[ bora61 @ 12.04.2010. 07:29 ] @
Dodje vreme da i ja nesto pazarim na kredit.
Posle obilaska placeva suzio sam izbor na 3 automobila:

Renault Megane Berlina 1.5dci
VolsWagen Bora 1.9Tdi
Opel Vectra 1.9

Uglavnom gradska voznja i jedno godisnje na more i nekoliko puta u toku godine na izlete po Srbiji.

Molio bih ljude dobre voljeza pomoc, argumentovano.
Hvala unapred.
[ sasa022 @ 12.04.2010. 09:14 ] @
Polovnjak na kredit ? Hm....

Daj i malo vise podataka o autima - koje su godiste i koliko su para ?
[ vladd @ 12.04.2010. 11:16 ] @
Pa otprilike je "lista" kako si i naveo, ali s obzirom na nick, mislim da broj 2 pobedjuje za duzinu glave

Poz
[ bora61 @ 12.04.2010. 12:36 ] @
Bora 2002god 6200€ 130000Km navodno.
Megane 2007god 7800€

Koliko prelaze Bore( Golf 4) tdi.

Da li je trazenje originalne servisne knjizice, pod obavezno?
[ popovicvl @ 12.04.2010. 13:25 ] @
Svaki auto ima servisnu knjizicu kad se kupi.Mora da se vodi uredno dok je vozilo u garanciji,a cesto i dalje se
popunjava. Ja sam imao servisnu knjizicu na starom Orionu koja je vodjena do 145.000 Km,a ja sam kupio auto dve godine kasnije sa 177.000.
Ako auto nema servisnu knjizicu zna se gde je.U smecu, da se ne bi otkrila originalna kilometraza.
Auto placevi su najgore mesto za kupovinu polovnjaka. Sva vozila sa placa su premotani 30 - 100% u nazad naravno.

U glavnom ih premotavaju neznalice pa se lagano moze proveriti stanje u originalnom servisu. Cena oko 2000 dindzi.

Reno ima internu mrezu i pristup podacima o svim vozilima koji su servisirani u svojim servisima.
Npr. na Meganu pise 120.000 Km, a na mrezi pise da je zadnji servis uradjen 24.06.2009. sa stanjem 168.000 Km.
[ botr @ 12.04.2010. 13:38 ] @
Citat:
bora61: Bora 2002god 6200€ 130000Km navodno.
Megane 2007god 7800€

Koliko prelaze Bore( Golf 4) tdi.

Da li je trazenje originalne servisne knjizice, pod obavezno?

Servisna knjizica moze dosta toga da kaze, a i ne mora, jedan moj drugar je radio na auto placu, gazda je nabavio iz Italije servisne knjizice, napravio pecat, i pisao servisne knjizice po svom cefu!
[ Java Beograd @ 12.04.2010. 13:57 ] @
Citat:
popovicvl: Auto placevi su najgore mesto za kupovinu polovnjaka. Sva vozila sa placa su premotani 30 - 100% u nazad naravno.

A koje su ostale mogućnosti ?

a) kupiti na auto pijaci ?
b) kupiti od privatnog lica koji je doterao auto odnekud ?
c) kupiti od vlasnika auto koji je već registrovan kod nas ?

Moji komentari.
a) Može, kad bih imao dugmad na leđima
b) Ako je legalno - pravna sigurnost na auto placu 80%, u ovoj varijanti je 8%
c) Akano po našim putevima, loženo domaćim gorivom, servisirano kod majstora na ćošku. Taksirano n godina, pa prodato kao "skoro pa novo" ?

Znam da je najbolja varijanta: kupljeno u Srbiji, prvi vlasnik bila i ostala baba koja je vozila unuke i prešla 25.000 km za 5 godina i sad prodaje za 4.000 EUR. Ali, ovo nije forum za bajke. Ovde diskutujemo o realnosti.
[ bora61 @ 13.04.2010. 13:06 ] @
Na zalost, potpuno si u pravu, ali nemam novca za nov auto.
[ rale2rale @ 13.04.2010. 14:01 ] @
za 7800 možeš da pazariš i nova kola sa sve klimom, jesi siguran da si dovoljno tražio???
[ dex456 @ 13.04.2010. 23:45 ] @
Kupi kola u Nemackoj, tamo je najsigurnije kupiti.
[ dex456 @ 13.04.2010. 23:52 ] @
http://www.autoscout24.de/List...&mmvmk0=60&mmvmd0=1965
[ sasa022 @ 14.04.2010. 03:55 ] @
@dex456

I u Nemackoj imas krsa i prevaranata koliko hoces....

