svetlo plave brojke su razlika izmedju crvenih i zelenih, ulozenog i dobijenog ;) ... za one koji vole matematiku nek' podele zeleno sa crvenim i pomnoze sa 100, dobice ucinak korisnog dejstva u procentima :)
sve je potkrepljeno sa tehnickim crtezima u pdf-u i demoima na YouTube-u...
Mesto gde mogu da se naruce magneti prilagodjeni oblikom Perenedev konceptu resenja (PERManent ENergy DEVice), a i nekim drugim je:
Naravno, ne mogu a da ne primetim zemlje porekla gornjih linkova ... njima tamo iz tih krajeva veoma dobro lezi sve sto je u vezi mehanike :)
P.S. molim moderatora da zbog eventualnih komercijalnih linkova ne zakljucava temu; moze da suspenduje koji post sa domacim linkom najvise, ali zakljucati citavu temu - GREH je prema celoj planeti i uopste buducnosti ... linkovi su potrebni RADI NABAVKE MATERIJALA od koga se pravi spas za sve nas
[ zasun @ 22.04.2010. 16:28 ] @
A jesi li naparavio Perendev motor? Da li radi motor i da li ima dovoljno snage da preko trapeznog kaiša pokrene agregat?
Ako nisi napravio, zašto daješ savete drugima, a ne sebi, kako napraviti motor?
Zašto na ovom gore YOUTUBE snimku nije istovremeno prikazana druga strana prilikom pokretanja motora?
Razmisli malo.
Sviđao se tebi ili ne, moderator će ovu temu smestiti u ULTRAMADZONE (to znači da spada u oblast naučne fantastike ili nešto što nema veze sa stvarnošću tj. nešto što nema veze sa prirodnim zakonima fizike)
[Ovu poruku je menjao zasun dana 22.04.2010. u 17:57 GMT+1]
[ ultraKeen @ 22.04.2010. 16:51 ] @
na vec poznatu primedbu sa drugih linkova o "drugoj strani" imam samo jedan odgovor:
(jel covek mora da bude pored svega i profesionalni kamerman?)
A inace, moj motor je u fazi nacrta tj. resavanja geometrije...
Savete u vidu linkova drugima, dajem iz najnevinije dobre namere, ali da razmenim razmisljanja sa eventualnim istomisljenicima.
Da li ti imas neke primedbe na onaj prvi link, onaj iz Austrije?
[ zasun @ 22.04.2010. 17:18 ] @
Nemam nikakve primedbe na prvi link. Internet trpi ama baš sve!
Zašto jednostavno ne kupiš magnete pa počni sam eksperimentirati sa magnetima da bi se uverio u tako nešto. Tako nešto napraviti mali model samo radi demonstracije koštaće nekoliko stotina evra i plus vreme uz znoj mukotrpnog rada na sastavljanju radi provere uz pomoć višestruke metode probe i greške, a to će još više koštati.
Pa čak i da uspeš u ostvarivanju modela, to ništa ne znači ako ne napraviš mnogo veći model (a koštaće nekoliko hiljada evra!) da bi se uverio da li će imati dovoljno snage da pokrene agregat preko trapeznih kaiševa.
Slobodan Nikašinović je pre nekoliko godina pokušao sa magnetima tako isto i ne znam dokle je stigao niti da li je uspeo da pokrene....
Zašto jednostavno ne kontaktiraš sa njim radi saveta? Verujem da bi u saradnji sa njim mnogo brže ostvario (samo budi oprezan jer je možda veliki prevarant). Na pp ću ti dati njegov broj.
"Savete u vidu linkova drugima, dajem iz najnevinije dobre namere, ali da razmenim razmisljanja sa eventualnim istomisljenicima."
To od ovih na ELITESECURITY nemoj ni da očekuješ da će ti dati savete jer će te odmah na početku ove teme sabotirati jer su oni za ovu oblast "NAJPAMETNIJI".
Zašto se zove ovaj forum ELITE.........?
[Ovu poruku je menjao zasun dana 22.04.2010. u 18:42 GMT+1]
[ ultraKeen @ 22.04.2010. 17:52 ] @
Rekoh vec da mi je projekat u fazi geometriske racunice koja treba da kaze - koliko mi kojih magneta treba... Cudi me da to nisi procitao?
Citat:
zasun:
Pa čak i da uspeš u ostvarivanju modela, to ništa ne znači ako ne napraviš mnogo veći model (a koštaće nekoliko hiljada evra!) da bi se uverio da li će imati dovoljno snage da pokrene agregat preko trapeznih kaiševa. [Ovu poruku je menjao zasun dana 22.04.2010. u 18:42 GMT+1]
:))) ... e pa ne bi rekao da nista ne znaci ;) ... znaci mnogo ako se samo malo zamislis ;)
a to koliko ce da kosta ... e pa neka kosta; to se inace zove "investicija", znaci radnja koju radis da bi posle izvesnog vremena bio u plusu sa onim evrima
P.S. ocekujem broj Slobodan Nikašinovića na pp ... zasto ga odmah nisi poslao? ... I - sto se ti toliko trudis da me odgovoris od svega?
[ toplim @ 22.04.2010. 18:27 ] @
moze li neko opisati kako funkcionise ovaj motor i da li je opet u pitanju neka perpetu mobile skalamerija koja nit radi nit ima koristi.
[ ultraKeen @ 22.04.2010. 18:38 ] @
ne znam na koji motor mislis, svi su perpetum mobile ... ;)
[ toplim @ 22.04.2010. 19:43 ] @
sad sam video, mislio sam da je nesto novo.
Moj zakljucak sto se tice magnetnih motora je sledeci:
Potreban je dobar magnetni izolator kako bi se neutralisalo rasipanje i usmerilo samo u pravcu tangente. Tada bi motor sa magnetima, odbijanjem polova radio. I to bi bio perpetuum mobile. ako se izuzme trenje. Ali bi korisnost bila znatno veca. Cekam neki demant ili dodatak.
[ ultraKeen @ 22.04.2010. 20:31 ] @
Citat:
toplim: sad sam video, mislio sam da je nesto novo.
Moj zakljucak sto se tice magnetnih motora je sledeci:
Potreban je dobar magnetni izolator kako bi se neutralisalo rasipanje i usmerilo samo u pravcu tangente. Tada bi motor sa magnetima, odbijanjem polova radio. I to bi bio perpetuum mobile. ako se izuzme trenje. Ali bi korisnost bila znatno veca. Cekam neki demant ili dodatak.
Mislim da bi moglo i bez tih "magnetnih izolatora", zovu ih nace "shield", stitovi u slobodnom prevodu. Zadovoljila bi i dobra geometrija, tj. pravi gabariti magneta, njihov pravi rapored, pravi precnik rotora, pravi uglovi... Ima mnogo osetljivih mesta na kojima jedan projekat te vrste moze da se oklizne, a problem je u sustini nemanje instrumenta kojim bi zaista bukvalno i prostorno videli magnetna polja. Ali, u svakom slucaju, magnetni izolatori bi svakako pomogli, tj. povecali efekat korisnog dejstva.
Link na tu temu sa zanimljivom pricom u vezi raznih materijala koji izoluju magnetni uticaj:
covek je na vrlo prost i ocigledan nacin ispitivao 12 razlicitih izolatora magnetnog polja...
Ima naravno i potvrdjeno dobrih izolatora, ali se bojim da dam link, da prica ne bude ugusena zbog preterane "reklame"...
[ toplim @ 22.04.2010. 20:51 ] @
Bez izolatora ne moze da radi. Sto ih N odbije to ih S privuce i zato rotor vibrira, nema kretanja.
Tacnije potrebo nam je samo N a S da neutralisemo. A jedini nacin da se neutralise jeste da se izoluje.
Jos uvek nije pronadjem materijal za to.
Postoje neki dobri materijali, ali ne znam u procentima, njihova izolacija je mala.
[ Odin D. @ 22.04.2010. 23:26 ] @
Citat:
ultraKeen: na vec poznatu primedbu sa drugih linkova o "drugoj strani" imam samo jedan odgovor:
Prosto je za nepovjerovati kakvim glupostima neki ljudi mogu da nasamare neke druge ljude.
[ ultraKeen @ 23.04.2010. 02:52 ] @
Citat:
Odin D.: Prosto je za nepovjerovati kakvim glupostima neki ljudi mogu da nasamare neke druge ljude.
Imas li neko suvislo objasnjenje "gluposti" ili je to samo obicno ubedjenje na prvi pogled?
[ mulaz @ 23.04.2010. 07:05 ] @
Citat:
ultraKeen: Imas li neko suvislo objasnjenje "gluposti" ili je to samo obicno ubedjenje na prvi pogled?
7. razred osnovne, (ili 8.? Tamo gde pocne da se uci o energiji i termodinamiki) :)
[ espresso @ 23.04.2010. 07:29 ] @
Ako izbegnete ubeđivanje sa onima koji ne veruju u ovaj projekt, tema možda i ostane čista. U svakom slučaju, ako tema ode u loodu zonu, biće dosta onih koji će želeti da je upropaste jer im je to zanimljivo (samo to i rade na ovom forumu).
[ Odin D. @ 23.04.2010. 09:09 ] @
Bilo bi zanimljivo jednom za promjenu vidjeti post u kome se neko od vas "perpetum mobilaca" javi nakon x godina i kaze da je pogresio ili da su ga nasamarili.
No to se nikad ne desava. Vjerovatno od silne "korektnosti" ili "postenja" na koju se stalno pozivate.
Od kad postoji ovaj forum, poceli su i epohalni pronalasci. Ljudi su pljuvali jedni na druge u diskusijama koje su se oko toga vodile i ovi pronalazaci su proglasavali "nevjernike" ljudima ogranicene pameti i zatvorenog uma, a kakvi inace koce svijet od pamtivjeka.
Medjutim, nikad se nije desilo da je ista od tih epohalnih otkrica "koja samo sto nisu bila zgotovljena" u to vreme ili cak koja su i bila "zgotovljena", kao sto je i ovaj motor na ovom filmu, ikad ugledala svjetlost dana. I poslije x godina niko nista nije napravio ni postigao, ali se niko nije ni javio da kaze - pogresili smo, izvinite.
Sto se tice onog filma koji nesto "dokazuje", nema potrebe da se osvrcem na tehnicku stranu, posto se ono moze uraditi na milion nacina. I Dejvid Koperfild na filmu prolazi kroz Kineski zid i ucini da avion nestane, no niko pametan ne vjeruje da se to stvarno desava.
Ja bih se prvo zapitao: Covjek ima perpetum moblie (koji kazete radi), a snima film nekom usranom kamericom u kome mu se vidi ruka i to je to. Rjesio je sve probleme covjecanstva. Nasao izvor beskonacne energije. Ljudima je otvoren put u druge galaksije. Ponistio svu nauku od zore covjecanstva do danas. Nema vise potrebe za naftom, hidrocentralama, thermocentralama, nuklearnim centralama. Covjek dobija cistu mehanicku energiju bez sporednih efekata. To znaci da se klima na zemlji moze proizvoljno podesavati - napravi dovoljno frizidera u Sahari ili dovoljno grijaca u Sibiru i eto beskonacno novog plodnog zemljista. Nema vise potrebe da se sjeku sume, nema gladi, sukoba i ratova. Automobili, avioni, brodovi, bicikli.... sve se krece samo od sebe, nikad se nista ne dosipa. Mozes putavati gdje god hoces - i to svojim vozilom - sve je dzaba....
Pa sta je onda sa tim covjekom?! Ne bi li odjednom pocele da ga salecu sve vlade svijeta i naucne ustanove, vojska, siroke narodne mase obozavalaca i svaki pametan covjek otisao da mu se pokloni? Ne bi li ga crkva proglasila svecem?
Pa sta radi on onda u svom cumezu tako sto sa budjavom usb kamericom pravi glupe filmove i kaci na youtube?
Pa vjerovatno z@yebava ljude sklone nasamarivanju. Ja bi prvo to pomislio. No, vidim da mu neki prvo povjeruju.
No, nema veze. Bilo bi ipak lijepo da se jednom za promjenu neko javi "poslije svega" i da kaze sta je ustvari napravio i sta je saznao.
Ali, do toga naravno nikad nece doci.
[ ultraKeen @ 23.04.2010. 09:25 ] @
Najlepse bih zamolio sve one koji ne veruju u buduce ideje, tj. one koji misle da je sve pronadjeno sto se moglo pronaci - da ovu temu ostave onima koji u nju veruju. Poenta nije da se mi ovde nadgornjavamo moze li ili ne moze, vec kako moze...
Hvala unapred
[ mmix @ 23.04.2010. 09:38 ] @
UMZ, sorry. Ima i tamo moderator, kad njemu predocite dokaze da je perpetum mobile moguc siguran sam da ce vratiti temu u nauku :)
[ Odin D. @ 23.04.2010. 09:40 ] @
Citat:
ultraKeen: Poenta nije da se mi ovde nadgornjavamo moze li ili ne moze, vec kako moze...
..tj. kako ne moze.
[ Java Beograd @ 23.04.2010. 10:12 ] @
Ništa ti ne brini Ultra Keene, i Teslu i Pupina su u početku proglašavali za ludake, zato što u bilii ispred svog vremena. Pusti ove sitne duše, neka žive u svojim čaurama, u mraku i neznanju, nesvesni velike istine da je perpetuum mobile moguć.
Dva i dva može biti pet, za vrlo visoke vrednosti broja dva !
Kad jednom napraviš taj motor (što je sasvim izgledno) bićeš bogat i moćan ! Zamisli samo: automobil na magnetni motor, tramvaj, trolejbus, kosilica za travu, mikser, mutilica za neskafu, ventilator, lift, avion, usisivač, bor-mašina, brusilica, hilti. Lokomotiva, kamion, bager, kiper. Brod, gliser, tanker, podmornica. Bicikli, tricikli, motocikli i ostali cikli ! Elektro agregati ! Neće više biti ni termocentrala, ni nuklearnih centrala, ni hidrocentrala ! Sve na magnet ! A jedini vlasnik svih patenata: Ultra Keen. Bogat i prebogat. Ultra Keena za predsednika !
Iskreno ti preporučujem da se povežeš sa nekoliko veoma inteligentnih ljudi koji su postovalii na [es], a koji su jasno svima dokazali da su sasvim realni i mogući: motor na vodu, dvostepeni mehanički oscilator i slični večno pokretni motori. Evo spiska koji sam našao na brzinu:
Samo, jedno ću te savetovati: sve šta radiš radi u dubokoj tajnosti, jer svetski moćnici, pre svega naftni karteli neće tvoj izum dočekati s dobrodošlicom (shvataš šta 'oću da kažem). Tako, duboko sam uveren, da su vlasnici svih onih motora, prikazanih na You-tube odavno pokojni ! I za svo to vreme nemoj ni slučajno u javnosti da prezentuješ svoj rad, a još manje na [es] forumu. Srećno !
