[ Flo33 @ 22.04.2010. 12:53 ] @
Citat:
Gej lezbejski info centar (GLIC) pozvao je gej-lezbejsku populaciju da podrži akciju "Za moju zvezdu" koju sprovodi Fondacija FK "Crvena zvezda".

U saopštenju organizacije se navodi da bi svi gej-lezbejski ljubitelji fudbala svojim novčanim donacijama trebalo pomognu rad i ciljeve Fondacije FK "Crvena zvezda". Članovi organizacije su takođe pozvali sve organizatore gej-lezbejskih žurki i vlasnike gej-lezbejskih kafića i klubova u Beogradu da deo zarade uplate Fondaciji FK "Crvena zvezda".
GayEcho Web Portal (www.gayecho.com) koji je u vlasništvu Gej lezbejskog info centra će u narednim mesecima pozivati svoje posetioce da šalju SMS poruke i uplaćuju novac na račun Fondacije.

"Smatramo da je od izuzetne važnosti da gej-lezbejska populacija, koja takođe prati fudbal i navija, pomogne rad fudbalskih klubova koji su trenutno u finansijskoj nevolji", navodi se u saopštenju, koje iznosi da treba učiniti sve što je moguće da se Zvezda vrati na stari put slave.

"Uprkos homofobiji i nasilju koje je trpela gej-lezbejska populacija od fudbalskih navijača, ovo je naš gest pružanja ruke prijateljstva, pomirenja i pomoći kad je neko u nevolji", zaključuje saopštenje GLIC-a.

B92

Provokacija ili pokušaj šlihtanja zbog predstojeće gej parade?

Ili ja na pomolu osnivanje neke gej navijačke grupe? Npr ''Ultra Geys'' ili ''Gej grobari''

Ali će biti zanimljiv odgovor, to je sigurno
[ Nabukodonosor @ 22.04.2010. 16:24 ] @
A zasto mora da navija kao gej?! Jel ne moze da navija kao covek?! Jer ja treba da odem na stadion i da navijam kao covek koji voli npr. pozu doggy style? ili 69? Ili uza zid? Zasto moraju da pricaju svima kakva su im seksualna opredeljena u svakoj mogucoj situaciji?
[ a1200 @ 22.04.2010. 16:36 ] @
Pa zato sto je to sada "in". Tako se na mala vrata promovishe odredjena pojava u drustvu... sto vishe se prica, to bolje za one koji to guraju, i naguravaju, ostalima...
[ Branko Santo @ 22.04.2010. 17:48 ] @
Hahahaha a ne bunite se sto ima po 15 navijackih grupa unutar navijaca zvezde nego vam je ova jedna prelila casu! :D
[ Srđan Pavlović @ 22.04.2010. 18:03 ] @
Mnogo je bitnije kakav je neko ko ulazi na stadion po pitanju
spremnosti na nasilno ponasanje, od toga kako je seksualno opredeljen :)

[ boki78 @ 22.04.2010. 23:14 ] @
Ulepšali su mi već lep dan sa ovim, samo napred.... :)))))))
[ Black_eyed @ 23.04.2010. 06:41 ] @
Kada se malo razmisli logicno je da i gey populacija bude zaiteresovana za utakmice, jeste li videli nekad zenu na stadionu ? ;)
[ mmmilan @ 23.04.2010. 12:19 ] @
Klasicna provokacija.
[ japan @ 23.04.2010. 15:01 ] @
evo i himna:

http://www.youtube.com/watch?v=ocODuVLRxyA
[ vidan kv @ 23.04.2010. 19:11 ] @
..........ma samo pod uslovom da sede u prvom redu......nikako iza leđa.........
[ Flo33 @ 23.04.2010. 21:31 ] @
@ japan,

ta pesma je stara 30 i kusur godina, i odlična je. Ne znam gde si nju svrstao za himnu

nego, jel bilo nekih fank grupa u SFRJ tih godina? (ovo je neki fank, ne?)
[ marko37 @ 24.04.2010. 10:38 ] @
Jel to predstoji neko pomirenje otvorenih i latentnih?
[ Ivan Dimkovic @ 24.04.2010. 10:44 ] @
Hahaha uz puno emocija, suza.... :-)
[ japan @ 24.04.2010. 22:24 ] @
Citat:
Flo33: ta pesma je stara 30 i kusur godina, i odlična je. Ne znam gde si nju svrstao za himnu :D

Ne znam, moze da bude, ali to svakako nije eliminatorni faktor, naprotiv.
Citat:
nego, jel bilo nekih fank grupa u SFRJ tih godina? (ovo je neki fank, ne?)

Pre bih rekao disco...

A sto se tice navijaca i homoseksualizma, jel se seca neko price kad su grobari pozvali u goste nekog hrvata (vodju navijaca dinama ili hajduka, nisam siguran) ugostili ga domacinski, odveli na grob Dragana Mancea, a onda ga odvukli na neku gajbu, vezali za radijator i silovali ga, pa je jadnik posle toga flipnuo skroz, cak mislim i da je izvrsio samoubistvo. Ovo je jedan od najpoznatijih takvih slucajeva medju navijacima, ali svakako ne jedini, pa bih ja ipak dobro razmislio pre nego sto dam bilo kakvu kvalifikaciju na temu homoseksualizma medju "tvrdim" momcima. Tvrdi definitvno jesu, samo je pitanje sta tu tvrdocu izaziva :)
[ maliradojca @ 24.04.2010. 23:33 ] @
Sad bi mogli i navijaci da pozovu fanove da salju sms poruke za podrsku gejevima, bilo bi fer sa njihove strane.
[ boki78 @ 25.04.2010. 12:33 ] @
@japan

Događaj koji se opisao se desio u drugoj polovini osamdesetih godina, u pitanju je bio Parangal vođa "Torcide", navijača Hajduka iz Splita ali mislim da se nije ubio već poginuo na ratištu. Čak je posle toga i spevana pesma na tu temu, doduše niko od navijača ne gleda na to kao homoseksualni čin, već kao akt maksimalnog poniženja vođe protivničkih navijača. Doduše sve je relativno... :))))