A preracunaj koliko para mozes potrositi za kupovinu u Nemackoj da bi ovde postigao cenu od oko 7000€.
[ bora61 @ 14.04.2010. 08:32 ] @
Sve varijante Dacie ne dolaze u obzir.
[ djricky @ 14.04.2010. 08:48 ] @
pa ti onda kupi krsha, ako ti dacia ne odgovara... svaki auto ima svog kupca... evo trenutno je aktuelna Opel akcija, moz' dobit novu Corsu 1.0 3v za 8.999€...

ali se nesto meni cini da tebi ni to ne pije vodu... ti bi nesto masivno, minimum 1900ccm, turbodiesel naravno... za te pare ces da nadjes extra Fiat Stilo, star ne vise od 4-5 godina...
[ botr @ 14.04.2010. 09:32 ] @
Citat:
djricky: pa ti onda kupi krsha, ako ti dacia ne odgovara... svaki auto ima svog kupca... evo trenutno je aktuelna Opel akcija, moz' dobit novu Corsu 1.0 3v za 8.999€...

ali se nesto meni cini da tebi ni to ne pije vodu... ti bi nesto masivno, minimum 1900ccm, turbodiesel naravno... za te pare ces da nadjes extra Fiat Stilo, star ne vise od 4-5 godina...

Dacia je veci krsh od vecine polovnjaka, motor 1.4 je nije elastican, kad pretices neki kamion na magistrali treba ti citava vecnost da se zaleti, tapacirunzi su s****, akrilna boja posle 4-5 godina izbledi i izgleda kao farba na yugu starom 20 godina. Kad kupujes polovnjaka ostavis po strani jedno 500-1000€ za svaki slucaj, treba odraditi servis posle kupovine, eventualno promeniti plocice, diskove ...
[ Obby @ 14.04.2010. 09:33 ] @
Citat:
popovicvl: Svaki auto ima servisnu knjizicu kad se kupi.Mora da se vodi uredno dok je vozilo u garanciji,a cesto i dalje se
popunjava. Ja sam imao servisnu knjizicu na starom Orionu koja je vodjena do 145.000 Km,a ja sam kupio auto dve godine kasnije sa 177.000.
Ako auto nema servisnu knjizicu zna se gde je.U smecu, da se ne bi otkrila originalna kilometraza.
Auto placevi su najgore mesto za kupovinu polovnjaka. Sva vozila sa placa su premotani 30 - 100% u nazad naravno.

U glavnom ih premotavaju neznalice pa se lagano moze proveriti stanje u originalnom servisu. Cena oko 2000 dindzi.

Reno ima internu mrezu i pristup podacima o svim vozilima koji su servisirani u svojim servisima.
Npr. na Meganu pise 120.000 Km, a na mrezi pise da je zadnji servis uradjen 24.06.2009. sa stanjem 168.000 Km.

Vidim da ti je vec dat odgovor koji sam ja hteo da napisem ali nema veze, od previse saveta (dobronamernih) nece da te boli glava. Radio sam u Renault-u na prodaji vozila i zato te savetujem da, ukoliko se odlucis za Megana, odes u njihov servis i proveris preko sistema koliko kilometara je bilo na zadnjem servisu. Ne znam da li to moze i sa drugim proizvodjacima ali proveri sa njihovim dilerima.
[ dex456 @ 14.04.2010. 12:33 ] @
Citat:
sasa022[/url]: 
@dex456

I u Nemackoj imas krsa i prevaranata koliko hoces....

A preracunaj koliko para mozes potrositi za kupovinu u Nemackoj da bi ovde postigao cenu od oko 7000€.[url=/p2574524]

Ja sam kupio kola u nemackoj i mogu reci da sam fenomenalno prosao, treba natji samo dobar pouzdan plac, samo takvi placevi vremenom spustaju cenu znaci treba pratiti stanje.

Dok onaj koji je nameracio da ga proda za 10 on nece spustati.

Sad ima i fori sa pdvom, jer neki nece da daju (to su obicno manji nepouzdaniji placevi). To se proveri u carinskoj sluzbi grada. Ti manji obicno i nude neke cene da "zamazu" oci za kao ono vozilo 2006 god 6500 sa pdvom preslo samo 70000 sto nije realno. Realna cena je 8-9000 sa pdvom, koja bez iznosi 6500-7000, sto znaci da ta kola izadju kod nas od 8-9000 kada se uvezu. A kod svih mozes da se cenkas, normalno i da spustis cenu za 100-500 evra.

Znaci ne treba ici na plac koji ima najnize vec kod onog koji ima realne cene, i ne drzi 'krseve', jer ce on najpre i vratiti pdv.
[ Zarko Silic @ 14.04.2010. 13:17 ] @
Polovno vozilo se kupuje na osnovu trenutnog stanja, izgleda i procene osobe koja se u polovne automobile razume.

Servisna knjizica, kao ni informacija o poslednjem servisu ne mora nista da znaci. Cesto se, pa i na Zapadu, fingiraju kilometri pre odlaska u ovlasceni servis na redovni godisnji pregled i to na sledeci nacin:

Vlasnik, na primer, prelazi 100.000 km godisnje. Pre svakog odlaska u ovlasceni servis vrati kilometrazu na potrebnu radi overe. Tako uradi 3 puta u 3 godine.