Pametno. Oni su ipak zapad. Putuj igumane i ne brini za manastir. Mi ćemo se već nekako snaći i bez tog motora.
[ ultraKeen @ 23.04.2010. 10:28 ] @
Citat:
Java Beograd: ... A jedini vlasnik svih patenata: Ultra Keen. Bogat i prebogat. Ultra Keena za predsednika !
Samo, jedno ću te savetovati: sve šta radiš radi u dubokoj tajnosti, jer svetski moćnici, pre svega naftni karteli neće tvoj izum dočekati s dobrodošlicom (shvataš šta 'oću da kažem). Tako, duboko sam uveren, da su vlasnici svih onih motora, prikazanih na You-tube odavno pokojni ! I za svo to vreme nemoj ni slučajno u javnosti da prezentuješ svoj rad, a još manje na [es] forumu. Srećno !
uopste mi to nije cilj ... eto, recimo da mi je cilj da na mog bajsa stavim prvi opitni primerak :) ... bice taman prigodne velicine ... a ostali ce biti "za po kuci", bukvalno :)
Citat:
Java Beograd:
sasvim sam svestan sta pricas :) ... ALI
Nisam samo ja u pitanju, MNOGO njih se bavi ovom temom i preduzima konkretne stvari vec odavno. U to me je ubedio onaj link na kome se prodaju magneti prigodnog oblika samo za tu namenu, samo za jedno od mnogih resenja. Meni lici da ce to biti tiha revolucije bliska evoluciji ili obrnuto; ti tamo kojima bi smetali slicni meni, mogu nesto protiv nas 100, ali ako je u pitanju nas 100.000 koji ne prave halabuku oko toga - e onda malo teze... ;)
[ Java Beograd @ 23.04.2010. 10:36 ] @
Citat:
ultraKeen: uopste mi to nije cilj ... eto, recimo da mi je cilj da na mog bajsa stavim prvi opitni primerak :) ... bice taman prigodne velicine ... a ostali ce biti "za po kuci", bukvalno :)
Naravno, potpuno te razumem. Ali kad već središ bajs, biće ti glupo da sutra - preksutra plaćaš za benzin, zar ne ? Zatim, biće ti glupo da plaćaš EDB lopovsku tarifu za el. energiju, kad već možeš da imaš svoj privatni, tihi generator za dž, zar ne ? Ide to tako polako, jedno po jedno ...
Uzgred, ovi iz Cro, koji prave taj motor već 3.5 godina, napraviše li ga ? Ili su i oni u fazi nacrta tj. resavanja geometrije ? Jesu li živi uopšte ?
[ Java Beograd @ 23.04.2010. 10:40 ] @
Sad sam se setio: mogao bi da se povežeš i sa Milošem Stankovićem, on ima i svoj web sait: http://www.milos-stankovic.com Ima veliki broj patenata, mnogo diploma za pronalazaštvo, a i osvojio je Google nagradu, za svetski doprinos nauci !
[ ultraKeen @ 23.04.2010. 10:56 ] @
Citat:
Java Beograd: Naravno, potpuno te razumem. Ali kad već središ bajs, biće ti glupo da sutra - preksutra plaćaš za benzin, zar ne ? Zatim, biće ti glupo da plaćaš EDB lopovsku tarifu za el. energiju, kad već možeš da imaš svoj privatni, tihi generator za dž, zar ne ? Ide to tako polako, jedno po jedno ...
:) nismo se razumeli u ono malo reci: moj tekuci problem je sto treba da dovrsim kucu od 3 etaze, od kojoh je struja uvedena u samo jednu ... koju bi jedan generator od 50 kW mislim zadovoljio za sve tri, ili 3 od po recimo 15 kW, onako okvirno sasvim (angazovana snaga kod EDB-a mi je trenutno 11,07 kW) ... i da onda onaj "link" sa bandere ka EDB-u ostavim samo uspomene radi ;) ... ne smem ni da odem da pitam koliko bi trazili za uvodjenje jos dva "privoda" za svaku od neresenih etaza, hiljade evra su u pitanju :((( ... a moram kad tad da obezbedim napajanje el. energijom
Citat:
Java Beograd: Uzgred, ovi iz Cro, koji prave taj motor već 3.5 godina, napraviše li ga ? Ili su i oni u fazi nacrta tj. resavanja geometrije ? Jesu li živi uopšte ?
Ne znam, nisam mnogo u toku, tek sam ih locirao pre koji dan. One na koje zaista treba obratiti paznju po ovom pitanju su po meni nemci i japanci ... moj sin je nasao nekog tamo japanca koji slicne sprave ugradjuje u klima uredjaje i kojih je prodato na hiljade komada (tako mi sin rece) ... japanac samo napominje da motori te vrste moraju imati kocnicu za zaustavljanje... :)
[ Odin D. @ 23.04.2010. 10:57 ] @
Citat:
ultraKeen: odo' ja kod komsija koji o toj temi pricaju vec 3,5 godine
Pa to pricanje je otprilike sve sto se i radi na tom polju.
A vreme od 3,5 godine je otprilike srednje vreme zamlacivanja.
Kad napravis grafikon koliko se dugo ljudi otprilike zamlacuju nekim promasajem u zivotu, dobijes Gausovu krivu u cijoj sredini je upravo vrednost od 3.5 godina.
[ 3way @ 23.04.2010. 19:14 ] @
Citat:
Najlepse bih zamolio sve one koji ne veruju u buduce ideje, tj. one koji misle da je sve pronadjeno sto se moglo pronaci - da ovu temu ostave onima koji u nju veruju. Poenta nije da se mi ovde nadgornjavamo moze li ili ne moze, vec kako moze...
Kako je jednostavno zapusiti usta svima onima koji ne veruju u takve stvari.
Samo treba napraviti spravu koja radi...
A koliki mu je obrtni moment da bi pokrenuo ne baš lako agregat?
Veoma je lako pokrenuti ventilator za hlađenje, jer je radno kolo izrađeno od lakog materijala tj. nema veliku masu, što se ne bi reklo za agregat.
Sad sam našao sliku koja pokazuje da možda ipak može da pokrene agregat.
Zna li neko turski jezik da na ovaj forum prevede deo teksta iz prvo dole prikačenog jpg. fajla?
[Ovu poruku je menjao zasun dana 25.04.2010. u 09:24 GMT+1]
[ zasun @ 25.04.2010. 08:38 ] @
E sad, i Rusi imaju VEOMA EFIKASAN magnetni motor:
Russian ultra efficient magnet motor
Tue, Mar 30, 2010
Russian electronic ultra efficient magnet motor ; a solution to the energy-wasting internal combustion engine.. 10 times as efficient as a fossil fuel engine and considerably more eff. than any other electr. motor. According to the designer returns energy back to the battery, even uphill; if pedalled 1 km, returns energy for another km.(For those who don't believe in free energy: where does the supplementary power come from?). Works on alternating current triggered from a battery. Tested on bicycles at speeds up to 140 kmh=90 mph. European Patent Application: data.epo.org
[Ovu poruku je menjao zasun dana 25.04.2010. u 13:00 GMT+1]
[ ultraKeen @ 25.04.2010. 08:47 ] @
sto se tice prevoda sa turskog ... treba pitati ovdasnje strucnjake kao sto su Odin D. pa 3way pa Java Beograd ... ;)
[ Java Beograd @ 25.04.2010. 08:57 ] @
Citat:
ultraKeen: sto se tice prevoda sa turskog ... treba pitati ovdasnje strucnjake kao sto su Odin D. pa 3way pa Java Beograd ... ;)
Kad sam ja rekao da znam Turski ?! A nemaš potrebe da budeš sarkastičan. Ja se stvarn radujem što ćemo za mesec-dva (godinu dana - najkasnije) da vozimo automobile bez plaćanja goriva, što neću plaćati struju, tj. grejaću se za dž !
[ ultraKeen @ 25.04.2010. 10:13 ] @
Citat:
Java Beograd: Ja se stvarn radujem što ćemo za mesec-dva (godinu dana - najkasnije) da vozimo automobile bez plaćanja goriva, što neću plaćati struju, tj. grejaću se za dž !
dobro je, shvatio si ...
[ Odin D. @ 25.04.2010. 10:17 ] @
@UltraKeen
Onaj Turcin je prevarant, a oni sto su nasjeli na to skupina ovaca vanserijskog stepena debiliteta.
Svaka tebi cast ako si ti povjerovao u ono. To dalje znaci i da mi nemamo o cemu da pricamo, jaz je prevelik.
Samo ti nastavi sa svojim proracunima i ostalim. Ako spadas u vecinu zamlacenog stanovnistva, imaces zanimaciju u sledecih 3,5 godina, a ako si neki rijedji slucaj, mozes da doguras prilicno daleko na desnu stranu one Gausove krive. U svakom slucaju, javi se kad te prodje i postavi ovdje poneku sliku svojih "dostignuca", bice sigurno zanimljivo pogledati.
Odin D.:
Onaj Turcin je prevarant, a oni sto su nasjeli na to skupina ovaca vanserijskog stepena debiliteta.
Isto ste rekli i za Veljka Milkovića za njegov revolucionarni dvostepeni mehanički oscilator, koji ipak radi i ceo svet se sve više uviđava da Veljkov pronalazak ipak daje mnogo više energije u odnosu na beznačajni ulog energije.
Isto tako omalovažavate i ostale vrsne pronalazače pa čak i Nikolu Teslu koji je već 1900 godine rešio problem bezžičnog prenosa električne energije na daljinu i to bez ikakvih gubitaka sa kvadratom rastojanja, a između ostalog je čak i napravio auto koja crpi energiju iz ko zna odakle bezžično preko antene i išao je svuda bez benzina ili nafte nekoliko stotina kilometara.
samo se Vi smejte, jer "...ko se poslednji smeje najslađe se smeje..."
[ 3way @ 25.04.2010. 11:30 ] @
Citat:
zasun:
Isto tako omalovažavate i ostale vrsne pronalazače pa čak i Nikolu Teslu koji je već 1900 godine rešio problem bezžičnog prenosa električne energije na daljinu
Ne znam ko omalovazva Teslu...On je na prvom mestu napravio nesto sto RADI i svima pokazao da to radi.
Da je Tesla bio neki diletant koji kaci filmove na Youtube i po novinama govori o super bezenergetskim pronalascima i njemu bi se smejali.
Inace, nisam video da onaj dvostepeni tambulator radi...
samo se Vi smejte, jer "...ko se poslednji smeje najslađe se smeje..." :)
Hehe, kad ti zafali naucnih argumenata, ti se dohvati kineskih poslovica. I Tesle. Omiljena sredstva logickog dokazivanja svih "strucnjaka".
Evo procedure za uspjesno za dokazivanje raznih "otkrica ispred svog vremena":
1) Postavis smijesnu naucnu tvrdnju, npr. - "Zemlja je ploca."
2) Ispricas to nekom i odmah ce te ismijati: - "Hahahaha, kakva glupost!."
3) Posto su se i Tesli smijali, a kasnije je ispao u pravu, to znaci da si i ti u pravu jer te ismjevaju, te je time dokazano da je Zemlja ploca.
4) Tezu mozes i prakticno potvrditi tako sto ces se ti poslednji odsmijati.
Da je Tesla za zivota mogao znati koliko ce cudesnih otkrica u buducnosti biti dokazano time sto je nasmijao par ljudi, batalio bi tehniku i posvetio se pricanju viceva.
Cak sta vise, ja kad na ovom forumu citam koliko su se Tesli smijali, dolazim na pomisao da njemu laboratoriju nije zapalio Edison nego Charli Chaplin.
[Ovu poruku je menjao Odin D. dana 25.04.2010. u 13:09 GMT+1]
[ Java Beograd @ 25.04.2010. 19:03 ] @
Bože, koliko mene zabavljaju ove teme ! Čoveče, onaj ventilator vrti ko lud, to je elektromotor od bar jedno 200 - 300 W. A verujem da su sve one "magnetne ćelije" zapravo akumulatori, odnosno baterije.
Ali, neme veze. Možda i Turska ima neke fondove za inovatore, pronalazače. Što da pare propadaju, kad neko može da ih pokupi !
Ali više od svega se radujem što ću sledeće godine da grejem kuću za dž ! Nema više ni drva, ni ugalj, ni gas ! Moj generator, moja struja ! I naravno, moj auto na magnetni pogon ! A neka nevernici i nepoštovaoci Teslinog lika i dela i dalje plaćaju gorivo !
[ Java Beograd @ 25.04.2010. 19:04 ] @
Citat:
Odin D.: Hehe, kad ti zafali naucnih argumenata, ti se dohvati kineskih poslovica. I Tesle. Omiljena sredstva logickog dokazivanja svih "strucnjaka".
Evo procedure za uspjesno za dokazivanje raznih "otkrica ispred svog vremena":
1) Postavis smijesnu naucnu tvrdnju, npr. - "Zemlja je ploca."
2) Ispricas to nekom i odmah ce te ismijati: - "Hahahaha, kakva glupost!."
3) Posto su se i Tesli smijali, a kasnije je ispao u pravu, to znaci da si i ti u pravu jer te ismjevaju, te je time dokazano da
A zapravo se Tesli niko nikad i nije smejao. Nije ni mogao, njegovi izumi su radili !
[ Odin D. @ 25.04.2010. 19:27 ] @
Nema veze sto mu se nisu smijali, ta psedo nauka je vrlo fleksibilna, te se procedura dokazivanja ne mora nuzno bazirati na ismijavanju, moze npr. i na nevjerovanju.
Evo dakle modifikovane procedure, koji za one koji se pozivaju na nekog naucnika kome nisu u pocetku vjerovali (npr. moze i Tesla, mada ima i poprilicno drugih koji se mogu upotrebiti):
1. Postavis nevjerovatnu naucnu tvrdnju npr. "Zemlja je ploca."
2. Ispricas to nekome ko ti nece vjerovati: -"Ne laprdaj."
3. Posto ni Tesli nisu vjerovali u pocetku, a kasnije se pokazalo da je bio u pravu, to znaci da si i ti u pravu jer i tebi ne vjeruju, pa je time polazna pretpostavka dokazana.
A ako se zele otkloniti bas sve sumnje i jacinu dokaza visestruko povecati i odma' u startu dotuci neke pretjerano sumnjicave sagovornike, onda se tacka 3) pojaca sa brojem naucnika, npr.
3. Posto ni Koperniku, ni Galileju, ni Tesli, ni Ajnstajnu.... nisu u pocetku vjerovali.....
Onda pocetnu tvrdnju nema sanse iko da pobije. Mos' npr. odma otici u prodavnicu i kupiti dvostepeni cincilator i magnetni motor i voziti se besplatno.
