže okoline, koji već godinama žive na samoj ivici egzistencije. Uglavnom su to ljudi od 50+ godina (i njihove porodice), koji su bez vlastite krivice i ličnog uticaja dospeli do nivoa ispod granice dostojanstva.
Imao bih veliki problem kome sve od meni najbližih, najpre da pomognem na adekvatan način.
Velika lova je uvek velika glavobolja!
Od tih loto miliona je, čini mi se, mnogo "srećnija varijanta" tzv. "Srpski san": 1.000.- evra svakog meseca narednih 20 godina (ili kako već beše je bila ta reklama?)...
[ žutokljunac @ 29.03.2010. 08:05 ] @
Kada bih dobio 5 miliona, otišao bih u kazino i sve stavio na crno. Da dobijem 10, jer bez 10 ništa.
[ dekster2 @ 29.03.2010. 09:39 ] @
tebi je ovo bolje
@Kada bih dobio 5 miliona, otišao bih u kazino i sve stavio na crno. Da dobijem 10, jer bez 10 ništa.
od pomoći
@Poznajem mnogo ljudi iz bliže okoline, koji već godinama žive na samoj ivici egzistencije.
[ žutokljunac @ 29.03.2010. 09:55 ] @
... ali ti ne znaš šta bih uradio sa parama. Možda bih tih 10 miliona podelio sirotinji. A pet miliona je više od deset.
[ Lesli Eldridz @ 29.03.2010. 10:13 ] @
Podrzavam. Kome bre da pomazem? Zasto da pomazem? Da i dalje glasaju za patriote i da gledaju babe koje se cesljaju? Ma bezi bre... Mada ne bih to ni koristio nesto narocito, nego bih kupio neke nekretnine koje mogu da se izdaju za sve pare, i mozda neko ostrvo negde daleko i opremio ga primereno 21 veku (struja, voda i to) .
[ component @ 29.03.2010. 10:49 ] @
Ja bih kupio Elitesecurity forum i obrisao bih sve glupe postove (i teme)
[ dekster2 @ 29.03.2010. 10:49 ] @
Nisam mislio na glasače patriote,babe.Mislim na ljude koji su nesrećnim slučajem izgubili glavu porodice,samohrane majke,napuštenu decu i još mnogo
toga pored patriot glasača.Odvojiš sebi za vilu,jahtu,rolsa,praunućiće,džeparac i probaš da ostaviš nešto iza sebe.Neku zadužbinu,pa makar ti ni ime ne spomenuli.
[ musicmaster @ 29.03.2010. 11:32 ] @
Ne znam dal' bi poklonio novac od sedmice na lotou.
Verovatno bi malo poludeo od sreće... e, a šta sam u tom stanju sposoban da uradim, ne znam.
[ Lesli Eldridz @ 29.03.2010. 12:12 ] @
Citat: dekster2: Nisam mislio na glasače patriote,babe.Mislim na ljude koji su nesrećnim slučajem izgubili glavu porodice,samohrane majke,napuštenu decu i još mnogo toga pored patriot glasača.Odvojiš sebi za vilu,jahtu,rolsa,praunućiće,džeparac i probaš da ostaviš nešto iza sebe. Neku zadužbinu,pa makar ti ni ime ne spomenuli. Mora da ce oni mnogo da ti budu zahvalni. Humanizam je precenjen i najobicnija laz koja sluzi za kontrolu masa isto kao sve ostale lazi slicnog tipa, sta se przite. A te zaduzbine obicno preve najveci lopovi koji tako ili pokusavaju da operu svoju savest ili lece svoju sujetu zato sto ne mogu da podnesu pomisao da ce jednog dana i njih da izjede debeo crv. Sta ce ti to.
[ morihei ueshiba @ 29.03.2010. 21:14 ] @
Citat: Ja bih kupio Elitesecurity forum i obrisao bih sve glupe postove (i teme)
+1
...a onda bih postavio Leslija za vrhovnog super moderatora sa neogranicenim ovlascenjima. Fali ovde malo cvrste ruke
[ Lesli Eldridz @ 29.03.2010. 22:17 ] @
Mnogo bi se usrecio. Ja ne bih nikad nista brisao na forumima nit bih koga banovao, sve dok neki ne pocnu da se psuju, a takvih valjda ovde i nema.
Citat: Take 5: Radi se o dugogodišnjim prijateljiima / familiji... Iskrena familija se medjusobno ne podnosi, kako je i red. Sto kazu, ako smo braca - kese nam nisu sestre. Slicno vazi i za prijatelje.