Info iz servisa je takav da pokazuje kako je vozilo preslo 30 ili 40.000 km a zapravo je preslo deset puta toliko.

Dobro je ako "savesni" vlasnik u medjuvremenu i u sopstvenoj reziji uradi redovan servis po propisanoj proceduri (svakih 10 ili 15 hiljada km), a lose je ako sa na toj "medjukilometrazi" na vozilu nista ne uradi sto se cesto i dogadja.

Zbog toga je vazno pri kupovini povesti nekoga ko se ozbiljno razume u majstorski deo posla, a ne nekog NET autopametnjakovica.

P.S. Sto se Dacije tice, mislim da grese oni koji misle da ona lose ide.

Ona ide onoliko lose koliko i Renoi idu lose. Ni vise ni manje.

http://www.youtube.com/watch?v=3NXsvE2bcyE&feature=related

i tesko da ce neko poverovati u pricu kako je kamion nemoguce preticati.

[ Markoxxx @ 14.04.2010. 13:27 ] @
nadji rodjaka u nemackoj i pravac nemacka.. ili CH

jedino tako znas sta kupujes...
[ dex456 @ 14.04.2010. 13:34 ] @
[/quote]Markoxxx: nadji rodjaka u nemackoj i pravac nemacka.. ili CH

jedino tako znas sta kupujes...[quote]

Tako i treba.
[ botr @ 14.04.2010. 13:38 ] @
Citat:
zarsilic:
P.S. Sto se Dacije tice, mislim da grese oni koji misle da ona lose ide.

Ona ide onoliko lose koliko i Renoi idu lose. Ni vise ni manje.

http://www.youtube.com/watch?v=3NXsvE2bcyE&feature=related

i tesko da ce neko poverovati u pricu kako je kamion nemoguce preticati.

Brzinomeri cesto nisu tacni, gledao sam ovaj video odavno, u pitanju je 1.6 motor od 90 ks, iskreno sumnjam u brzinomer, fabricki podatak je da je maksimalna brzina 175 kmh, tako da ovde definitivno nesto nije u redu, voleo bih da vidim daciu 1.4 protiv neke grdosije od 500hp na uzbrdici oko 10% +
[ rale2rale @ 14.04.2010. 13:48 ] @
Citat:
bora61: Sve varijante Dacie ne dolaze u obzir.

Btw, Ja sam ponosni vlasnik Dacie, a vozio sam konkretno između ostalog i seata toledo 1.9 tdi pre nje, za normalnu vožnju, za ove naše nenormalne puteve, ekstra auto, prezadovoljan sam sa Rumunom!
[ Zarko Silic @ 14.04.2010. 13:59 ] @
Placevi u Nemackoj, ali ni u jednoj drugoj zemlji bez ralike nisu i ne mogu biti osnov za sticanje bilo kakvog znanja iz oblasti automobilizma niti bilo kakav reper za procenu kvaliteta polovnjaka.

Sve sto sam napisao je tacno. Licno poznajem osobe koje se sa fabrickim servisima poigravaju (i to ne kod nas vec bas u Nemackoj i Svajcarskoj).

Nije Reno prvi niti je najbolji po pitanju NET evidencije servisnih usluga. Nekoliko godina pre njega se tako nesto moglo saznati u VAGu, BMWu, i MBu.

Pogledajte ovo: http://www.elitemadzone.org/t393982-0#2546804

Presao 240.000 km za samo godinu i ko ce ustanoviti da je toliko ako je kilometraza vracena, a vozilo ovako besprekorno izgleda?
I koliko bi to bilo kilometara za 3 godine. Nagradno pitanje.

Odavno se u "neciganskoj Nemackoj" vracaju kilometraze i to nema nikakve veze sa placevima na kojima se vozila prodaju. Ama bas nikakve.

[Ovu poruku je menjao vladd dana 14.04.2010. u 16:57 GMT+1]
[ Java Beograd @ 14.04.2010. 14:03 ] @
Citat:
botr: ... voleo bih da vidim daciu 1.4 protiv neke grdosije od 500hp na uzbrdici oko 10% +

Ne znam šta hoćeš ovim da kažeš i dokažeš. Nisam vlasnik Dačije, ali ovo je besmislena diskusija. Dačija 1.4 ima nešto manje od jedne tone i 75 konjskih snaga. Zna se šta može auto te težine i te snage, bio to Ford, Fijat, VW ili Dačija. Ili možda tvrdiš da je folksvagenovih 75 KS više od dačijinih 75 KS ?
[ botr @ 14.04.2010. 14:13 ] @
75 ks je 75 ks, samo kazem da su ti motori vec pomalo zastareli, snagom bi trenutno mogli da pariraju samo malim gradskim automobilima sa manjom kubikazom. Ok prestajemo sa diskusijom na ovu temu i vracamo se na pitanje koje je postavio Bora.
[ dex456 @ 14.04.2010. 14:19 ] @
@zarsilic

Daj mi konkretan dokaz za ovo sto si naveo. Sta podrazumevas pod tim da vozilo izgleda kao novo a preslo je 200 000. Nisam hteo da te uvredim vec me jednostavno NERVIRA to da po tebi ispadose sva vozila iz nemacke losa.