[ Shadowed @ 25.04.2010. 20:52 ] @
Citat:
Java Beograd: Bože, koliko mene zabavljaju ove teme ! Čoveče, onaj ventilator vrti ko lud, to je elektromotor od bar jedno 200 - 300 W. A verujem da su sve one "magnetne ćelije" zapravo akumulatori, odnosno baterije.
Zapravo, rotor moze da bude upravo kao sto ga opisuju. Medjutim, ono sto priblizi rukom se ne vidi celo i moze biti ukljuceno u struju i promenljivog magnetnog polja i tako raditi kao klasican elektromotor.
[ ultraKeen @ 25.04.2010. 22:12 ] @
coveku kada mu fale informacije, onda se oslanja na sopstveno iskustvo,
pa ako mu je sopstveno iskustvo lose i prevarantsko, ili ako je on saam takav - onda misli da je sve i da su svi takvi
[ Odin D. @ 25.04.2010. 22:31 ] @
Tako je! I to je jedan od nacina dokazivanja koji sam bio smetnuo sa uma.
Ako ti neko otvoreno i direktno kaze da to sto tvrdis nije tacno, to je znak nemanja takta, nekulture, primitivizma i zatucanosti, te prema tome on ne moze biti u pravu, sto onda povlaci da ti jesi u pravu, tj. da je to sto tvrdis tacno.
Odlicno ti ide sa dokazivanjem. Kad zavrsis, tj. kad skupis neki zanimljiv broj ovakvih dokaza, mozemo ih sve skupiti na jedno mjesto i zamoliti moderatora da taj tekst topuje na vrhu ovog podforuma, pod nazivom "Zbirka dokaznih puteva" kako bi se nekim buducim pronalazacima na ovom forumu olaksalo dokazivanje njihovih teorija i izbjegavanje tipicnih gresaka poput pokusaja da odgovaraju na konkretna tehnicka pitanja provokatora.
Nadam se da ce jos neko izaci sa nekom ovakvom nedvosmislenom potvrdom kako ovaj motor ustvari funkcionise.
[ ultraKeen @ 26.04.2010. 05:29 ] @
ako postoji perpetuum mobile - zasto ne bi postojao i perpetuum stabile ?
sta bi mogao biti taj perpetuum stabile ?
[ Java Beograd @ 26.04.2010. 07:42 ] @
Perpetuum mobile - večito pokretan
Perpetuum stabile - večito nepokretan.
[ Java Beograd @ 26.04.2010. 07:51 ] @
Citat:
Shadowed: Zapravo, rotor moze da bude upravo kao sto ga opisuju.
Ma, da je bar pokazao neki mali ventilator, koji se onako, "slabašno" okreće. Nego, jok, Turčin mu ga dao iz sve snage ! Mislim da je to elektromotor ventilatora hladnjaka automobila. Tačno se tako okreće. Ne košta puno, a i nije problem obezbediti mu 12 V iz bilo kakvih baterija - akumulatora.
Sedi, jedan. Perpetuum stabile je svaka kamenčuga na dnu mora ili na vrhu planine. Osim, ako ga ne zavrti ovaj tvoj magnetni motor.
[ Odin D. @ 26.04.2010. 11:04 ] @
Idealni perpetuum stabile ne postoji, posto se npr. i u kamencugi krecu neke cestice na nivou atomske strukture.
Medjutim
Postoje neki objekti koji se vrlo priblizavaju tom stanju.
Npr. mozgovi posjetilaca one Turcinove predstave se u prvoj aproksimaciji mogu uzeti kao perpetuum stabile. Neki od tih mozgova bi cak i u drugoj aproskimaciji mogli da glume perpetuum stabile za neke jednostavnije fizicke eksperimente, kao sto je npr. zracenje crnog tijela i sl.
Medjutim, ono zbog cega ti mozgovi nisu bas savrseni perpetuum stabile je sto s vremena na vreme ipak nesto rade. Ono jest da domisljaju budalastine, ali to je za fiziku irelevantno - nauka je vrlo izricita po tom pitanju - perpetuum stabile ne smije da radi nista, pa cak ni da generise gluposti.
Posto ovi mozgovi ipak to rade, i za sada nauka ne poznaje nacin kako da zaustavi taj proces, to je pravi perpetuum stabile jos uvijek nedostizan.
[ newtesla @ 26.04.2010. 11:31 ] @
Dobro, majku mu - pa zar na klipu onog Turčina niko nije primetio da onom njegovom ventilatoru opadne broj obrtaja (slušaj zvuk!) minut-dva po paljenju...
...što me samo navodi da je u pitanju problem hemijskog izvora napajanja...
btw: E, sad ću ja da skupim dvajs` ortaka iz kraja, i dvajs`- trijes` riba - i ima da napravim još bolju konferenciju za štampu - ribe će da budu obučene kao stjuardese :)
...papir i youtube sve trpe...
[ Java Beograd @ 26.04.2010. 12:12 ] @
Citat:
newtesla:E, sad ću ja da skupim dvajs` ortaka iz kraja, i dvajs`- trijes` riba - i ima da napravim još bolju konferenciju za štampu - ribe će da budu obučene kao stjuardese :)...papir i
youtube sve trpe...
Da, ali pri tom, motor moraš da nazoveš Perendev magnetnimotor, vantilator mora da se vrti bar 5 minuta ! Sasvim dovoljno da se dokaže da može vešito da se okreće.
[ ultraKeen @ 26.04.2010. 16:45 ] @
postavka:
ako magnet shvatimo kao perpetuum stabile,
(jer poseduje potencijalnu energiju (sto nije slucaj sa kamencugama))
onda moze postojati i perpetuum mobile kao nosioc kineticke energije
posledica:
tako bi razno-razni magnetni motori, ZAISTA raznih konstruktivnih resenja,
bili u stvari obicni pretvaraci jedne energije u drugu energiju,
a pretvaraci energije ne krse ni jedan oficijelni zakon fizike
(mada ima mnogo tvrdnji da svugde nisu bas cista posla)
rasplet:
ceo stos problema je u obicnoj terminolgiji...
[ zasun @ 26.04.2010. 18:21 ] @
Citat:
ultraKeen:
......(jer poseduje potencijalnu energiju (sto nije slucaj sa kamencugama))
I kamenčuga u mirovanju poseduje potencijalnu energiju jer ima masu (E = mgh) bez obzira ma gde se nalazila - na najnižem nivou (tj. poseduje minimalnu izvesnu potencijalnu energiju) ili na najvišem nivou (tj. poseduje maksimalnu potencijalnu energiju) u odnosu na neki referentni ravan-nivo.
posledica:
rasplet:
Heh, pa prema toj tvojoj terminolgiji, upravo je onda kamencuga perpetuum mobile.
Naime, kamen pretvara gravitacionu energiju u pritisak non-stop, a da bi nesto pritiskao treba ti energija, jel' tako.
I onda kad metnes da kiselis kupus ti turis kamencugu ozgo i kamencuga dalje pritiska kupus non-stop, a ti ne ulazes nikakvu energiju u to.
Divota!
posledica:
rasplet:
LOL !
Šta si ti, sinak, imao iz fizike ?
[ ultraKeen @ 26.04.2010. 20:36 ] @
molim cenjeni publikum da obrati paznju na sustinu teme: ne pricamo o gravitacionoj varijanti sa "kamencugama" nego o magnetnoj sa magnetima, i to - permanentnim! ... gravitaciona varijanta je nekako suviste kabasta i nije mnogo bas mobilna :(
a sto se tice fizike kao nauke, za nju je vezana jedna moja licna uspomena, ustvari vise kao anegdota :)
uzmem ja za maturski u gimnaziji temu iz fizike "Kosmicka zracenja", i raspisem se ja tako o kojecemu, pa spomenem usput i kvarkove ... dodjem na odbranu, a jedan profesor fizike (bila ih dva) me pita - A kakvi si to kvarkovi, sta ti je to? ... za koje sam ja u ono vreme citao u "Galaksiji" kao o necemu najnovijem iz fizike ... Mislim, nisam se ja nista proslavo nesto na tom maturskom iz bas fizike, ali mi je to primer kako autoriteti mogu da budu u kasnjenju i zabludi... a da ne pricam o okorelim forumdzijama kojima je smisao zivota da oponiraju ... ili sve ono ruzno sto podpada pod "lose vaspitanje"
[ Odin D. @ 26.04.2010. 20:51 ] @
Pa kad mogu autoriteti mogu biti u kasnjenju i zabludi, mos' onda misliti sta sve diletanta moze da zadesi...
[ ultraKeen @ 26.04.2010. 21:02 ] @
Citat:
Odin D.: Pa kad mogu autoriteti mogu biti u kasnjenju i zabludi, mos' onda misliti sta sve diletanta moze da zadesi...
zavisnost nije linearna
[ Odin D. @ 26.04.2010. 21:21 ] @
Kamo srece da je linearna.
Bojim se da se sa povecanjem diletantnosti kasnjenje i zabludjenost povecavaju u najmanju ruku eksponencijalno.
[ etjen @ 26.04.2010. 22:38 ] @
i ništa ovde od onih koji bi da prave taj motor (osim pokretača)
Ali nije da nije zanimljivo
[ ultraKeen @ 27.04.2010. 06:03 ] @
Mnogo je mesta na kojima konstrukcija moze da se "oklizne" i ne proradi...
Prvo, ima dosta konceptualnih resenja; treba izabrati jedno - koje? Drugo, mozda bi svako moglo da okrece vrtesku/rotor neprekidno, ali svako nije dobro za prakticnu, korisnu primenu. Dakle treba odabrati onaj model koji ce biti u stanju da u najmanje gabarite "spakuje" najveci obrtni momenat. Taj kriterijum dalje uslovljava da se izaberu samo oni modeli kod kojih je bliskost magneta konstantna tj. najmanja moguca, kada su sile medju magnetima najvece. Sila medju magnetima, bilo odbijanja ili privlacenja, zavisi od cak kuba rastojanja medju njima! Taj uslov zadovoljava Perendev koncept. Njegova osobenost je zakoseni ugao magnetnih parova prema (polu)precniku rotora. Ta zakosenost unosi u model neophonu asimetriju magnetnih uticaja prema centru rotora, ona je ustvari izvor okretanja, konvertuje perpetuum stabile iz magneta u mobile rotora. Malo vise o tom uglu se moze naci na:
Posle shvatanja o cemu se tu radi, sledi izbor magneta. Ima ih na jednom sajtu BAS za Perenedev model u 3 oblika: 2 okrugla sa razlicitim namagnetisanjem polova (aksijalni i onaj drugi) i cetvrtasti. Zanimljivo da je ugao zakosenja jedne, "radne" strane magneta, razlicit kod onih okrugle osnove i kod onog kvadratne osnove, sto me i najvise buni u svemu. Uglovi su 45 i 30 stepeni, prilicno cini se onako odokativno odredjeni. Tvrdim da postoji optimalni, najbolji ugao zakosenja - ALI SAMO za odredjeni (polu)precnik rotora i broj magneta na njemu (odredjenih gabarita). Ima jos neka 2-3 oblika sa sve rupom u sebi za pricvrscivanje, ali za njih nisam nasao neko ubedljivo resenje, sem onih samo konceptualnih. Medjutim, cim taj sajt prodaje i takve oblike, znaci da ima i za njih dobrih resenja ... samo ih ja nisam nasao! Dakle - asortiman izbora magneta koji mogu da se nadju, odredjuje u mnogome sve ostalo.
Posle izbora magneta dolazi resavanje geometrije. Treba smestiti ceo broj magneta u odredjeni (polu)precnik rotora, uzimajuci u obzir da izmenju magneta mora postojati odredjeni bocni razmak (u slucaju Perendev-a), na rotoru uvek isti a na statoru prilicno moguce razlicit. I taj razmak magneta na rotoru je takodje "klizavo" mesto koje moze biti uzrok stabilnog stanja ravnoteze od koga ustvari bezimo. Recimo da je negde ne vise od sirine "radne" povrsine magneta (to je ona zakosena ivica). Moze i manje, ali onda dolazimo u opasnu i komplikovanu poziciju sadejstva vise magneta sa statora na jedan isti magnet rotora. Moze i vise, ali je onda praznina u magnetnom fluksu velika, sto opet ne valja jer je treba savladavati sa vise faznim pomeranjima, vecim verovatno od 3 saucesnika ... Dalje, taj razmak zavisi i od jacine samih magneta, tj. njihove velicine, a koji su sigurno od Neodijuma. Ta sorta magneta, odnosno legura, je izmisljena negde 1980 godine, a osobine su im tako dobre u poredjenju sa ostalima, da prakticno jedino oni i dolaze u obzir.
Zatim dolazi na red stator, na kome broj magneta ne mora (cak!) biti isti kao na rotoru, ali bi zdravo bilo da je deljiv sa 3. Zasto bas sa 3? Zbog faznih pomeranja koja su uglavnom neophodna ako bi da se rotor glatko obrce. Pricip kod faznih pomeranja je da uticaj 2 magnetna para nadjacaju 3-i par koji je u nekakvom kriticnom polozaju kocenja. Umesto 3 moze ih biti 5 i vise, ali je geometrija sa 3 najprostija. Napomena: bocni razmak medju magnetima na statoru ne mora biti isti kao onih na rotoru. Koliki da bude, opet je klizavo mesto... :( Prvo se resava taj razmak na statoru, a onda fazno smicanje 3 grupe magneta razlikom centralnih uglova medju njima.
Elem, sto se tice brojeva magneta, ako je na rotoru njih 12, na statoru taman imamo 12/3 = 4, tj. 3 magnetne grupe sa po njih 4, sa kojima, na prvom nivou faznih pomeranja, savladavamo opozicione polozaje koji imaju negativan smer obrtanja. Drugi nivo faznog pomeranja je izmedju 3 rotora koji cine Perendev model: rotori nisu osno paraleni vec osno zaokrenuti za neki ugao (koliki?), cineci tako pocetak spirale sa jednakim (polu)precnikom, koja je uvod u "pravu" spiralu promenjljivog precnika, koju oni tamo pametniji od nas nazivaju "vortex". Dakle kod Perendev-a imamo ukupno 2 mesta na kojima resavamo fazna pomeranja opozicionih situacija, sto bi trebalo da je sasvim dosta za pravilan izbor: magneta, (polu)precnika rotora koji zavisi od broja magneta i rastojanja medju njima, a kojih opet treba biti u nekoj kolicini ciji broj deljiv sa 3 daje ceo broj komada magnetnih parova... dosta uvezana prica u samu sebe... :(
A onda na red dolazi prakticna realizacija u nekom nemagnetnom materijalu (aluminijum, tvrda plastika). Ni izbor materijala nije skroz liberalno pitanje; od specificne tezine materijala zavisi koliki ce biti obrtni momenat inercije rotora, koji u pocetku rotacije odmaze da se rotor zavrti, ali posle pomaze da se prevazidju oscilacije magnetnih uticaja. Zatim na red dolazi izbor majstora koji ce po nacrtu SVE PRECIZNO da odradi. I to je jedno klizavo mesto ovde kod nas, mozda veoma klizavo. Tolerancije treba da su sto manje jer one uzrukuju nepravilnosti uticaja na rotor. Ne bi valjalo da krug postane jajast... Pa onda izbor dobrih lezajeva za rotor, tzv. "lagera" po starinskom... ostalo je zanatska stvar, kao recimo montiranje magneta: srafiti ili lepiti... pa onda na kraju prica sa generatorima i/ili akumulatorima, ali je ona odavno elaborirana u vise varijanti, to ne bi trebalo da bude probelem...
