[ bane @ 13.04.2010. 12:42 ] @
Pomalo razmišljam o godišnjem odmoru na leto. Imama novi pasoš tako da ću verovatno ići negde u inostranstvo. Najveći problem je taj što danas ništa nije sigurno, tako da nisam siguran koje turističke agencije treba izbegavati, a koje su to u koje se čovek može pouzdati. Iskustva, predlozi, navedite one koje bih trebao izbegavati, kao i one koje su OK.
Hvala!
[ noreniou @ 13.04.2010. 13:05 ] @
Trebao si nedavno da odes na sajam turizma.
Elem, www.yuta.rs
bi trebalo da ti pomogne.
Ako neces preterano da brines recimo izaberi Kontiki, Odeon, Argus (il neku drugu agenciju koja je dugo u poslu),
mada ova tema nema neku 'svetlu' buducnost ovde zato sto se
uvek mogu naci 2 osobe koje imaju dijametarno suprotna misljenja o jednoj istoj stvari.
[ dralle @ 13.04.2010. 21:24 ] @
SAmo nemoj preko TRAVELLENDA iz DŽordža Vasžingtona,ni po koju cenu.Platiš jedno dobiješ drugo i to mnogo gore nego možeš misliti,a gazdarica je neobično bezobrazna i lakoma na pare.
[ stex @ 13.04.2010. 22:25 ] @
Imas novi pasos, a trazis neku turisticku agenciju preko koje ces ici na letovanje? Hmmm...

Slobodno se uputi samostalno, sigurno ces naci nesto. Ja vec 10 godina putujem sa drugovima bez agencija i uvek smo nasli povoljan smestaj za manje od 60 min.
[ Java Beograd @ 14.04.2010. 07:22 ] @
Citat:
stex: Imas novi pasos, a trazis neku turisticku agenciju preko koje ces ici na letovanje? Hmmm...

Slobodno se uputi samostalno, sigurno ces naci nesto. Ja vec 10 godina putujem sa drugovima bez agencija i uvek smo nasli povoljan smestaj za manje od 60 min.

Sasvim tako. Peko interneta potraži i destinaciju, i konkretan smeštaj. Ako si mislio mneku varijantu tipa "veliki evropski gradovi" (a ne Grčka - Turska) onda je još lakše.
Ako si ipak za varijantu agencije, onda obavezno kod nekih koje su desetak godina u biznisu.
[ karadima @ 14.04.2010. 08:07 ] @
Ne bih da favorizujem specificno neku agenciju jer su uglavnom sve ove koje rade dugo godina odlicne. Ja idem na leto sa porodicom u Grcku i posto nisam hteo da sa malim detetom jurim tamo smestaj nasao sam povoljno preko agencije Stella Maris (ja smislim da se tako zove agencija, nalaze se preko puta Mc-a na terazijama) lepu ponudu za pred sezonu, nije mnogo skupo a provereni su jer je moja zena godinama unazad isla sa istom tom agencijom u Grcku i uvek je bila zadovoljna. Travelland sam zaobisao iz cistog razloga jer sam se naslusao na netu raznih gluposti u vezi sa njima, a i kad smo ih zvali da pitamo i rekli da smo na sajtu videli ponudu covek mi je na to rekao da ne verujemo u gluposti sa sajta jer tamo svasta pricaju o njima??? LOL znaci odbrambeni mehanizam na max :D

Ako ides sa porodicom , bolje agencija, ili bar ako neko od tvojih prijatelja zna nekoga tamo (ako je vec isao) pa da rezervises direktno.

Ako ides sa drugarima onda je lepse da se ode na slepo :) avanturisticki :D

[ Java Beograd @ 14.04.2010. 08:58 ] @
Citat:
karadima: Ako ides sa porodicom , bolje agencija, ili bar ako neko od tvojih prijatelja zna nekoga tamo (ako je vec isao) pa da rezervises direktno.
Ako ides sa drugarima onda je lepse da se ode na slepo :) avanturisticki :D

Ja idem sa porodicom u Grčku, ali sam ove godine preskočio agenciju. Našao sam smeštaj preko www.halkidiki.com , poslao e-mail, zvao gazdu telefonom, dogovrio se sa njim, uplatio 2 noćenja kao avans, onda gazda mene zvao da kaže da je uplata legla i da me "sa radošću očekuje od 25.jula". On srećan jer nije deo svoje zarade poklonio agenciji, srećan i ja jer nisam platio harač agenciji. Sednem u auto i kalimera, kalispera, efharisto !
[ karadima @ 14.04.2010. 09:08 ] @
@ Java

Heeheh... uradio si najbolju stvar. Nazalost , ja ne mogu kolima jer mi auto krsh, pa moram busom, a onda mi nekako najlakse preko agencije. Iskreno , izaslo me 10 dana 17k dinara za nas troje od 1 juna do 10 juna... nije ni mnogo zar ne? Bez hrane, apartman je u pitanju i prevoz.
[ Java Beograd @ 14.04.2010. 09:16 ] @
Citat:
karadima:.. Nazalost , ja ne mogu kolima jer mi auto krsh, pa moram busom, a onda mi nekako najlakse preko agencije.

Jes' vala. Ako nemaš svoj prevoz, agencija je neminovna.
[ vilil1 @ 14.04.2010. 10:14 ] @
@bane se nesto ne javlja, mozda je vec regulisao putovanje, ali i za njega i za ostale kojima mozda zatreba -

Dva najveca sajta na nasem prostoru-

http://www.putovanja.info/
Forum im je odlican.

http://pakujse.travel/
Pod "Agencije" je spisak skoro svih agencija kod nas.
[ Jbyn4e @ 14.04.2010. 11:07 ] @
Ima li neko ikakvo iskustvo sa Travel Expert agencijom, nalazi se u Francuskoj ulici (Beograd)?
[ suuzy88 @ 20.07.2011. 08:38 ] @
Preporuka za Barcino travel, pogledajte cene, povoljno a kvalitetno...
[ Isak666 @ 20.07.2011. 08:41 ] @
^^
Verujem da nemas veze sa tom agencijom, a da si njihov sajt stavila u profil jer si odusevljena kako rade, te da samo delis iskustva, a nikako se ne reklamiras :D