Jer smo poveli coveka koji zna o polovnjacima jer ih je i sam promenio tonu.

http://suchen.mobile.de/fahrze...=&lang=de&pageNumber=1

Ne mozes na osnovu jednog slucaja da pricas o drugim ma koliko znao o automobilima!

Napisi kako da vidim da me nisu zajbali posto je vozilo preslo 50000 a po tebi nije ispod 300000 .

Ako ima 10 takvih slucajeva ne mora da su svih 100 presli gigantske kilometraze u 3 godine.

[Ovu poruku je menjao dex456 dana 14.04.2010. u 15:58 GMT+1]
[ djricky @ 14.04.2010. 17:08 ] @
@dex456:
ali, pise da je presao 239.000km? sta tebi tacno nije jasno?
[ dex456 @ 14.04.2010. 17:38 ] @
Citat:
@dex456:
ali, pise da je presao 239.000km? sta tebi tacno nije jasno?

Po njemu su sva vozila sa vracenom kilometrazom.

Posto on zna 2 tipa iz Nemacke koji vracaju km, pa po njemu i njegovim pricama ispade da to svi rade.
[ bora61 @ 14.04.2010. 17:42 ] @
Upravo sam se vratio sa jos jednog placa.
Zapao mi za oko Alfa Romeo 156 sportwagon 1.9jtd 2004 ~ 6K €
[ Zarko Silic @ 14.04.2010. 17:43 ] @
Kod tog Mecedesa pise da je presao 239.000 km i to je u redu (posteno), a sta bi bilo kada bi pisalo 25.000? Ko je taj koji bi na ovako ocuvanom automobilu odredio pravu kilometrazu? I ko je taj kome bi uopste napamet palo da nije 25.000 vec 240.000 ?

Odgovor je NIKO.

Isto vazi i za sva druga vozila. "Vozile ih bakice samo nedeljom u crkvu" vec odavno ne pije vodu. Da neko plati 5.000 eura za auto koji je samo 3 godine ranije kostao 20.000 je nemoguce. Nemoguce, sa 100.000 predjenih kilometara.

E o tome pricam. Niti ima niti bi tu pomogli bilo kakvi dokazi, niti ima potrebe bilo sta dokazivati.

Svim vlasnicima "placeva", bez razlike, jedini je cilj da naprave promet na svojim grobljanskim otpadima (posto je to neuporedivo pravilniji naziv za "auto plac")

Na Zapadu se odavno vracaju kilomeraze i to nije nista novo (oni su to poceli da rade mnogo pre nas). Novo je samo ovo na forumu da se uvek pojavi neko koji to ne zna i to periodicno: svakih 6 meseci se pojavei poneki lakovernik.

[ goat @ 14.04.2010. 18:12 ] @
Citat:
zarsilic
Na Zapadu se odavno vracaju kilomeraze i to nije nista novo (oni su to poceli da rade mnogo pre nas).

naši nisu niti gluplji niti pošteniji od drugin pomenutih... nisu imali potrebe da to rade jer su duže vreme vozili vozila kojima je u 99% slučaja kilometarža prikazivana petocifrenim brojem... ....
[ Nocni @ 14.04.2010. 18:45 ] @
dex456, vidi ovalko, legalno, dobro ocuvano vozilo koje je malo preslo, ako je u besprekornom stanju onda ne moze da bude jeftino
Tacnije, ovo gore navedeno ne mozes naci na placevima koji se bave uvozom polovnjaka... iz prostog razloga jer im se ne isplati i nece imati nikakvu zaradu ako uvezu ovakvo vozilo...
Mozes da nadjes ili da je (pre)mnogo preslo ili da ima neku drugu manu... ako je stvarno malo preslo onda je u ogromnom broju slucajeva udarano sto je po meni jos gora varijanta...
Dobar auto se moze pazariti s vremena na vrijeme od banaka a to su vozila koje su banke oduzele onima koji nisu mogli da placaju rate lizinga... licno nikada nebi kupio auto na taj nacin jer mi se ne svidja ideja da neko proklinje i kune auto u kojem treba da se voze moja djeca... vise mi se dopada (ako vec mora da bude polovnjak) da mi raniji vlasnik kaze "sretan ti bio i dobro te sluzio"...
Mozda ja imam pogresno misljenje, neko ce reci da je to sujeverje ali sta ces...
[ etjen @ 14.04.2010. 18:57 ] @
u Luksemburgu je kažnjivo vraćanje km sata i to po principu 1km=1Euro kazne.
Dakle 100kkm vrati sat i ako te provale 100kEura kazna