Da, zaboravio sam obavezne magnetne "stitove". Istina verujem da bi se vrteska vrtela i bez njih zbog onog ugla zakosenja koji unosi asimetriju, ali sa njima je mnogo sigurnije i mnogo efikasnije sto se tice ukupnog obrtnog momenta (sila puta krak). Lepo bi bilo da je krak najveci moguci tj. jednak poluprecniku rotora, ali je on kod Perendev-a prilicno manji i direktno zavistan od ugla zakosenja magneta. Mislim da ipak postoji varijanta Perendev-a koja ima taj krak maksimalan a ugao zakosenja proizvoljan... :)
Na kraju dolazi prica o broju obrtaja. Koncepcija je takva da je broj obrtaja stabilan na nekoj velicini, zavisno od zbira sila iz magneta i otpora rotaciji koji daje nekakav generator kad pravi "struju". I tu bi bilo lepo imati mogucnost menjanja obrtaja od 0 do max, sto Perendev opet konceptualno u osnovi nema (moze malo al' ne mnogo), ali se moze i to resiti... dobrim idejnim konceptom... ;)
*
Da zavrsim: mnogo, MNOGO je "klizavih mesta". Prica je sasvim ista onoj o jacini lanca koga definise najslabija karika. Ako se okliznemo samo na jednom mestu, ispasce da se ne okrece, da ne valja, da ideja ima neku skrivenu manu, da nije moguce. Zato treba biti veoma oprezan i temeljan u svemu. A najvise od svega treba verovati - u sebe i svoj zdrav razum a ne u autoritete... vera autoritetima je temelj dogme: ne proveravanje onoga sto ti kazu, uzimanja zdravo za gotovo...
[ newtesla @ 27.04.2010. 07:00 ] @
Ufff.... u osnovi mi žao da te isprozivam, jer si Zemunac, kao i ja - ali: zar ti nije logično očigledno da energija/ubrzanje dobijeno približavanjem magneta mora biti jednaka energiji/usporenju prilikom odaljavanja magneta - i da nemaš istu energiju pri ulasku i izlasku, jer je deo potrošen na trenje - generator možemo i da zaboravimo, trenje je dovoljno da celu makinu zustavi.
Pazi, isto kao i matematičko klatno - u stvarnosti bi radilo večno, da nije trenja; čim kreneš da mu oduzimaš energiju, ono stane.
Vidiš, magneti nemaju jednu bitnu veličinu da bi ovaj motor zaista i proradio: rad. Voda koja teče, kamenje koje se kotrlja, ugalj koji greje vodu čija para se širi - sve su to primeri rada, koji se onda pretvaraju po potrebi - najčešće iz mehaničkog u električni.
Dakle, magnetima fali rad. A celoj zamisli fali matematički model, koji će prvo da obori aksiom da su zbir materije i energije konstanta, i da materija i energija mogu samo promeniti stanje iz jedne u drugu, ali nikako i nastati ni iz čega.
A ovaj motor baš pokušava da radi ni iz čega.
Lepo je već neko rekao, negde na ovakvim perpetuum mobile temama: da stvarno postoji mogućnost da se napravi motor koji - jednom kad se zavrti, ne troši više ništa - a daje energiju; zar ne misliš da već neko ne bi postao slavan?
-Rusi bi skupili 1000 naučnika da rade na tome
-Kinezi bi skupili 10.000 naučnika u jedan logor - da rade na tome
-Ameri bi skupili 1000 naučnika sa 100 univerziteta - da rade na tome - pa obmanuli sve kako su prvi, i sami sebi dodelili Nobelovu nagradu
-Nemci bi skupili 100 naučnika (od čega 50 Turaka i 20 Srba :) - da rade na tome;
...i već bi napravili prave, usmerene magnete; magnetni štit kakav treba; i sve ostalo vezano za priču.
Pazi, jedini način na koji ovaj motor može da radi je da imaš magnete koji rade impulsno, to jest: čas imaju jače magnetno polje, čas slabije; poenta je što ti onda ne bi trebao motor - običan namotaj žice pored bi bio dovoljan da se indukuje struja. A i magneti koji daju impulsno magnetno polje već postoje: obićan magnet, kada se vrti, daje promenljivo magnetno polje... ali, vrtenje/kretanje magneta opet zahteva rad.
...e, i moram da ti kažem: zahebavali su te za perpetuum stabile...
[ Java Beograd @ 27.04.2010. 08:19 ] @
Svarno me jako zabavlja ova tema ! Kad god pročitam post Ultra Keena, a meni se lice ozari !
Citat:
ultraKeen[/url]: Drugo, mozda bi svako moglo da okrece vrtesku/rotor neprekidno, ali svako nije dobro za prakticnu, korisnu primenu. Dakle treba odabrati onaj model koji ce biti u stanju da u najmanje gabarite "spakuje" najveci obrtni momenat.
Ma jok ! Napravi ti bilo kakav, neka bude najslabiji što može, neka se okreće jedna mala čačkalica - iglica - osovinica ! Bilo šta, bilo koliko slabašno ! Samo neka se okreće samo od sebe, neprekidno ! Pa ni dizel motor nije prvo napravljen za super tanker sa 60.000 KS. Već je napraljen sa 0.5 KS.
Citat:
ultraKeen[/url]: Posle shvatanja o cemu se tu radi, sledi izbor magneta. Ima ih na jednom sajtu BAS za Perenedev model u 3 oblika: 2 okrugla sa razlicitim namagnetisanjem polova (aksijalni i onaj drugi)
Brate, biznis samo takav ! Verovatno na tom sajtu i kažu da je moguće napraviti Perendev motor, samo treba verovati !
Citat:
ultraKeen[/url]: A najvise od svega treba verovati - u sebe i svoj zdrav razum a ne u autoritete... vera autoritetima je temelj dogme: ne proveravanje onoga sto ti kazu, uzimanja zdravo za gotovo...
Sasvim tako ! Potpisujem. Potpuno se slažem. Eto vidiš kako lako možemo da se složimo oko nekih pojmova. Ali ima tu jedan problem: nemogućnost postojanja perpetuum mobile mašina ti shvataš kao dogmu, ali veruj, desetine i stotine naučnika pre tebe, nije verovalo dogmi, već su iznova i iznova probali i eksperimentalno dokazali da je nemoguć. Tebi ostaje da ili poveruješ u njihove eksperimente, ili ne poveruješ, pa onda napraviš svoj.
Uzgred, privlačna sila magneta može se poistovetiti sa privlačnom silom gravitacije. Nema razlike. Stoga, pre nego što baciš pare na skupe neodijum magnete, bar teoretski razradi gravitacionu perpetuum mobile mašinu.
[ Odin D. @ 27.04.2010. 08:20 ] @
Ma pustitei covjeka nek pise.
Monty Phytonovci vise ne snimaju, Nadrealisti vise ne snimaju, Rokeri s Moravu isto...
Pa jos i ovi pronalazaci da prestanu da pisu i do mojega onda...
[ Hadžihalef @ 27.04.2010. 11:32 ] @
Citat:
Monty Phytonovci vise ne snimaju, Nadrealisti vise ne snimaju, Rokeri s Moravu isto...
Pa sta je onda sa tim covjekom?! Ne bi li odjednom pocele da ga salecu sve vlade svijeta i naucne ustanove, vojska, siroke narodne mase obozavalaca i svaki pametan covjek otisao da mu se pokloni? Ne bi li ga crkva proglasila svecem?
Sa rizikom da budem prozvan teoretičarem zavere, izjaviću da aktuelnoj energetsko-bankarskoj svetskoj oligarhiji ovakvi projekti zaista ne idu u prilog jer praktično oslabađaju ljude zavisnosti, što u ishodu stvara manje prostora za finansijske užitke te iste oligarhije, pa se iz sve snage radi na gušenju ovakvih projekata, ili ne-daj-bože serijske realizacije.
Zeitgeist je za mene (nevernika) biblija, a postoje i mnogi drugi dokumentarni filmovi na tu temu. Treba samo otvoriti oči, ništa više. Skapirati da ovaj svet, u ovoj fazi razvoja, itekako nije ružičast.
Pa evo vam primer iz prve ruke, na temu manipulacije masom: Osećam se bukvalno kao obična ovca, što sam tek pre godinu dana saznao da je u napadu na Poljsku 1939. godine izginulo više Poljaka od strane Rusa (koji su napali sa istoka), nego od Nemaca. To ne postoji domaćim udžbenicima istorije (bar ne do '95), a na domaćoj televiziji to nije spominjano nikad!
Postoji još jedan lep primer manipulacije koji sam sam otkrio. 26. marta u Dnevniku 2, a i na domaćem webu, pojavila se informacija o tome kako je u Haškom tribunalu sviran Svilen Konac od strane sudija, tužilaca i sl. Činjenica je da NIKO u svetu ne spominje ovaj događaj, činjenica je da je informacija došla iz srpskih medija, činjenica je da moji komentari nisu odobreni ni na B92, ni na RTS sajtu, činjenica je da su moje teme otišle u kantu za đubre i da sam popio ban na B92 forumu. Činjenica je da vesti nema na Betinom sajtu, činjenica je da mi Beta nije ništa odgovorila, a pitao sam ih. NIKO nije uspeo da da iole normalno objašnjenje kako jedan takav događaj može da prođe zapaženo samo u srpskim medijima.
Manipulacija je svuda, ja velikim medijima uopšte više ne verujem, više verujem Youtube-u, kad smo već kod toga.
[ djoka_l @ 27.04.2010. 12:57 ] @
Citat:
pyc: Sa rizikom da budem prozvan teoretičarem zavere, izjaviću da aktuelnoj energetsko-bankarskoj svetskoj oligarhiji ovakvi projekti zaista ne idu u prilog jer praktično oslabađaju ljude zavisnosti, što u ishodu stvara manje prostora za finansijske užitke te iste oligarhije, pa se iz sve snage radi na gušenju ovakvih projekata, ili ne-daj-bože serijske realizacije.
Pa, jeste, mora da je ta zavera jedini razlog zašto do sada nije napravljen perendev. Što si lepo ilustrovao svojim primerom sa Svilenim koncem.
To su sve masoni zakuvali, a zna se i da je većina članova ES tajno ili javno učlanjena u masone, rotarijance, iluminate i druge organizacije koje vladaju svetom...
[ pyc @ 27.04.2010. 13:06 ] @
Citat:
djoka_l: Pa, jeste, mora da je ta zavera jedini razlog zašto do sada nije napravljen perendev.
To su sve masoni zakuvali, a zna se i da je većina članova ES tajno ili javno učlanjena u masone, rotarijance, iluminate i druge organizacije koje vladaju svetom...
Ko je ovde uopšte pričao o ES likovima kao faktoru kočenja takvih pronalazaka?
[ 3way @ 27.04.2010. 13:10 ] @
Citat:
Sa rizikom da budem prozvan teoretičarem zavere, izjaviću da aktuelnoj energetsko-bankarskoj svetskoj oligarhiji ovakvi projekti zaista ne idu u prilog jer praktično oslabađaju ljude zavisnosti, što u ishodu stvara manje prostora za finansijske užitke te iste oligarhije, pa se iz sve snage radi na gušenju ovakvih projekata, ili ne-daj-bože serijske realizacije.
Veljko Miljkovic je, pored ostalog, pronasao i resenje kako ublaziti problem pronalazaca kome preti likvidacija. Mozete se informisati na njegovom sajtu.
Nego, jel gotovo ovo sokocalo?
[ pyc @ 27.04.2010. 13:13 ] @
E da si ti meni živ i zdrav, mnogi pronalazači jesu likvidirani...
Odlicno! Eno ti na pomenutom sajtu kompletne dokumentacije i patentne prijave, pa izvoli uzmi i pravi.
Vozaj se dzaba, grij kucu dzaba, pravi struje kolko oces i prodavaj komsiluku. Ne vjerujem da ce neko iz CIA-e doci da te ubije dok budes radio u garazi.
Eto, ovog Japanca i onog Turcina iluminati jos nisu ucutkali iako na sav glas buce po kojekakvim vasarima, pa ne vjerujem ni da ce tebe.
Nego, da pogodim: ne moze se to napraviti sve dok neki zatucanci na ovom forumu izjavnom recenicom ne priznaju da moze. Jel' to u pitanju?
E, pa ako je to u pitanju, evo ja cu ukloniti tu prepreku sa svoje strane, zamoljavam i ostale sketptike da se tako izjasne, pa da konacno budu otklonjene sve prepreke koje vas sprecavaju da to napravite.
Dakle, evo izjavljujem: "To se moze napraviti."
Sad je na vama red, ne morate vise gubiti vreme ovdje na dokazivanje, mozete poceti sa prakticnom izradom, pa izvolite, uzmite i pravite.
[ ultraKeen @ 27.04.2010. 13:21 ] @
'ocemo li mi da pricamo o sadrziju teme ili da se zamajavamo sa kojecim?
jel tol'ko tesko ubosti prst na celo?
*
odgovor na jedinu konkretnu primedbu:
Citat:
newtesla:
Ufff.... u osnovi mi žao da te isprozivam, jer si Zemunac, kao i ja - ali: zar ti nije logično očigledno da energija/ubrzanje dobijeno približavanjem magneta mora biti jednaka energiji/usporenju prilikom odaljavanja magneta - i da nemaš istu energiju pri ulasku i izlasku, jer je deo potrošen na trenje - generator možemo i da zaboravimo, trenje je dovoljno da celu makinu zustavi.
Pazi, isto kao i matematičko klatno - u stvarnosti bi radilo večno, da nije trenja; čim kreneš da mu oduzimaš energiju, ono stane.
...e, i moram da ti kažem: zahebavali su te za perpetuum stabile...
Magnetni stit (ne svidja mi se naziv al' trenutno nemam bolji) unosi razliku. Ako su magneti postavljeni u odbijajucu dispoziciju, onda prilikom priblizavanja deluje taj "stit" a pri odmicanju ga nema. Jednostavno, tako si ga stavio na same magnete, asimetricno... plus onaj efekat zakosenja - i eto obrtanja...
Jel tvoje matematisko klatno ima magnete? Nema. Gde je onda razlika? U magnetima. Babe i zabe...
Perpetuum stabile je izvorno moj termin koga sam se juce setio u pokusaju da onima sa ravnijim vijugama priblizim stvar...
