[ Mitrović Srđan @ 31.03.2010. 19:35 ] @
| Pozdrav,
kupih tako i ja mocni tiganj za pecenje pizze kako bih uvece cas posla dok radim
spremio svoje omiljeno jelo. Ali ocito mi ne ide nikako :)
U upustvu pise da se pizza pece na 5 tj na najvise stepeni probam ja tako i spalim pizzu
ni dugmici ostali nisu :) Sada opet stavim na 2-3 20 minuta i nije se ispekla uzmem lepo i bacim :)
Da li ovde postoji neki kuvar koji je pokusao da spremi pizzu u ovom cudu pa da podeli uspesnu
kulinarsku tajnu samnom:) |
[ barcode @ 31.03.2010. 23:32 ] @
Nije bas da cu da ti pomognem, ali kad kupujes nesto, samo razmisli da li jos neko to koristi. Ako je odgovor negativan, sigurno postoji razlog :)
Recimo, onaj Super Krecko za krecenje zidova (razne varijante). Da to nesto valja, koristili bi ga majstori. Kao i razne turbo trte mrte tiganje i ostale tv shop izmisljotine.
Sta fali obicnoj rerni?
[ Mitrović Srđan @ 31.03.2010. 23:46 ] @
Ma koriste dosta njih i sto je najgore i komsinica mi prica kako ga treba koristiti
ja uradim isto i spalim pizzu ;-)
Pa ne fali ali ovde za 6-7 min bude gotova pizza :)
[ barcode @ 31.03.2010. 23:50 ] @
U rerni bude za 10, nije neka razlika.
Ukljucis rernu, dok nafilujes picu rerna se ugreje i jos 10 min da se ispece, i to je to. Sta je problem?
[ KittyKat @ 31.03.2010. 23:59 ] @
A što bi pekao u rerni kad lepo čovek kaže da je kupio električni tiganj. Čim ga je kupio znači da je dao pare za njega i da očekuje valjda da ga iskoristi
E svašta.
[ Shadowed @ 01.04.2010. 00:05 ] @
Poenta je da ga nije trebao kupovati :)
[ New Village DC @ 01.04.2010. 00:37 ] @
Postoji i opcija da tiganj vredi nesto, ali treba provaliti kako se s njim radi.
[ Marko_L @ 01.04.2010. 00:55 ] @
Jesi probao najnoviji firmware ?
[ Emil Ranc @ 01.04.2010. 01:39 ] @
Taj električni tiganj imam i ja i mogu da kažem da je živo CPAHbE u pitanju... Bude pica gotova brzo, ali nejedako ispečena, od gore sirova, plus smrdi na neku plastiku... Rerna je zakon, još ako neko nađe neku koja radi na 350c, eto ti pice boli glava...
[ maliradojca @ 01.04.2010. 06:31 ] @
Citat: Emil Ranc: Taj električni tiganj imam i ja i mogu da kažem da je živo CPAHbE u pitanju...Bude pica gotova brzo, ali nejedako ispečena, od gore sirova
I ja sam isto ovo cuo od druga koji je kupio, i jos kaze da su grejaci rasporedjeni lose, pa na nekim delovima izgori, a negde ostane nepecena dovoljno. A bas sam hteo da kupim jednu takvu za 20 eur.
[ cozmo_im @ 01.04.2010. 09:17 ] @
U rerni zagrejanoj na 250 stepeni potrebno je 5-6 minuta da se ispece pizza do nivoa kada treba dodati kackavalj odozgo. Posle toga jos peci oko 3 minuta na 200 i to je to. Za manje od 10 minuta imas savrsenu pizzu (ako je u pitanju rucno pravljeno testo). Ako su gotove pizze, kod mene u rerni na 220-230 se ispece za oko 7 minuta i to savrseno.
Nema potrebe za tom pizza-pecnicom-mamiparom, nista neces skratiti vreme potrebno za jednu pizzu.
Hint: Pogledaj u nekoj piceriji kako izgleda PRAVA pecnica za pizzu pa ce ti biti jasnije... otprilike 320-380 stepeni i zacas gotovo;)
[ savkov @ 01.04.2010. 10:09 ] @
Taj el tiganj je dobar ali ne za pecenje pice kako su ga nazvali vec za sve drugo sto se przi u tiganju npr ribu,palacinke,meso,krompir.
[ nkrgovic @ 01.04.2010. 10:18 ] @
Ako je u pitanju ono sto stvarno lici na tiganj, ima teflon odozdo i stakleni poklopac - imam to. Dobili smo na poklon.
Uglavnom, super je kao gril za npr. povrce. Grilovano povrce ispadne odlicno.
Za pravu picu treba 350 stepeni i to je to. Ne moze drugacije. U ovome... hmm.... nista ja nisam primetio sto ne moze u rerni, cak mislim da je dobra rerna bolja od ovog tiganja. Ipak, na kraju dobijes vidno domaci proizvod, to jednostavno nije to kao kad je iz prave peci. Za pravu picu - idi u piceriju.