edit:
tako sam barem čuo...
[ Nocni @ 14.04.2010. 19:20 ] @
Onda meni nebi pomoglo da platim kaznu ni kad bih zaradjivao kao messi... a to je 90.000€ dnevno... odnosno 33 miliona godisnje
[ dex456 @ 14.04.2010. 20:40 ] @
Citat:
u Luksemburgu je kažnjivo vraćanje km sata i to po principu 1km=1Euro kazne.
Dakle 100kkm vrati sat i ako te provale 100kEura kazna :)

edit:
tako sam barem čuo...

Tacno tako zato sumnjam da Zarsilic zna sta prica.

Samo na forumu jer ga ovde samo neko moze i da slusa.

Plasi ljude da vozila iz Nemacke nevaljaju. Znam ljude koji su uvozili automobile iz Nemacke i bez ikakvih problema su prelazili po 100.000 km.
[ Zarko Silic @ 14.04.2010. 22:41 ] @
Mozda je u nekim zemljama kaznjivo, ali u vecini nije. Vecina programa sa kojima se ovaj posao obavlja dolazi bas iz zapadnoevropskih drzava.

Na mnogim autima se kilometraza vraca samo na satu pa je pravu kolometrazu moguce procitati na drugom mestu. Bezbroj puta sam pronasao da se te dve kilometraze razlikuju po nekoliko puta (na satu 120.000 a u motornom 450.000 i vise). Nocni zna o cemu pricam.

I nemojte se nadati da ce te za 5000 eura (cija je pocetna cena bar 15.000) kupiti auto sa 100.000 predjenih kolometara jer tako nesto ne postoji. Ne postoji nigde. Posebno je nemoguce kupiti takvog dizelasa, ili vozilo sa "fabricki" ugradjenim plinom.

Ovo sto Bora kaze moze se prihvatiti, jedino sto na stranu umesto od 500 do 1000 E treba odvojiti od 1500 do 2000; za pocetak.

A posle ce se videti.

P.S. Ako je moguce, od polovnjaka treba sto dalje pobeci.

[Ovu poruku je menjao zarsilic dana 15.04.2010. u 00:00 GMT+1]
[ Nocni @ 14.04.2010. 23:14 ] @
Ma salimo se naravno oko ovih kazni... vracanje kilometraze nije i ne moze biti kaznjivo jer se polazi od pretpostavke da covjek sa svojim autom moze da radi sta god hoce jer je to njegovo vlasnistvo, pa tako moze i da vrati kilometrazu na nulu...
U sustini, ako iz bilo kojih razloga dodje do sudjenja po tom pitanju uvijek se zahvati na instrument tabli mogu podvesti pod popravku sto se uostalom stvarno i moze desiti...
Kad smo vec kod ove teme... ako kilometrazu vraca profesionalac onda se moze vratiti na svim mjestima u vozilu tako da to ne moze da otkrije niko pa ni ovlasceni servis...
Najkomplikovaniji je po ovom pitanju novi bmw... ima kilometrazu na preko 15 mjesta ukljucujuci i kljuceve... Recimo skinete far od novog bmw i kad ga spojite na comp. mozete da znate koliko je taj far presao km, koliko je vremena bilo upaljeno dugo a koliko kratko svjetlo i slicno...
Sto se tice vracanja kilometraze moze se reci da njemci cak i prednjace u tome... dex456, ukucaj u google "Tacho service Deutschland" pa ces dobiti nekoliko hiljada servisa koji rade iskljucivo ovu vrstu usluge u njemackoj u svim gradovima... cak imas javno i cjenovnike za vracanje kilometraze...
I dalje mislis da je kaznjivo? Pa to su price iz lobija uvoznika vozila...
[ etjen @ 14.04.2010. 23:16 ] @
Apsolutno se slažem da su na placevima sve vraćene kilometraže.
Barem kod nas...

Za druge države ne znam. Ali verovatno da tamo gde je kažnjivo nisu, a tamo gde nije jesu. Ne vidim razlog zašto ne bi lažirali km i bolje prodali auto, ako niko ne snosi nikakve posledice.

Jednostavno, nelupan auto sa km do 100kkm se NE MOŽE kupiti za male pare. Sve ostalo su priče za malu decu...

edit:
sad videh post Nocnog:

naravno da svako može da radi sa svojim autom šta hoće, ali ako taj isti auto proda sa lažnom istorijom sigurno da u zemljama gde je to uređeno snosi posledice.
Za Luksemburg sam stvarno čuo to što sam napisao od čoveka koji živi i radi tamo. (nije imao nikakvog razloga da me laže)
[ Zarko Silic @ 14.04.2010. 23:23 ] @
Ako je spomenut Benelux, evo jednog primera

A6 iz Belgije 94.000 km cena 13.600 e

http://suchen.mobile.de/fahrze...=&lang=de&pageNumber=1

Isti (slican) A6 110.000 km cena 25.000 eura (isto godiste i motor i tip karoserije)

http://suchen.mobile.de/fahrze...&lang=de&pageNumber=18

U cemu je fora?

