[ salezmajjj @ 21.04.2010. 08:37 ] @
Veliki pozdrav za sve Elitovce Potrebna mi je mala pomoc i savet oko uvoza automobila. Hocu da uvezem auto iz Amerike. U pitanju je Ford/Explorer 2007 godiste. E sad posto znam da nasa zemlja jos uvek ne prihvata nista osim euro gasnih izduva isao bih sledecim putem: Kupovina vozila u Americi tj New York. Transport do luke lokalnim prevoznikom. Oko slanja i transporta brodom iz Amerike sam se nekako snasao. Auto ce doterati do Nemacke gde bi trebalo da se uradi homologacija vozila i prepravka kako bi ga nasa drzava prihvatila bez problema. Pitanja glase: - Da li kada se uradi potrebna homologacija vozila i dobiju svi papiri (COC i ostalo) ima jos nesto na sta treba da obratim paznju pre uvoza? - Da li neko od vas ima vec neku firmu ovde u Beogradu (Srbiji) koja bi za neki razuman iznos uradila ceo proces nabavke i uvoza vozila umesto mene (posto znam da nije bas lako uvesti auto, pogotovo iz Amerike)? Sve ideje i saveti su dobrodosli Unapred hvala svima koji odgovore! p.s. Nadam se da je tema na dobrom mestu, ukoliko nije molim moderatora da je premesti, hvala. |