[ djoka_l @ 27.04.2010. 13:22 ] @
Citat:
pyc: Ko je ovde uopšte pričao o ES likovima kao faktoru kočenja takvih pronalazaka?
Da li siguran da niko sa ES nije umešan? Za one koji znaju da čitaju između redova:
- mmix je prebacio temu iz foruma Nauka u UltraMadZone, a svi znamo da je on iz Pančeva i da iza njega stoji Rafinerija i Petrohemija
- Java Beograd je pseudonim za indonežanskog ambasadora iz Beograda, a iza njega stoji Petronas
- Odin D. se javlja iz Beča, a sumnja se da ga plaća OMV
- ja lično sam išao na praksu u Energogas, a redovno ulažem novac u petrohemijsku industriju (uglavnom u kupovinu motornog benzina i dizela)
pa ti sad kaži da nema zavere.
[ djoka_l @ 27.04.2010. 13:25 ] @
Citat:
ultraKeen: 'ocemo li mi da pricamo o sadrziju teme ili da se zamajavamo sa kojecim?
Magnetni stit (ne svidja mi se naziv al' trenutno nemam bolji) unosi razliku. Ako su magneti postavljeni u odbijajucu dispoziciju, onda prilikom priblizavanja deluje taj "stit" a pri odmicanju ga nema. Jednostavno, tako si ga stavio na same magnete, asimetricno... plus onaj efekat zakosenja - i eto obrtanja...
Zamajavaćemo se, ovo je ipak UMZ forum.
Uzgred, kupio bih jedno 2-3 kubika magnetskih štitova, ubi me ovde zračenje. Gde to ima da se kupi?
[ ultraKeen @ 27.04.2010. 13:37 ] @
Citat:
djoka_l: Uzgred, kupio bih jedno 2-3 kubika magnetskih štitova, ubi me ovde zračenje. Gde to ima da se kupi?
provokacija! ... da bacim sad link pa da se tema zakljuca zbog nazovi komercijalizacije ... ona superbaka jedva ceka neku komercijalu pa da iskoci iza coska i izleci koji kompleks nize vrednosti
[ djoka_l @ 27.04.2010. 13:39 ] @
Citat:
ultraKeen: provokacija! ... da bacim sad link pa da se tema zakljuca zbog nazovi komercijalizacije ... ona superbaka jedva ceka neku komercijalu pa da iskoci iza coska i izleci koji kompleks nize vrednosti
Dobro, onda bar reci šta ćeš da staviš, a ja ću to nekako već naći. Predložio bih ti da probaš sa Teslinom purpurnom pločom ili Zeolitom. Kupujmo domaće!
[ pyc @ 27.04.2010. 13:42 ] @
djoko, tvoj humor je prosto da čovek proplače od smeha.
[ pyc @ 27.04.2010. 13:45 ] @
Citat:
ultraKeen: ona superbaka jedva ceka neku komercijalu pa da iskoci iza coska i izleci koji kompleks nize vrednosti
ispravio bih te: realna situacija je da _pokuša_ da _pojača_ kompleks _više_ vrednosti ;)
[ Odin D. @ 27.04.2010. 13:45 ] @
Citat:
ultraKeen:provokacija! ... da bacim sad link pa da se tema zakljuca zbog nazovi komercijalizacije ... ona superbaka jedva ceka neku komercijalu pa da iskoci iza coska i izleci koji kompleks nize vrednosti
Posalji na pp to niko ne cenzurise. Osim Iluminata. Ali oni su uglavnom koncentrisani na drugoj polulopti pa sad spavaju.
[ 3way @ 27.04.2010. 13:50 ] @
Jedino sto je ovde neprestano i nepotrosivo je upornost da se dokaze kako nevernici imaju komplekse i slabije kapiraju od ovih sto znaju da je to moguce i sve im je jasno...zato valjda i nece da naprave taj oscilator, dovoljno je zamisliti ga.
[ Java Beograd @ 27.04.2010. 13:59 ] @
Kako je samo jednostavno dokazati da je magnetni motor moguć ! Napraviš ga i pustiš da se vrti. Ništa više !
Ako nisi primjetio, doticna budala je to izjavila prije 6 (slovima: SEST) godina.
Prije 6 godina Japanci poceli proizvoditi desetine hiljada magnetnih motora koji ne trose struju i ono... pa gdje su? Za sta su upotrebljeni? Sta to fercera na te motore? Gdje se mogu kupiti, ocu i ja jedan?
Sta jedan, daj odma sto komada!
[ ultraKeen @ 27.04.2010. 15:07 ] @
Citat:
Odin D.: Ako nisi primjetio, doticna budala je to izjavila prije 6 (slovima: SEST) godina.
Prije 6 godina Japanci poceli proizvoditi desetine hiljada magnetnih motora koji ne trose struju i ono... pa gdje su? Za sta su upotrebljeni? Sta to fercera na te motore? Gdje se mogu kupiti, ocu i ja jedan?
Sta jedan, daj odma sto komada!
Naručiću ja i platiću, ali ako se ne vrti da mi isplatiš 10 puta veću kintu. Može ?
[ Odin D. @ 27.04.2010. 15:28 ] @
@UltraKeen
Brani mi zdrav mozak, a i nisam nasao nijednu prodavnicu u ovoj galaksiji da ih ima u prodaji.
Ti nemas tih prepreka, pa ti slobodno naruci jedan, a ja cu da ga kupim od tebe za 14 puta vecu cijenu nego sto si ga ti platio.
[ Java Beograd @ 27.04.2010. 15:33 ] @
Bio neki lik koji je preko neta prodavao placeve na mesecu. Registrovana firma na nekim ostrvima, na primer "Maršalskim ostrvima". Lepo - račun firme, ti platiš, kad kinta legne na račun te firme dobiješ tapiju da je tvoje. I onda bila diskusija da li je to prevara ili nije. Tj. da li mu se može suditi ili ne. Po kojim zakonima ? I tako, čitava zavrzlama.
[ Odin D. @ 27.04.2010. 15:46 ] @
Pa na ovom forumu se moze jasno vidjeti koliko je ogromno trziste za takve ideje.
Mos' misliti kako li je tek na onima dje u prosjeku navracaju tehnicki manje potkovani posjetioci.
Polemisuci sa nekim pojedincima sa ovog foruma, i ja sam nekoliko puta padao u veliko iskusenje da pocnem prodavati neku maglu, no nekako sam se odbranio, mada ko zna...
Ako uskoro cujete za neke magnetne amajlije koje ometaju dvostepene oscilatorne zrake kojima nam vanzemaljci skeniraju glave i iskrivljuju podsvjest da ne bismo vidjeli sta nam se sprema 2012-e, ... znacete ko stoji iza toga.
[ newtesla @ 29.04.2010. 08:04 ] @
Na kraju krajeva, za sve koji bi da prave perpetuum mobile: najbolje je da se bacite na pravljenje solarnih ploča koje proizvode struju - nije da ne troši nikakvu energiju, niti se energija stvara ni iz čega, ali bar za džabe pada s` neba ;)
Evo, sa'će, samo što nije. Tu neki dan od nedelje. Ma može da se vrti 100%, znam ja, garant. Samo još da sredim neke proračune. Inače, to već postoji, napravili ljudi i okačili na jutjub.
[ pyc @ 29.04.2010. 09:43 ] @
Ovi zlonamerni komentari do te mere odišu frustracijom da ja to moram da kažem. Zašto ovde retko ko ume da bude konstruktivan u diskusiji?
[ Tyler Durden @ 29.04.2010. 10:00 ] @
A zasto neko vec jednom ne napravi taj motor, pokaze kako radi i svi zlonamjerni komentari ce da prestanu? To je tako prosto. Ne shvatam u cemu je problem.
Mislim da ce svi ovdje biti spremni da kazu, jeste jeli smo g**na, svaka cast to radi.
Ali postavljati snimke sa YT kao nekakav DOKAZ... Mislim, zaista? Pa to je teska budalastina.
Kad se ti ("ti" mislim generalno) uozbiljis, tek onda mozes ocekivati i od druge strane da se uozbilji.
[ Java Beograd @ 29.04.2010. 10:13 ] @
Citat:
pyc: Zašto ovde retko ko ume da bude konstruktivan u diskusiji?
Zato što je svaka konstruktivna diskusija na temu perpetuum mobile zapravo totalna budalaština. Teme ovog tipa, svakom ko poznaje fundamente fizike, služe samo za zabavu i razonodu. A što je najbolje, pojave se s vremena na vreme, tek toliko da nam ne bude dosadno. Dal' s magnetima, ili s' vodom il kako drugačije - svejedno.
[ pyc @ 29.04.2010. 10:25 ] @
Već sam izjavio da više verujem YT-u nego velikim medijima, tako da verujem da su takvi motori i napravljeni, a što se vas tiče, nedostaje vam argumentacija.
[ 3way @ 29.04.2010. 10:27 ] @
Citat:
pyc: Već sam izjavio da više verujem YT-u nego velikim medijima, tako da verujem da su takvi motori i napravljeni, a što se vas tiče, nedostaje vam argumentacija.
Argumetnacija se nalazi u udzbenicima osnovne, ali pazi...osnovne skole.
Ja bih pre rekao da vama nedostaje argumentacija da je to napravljeno :)
[ Java Beograd @ 29.04.2010. 10:31 ] @
Citat:
pyc: Već sam izjavio da više verujem YT-u nego velikim medijima, tako da verujem da su takvi motori i napravljeni, a što se vas tiče, nedostaje vam argumentacija.
Evo argumentacije da su pronađena dva venzemaljca pedera u brodolomu NLO.
[att_img]
Imaš li kontraargumente, ili ti nedostaju ? 'Oćemo li da započnemo konstruktivnu diskusiju: da li je njihovo ponašanje bolest ili nije ?
[ Ivan Dimkovic @ 29.04.2010. 10:37 ] @
Citat:
pyc tako da verujem da su takvi motori i napravljeni, a što se vas tiče, nedostaje vam argumentacija.
Mislim da tebi nedostaje argumentacija - u vidu motora u cije postojanje... verujes :-)
Vidi, fizika za osnovnu skolu kaze da takve gluposti ne mogu da postoje.
Ti kazes da verujes da postoji.
Pogodi koji je sledeci korak?
Ne... nije da mi tebi dokazujemo da ne postoji, nego da ti lepo odes i kupis taj motor, ili da ga napravis... Evo ja cu pojesti ES server sa sve hard diskovima kada ti to uradis.
Do tada... ipak vazi ono sto kaze fizika za osnovnu, koliko god se perpetuum mobile-ovci naprezali da nekog "ubede" u suprotno.
Cudo jedno kako nikako da nekog "ubede" tako sto ce napraviti takav motor i javno ga demonstrirati... uvek se prica svaljuje na nekakve zavere i price za malu decu. Pitam se zasto :-)
[ pyc @ 29.04.2010. 10:54 ] @
Udžbenici za osnovnu školu nisu merodavni, i opet, kao što sam već rekao, učili su nas da je 1939. samo Nemačka napala Poljsku. Da li uopšte možete da nazrete na kojim se sve nivoima radi na masovnoj manipulaciji? Nije samo istorija ta koja se "kroji".
Evo mog čisto logičkog argumenta zašto bi takvi motori trebali da postoje, bez obzira na YT koji samo hrani tu logiku. Ukoliko u rukama osećate neke sile dok držite magnete, nije li sasvim logično da je te iste sile moguće iskorisiti za stvaranje električne struje? Vi se prema celom problemu ophodite kao da magnetne sile uopšte i ne postoje.
Ne brini ti nista, niko ne pokusava da ti uvali lazne (masonske) zakone fizike..
Citat:
pyc:
Ukoliko u rukama osećate neke sile dok držite magnete, nije li sasvim logično da je te iste sile moguće iskorisiti za stvaranje električne struje? Vi se prema celom problemu ophodite kao da magnetne sile uopšte i ne postoje.
Objasni mi ovu stvar...
Zasto se posle klizanja od par metara po ledu zaustavis?
[ nkrgovic @ 29.04.2010. 11:06 ] @
Znaci odavno se nisam ovako nasmejao.... :) On ne veruje u udzbenike. Vazi.
Divna stvar kod zakona fizike je sto ceo svet zabole u sta ti verujes. Slobodno nemoj da verujes u gravitaciju, ali neces zbog toga poleteti. Isto vazi i za zakone odrzanja. Koji, uzgred, kad znas kako izgleda integral po zatvorenoj krivi, nisu nesto u sta verujes ili ne - vec sto znas.
[ ultraKeen @ 29.04.2010. 11:07 ] @
Citat:
Tyler Durden: A zasto neko vec jednom ne napravi taj motor, pokaze kako radi i svi zlonamjerni komentari ce da prestanu? To je tako prosto. Ne shvatam u cemu je problem.
...i da ti ga donesu na kucna vrata da se uveris ... a onda i svakom ponaosob od ovde nevernih toma ...
...ili da vas sve pozove na placenu veceru i igranku u nastavku?
...?
bre ljudi - zasta postoje komunikacije kao sto je YouTube?!
moze li se reci za one koji ne veruju sopstvenim ocima da su - SLEPCI ?
[ Tyler Durden @ 29.04.2010. 11:08 ] @
Citat:
3way: Objasni mi ovu stvar...
Zato sto ga masoni zaustave!!
[ Odin D. @ 29.04.2010. 11:09 ] @
Citat:
pyc: Ukoliko u rukama osećate neke sile dok držite magnete, nije li sasvim logično da je te iste sile moguće iskorisiti za stvaranje električne struje?
Ne bi vjerovao kad bi ti rekao...
[ pyc @ 29.04.2010. 11:10 ] @
Citat:
Ne brini ti nista, niko ne pokusava da ti uvali lazne (masonske) zakone fizike..
Ne budi tako siguran u to. Udžbenici se kroje!
Citat:
3way: Objasni mi ovu stvar...
Zbog trenja. A objasni ti meni ovu stvar: zašto možeš satima, i danima i verovatno godinama da držiš dva magneta na rastojanju i da pritom non stop osećaš neku silu? Gde je tu trenje ili bar nešto slično trenju?
[ Odin D. @ 29.04.2010. 11:12 ] @
Citat:
ultraKeen: ...i da ti ga donesu na kucna vrata da se uveris ... a onda i svakom ponaosob od ovde nevernih toma ...
...ili da vas sve pozove na placenu veceru i igranku u nastavku?
...?
bre ljudi - zasta postoje komunikacije kao sto je YouTube?!
moze li se reci za one koji ne veruju sopstvenim ocima da su - SLEPCI ?
Evo ja vjerujem da to radi.
Sad kad smo taj korak prevazisli, objasni mi dalje kako da preko youtuba spojim svoju ves masinu sa tim motorom.