Nagradno pitanje.

[ etjen @ 14.04.2010. 23:28 ] @
skuplji ima bolju opremu :)

Ko zna, možda je jedan bio udaran. Možda je vlasnička istorija 50vlasnika, tj. firma... (Ne znam nemački)

Sve u svemu - sve je moguće. Mada ne verujem da me je ovaj lik lagao za Luksemburg...
[ Nocni @ 14.04.2010. 23:28 ] @
Nece ti svabo prodati auto sa laznom istorijom... on ce ti predloziti da ga odvedes u servis i rijetko kada sam vlasnik prodaje vozilo bez posrednika... posrednik je uvijek zasticen i uvijek ti u ugovoru stoji da kupujes vozilo u vidjenom stanju... znaci, cim ti kaze da mozes sa vozilom u ovlasceni servis on je cist posle kao sunce...
Vjerovatno bi ozbiljan advokat i mogao nesto naplatiti po tom pitanju kasnije od tog posrednika ali to bi kostalo vise nego sto kosta auto i treba odma u startu zaboraviti tu exkurziju...
[ Zarko Silic @ 14.04.2010. 23:40 ] @
Nije te lagao. Tacno je to da se u pojedinim zemljama kaznjava, ali ne vracanje kilometraze vec prevara koja se prodajom takvog vozila vrsi sto je nesto sasvim drugo. Zbog toga se na vozilima naznacuje da su samo za export.
(odnosno, nas, Rumune, Bugare i Afrikance :D)
[ dex456 @ 14.04.2010. 23:50 ] @
@zarsilic

Koje je to drugo mesto na kome se ocitava prava km?

Prosvetli me posto nista o tome ne znam ispah glup ko duduk.
[ Nocni @ 15.04.2010. 00:13 ] @
Pa vec ti je rekao... vidis li ti u profilu da se on bavi chip tuningom... jos je i moderator na tuning forumu... Znaci da svaki dan na razne nacine cita sadrzaje svih memorija i procesora iz raznih motornih kompjutera... Sasvim slucajno ili namjerno u zadnjih 10-tak godina vec, u tim sadrzajima postoji podatak o predjenoj kilometrazi kod velike vecine vozila... kod svih njemackih, italijanskih, francuskih i mnogih drugih vozila da ne nabrajam sad...
To kod novijih vozila postoji jos na nekim mjestima a to ce za tebe i dalje ostati tajna
[ dex456 @ 15.04.2010. 00:32 ] @
Ma da ja neumem da odem kod majstora...................
[ vladd @ 15.04.2010. 00:37 ] @
Recimo jedan nacin je prema broju servisnih intervala. Necu reci ni lokaciju ni model vozila.

Tako da, iako je na klusteru instrumenta cifra od, recimo 150kkm, a broj servisnih intervala(zapamcen, svaki po 15000km) recimo 24, ili 25, gotovo da se sa sigurnoscu moze reci da je skinuto bar 200kkm sa tog sata

Poz
[ Markoxxx @ 15.04.2010. 00:37 ] @
Srbi su lakoveran narod, tako da nam i nije problem da poverujemo da je auto presao po 50-60k za 7-8-10 godina..

a narocito za neki auto od 15-20 god.. kada neko pomene pitanje predjene kilometraze... pa ko to jos moze pouzdano da kaze:)
[ vladd @ 15.04.2010. 00:42 ] @
Uzgred, neisplatljivo je baviti se preprodajom dizela, koji je nabavljen u inostranstvu, a da je presao manje od 200 000 km.

Jedino se povoljni uslovi susrecu na vozilima koja su za (relativno) kratko vreme presla vise stotina km. Tada je cena povoljna, godiste je sveze, mlado, vrlo malo je estetskih detalja izraubovano. Za sitne pare, dodatne sminke i vracanje kilometraze, dobija se objekat prodaje sa mogucom solidnom zaradom.

Naravno, sa pozicije preprodavca. Kupac je taj, koga mora da prati srecna zvezda, da ga u kratkom roku ne snadju svi(netipicni) kvarovi prevelike kilometraze..