[ Mitrović Srđan @ 01.04.2010. 12:06 ] @
Znaci bacene pare :)
Mene buni sto pise da prvo pustis tiganj da se ugreje na 250c i onda kada se lampica ugasi
stavis pizzu? Zar se tiganj nece izladiti kada podignem poklopac i stavim pizzu ?
@nkrgovic
sta sve spremas u tiganju :)
[ bobiska @ 01.04.2010. 12:18 ] @
Moje iskustvo je drugačije, taj tiganj fenomenalno ispeče cupi i nije poenta u tome što "može i u rerni", jer on služi da se ista ispeče uz manji utrošak struje. Neko je u šali pomenuo firmware, a tu je u stvari problem. Zavisi koji ga je Kinez ili Turčin pravio. Što tanje dno, pre će da se potpali pizza.
[ fade @ 01.04.2010. 12:24 ] @
Stavi novi firmware za termostat :)
[ Mitrović Srđan @ 01.04.2010. 12:25 ] @
Placena je oko 30eura moram proveriti marku :))
Nego na koliko stepeni peces pizzu ? kojim postupkom?
[ nkrgovic @ 01.04.2010. 12:26 ] @
Za sada smo samo pravili mesano povrce. Paradajz, tikvice, plavi patlidzan, crni i crveni luka, marinirani u mesavini balzamskog sirceta, maslinovog ulja i soja sosa, sa malo belog luka u marinadi, odstoje par sati u tome pa se griluju...
Odlicno kao jelo, uz recimo kus-kus kao prilog, a za mesozdere moze i kao prilog uz nesto vec...
edit: i pecurke, naravno. :)
[ Mitrović Srđan @ 01.04.2010. 12:35 ] @
Moram probati:)
[ nkrgovic @ 01.04.2010. 15:23 ] @
Kaze moja zena da kad grilujes stavljas u gril zajedno pecurke i plavi paradajz - pecurke puste dosta vode, pa plavi paradjz ne bude suv.
[ bobiska @ 01.04.2010. 17:39 ] @
Citat: Mitrović Srđan: Placena je oko 30eura moram proveriti marku )
Nego na koliko stepeni peces pizzu ? kojim postupkom?
Uvek stavim (zapravo žena) u hladan tiganj i tek onda ga uključi, naravno na max. Tako ima fore i da se iskrčka malo i fil. Imaš i fazon da napraviš backup sa onim čudnovatim papirom za pečenje, koji prvo staviš na dno. Probaj to ako plan 1 ne uspe. Prijatno!
[ Mitrović Srđan @ 02.04.2010. 02:43 ] @
Kada sam stavio na hladan i ukljucio na 5 pizza se u roku od 5 minuta pretvorila u ugarak :)
[ bobiska @ 02.04.2010. 08:26 ] @
Tu nešto stvarno ne valja, experimentiši sa temperaturom.
[ quality @ 02.04.2010. 09:29 ] @
Probaj da prvo zagrejes na max pa onda kad ubacis prebaci na 1 ili 2 i tako stavi da peces
[ Sc0rp10 @ 02.04.2010. 09:51 ] @
On dok to sve isproba ima da potrosi sleper pizza. :)
[ vladd @ 02.04.2010. 10:08 ] @
Ne moze testo da se pece "na vreme" bez termostata. Ako nema termostata, onda je kao przenje na ringli, potreban je nadzor. Inace kada dostigne trenutak da je peceno, testu treba nekoliko sekundi da nastane cumur.
Treba proveriti termostat, koji je verovatno neispravan, a trebao bi da iskljuci grejace(i ako je "na 5") na odredjenoj temperaturi.
Poz
[ tforgo @ 02.04.2010. 10:11 ] @
Lim na kome se pece pica je ocigledno previse tanak, pa temperatura nije ravnomerno rasporedjena. Rezultat takvog pecenja je presan centralni i spoljni deo pice, dok je taj sloj izmedju centra i sponjeg dela ugljenisan. Kupovina tog cuda od tehnike je bio totalni promasaj.
[ DrJekyll @ 02.04.2010. 11:55 ] @
@Mitrović Srđan
Stavi ispod pizze alu foliju i onda nece (toliko) izgoreti.
U svakom slucaju ne ocekuj da ce gore biti dobro ispecena, kupio sam i ja to i skontao da sam bacio pare.
[ gti2 @ 02.04.2010. 12:06 ] @
Sad postoji i "restyle" verzija koja ima grejac i sa gornje strane :-)
[ Mitrović Srđan @ 02.04.2010. 12:44 ] @
Pff kakva glupost ;-)
Ima da zavrsi na otpadu :)
hvala svima
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|