[ Odin D. @ 29.04.2010. 11:17 ] @
Citat:
pyc: Zbog trenja. A objasni ti meni ovu stvar: zašto možeš satima, i danima i verovatno godinama da držiš dva magneta na rastojanju i da pritom non stop osećaš neku silu? Gde je tu trenje ili bar nešto slično trenju?
Pa ako je samo dovoljno da osjecas silu, onda ti magneti uopste i ne trebaju.
Probaj recimo da stavis betonski blok na glavu. Mozes ga satima i danima i vjerovatno godinama drzati na glavi i non stop osjecati neku silu kojom pritiska na dolje.
Probaj recimo da radis sklekove ili zgibove. Mozes da ih radis satima i danima i vjerovatno i godinama i uvjek ces osjecati neku silu u rukama sto vuce na dolje, a bez da ista drzis u rukama.
Znaci, moze i bez icega. Tj, perpetum mobile se moze napraviti iz nicega.
[ ultraKeen @ 29.04.2010. 11:18 ] @
Citat:
Odin D.: Evo ja vjerujem da to radi.
Sad kad smo taj korak prevazisli, objasni mi dalje kako da preko youtuba spojim svoju ves masinu sa tim motorom.
ne mozes preko narecenog linka vec preko kaisa i kaisnika ... ali ce ici malo teze ta primena zbog kolicine: ne znam da li uvek imas dovoljno prljavog vesa za pranje? ... ili mozda imas? ;) ...
[ 3way @ 29.04.2010. 11:19 ] @
Citat:
pyc: Zbog trenja. A objasni ti meni ovu stvar: zašto možeš satima, i danima i verovatno godinama da držiš dva magneta na rastojanju i da pritom non stop osećaš neku silu? Gde je tu trenje ili bar nešto slično trenju?
Trenje ce da se javi kada tu silu pokusas da iskoristis :)
Daniel J. Boorstin: The Discoverers, A History of Man’s Search To Known
Napredak nauke zavisice od covekove spremnosti da poveruje u neverovatno, da prekoraci granicu koju namece zdrav razum.
[ newtesla @ 29.04.2010. 11:29 ] @
@dimković: Može, al da diskove jedeš dok se vrte :)))
@pyc: možeš i godinama da držiš kamenčugu, i da osećaš kako ima sto kila - ali time nećeš napraviti struju: ili hoćeš, kanapom o kamen, pa sve na rotor diname; problem je što neko posle kamen mora da podigne...
@ultrakken: pazi, dovoljno će biti da nas par pozoveš na demonstraciju - evo, ja zemunac, ima par admina koji su - još ćemo da te vodimo u Zlatnik na klopu ako to proradi.
Može?
@svi ostali: zabluda je da treba dokazati da nešto ne postoji - upravo kontra - treba dokazati da nešto postoji.
Dakle, gospodo, vi zasucite rukave, a mi spremamo pare za vašu klopu. I majonez/kečap/senf za Dimkovića :))))
[ pyc @ 29.04.2010. 11:30 ] @
Citat:
Odin D.: Pa ako je samo dovoljno da osjecas silu, onda ti magneti uopste i ne trebaju.
Probaj recimo da stavis betonski blok na glavu. Mozes ga satima i danima i vjerovatno godinama drzati na glavi i non stop osjecati neku silu kojom pritiska na dolje.
ultraKeen: ne mozes preko narecenog linka vec preko kaisa i kaisnika ... ali ce ici malo teze ta primena zbog kolicine: ne znam da li uvek imas dovoljno prljavog vesa za pranje? ... ili mozda imas? ;) ...
Nema potrebe da se pisu odgovori koji su svima unapred ocigledni. Samo pretrpavas temu.
Pisi samo ono za sta se ne moze unapred pretpostaviti da ces napisati.
U tvom slucaju to je ili nesto pametno ili toliko glupo da je za nepovjerovati.
Mada, kad bolje razmislim, tesko da jos nekoga mozes iznenaditi sa necim iz ove druge sfere...
[ nkrgovic @ 29.04.2010. 11:41 ] @
Citat:
newtesla: @dimković: Može, al da diskove jedeš dok se vrte :)))
...
@ultrakken: pazi, dovoljno će biti da nas par pozoveš na demonstraciju - evo, ja zemunac, ima par admina koji su - još ćemo da te vodimo u Zlatnik na klopu ako to proradi.
...
Dakle, gospodo, vi zasucite rukave, a mi spremamo pare za vašu klopu. I majonez/kečap/senf za Dimkovića :))))
Evo, ja zivim u Zemunu. Zovite i mene.
Ako proradi perpetuum mobile, ja cu, posto zavri sa serverom da, uz malo senfa, pojedem celog Dimkovica. :D
[ Tyler Durden @ 29.04.2010. 11:55 ] @
Ali moramo se dogovoriti sta ce biti u slucaju - koliko god to malo vjerovatno zvucalo - da momcima ne proradi perpetuum mobile? :)
Sta ce oni da urade tada?
auuu, pa video snimljen pre 17 godina?!
šta ti je masonerija.
17 godina kriju ovako genijalan izum kako bi mogli da nastave svoju dominaciju svetom i naukom.
100ka slobodnozidarska.
e ako provalite ovo za veš mašinu upišite i mene.
ja bih hteo da povežem još i ženin fen i mikser.
a toster? kako da tu beskonačnu, besplatnu (tj. beskonačno besplatnu) energiju kretanja pretvorim u toplotnu?
[ pyc @ 29.04.2010. 12:08 ] @
Citat:
nkrgovic:
Ako proradi perpetuum mobile, ja cu, posto zavri sa serverom da, uz malo senfa, pojedem celog Dimkovica. :D
Vala toj gozbi gosp. Dimkovića ću se priključiti i sam, a posebno zbog njegovih jeretičkih (ne)misli na temu copyrighta ;)
E baš je ovo ono što sam ti ja rekao u vezi gravitacije ! Kad bi mogao da podigneš predmet (sa masom većom od 0) na neku visinu, ali bez uloženog rada, a onda ga pustiš da padne i taj rad iskoristiš. Al' ne može ... Moraš da se pomučiš da ga podigneš i uložiš energiju, taman onoliko koliko dobiješ kad iskoristiš onu energiju koji predmet oslobodi kad pada.
A onaj magnetski štit o kojem se priča u klipu, je isto što i gravitacioni štit. Dakle, nešto što bi sprečilo da se gravitaciono polje prostire. E, kad bi tako moglo ....
[ 3way @ 29.04.2010. 13:06 ] @
Citat:
nacin pariranja kocenju (iliti trenju)
Nesto ti fali u ovom pariranju :)
[ Java Beograd @ 29.04.2010. 13:14 ] @
A što je najsmešnije, lik kaže u prošlom vremenu (u prevodu) "... rešili smo taj problem primenom magnetnog štita ...". Kao, eto, samo je to trebalo. Kupili smo te štitove preko e-bay za $2.99 po komadu.
[ ultraKeen @ 29.04.2010. 16:17 ] @
Citat:
Java Beograd: A što je najsmešnije, lik kaže u prošlom vremenu (u prevodu) "... rešili smo taj problem primenom magnetnog štita ...". Kao, eto, samo je to trebalo. Kupili smo te štitove preko e-bay za $2.99 po komadu.
Nesto stalno zaboravim da dodam: naslov teme je "za one koji bi da prave Perendev magnetni motor" ... inicijalno je naveden link na sajt gde mogu da se naruce magneti prigodnog oblika, sto je za mene bilo iznenadjenje da je to toliko "otislo van kontrole", da se otelo... :)
mesto odakle sam pokupio taj link je opet sa malo cenjenog ;) YouTube-a:
moja je namera bila sasvim informativne i dobronamerne prirode, nisam hteo nikoga niusta da ubedjujem ... ako YouTube nije dovoljno ubedljiv, ja sigurno necu biti ... ne kazem da je tamo sve istina sto se stavlja, ali ne kazem ni da su svi prevaranti; jednostavno se treba pozvati na statistiku i Gausovu krivu ;) ... toliko je toga da se statistika sasvim moze primeniti kao merilo naucne istine :) ... i verovati svojim ocima i zdravoj pameti (ako je ima, ako nije preovladala naucna dogma)
elem - obzirom na naslov teme, ja stvarno ne znam zasto se ovde okupljaju oni koji ne prave to iz naslova teme...???
[ ultraKeen @ 29.04.2010. 16:43 ] @
@newtesla: pazi, dovoljno će biti da nas par pozoveš na demonstraciju - evo, ja zemunac, ima par admina koji su - još ćemo da te vodimo u Zlatnik na klopu ako to proradi. Može?
:) pa obzirom da su u pitanju zemunci - moze... Zlatnik mi nije daleko, na peskomet je :)
[ Odin D. @ 29.04.2010. 16:55 ] @
Citat:
ultraKeen: elem - obzirom na naslov teme, ja stvarno ne znam zasto se ovde okupljaju oni koji ne prave to iz naslova teme...???
Nije ti tacna opservacija.
Svi koji su ovdje bi sigurno da prave taj magnetni motor, ali ne u vidu prevarantskih sklopocija sa youtuba, nego onoga sto ti podrazumjevas pod tim, a to je motor koji ustvari radi.
Problem si ti i ostali koji temu pune sadrzajem koji nema veze sa naslovom teme.
To sto si sve dosad, uprkos naslovu teme, postavljao linkove i uputstva ka ociglednim sranjima ne obavezuje nikoga da ta sranja smatra perpetuumom mobile.
Dakle, ako ne zelis da se ovdje javljaju ljudi koji ne bi da se zamlacuju glupostima onda promjeni naslov teme u: "Za one naivne koji bi da prave zalosne pokusaje perpetuum mobila baziranog na obicnom sranju koje prevaranti prodaju pod nazivom magnetni stit".
Tada bi naslov teme u potpunosti odgovarao njenom dosad prezentovanom sadrzaju.
Dakle, ili uskladi sadrzaj sa naslovom (a sto je bolje i da ne pokusavas) ili uskladi naslov sa sadrzajem, pa ces izbjeci sve nesuglasice sa ucestvovanjem drugih clanova.
[ ultraKeen @ 29.04.2010. 17:03 ] @
Citat:
Tyler Durden: Ali moramo se dogovoriti sta ce biti u slucaju - koliko god to malo vjerovatno zvucalo - da momcima ne proradi perpetuum mobile? :)
Sta ce oni da urade tada?
malo sam isuvise mator da bi me neko zvao "momkom", ali neka, prastam na komplimetnu ciji je osnov aktuelnost i svezina teme... :)
kada bi se dogovorili i za kontra situaciju "sta ako ne proradi", to bi vec licilo na opkladu, a taj koncept na nivou ovog problema smatram nizeg ranga znacaja u smislu stimulisanja ili bilo cega drugog ... ili eventualno obaveznog najedanja i napijanja, usta bi se to izrodilo i postalo svrha cilja :( ... predlog o Zlatniku nije potekao od mene i smatram da nisam obavezan da na njega odgovorim u kontra-obavezujucoj situaciji
ali bi bilo zanimljivo doci u Zlatnik bajsom na kome je nakacen mali Perendev u zemun-varijanti, to da... :)
[ ultraKeen @ 29.04.2010. 17:06 ] @
Citat:
Odin D.: ... postavljao linkove i uputstva ka ociglednim sranjima
Java Beograd
Kupili smo te štitove preko e-bay za $2.99 po komadu.
I nije radilo - zato sto je ebay masonska firma koja nam je uvalila fals' magnete.
Treba samo naci dilitijum kristal, i sve ce biti reseno - vidite kako je supermenu uspelo.
Citat:
ultraKeen
Napredak nauke zavisice od covekove spremnosti da poveruje u neverovatno, da prekoraci granicu koju namece zdrav razum.
Ovde se ne radi o granici koju postavlja zdrav razum, vec elementarni zakoni prirode.
A onaj ko misli da ce da prekoraci elementarne prirodne zakone ili je SF pisac ili budala.
[ Odin D. @ 29.04.2010. 17:38 ] @
Jok, SF pisac to ne misli, on svjesno pise nenaucne tekstove radi komercijalne dobiti i ne proglasava ih naucnim radovima vec zabavnim.
Dakle, preostaje samo onda druga mogucnost.
Izvini, mogu ja to nazivati kako god hocu, ali to ne mijenja nista po pitanju kvaliteta te pojave.
Naziv koji sam upotrebio je najprakticniji jer sa najmanje rijeci opisuje najvise aspekata doticnog materijala.
Kao sto si ti ubijedjen da u prezentovanom materijalu ima nesto vise i shodno tome mu davas za tebe odgovarajuci naziv, tako isto ja imam suprotno ubijedjenje i nalazim da je umijesno da ga nazivam onako kako se meni cini zgodno da ga nazivam.
Posto ja tebi dajem za pravo da to nazivas recimo "vrhunskim otkricem" sve dok ti ja ne dokazem suprotno, isto tako ocekujem i od tebe da drugima dajes za pravo da to nazivaju "sranjem" sve dok im ti ne dokazes suprotno.
Moja je stvar kako cu ja nesto zvati, ako niko ne moze ili ne zeli da dokaze ili pokaze zbog cega je naziv pogresan.
Prema tome, moj naziv je adekvatan isto koliko i tvoj, dok se ne pojave argumenti koji ce ici protiv njega.
[ ultraKeen @ 29.04.2010. 18:01 ] @
Citat:
Odin D.:
Moja je stvar kako cu ja nesto zvati, ako niko ne moze ili ne zeli da dokaze ili pokaze zbog cega je naziv pogresan.
Prema tome, moj naziv je adekvatan isto koliko i tvoj, dok se ne pojave argumenti koji ce ici protiv njega.
imas pravo da zadrzis za sebe (i u sebi) taj naziv koliko god ti uzivanje u njemu to trazi - sve dok sa njim ne pocenes drugima da zagadjujes mentalnu sredinu ... a onda se to vise ne tice samo tebe vec i drugih
[ Odin D. @ 29.04.2010. 18:38 ] @
Oko toga sta je zagadjenje mentalne sredine nismo se jos dogovarali.
Izbor jedne rijeci kojim se nesto imenuje obicno je sa aspekta mentalnog zagadjenja prilicno bezazlen u odnosu na sve drugo sto se moze postici sklapanjem rjeci u recenice i objavljivanjem istih u toj nekoj mentalnoj sredini, sta god ti pod tim pojmom podrazumjevao.
[ 3way @ 29.04.2010. 19:12 ] @
I ocemo li vec da aktiviramo te alternativne zakone fizike, umesto ovih masonskih, i da napravimo taj motor?
ultraKeen je cini mi se vec duboko usao u stvar.
Konstrukcija onog cuga je prilicno jednostavna...pa gde je?
[ Odin D. @ 29.04.2010. 19:49 ] @
Nece moci.
Prvo treba da se pobiju svi koji su dio svjetske zavjere, a to je negdje oko 4/5 sveukupnog svjetskog stanovnistva.