A auto izgleda "kao casa"

Poz
[ rale2rale @ 15.04.2010. 06:54 ] @
Citat:
Markoxxx: Srbi su lakoveran narod, tako da nam i nije problem da poverujemo da je auto presao po 50-60k za 7-8-10 godina..

a narocito za neki auto od 15-20 god.. kada neko pomene pitanje predjene kilometraze... pa ko to jos moze pouzdano da kaze

Ašto volemo da verujemo u sreću, bingo, loto i sms licitacije! Samo čeka nagrada na nas ili u ovom slučaju ekstra auto , očuvano sa 50k , a za male pare! Što sam ih zaj...!!! ;-)
[ dex456 @ 15.04.2010. 09:55 ] @
Cek cek pricate da za 5000 ima auto 2005-08 godista sa 50kkm u golf klasi pa u to niko ziv ne bi poverovao, bez bar 7000 ga nema.............
[ vladd @ 15.04.2010. 10:22 ] @
Ne tvrdimo takvo preterivanje, mozda sa 500kkm...

Cinjenica je da se cesto mogu naci "slicni" automobili sa skoro identicnom cenom..ovde i "tamo". I zdavo pitanje je gde je "razlika", transport, carina..

Recimo vozilo xxx za 12000 evra, sa identicnom kilometrazom, recimo 120kkm..ista cena u Belgiji(od vlasnika, sa urednom dokumentacijom) i u Srbiji(sa par medjuvlasnika, i sa laziranom dokumentacijom)..

Pa zat takve stvari treba DODATNO pojasnjavati??

Naravno da je vozilo u SR kupljeno preko sa 300kkm+, mozda delimicno havarisano, za 2-3000 evra, i dokrpljeno, nalickano i ponudjeno za 12, uz zaradu preprodavca..

Poz
[ dex456 @ 15.04.2010. 12:30 ] @
http://www.autoscout24.de/List...amp;mmvmk0=65&mmvmd0=15222

@vlad i ostali

Pogledajte ove prve 3 Oktavije , Svaka je oko 07-08 godista, presle su po 100kkm , i vi tvrdite da su im km vraceni?????????????????????????????????

Pazi sto je svaki uspeo 200000 preci za 2 god, i jos i vraco km-ze.

Ili npr ovi fordovi, i na svakom je km vracena:

http://www.autoscout24.de/List...amp;mmvmk0=29&mmvmd0=15537

A za transport ako vozilo dob. one privremene medjunarodne tablice ne mora kamionom znaci da je tehnicki ispravno, vec ako znas da vozis sednes u kola i dovezes automobil, kao sto je moj otac uradio.................
[ etjen @ 15.04.2010. 13:08 ] @
dex

tim kolima km nisu vracani, ali oni nisu nenmormalno jeftiniji od novih takvih, to je cena...

Ovde se prvenstveno govori o našim placevima gde se te Škode prodaju za iste pare ili manje, što je, složićeš se- nemoguće.

Iako i preko ima muvanja sa km na autoplacevima, sumnjam da su takva vozila u većini, dok, kod nas, verujem da je svakom ili bar 99,9% vozila na placu vraćena km!
[ dex456 @ 15.04.2010. 14:12 ] @
Citat:
dex

tim kolima km nisu vracani, ali oni nisu nenmormalno jeftiniji od novih takvih, to je cena...

Ovde se prvenstveno govori o našim placevima gde se te Škode prodaju za iste pare ili manje, što je, složićeš se- nemoguće.

Iako i preko ima muvanja sa km na autoplacevima, sumnjam da su takva vozila u većini, dok, kod nas, verujem da je svakom ili bar 99,9% vozila na placu vraćena km!

@etjen

Znam kako je po nasim placevima bar svako 2 vozilo ima po nekolko onih tackastih zavarivanja, menjaci volan papucice rucna na skoro svakom je poderano bar jedno od tih el, povadjene one zice sa centralnih tabli, ispod postave u gepeku, u svakom je nesto zavarivano, Diskovi su totalno zardjali (ne bas na svim ali ima)
kao i to da ne pominjem gume, nejednaki razmaci izm haube i farova, tj svaka je malo izdiknuta.

Jos bar 30% vozila je bilo van znaci da mu km nije 300kkm vec bar 1000 kkm. Sto se da videti po sedistima razl. boje.

Ako je vozilo starije zna i da bazdi ona plastika, sedista su na nekim isprskana. Ukratko veoma jadno stanje.
[ dex456 @ 15.04.2010. 14:27 ] @
Oseti se da li je vozilo ocuvano i "novo" kad sednes unutra.
[ Java Beograd @ 15.04.2010. 14:30 ] @
Citat:
dex456: Znam kako je po nasim placevima bar svako 2 vozilo ima po nekolko onih tackastih zavarivanja, menjaci volan papucice rucna na skoro svakom je poderano bar jedno od tih el, povadjene one zice sa centralnih tabli, ispod postave u gepeku, u svakom je nesto zavarivano, Diskovi su totalno zardjali (ne bas na svim ali ima)
kao i to da ne pominjem gume, nejednaki razmaci izm haube i farova, tj svaka je malo izdiknuta.

