[ rex1825 @ 08.04.2010. 22:54 ] @
| ...na srecu, ili nesrecu, kolega je kupio gore navedeni televizor, on je toliko zeleo da pusta divx i mkv fajlove preko USB-a, ali mu se zelja nije ispunila jer model B550 ima zakljucanu tu opciju, ...srecom smo ne jednom forumu nasli nacin da se to `odkljuca` ali me buni prvenstveno sto mora u `skrivenom` meniju da podesi da mu je model TV-a B650... malo sam gledao po netu, i jedino sto sam nasao jeste razlika u osvezavanju panela, i multimedijalna podrska (B650 100Hz i sve moguce pusta, a B550 50Hz i ne moze pustati DivX/mkv hd)
Naravno, na tom forumu, ljudi naglasavaju da bez problema taj navedeni TV pusta 720 format, sto njemu odgovara, a za 1080 ima malo `snage`, tj stuca... i naravno uslov je da mu je audio u DTS-u sto nije problem...
Ono sto mene od svega zanima, da li neko zna, koja je stvarna razlika izmedju modela B550 i B650 pored novcane xD, i tog osvezavanja, jer navodno verzija firmwarea koju on ima, ima sve isto sto i B650, znaci nije stripovana verzija...
Pozz, i hvala na odgovoru... |
[ banetv @ 09.04.2010. 13:05 ] @
Firmware je obično prilagođen hardveru - bar bi tako trebalo da bude. Nadogradnje se objavljuju jednostavno zato što osnovna verzija koje ide uz priozvod nema vremena za doradu a mnoge softverske greške se pojave tek kasnije u eksploataciji. Retki su slučajevi kao kog nekih serija LG LCD da se isti proizvod prodaje različito u zavisnosti od softvera (podrška za USB na primer). Pravu rezliku nećeš naći u prospektima već otvoriš TV, pročitaš podatke sa panela, pa probaš na netu da nađeš podatke od proizvođača panela. Tek ti podatci su veoma detaljni i tada vidiš u čemu su razlike. Vreme odziva je elektroski parametar i ne može se menjati promenom firmware-a kao ni ostali parametri. Softverske razlike mogu biti razne podrške za pojedine obrade ili formate (MPEG4,MKV, AAC itd) kao i prilagođenje rezolucija ali samo do granica hardvera. Evo kako izgledaju podatci za jedan Samsungov LCD (ovaj je TFT-LCD)panel:
[ brunoxp @ 09.04.2010. 22:06 ] @
Imam mogućnost petljanja sa 650 modelom pa me zanima mogućnost PIP-a.kao što sam naveo ovdje
http://www.elitesecurity.org/t396826-samsung-leb-pomoc
a ako mi možeš dati web stranicu foruma pošto više nemam živaca pretraživati.
hvala.
[ tetejac032 @ 27.02.2011. 08:12 ] @
Ja imam Samsung LE40B550 i ako znate obajsnite kako da otkljucam USB i podesim da mogu da gledam MKV fajlove.
Instalirao sam najnoviji Firmware.
Molim za pomoc
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.