[ misahidro @ 18.04.2010. 19:57 ] @
Pozdrav, slučajno sam pocepao novčanicu od 100 evra. Da li znate gde to može da se zameni i koliko uzimaju za tu uslugu. |
[ misahidro @ 18.04.2010. 19:57 ] @
[ Morpheus NS @ 18.04.2010. 20:08 ] @
Mogu biti zamenjene u Narodnoj banci Srbije. Ako je stepen oštećenja manji od 40 posto, ne naplaćuje se provizija, u suprotnom provizija je 5% vrednosti novčanice. Trebalo bi da može i u poslovnim bankama, ali neće baš sve da prihvate zamenu. Banka Intesa ranije nije naplaćivala nikakvu proviziju, ne znam kakav je slučaj sada.
Ups, evri su u pitanju...ali isti je slučaj. Banke ili ovlašćene menjačnice. One same utvrđuju iznos provizije za zamenu. [ Lesli Eldridz @ 18.04.2010. 20:17 ] @
Uzmi ti super lepak pa pazljivo zalepi da se ne vidi da je pocepana i uvali u nekoj menjacnici i gotovo. Ako neces, menjacnice treba da otkupljuju i ostecene novcanice, samo po manjem kursu, a isto i banke.
[ fade @ 18.04.2010. 21:02 ] @
Aj da je bar selotejp al super lepak, pa to se primecuje cim uzmes novcanicu, kruca je na tom mestu, i veoma je tesko zalepiti da valja.
A i mislim da je novcanicu pocepao skroz, ne delimicno. [ toplim @ 18.04.2010. 21:46 ] @
Bolje ti nama kazi kako si uspeo da pocepas plastificiranu novcanicu? ja sam probao ne ide, osim ako zapnes mnogo jako....
[ Lesli Eldridz @ 18.04.2010. 22:09 ] @
Citat: fade: Aj da je bar selotejp al super lepak, pa to se primecuje cim uzmes novcanicu, kruca je na tom mestu, i veoma je tesko zalepiti da valja. [ Horvat @ 18.04.2010. 22:55 ] @
skuplje te izadje taj super lepak i vreme (i zivci dok sve to pogodis) nego sto bi i uzeli za proviziju
uzmi selotep i odes u narodnu banku (ili neku drugu banku s tim da ce ti u drugima verovatno rebnuti proviziju -_-) [ Marenović Slaviša @ 19.04.2010. 01:08 ] @
Nemoj selotejp, ako koristiš neku traku, traži SCOTCH traku. Mnogo se manje primenjuje. SKOČ traka, tako traži u bolje snabdevenim "knjižarama", tj. radnjama sa kancelarijskom robom. Lepak, sumnjam da će ti to uspeti. Postoji velika mogućnost da se odlepi. A kada primete, teško ćeš zameniti. Sem toga, tu je i promena uz proviziju. Raspitaj se koliko pa vidi šta ti je činiti. [ misahidro @ 20.04.2010. 20:48 ] @
Novčanica je bila u kovertu i pocepala se pri otvaranju istog. Elem, u narodnoj banci to ne rade ali rade u većini banaka namenjenih gradjanstvu (ali ne i u svim). Mene je čova iz obezbedjenja NB uputio na banku preko puta. Od 100e na kraju sam dobio 9.100,00 rsd
I da, ako vam se pocepa morate je zelepiti selotejpom pa onda odneti da zamenite inače neće da menjaju. Hoće da zamene i u privatnim menjačnicama... [ squirll @ 20.04.2010. 21:13 ] @
kad lepis pocepanu (ne jako pocepanu) zalepis selotep samo sa jedne strane..i kad dajes dajes onu stranu koja nije izlepljena..
E sad desavalo se da unekim menjacnicama hoce da uzmu proviziju u nekim nece... meni se desilo sa vecom novcanicom i trazili su dosta...obilazio samu gradu menjacnice i u jednoj su mi uzeli(videla je) i nije nista rekla...bez provizije... Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|