Jos bar 30% vozila je bilo van znaci da mu km nije 300kkm vec bar 1000 kkm. Sto se da videti po sedistima razl. boje.

Ako je vozilo starije zna i da bazdi ona plastika, sedista su na nekim isprskana. Ukratko veoma jadno stanje.

Ne znam koje si auto placeve posećivao, ali na N. Bgd je skroz drugačije. Preteruješ.
[ vladd @ 15.04.2010. 15:24 ] @
Citat:
dex456
Pogledajte ove prve 3 Oktavije , Svaka je oko 07-08 godista, presle su po 100kkm , i vi tvrdite da su im km vraceni?????????????????????????????????

Upavo NE tvrdimo to, vec TVRDIMO da su identicne oktavije, KOD NAS na NASIM placevima(isto godiste i cena, cak i manja) sa VRACENIM kilometrazama...

Imamo prostu situaciju, gde tip, godiste i cena ostaju identicni i na domacim i na stranim placevima..i to je znak VRACENE kilometraze ili teske prerade vozila na DOMACEM placu..

Sto i dalje ne znaci da su "na zapadu" bas operisani od vracanja kilometraze, ali je mnogo redje, kaznjivo(kadakazem kaznjivo, mislim na brzu i efikasnu kaznu, bez milosti i popusta..), doticni placevi su u posedu specificnih osoba(iz miljea najnizeg staleza, imigranata, kriminogenih...), ali to nije tema...situacija tamo negde...

Poz

PS

Pronadji skodu oktaviju, 2006, tdi, na halo oglasima, i vidi cenu, recimo 9000..potpuno identicno sa "zapadnom" 2006, 1,9 tdi.... mozda 200 evra razlike...

Pa gde je tu recimo uvoz, transport ili carina, ili faktor nepovoljnije kupovine novog(zamislimo da je nova kupljena) kod nas, sigurno su skuplje 2-3 hiljade evra, pa Dacija(8-9k€) je skuplja kod nas 1500 evra...
[ Zarko Silic @ 15.04.2010. 16:07 ] @
Vracene su i na tim Oktaviama kilometri kao i na vecini ostalih automobila na autolacecima, bez razlike.

Realna cena za takvu Oktaviu i sa ovakvom kilometrazom je ova:

http://suchen.mobile.de/fahrze...=&lang=de&pageNumber=3

http://suchen.mobile.de/fahrze...=&lang=de&pageNumber=2

http://suchen.mobile.de/fahrze...=&lang=de&pageNumber=2

http://suchen.mobile.de/fahrze...=&lang=de&pageNumber=3

U Nemackoj, u nazad 5 godina, svaki autolac poseduje uredjaje za vracanje kilometraze.
[ dex456 @ 15.04.2010. 21:18 ] @
Sta li tek onda rade u Italiji.
[ Zarko Silic @ 15.04.2010. 22:01 ] @
Bolje ne pitaj.

Zbog svega toga je uvek bolja opcija kupovina manjeg ali novog vozila, ukoliko, naravno, nije neophodno bas veliko vozilo (karavan).
[ BB308 @ 15.04.2010. 22:45 ] @
Veliki pozdrav za sve.Pratim vec neko vreme desavanja na sajtu pa malo da se ukljucim, mozda napisem i ja neku pametnu.
Sto se tice kupovine vozila preko, tesko, ali bas tesko da se nadje dobar auto sa malom kilometrazom, da kazem ispod 100000km. za male pare.Znaci isti modeli, godista, kilometraze slicne i da budu iste cene u Srbiji i preko, nemoguce.I kao, sva ta vozila su vozile babe, tetke ili sta ja znam do apoteke i ostalo...price za malu decu.Ovo kazem iz licnog iskustva posto sam vec doterao bar desetak vozila za Srbiju u zadnjih par godina, tacnije iz Francuske ili Nemacke.Imam jedno moje pravilo da kad kupujem kola ako je moguce uzimam od prvog vlasnika, i da je vlasnik Francuz,Nemac,Portugalac...Da neko ne shvati pogresno, znaci ne zanimaju me auta sto prodaju turci i arapi, posto se bave dosta sa tim.Bar u Nemackoj i Francuskoj.Samim tim sam sveo rizik vracanja km.Vecina auta sto sam uzimao do sad su imala garanciju, minimum 3 meseca.....
Pa eto ako nekog nesto zanima da odgovorim.Pozdrav!
[ bora61 @ 15.04.2010. 23:02 ] @

Ako radis na licnom marketingu, svaka cast.
Gde ti je plac ?
[ BB308 @ 15.04.2010. 23:24 ] @
Mozda se nismo razumeli, nemam plac, ne radim sa autima, imam drugi posao kojim se bavim!Dovezao sam auta bliskim osobama ili familiji, al to je nebitno.
Hocu samo da ti kazem da nema dobar auto za male pare preko.Pusti te price!