[ tokajac @ 12.04.2010. 11:13 ] @
Cao,

Koje sve tipove goriva i ulja, dostupne na pumpama u Srbiji, jede novi Fiat Punto benzinac?
Koje preporucujete sa stanovista potrosnje, dugovecnosti...? Sta nikako ne sipati?
Koje pumpe su najpovoljnije?
Ugradnju plina zasada ne razmatram.

Pozdrav!
[ vladd @ 12.04.2010. 11:18 ] @
Bezolovni benzin, i ulje preporuceno od Fiata. Sve drugo, a ponajvise dizel, izbrgavati

Poz.
[ tokajac @ 12.04.2010. 11:44 ] @
Hvala na (brzom) odgovoru vladd!

Jel moze nekoliko primera artikala, pumpi?
Sad sam kupio auto, vozacu i puniti uglavnom u istom gradu, pa kontam da bi koriscenje istog goriva/ulja od istog proizvodjaca/pumpe bilo optimalno.

Pozdrav!

P.S.
Rekni te ako se suvisno zamaram ovakvim finesama :)
[ Java Beograd @ 12.04.2010. 12:03 ] @
U Srbiji je zabranjen uvoz naftnih derivata. Dakle, bezolovni je benzin na svim pumpama u Srbiji identičan, pošto potiče iz jedinstvenog izvora - rafinerije NIS. Sipaj tamo gde imaš utisak da te najmanje kradu. (Mada, utisak nekad i vara.)

Što se ulja tiče - treba da bude preporučene gradacije tj. viskoziteta SAE ..... Dobro je da bude i preporučenog brenda, ali to i nije najvažnije. Pazi da je ulje originalno !
[ rale2rale @ 12.04.2010. 13:52 ] @
Citat:
Java BeogradU Srbiji je zabranjen uvoz naftnih derivata. Dakle, bezolovni je benzin na svim pumpama u Srbiji identičan, pošto potiče iz jedinstvenog izvora - rafinerije NIS. Sipaj tamo gde imaš utisak da te najmanje kradu. (Mada, utisak nekad i vara.)

Što se ulja tiče - treba da bude preporučene gradacije tj. viskoziteta SAE ..... Dobro je da bude i preporučenog brenda, ali to i nije najvažnije. Pazi da je ulje originalno !

U subotu na NIS pumpi sipam gorivo za 1000din i vidim cena 122,6 dinara , rekoh majstoru , šefe zar nije nova cena oko 115 din, a ovaj jeste ali mi nismo podizali 112,6 za naš benzin, ovaj ti je iz uvoza euro premium bmb95 i tako sam ja častio svoje auto sa ,,kvalitetetnijim benzinom'' Oće to kad ste ne informisani i ne gledate šta piše sitnim slovima...
[ Java Beograd @ 12.04.2010. 14:10 ] @
Jel to bio bezolovni sa 95 ili sa 98 oktana ?
[ Nebojsa Milanovic @ 12.04.2010. 14:17 ] @
To je Evro premijum sa navodno smanjenim procentom sumpora. Ima takođe 95 oktana, ali već znatno veću cenu.

Evro super od 98 oktana još uvek nema kod nas, a to je gorivo koje bi dobro došlo novim jačim autima. Najavljuju ga tek za više od dve godine i biće brutalno koliko će koštati.
[ Slobodan Miskovic @ 12.04.2010. 14:25 ] @
Auuu :( pa kako bre, ovde vec godinama u Bugarskoj ima BMB 100 oktana..i 98 isto tako.. :(

Shell V-Power -95 RON
Shell V-Power Racing - 100 RON
[ Nebojsa Milanovic @ 12.04.2010. 14:30 ] @
Naravno da ima, mislim da je Srbija jedina zemlja ne samo u regionu, nego i šire koja nema Evro super 98, a Evro premujum 95 je došao tek pre nekoliko dana i to po znatno većoj ceni od ove koja je već ionako bezumno velika i najveća u regionu.

Ali realno, u zemlji gde postoji jedna Katarina Rebrača i mnogi gori od nje, šta očekivati?

Pošto je taj Shell Evro super u Bugarskoj?
[ Slobodan Miskovic @ 12.04.2010. 14:34 ] @
Shell V-Power 2.36 (98 oktana)
Shell V-Power Racing 2.62 (100 oktana)

1e = 1.956 leva pa racunaj.
[ rale2rale @ 12.04.2010. 14:40 ] @
95
Pozz