Onu preostalu jednu petinu cini ovih nasih nekoliko naucnika i po neki slican sa drugih foruma, dok vecinu cine nomadska plemena po Africi, Amazoniji i najnizi pripadnici najnizih kasta u Indiji, a svi oni zajedno nemaju ni priblizno dovoljno sredstava da se obracunaju sa ostatkom planete koji je kolektivno u zavjeri.
Zar ti nisi znao!?
Perpetum mobile ne moze da se pravi dok god neko odnekud dobacuje "Nemoze to tako!".
Zato su svi pronalazaci tog sokocala uglavnom zaokupljeni pokusajima edukacije sirokih masa preko foruma.
A pravljenje masine je obicna formalnost.
[ ultraKeen @ 29.04.2010. 20:14 ] @
smesni ste :)))
[ Pirossi @ 29.04.2010. 20:17 ] @
[ ultraKeen @ 29.04.2010. 20:27 ] @
cekam magnete pa mi sve ovo bas dobro dodje da ubijem vreme :)
3way: Znaci ipak si poceo da se bavis problemom. Super. Kad otprilike mozemo da ocekujemo rezultate?
naravno da sam poceo, zar moze drugacije?
cekaju se magneti, pa ima da se napravi opitni model za merenje uticaja/sila, pa tek onda ono pravo
a rezultate ocekujte kada dodju, necu val'da da zurim zbog nestrpljive publike pa da nesto previdim ... kad bude bice, za recimo sledecu novu godinu sigurno :)
Video sam, da (hvala), i ono na slici mi se ne svidja sto vidim: lici da je napamet pravljeno sto se tice uglova pod kojima stoje magneti (svi su isti), a i fale magnetni stitovi. Ali zato treba otici na izvorno mesto http://www.magnetmotor.at/ i kliknuti na onu strelicu koja pokazuje udesno. A onda se otvara pecina sa blagom: na levoj strani je mali meni verovatno hronoloskog tipa; treba kliknuti na ona 3 slova sto blinkaju "M-D-S" i onda cete dobiti link koji sam izvorno i postavio u ovom topiku: odozgo pa na dole, od tacke 1. do tacke 8. poredjana su hronoloska desavanja sa sve crtezima u PDF-u i linkovima na YouTube ... svetlo plavo DELTA je razlika izmedju crvenog INPUT-a i zelenog OUTPUT-a ... sve je lepo i uredno, kako samo svabe umeju (ovaj je iz Linza, Austrija) ... cak i izbor te 3 boje nije tek tako slucajan :) ... ko razume shvati ce :)
Po meni je greska u simetriji. Da bi se nesto okretalo "na magnete", MORA postojati asimetrija. Kada rukom hoces da okrenes neku vrtesku, ti ne udaras centricno po njoj nego tangentno. Taj tangentni udarac po obodu tocka ima krak sile prema centru vrteske. Fali taj momenat. Kada se izmere uticaji medju magnetnim parom (jedan na rotoru drugi na statoru), tj. TEK kada se dobije pozitivan rezultat iz merenja (koji je posledica pravih uglova oba magneta i magnetnih stitova) - onda sledi raspored mag. parova po kruznici koji NIKAKO ne sme biti simetrican prema centru. Original Perendev ideja je magnete na statoru grupisala u 3 grupe (a na prilozenom onom snimku su svi uredno jedan do drugog). Zasto u 3 grupe? Da bi se njima, finim pomeranjem po obodu za male uglove, moglo ostvariti fazno pomeranje uticaja kojima se dobija da dve grupe u "poziciji" nadjacaju trecu grupu u "opoziciji" koja koci - i stalno tako u krug. Taj isti koncept se mora desiti i izmedju magneta unutar jedne/svake grupe na statoru: da su razmaci medju magnetima RAZLICITI. E, u tome kolike su te razlike lezi onaj zeka iz grma...
Dakle dva su mesta za postizanje asimetrije tj. faznih smicanja: jedno je unutar magneta jedne/svake grupe (isto pomeranje za sve 3 grupe), drugo je izmedju same 3 grupe. Original Perendev ima i trece mesto postizanja faznih razlika, izmedju 3 rotora. Dakle sve se mnogo sumljivo :) vrti oko brojke 3, paran broj u ovim slucajevima verovatno vodi u simetriju odnosno ravnotezno stanje...
Znam da je sve ovo tesko objasniti samo recima onome ko to prvi put cuje/cita, fale crtezi i skice, ali uz malo maste i crtanja "u glavi", moze se... :) Shvatanje tehnickog pojma "fazno smicanje/pomeranje" je kljucno za razumevanje; sve isto se desava i kod 3-fazne struje: ne dolaze sve 3 faze odjednom, vremenski kasne jedna za drugom za tacno odredjeni trenutak tj. fazni ugao od 360/3=120 stepeni...
[ ultraKeen @ 30.04.2010. 05:33 ] @
a mozda i diskusija sa ovog foruma moze da pomogne :)
evo, daćemo tom dedi sa foruma koji na 5 stranica objašnjava kako prišrafiti pvc cevke za točak od bicikle da polako i studiozno elaborira.
[ djoka_l @ 30.04.2010. 11:29 ] @
Evo jedno ozbiljno pitanje za tebe ultraKeen:
Zašto se "magnetski štit" postavlja samo sa jedne strane magneta na statoru? Zašto ne bi unapredio dizajn, tako da staviš svuda oko magneta na statoru "magnetski štit" pa ti tako ostane otvoren samo deo gde je jedan pol magneta. Isto to uradi i na rotoru, pa tako, kada potpuno eliminišeš, na primer južni pol a ostaviš severni ima da bude znatno jače odbijanje. Ovo će ti biti jeftinije za izradu, jer su ti potrebna samo dva magneta i dva štita za POC (proof of concept).
Kada već razrađujem temu, mogao bi se konstruisati perendev i bez magneta. Treba napraviti masivni točak sa kuglama na obodu, a sa jedne strane napraviti stator od "gravitacionog štita". Pa onda kada postaviš vertikalno u odnosu na pravac zemljine teže, točak će sam početi da rotira jer je strana bez "gravitacionog štita" teža nego ona pokrivena štitom.
Uzgred, ako perendev proizvodi više energije nego što troši kako se zaustavlja? Ovo može da ti bude malo nezgodno, jer ćeš imati gadnih problema sa kočenjem na perendev biciklu...
[ newtesla @ 30.04.2010. 11:56 ] @
A evo i jednog ozbiljnog linka, na kome se može videti još pokoji pokušaj dobijanja energije ni iz čega, od kojih je dobar broj i patentiran - kao dokaz da patent trpi sve.
...ima zanimljivih stvari :)) kao npr:
...GRAVITY SHIELD !!!! jupiiiii :))))))))
edit: jbte, tek sad vidim !!!
[ djoka_l @ 30.04.2010. 12:26 ] @
Citat:
newtesla: A evo i jednog ozbiljnog linka, na kome se može videti još pokoji pokušaj dobijanja energije ni iz čega, od kojih je dobar broj i patentiran - kao dokaz da patent trpi sve.
Odličan link, a vidim da su se i pre mene setili "gravitacionog štita". Ali šta je ovo prema youtube - tamo sve ovo već radi ili je u finalnom stepenu izrade!
[ Pirossi @ 30.04.2010. 12:45 ] @
jeste, super stranica
i super citati:
Citat:
Production of useful work is limited by the laws of thermodynamics, but the production of useless work seems to be unlimited.
—Donald Simanek
[ toplim @ 30.04.2010. 13:23 ] @
Nesto mi pade na pamet: "Energija se ne moze stvoriti, moze se samo pretvoriti iz jednog oblika u drugi."
Mislim da ne poznajemo dovoljno oblika energije. Trebalo bi usmeriti istrazivanja u pronalazenju novih oblika i izvora energije. Mozda se energija krije tu negde oko nas ali mi je ne prepoznajemo. Cak sta vise, mozda postoje i energetski materijali koji zrace nekakvu energija, samo treba da je uvatimo :)
Da imam mogucnosti vise bih se zezao sa radioaktivnim materijalima, oni prosto zrace. I onda jednog dana rodi se radioaktivni motor. Plutonijum turiš u kriptocinkalijum i ono oslobadja se velika energija ti stavis jedan propeler i uhvatis. Prosto ko šamar.
Ne mislim da gresis, znam i sam da se moze patentirati sve i svasta. Secam se da sam jednom video kao patet obicnu kasapsku sataru za meso... :) Ljudi su malo u zabludi oko patenata, misleci da ako se nesto patentira da to odmah nesto i vredi, da je zasedao savet mudrih staraca i odlucio da to valja - a u zabludi su...
[ ultraKeen @ 30.04.2010. 14:10 ] @
Citat:
djoka_l: Evo jedno ozbiljno pitanje za tebe ultraKeen:
Zašto se "magnetski štit" postavlja samo sa jedne strane magneta na statoru? Zašto ne bi unapredio dizajn, tako da staviš svuda oko magneta na statoru "magnetski štit" pa ti tako ostane otvoren samo deo gde je jedan pol magneta. Isto to uradi i na rotoru, pa tako, kada potpuno eliminišeš, na primer južni pol a ostaviš severni ima da bude znatno jače odbijanje. Ovo će ti biti jeftinije za izradu, jer su ti potrebna samo dva magneta i dva štita za POC (proof of concept).
Kada već razrađujem temu, mogao bi se konstruisati perendev i bez magneta. Treba napraviti masivni točak sa kuglama na obodu, a sa jedne strane napraviti stator od "gravitacionog štita". Pa onda kada postaviš vertikalno u odnosu na pravac zemljine teže, točak će sam početi da rotira jer je strana bez "gravitacionog štita" teža nego ona pokrivena štitom.
Uzgred, ako perendev proizvodi više energije nego što troši kako se zaustavlja? Ovo može da ti bude malo nezgodno, jer ćeš imati gadnih problema sa kočenjem na perendev biciklu...
:)
magnetni stitovi (uh kako mi se ne svidja taj naziv) se stavljaju na samo jedan odredjeni nacin i sa samo jednom svrhom, tako da je predlog pomalo (namerno) sarkastican, al nema veze ... usvrsavamo nacine sprdanja, jel tako ... napredujemo konstruktivno a nadasve "pametno"
gravitacioni stit ne postoji (jos i zasad), pa ne bi bilo dobro da nekog naivnog ko bude ovo citao dovodis u zabludu ... opet sprdanje, doduse malo manje pametna
2 su nacina da se vrteska sa magnetima zaustavi: obicnom kocnicom ili udaljavanjem rotora od statora, zasta mora postojati predVidjeno resenje u samoj konstrukciji, sto i ne mora biti uvek moguce ... onaj japanac sto je prodao onolike klima uredjaje, sasvim ozbiljno upozorava da treba imati kocnicu
Mislim da je slika podli plagijat sa namerno iskrivljenim objašnjenjem.
Evo prave slike
A evo i slike gravitacionog polja (slika)
[ djoka_l @ 30.04.2010. 16:19 ] @
Ah da, evo i moje teorije:
Evo brazilske zastave (pogled odozgo) ____________________
a evo i srpske (takođe gledane odozgo) ____________________
Zaključak: srbi su poreklom brazilci!
QED
[ Pirossi @ 30.04.2010. 17:27 ] @
Citat:
Perendev magnet motor inventor arrested for embezzlement
After declaring bankruptcy in Germany, Mike Brady rented a house at Lake Zurich in Switzerland and leased a fleet of Maserati and several Range Rovers. He was arrested on March 29 and extradited to Germany where 61 customers wanted their money back ($1 million Euros+) for non-delivered 100 and 300-kw electromagnetic motors. Patent pirated?
ovi alternativci pored zakona fizike krše i sve ostale
[ Ivan Dimkovic @ 30.04.2010. 18:03 ] @
Ljudi
Ja sam smislio LETECI CILIM!
Ali ne smem da napisem kako radi, jer ce me avio industrija lisiti zivota... Richard Branson mi je pretio da ce da me posalje u kosmos, u jednom pravcu...
STAAA? Ne verujete da avio industrija nije u stanju to da uradi?
MOLIM? Zakoni fizike? JA U TO NE VERUJEM! Imajte na umu da jedino dovodjenjem u pitanje zdravog razuma mozemo ici napred...
Leteti napred!
Pridruzite se mojoj fan grupi... "verujemo u leteci cilim"
[ Pirossi @ 30.04.2010. 18:10 ] @
ja ti ne verujem.
osim ako ne objaviš na Youtube mutan unilateralan video snimak u reoluciji 0.1 MPix.
[ ultraKeen @ 30.04.2010. 18:13 ] @
kome fali ono pravo, taj ovde zaludan masturbira... :)
[ Odin D. @ 30.04.2010. 18:27 ] @
Jeste vala, rasipaju energiju.
A kad tebi stignu magneti, ti ces moci masturbirati all-day-long bez ikakvog ulaganja energije, moraces vjerovatno imati neku mehanicku kocnicu da bi se zaustavio...
[ Pirossi @ 30.04.2010. 18:32 ] @
mehanička kočnica neće ni biti potrebna kad smisle (anti)gravitacioni štit.
[ ultraKeen @ 30.04.2010. 18:37 ] @
ima ovde masturbanata tusta-i-tma........ :)
zanimljiva bi bila analiza sta stoji iza te potrebe :) ... visiti ovde i truditi se da zafrkavas koga stignes; naglasavam "truditi se" ... verovatno osecaj nekaznjavanja za pocinjeno, neka frustracija iz detinjstava, strogi roditelji ili prestroga uciteljica u prvom osnovne ... necega tu ima za lecenje, siguran sam
[ Odin D. @ 30.04.2010. 18:46 ] @
Citat:
Pirossi: mehanička kočnica neće ni biti potrebna kad smisle (anti)gravitacioni štit.
Nisam siguran kako bi se to zavrsilo.
Naime, jedini djelotvoran nacin zaustavljanja magnetne masturbacije bi bio bio neki cekic koga neka poluga otpusti nakon nekog vremena tako da se u slobodnom padu zaustavi na subjektovoj glavi.
Ako bi tu bio neki gravitacioni stit - taj cekic nikad ne bi pao dolje i sta onda? Crce subjekt od pregrijavanja dok si reko kseks!
[ Pirossi @ 30.04.2010. 18:51 ] @
Citat:
ultraKeen: ima ovde masturbanata tusta-i-tma........ :)
zanimljiva bi bila analiza sta stoji iza te potrebe :) ... visiti ovde i truditi se da zafrkavas koga stignes; naglasavam "truditi se" ... verovatno osecaj nekaznjavanja za pocinjeno, neka frustracija iz detinjstava, strogi roditelji ili prestroga uciteljica u prvom osnovne ... necega tu ima za lecenje, siguran sam
pored pseudo-fizike evo je i pseudo-psihologija.
Citat:
Odin D.: Nisam siguran kako bi se to zavrsilo.