[ websurfer @ 30.03.2010. 10:50 ] @
Citat: žutokljunac: ... ali ti ne znaš šta bih uradio sa parama. Možda bih tih 10 miliona podelio sirotinji. A pet miliona je više od deset.
E 'ajde ja cu tebi da dam 5 miliona a ti mi daj 10 miliona i ne moras da mi vracas kusur.
[ Horvat @ 30.03.2010. 10:57 ] @
pa ebes ti takve "prijatelje" koji se mrze medjusobno
familiju ne biras,prijatelje (valjda?) biras...
[ pajaja @ 30.03.2010. 16:42 ] @
Zamolio bih da nastavite bez provokacija.
[ KittyKat @ 03.04.2010. 04:23 ] @
Citat: .... nalećem na tekstove ovoga tipa http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/03/03/0485006.html
takve stvari me jako rastuže kad vidim da nekom detetu trebaju ogromne pare za operaciju, verovatno sam postao dosta osetljiviji na ovakve teme od kada i ja imam dva klinca...
dakle, eventualno bih odvojio pare klincima za stan kad odrastu, ostavio za ne daj boze par desetina hiljada evra, a ostalo bih sigurno dao za ovavkve slučajeve...
Zato nikad nećeš dobiti 7 na lotou... Takvi koji čine dobro sa tolikom lovom su samo statističke greške, to se ne dešava...
Ali zauzvrat imaš volju, želju, moral... a to se više ceni.
[ dekster2 @ 03.04.2010. 09:37 ] @
@Ali zauzvrat imaš volju, želju, moral... a to se više ceni.
Zašto bi trebao bilo ko da ceni tvoj postupak dobre volje.Ako već hoćeš nešto da uradiš,radiš svojom voljom tako da
nije potrebno zauzvrat tražiti da te neko ceni zbog toga.A volja i želja.Pa to ti dođe isto.
[ KittyKat @ 03.04.2010. 17:04 ] @
Citat: dekster2: @Ali zauzvrat imaš volju, želju, moral... a to se više ceni.
Zašto bi trebao bilo ko da ceni tvoj postupak dobre volje.Ako već hoćeš nešto da uradiš,radiš svojom voljom tako da
nije potrebno zauzvrat tražiti da te neko ceni zbog toga.A volja i želja.Pa to ti dođe isto.
A?
[ Horvat @ 03.04.2010. 17:47 ] @
hteo je reci da ako vec radis takve stvari,radis jer zelis da pomognes
a ne radi publiciteta,da bi drugi govorili "vidi kako je on dobar" i slicno
[ KittyKat @ 03.04.2010. 17:50 ] @
Pa ko je i pomenuo publicitet... :/ Ja samo izmislih toplu vodu pa rekoh da je to vrednije od bilo kojih para
[ Horvat @ 03.04.2010. 18:08 ] @
ma on je na ono tvoje "a to se ceni" rekao da nema sta ko da ceni,jer tako nesto se ne radi radi publiciteta (da neko ceni)...
[ KittyKat @ 03.04.2010. 18:20 ] @
Citat: Horvat: ma on je na ono tvoje "a to se ceni" rekao da nema sta ko da ceni,jer tako nesto se ne radi radi publiciteta (da neko ceni)...
A što ti meni prevodiš šta je on hteo da kaže ;) Namerno neću da skontam nepismene postove jer to je ovde način komunikacije, kao što je govor u RL, iz principa...
[ Horvat @ 03.04.2010. 18:23 ] @
pa u ovom slucaju jer se slazem s njegovim misljenjem (valjda prvi put na forumu :D)
[ Izvoljski @ 03.04.2010. 19:29 ] @
Citat: prvo bih kupio državljanstvo neke normalne zemlje, recimo u USA
hahaha, oh sto se nasmejah.
[ Catch 22 @ 03.04.2010. 20:14 ] @
^ Lost In Space
[ Nedeljko @ 04.04.2010. 01:04 ] @
Ko ne zna šta će sa parama, neka ih da meni!
[ New Village DC @ 04.04.2010. 01:26 ] @
[ KittyKat @ 04.04.2010. 01:38 ] @
Prosto da čovek ne poveruje da i ovakvi postoje...
[ oogi @ 01.05.2010. 18:06 ] @
Ja bih javno zapalio taj novac.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|