Naime, jedini djelotvoran nacin zaustavljanja magnetne masturbacije bi bio bio neki cekic koga neka poluga otpusti nakon nekog vremena tako da se u slobodnom padu zaustavi na subjektovoj glavi.
Ako bi tu bio neki gravitacioni stit - taj cekic nikad ne bi pao dolje i sta onda? Crce subjekt od pregrijavanja dok si reko kseks!
[ Odin D. @ 30.04.2010. 18:58 ] @
He he, odlican primjer.
A zanimljiva je i ta korelacija, naime - na pseudo fizicare mogu se primjenjivati samo pseudopsiholoske metode poput ove sa prilozene animacije, ona obicna ne pomaze.
Ovo je vjerovatno snimak neke studentkinje psihologije koja uvjezbava neke tehnike "psihoanalize" za pojedine klase pacijenata.
Dajem 40.000 evra za prvi primerak - ali, te pare nikako ne smeš da uložiš u jahtu... Obećavaš??
@ultrakeen: Odričem te se u novinama - kao Zemunac Zemuncu, za mene si bivši Zemunac. Munze-Vaistinu-Ajzdravo.
...mislim, da i dalje samo verbalno/usmeno tvrdiš nešto što smo ti dokazali - ne samo mi, nego i oni silni ljudi na linkovima koje smo ti ostavljali - a da pritom nemaš ni trunku dokaza - u vidu pokušaja pravljenja prototipa, naravno - to se već bliži mom poimanju čistog bezobrazluka.
Ili slepe gluposti.
Uostalom, da si pročitao bilo koji od linkova koji sam ti ostavio- shvatio bi:
a)zašto to ne može da radi
b)da je taj tvoj što je valjao perendev uhapšen za prevaru! - tako da se taj motor, od sada, za mene zove PeDerNev.
A pošto me i dalje ne mrzi, pojasniću: magnetizam i gravitacija su sile - za rad motora je potreban rad.
A da bi ti uprostio, pokušaj sledeće: nemoj praviti rotirajući motor - napravi linearni; dakle, postavi magnete pravo, postavi platformu iznad sa točkićima, i postavi štitove gde misliš da pašu - neka pokretni deo, za početak, pređe metar - dva...
...smatraćemo svi da je projekat uspeo ako pokretni deo uspešno pređe preko tri ili više magneta.
(a dimković će da krka hard sa roštilja :))))
[ ultraKeen @ 01.05.2010. 10:06 ] @
@newtesla: rotacioni je samo savijen u krug linerni ... a koliko kapiram ne negiras linearni ... dakle, zao mi je, i dalje pravim rotacioni :)
i mozda nisi razumeo - prototip se pravi...
napomena: to sto je neki domisljati prevarant pokusao da zaradi prevarom plagirajuci staru ideju, to jos ne znaci da ideja ne valja
Kako vidim, makaze za sisanje ovaca tehnoloski postaju sve naprednije.
Sa ovom masinom se moze za isto vreme osisati 10 puta vise ovaca nego sto se moglo sa najboljom takvom prije samo 50-tak godina.
[ newtesla @ 01.05.2010. 18:19 ] @
Citat:
ultraKeen: @newtesla: rotacioni je samo savijen u krug linerni ... a koliko kapiram ne negiras linearni ... dakle, zao mi je, i dalje pravim rotacioni :)
i mozda nisi razumeo - prototip se pravi...
Nisi me dobro pročitao - negiram i jedan i drugi. A ti napravi onaj nad kojim će ti biti lakše da plačeš od muke.
...onako, od srca: kme - kme - kmeeeeeee........
[ ultraKeen @ 01.05.2010. 19:49 ] @
nisam ovaj nivo ocekivao od jednog zemunca ... :( BAS si me razocarao "zemljak"
*
kolika je samo razlika izmedju ovog foruma i ovog dole - ko nebo i zemlja...
tamo su ljudi konstruktivni u 90% slucajeva, a ovde je tuga, jad i - BEDA ((
zato su na tim forumima ljudi i napravili 90% spreman perendev motor, sa privremenim pedalama, ručkama za okretanje i elektro-motorima.
a mi ovde ni do nacrta nismo stigli
defetizam & jad.
[ 3way @ 02.05.2010. 00:48 ] @
Jedva cekam da magnetni motor bude gotov.
Kladim se da ce autor da se vise nikad ne pojavljuje pod ovim nikom na forumu...Ili ce se pojaviti sa pricom o sabotazi....
čika Jildiz nikako da rasformira podnožje motora.
kao da je upalio auto i otvorio gepek i vrata kako bi imali uvid da nema motora.
hauba je ostala zamandaljena.
ali ono što mi se zaista dopalo je što je hammer-operated
[ newtesla @ 02.05.2010. 08:40 ] @
Ali nikako ultrakeen da nam ostavi svoj snimak na jutjubu - kako je proradio prototip motora koji će da spasi energetsku situaciju Srbije.
...jer ja ne padam na šarene laže sa televizora - dok ne vidim uživo, ne verujem. A zakoni fizike ipak nisu na tvojoj strani.
................
Ove fore sa ostavljanjem tuđih snimaka sa jutjuba - to mu dođe kao da mene neka riba pita kakav/koliki sam, a ja joj pustim pornić sa John Holmes-om.
prevara!
[ pyc @ 02.05.2010. 08:59 ] @
newtesla, stvarno ti je sarkastican nadimak ;)
[ ultraKeen @ 02.05.2010. 09:00 ] @
Citat:
newtesla: Ali nikako ultrakeen da nam ostavi svoj snimak na jutjubu - kako je proradio prototip motora koji će da spasi energetsku situaciju Srbije.
...jer ja ne padam na šarene laže sa televizora - dok ne vidim uživo, ne verujem. A zakoni fizike ipak nisu na tvojoj strani.
................
Ove fore sa ostavljanjem tuđih snimaka sa jutjuba - to mu dođe kao da mene neka riba pita kakav/koliki sam, a ja joj pustim pornić sa John Holmes-om.
prevara!
ovo je moja poslednja poruka na ovu temu u pisanom obliku, a odsad komuniciramo MOZDA samo preko linkova, a i ovo pisem samo zato sto je u pitanju komsija zemunac, ne zbog drugih
nasao sam bolje mesto za svrhovitu diskusiju, zamajavanje sa dokonim jebivetrima nevodi nikuda
uspelo vam je, likujte! ... ;)
[ zasun @ 02.05.2010. 09:21 ] @
Citat:
newtesla: ...onako, od srca: kme - kme - kmeeeeeee........
Zbog ovakvih tvojih prostih i primitivnih izraza na ovom forumu, praviš od sebe još većeg prostaka, a i ne zaslužuješ nimalo da sebi nadeneš svoj nick koji asocira na velikog, dostojanstvenog i nada sve kulturnog i lepo vaspitanog Teslu.
Citat:
newtesla: ...jer ja ne padam na šarene laže sa televizora - dok ne vidim uživo, ne verujem.....
Posle svega ovoga, 'oćeš malo morgen ćeš da vidiš uživo, jer ni ne zaslužuješ .......
[ newtesla @ 02.05.2010. 09:44 ] @
JBT!!!!
-prvo je bilo - prototip postoji, mi pravimo
-onda su došle svetske zavere
-pa retki magneti mogu/smeju, teško za nabaviti
-pa je uhapšen onaj prevarant, ali to ne sme poljuljati veru
-pa na kraju borba protiv mog nadimka, sujeta i činjenica da ja sve vas stvarno sažaljevam dovodi do toga da nama, nevernim Tomama, niko neće pokazati to čudo tehnike - perpetuum mobile - jer, jbg, nismo zaslužili...
...opet povlačim analogiju iz porno filma: "imam veći nego tvoj bivši, draga - ali ti ne dam da vidiš/meriš, jer mi ne veruješ..."
...jbt, širom zatvorenih očiju, srljate pravo glavom kroz zid; ako, i prevaranti treba od nečeg da žive - i tako su prevaranti uvek bili stepenik iznad u lancu ishrane od lakovernih, i onih koji imaju aj-kju negde oko broja cipela.
@zasun:
...stavim ti do znanja: pročitaj pravila za ovaj deo foruma (hint: elitemadzone, podforum ultra madzone) - ako nisi transcendentalno prešao granice, višak si.
a ovaj topik da iole ima veze sa tehnikom - ostao bi tamo gde ga je ultrakeen i postavio - ne bi ga premestili u ... hmm... ovo ovde.
A ovde ćemo i dalje da ti se rugamo - baš kao na slici iznad :))))
[ glackop @ 02.05.2010. 12:21 ] @
Ne znam cemu ruganje?Ako neko zeli i misli da je ostvarljivo neka pokusa zasto ga sputavati,cak mu trebamo dati podrsku.Uostalom temu pratim od pocetka,moje misljenje je 40/60% da nece raditi,ali to ne znaci da treba dici ruke.I kada bi ga neko zaista napravio taj se vise nebi ovde pojavljivao da dokazuje nevernicima kako to zaista radi vec bi pokusao da ga unovci a tada odmah nailazi na neke ljude/institucije/koje mu odrze brze bolje predavanje da on nije prvi koji ga je izmislio te da taj pronalazak jos uvek nije za ovo vreme ponude mu neku pozamasnu sumu i uslove da potpuno prekine vise raditi na tome i iznositi u javnost.
[ 3way @ 02.05.2010. 12:30 ] @
Citat:
Posle svega ovoga, 'oćeš malo morgen ćeš da vidiš uživo, jer ni ne zaslužuješ .......
Sindrom uvredjenog pronalazaca :)
Mozda je to razlog zasto do sada nismo videli ovo u funkciji?
Onaj ko ga je napravio drzi ga za sebe, da ne vide oni koji su se smejali :)
"Što se tiče magneta... mnogi su napravili razne "magnetske" motore, ali ako želimo donekle "gurati" neki alternator kao izvor struje ili još gore - goniti neko vozilo - mora biti relativno jak i snažan. Kod toga magneti obično budu u "odbijajućim" međudjelovanjima, te nakon nekog vremena - magneti se "istroše", tj. razmagnetizitaju se. I tako bi ih opet ili trebalo zamijeniti ili ponovo magnetizirati. Na primjer Perendev-ov motor...
Samo... magnetizacija permanentnih magneta se radi tako da se gurnu u super-jako magnetsko polje, koje napaja vrlo jaka struja, a samo se mali dio magnetizma "primi" u permanentne magnete, bilo da su i neodimski ( za sada najjači/najlakši ).
Permanentni magneti u stvari - nisu permanentni - jer vremenom ( i temperaturom ) gube svoja svojstva, a proces "pražnjenja" je brži što ih više "forsiramo". Energija kojom ih magnetiziramo se tako "uskladišti" u magnet, kao struja u akumulatoru. I onda što više te energije "izvlačimo" iz njega - brže gubi svojstva. Permanentan magnet bi značilo "stalno namagnetiziran istom jačinom", a to je da u praksi još nismo doživjeli.
Možda je bolje koristiti elektromagnete kojima kondenzatori šalju impulsnu struju... ima i takvih podosta na internetu..."
[ ultraKeen @ 22.05.2010. 16:41 ] @
Citat:
zasun: Permanentni magneti u stvari - nisu permanentni - jer vremenom ( i temperaturom ) gube svoja svojstva, a proces "pražnjenja" je brži što ih više "forsiramo". Energija kojom ih magnetiziramo se tako "uskladišti" u magnet, kao struja u akumulatoru. I onda što više te energije "izvlačimo" iz njega - brže gubi svojstva. Permanentan magnet bi značilo "stalno namagnetiziran istom jačinom", a to je da u praksi još nismo doživjeli.
...sto bi "magnetnim motorima" skinulo sa glave bodljikavu krunu perpetuum mobile-a
A zna li se VREME "utroska" tj. zavisnost gubitka magnetizma obzirom na kolicinu "trosenja"? Da li su pitanju dani ili meseci ili godine ... ili?
[ abyss @ 22.05.2010. 22:04 ] @
Mani ti to, kako napreduje Perendev magnetni motor?
[ ultraKeen @ 23.05.2010. 06:33 ] @
Citat:
abyss: Mani ti to, kako napreduje Perendev magnetni motor?
stigli magneti, pravi se merni sto...
[ Java Beograd @ 23.05.2010. 09:05 ] @
Samo napred, mi ćemo te kuražit' !
[ Java Beograd @ 24.05.2010. 11:17 ] @
@Ultra Keen
Nešto kontam, a što ne probaš da napraviš na primer stirling motor ili nešto tako slično ? Mislim, nešto što će da radi, tj. da se okreće. Bar ćeš imati neku satisfakciju.
zasun: "Možda je bolje koristiti elektromagnete kojima kondenzatori šalju impulsnu struju... ima i takvih podosta na internetu..."
Ja bih se zakunuo da ovaj koncept vec postoji - pod nazivom step-motor. Ali, trosi struju.
A cim trosi struju, nije perpetuum mobile, nego je energius-gladnus mobile :)
*elem, dokle se stiglo sa mernim astalom? i nisi valjda procitao sve ovo sto si linkovao??
[ 3way @ 20.06.2010. 22:06 ] @
Kako ide makina?
Ili su naftne kompanije poslale atentatora, pa mi ostali bez pronalazaca...
[ newtesla @ 21.06.2010. 12:39 ] @
Mislim da se ipak ultrakeen udružio sa ostalim perendevašima, pa su otišli i zajedno skrljali naftnu platformu BP-a u onom tamo meksiku... pa će, čim se slegne prašina, da predstave svetu svoj novi koncept: Magnetizam - zamena za naftu!
...British Empire će pasti na kolena...
[ ultraKeen @ 21.06.2010. 19:47 ] @
.
[ zasun @ 27.06.2010. 16:41 ] @
[ 3way @ 27.06.2010. 18:48 ] @
Pusti ti filmove, jel gotov motor?
[ Odin D. @ 27.06.2010. 20:22 ] @
Nemoj tako 3way.
Vrlo je korisno ako imas snimak perpetum mobile-a.
Ja sam nedavno poceo da radim na specijalnom uredjaju koji se prikopca na televizor na kome se vrti snimak perpetum mobile-a u radu.
Onda se na taj uredjaj sa druge strane prikopca strujni kabal i odma na tom kablu dobijas struju proizvedenu na filmu.
Ima i mehanicka verzija sa osovinom - prikopcas taj uredjaj na televizor, a osovina na uredjaju pocne da se okrece ako na televizoru ide snimak perpetum moblie-a koji vrti neku osovinu.
Nisam jos usao u masovnu serijsku proizvodnju, pregovaram trenutno sa par velikih firmi, ali sam vec prodao nekoliko prototipova prezadovoljnim korisnicima.
Ko hoce odmah da naruci moze da me kontaktira na pp.
[ newtesla @ 28.06.2010. 14:12 ] @
Dakle, par činjenica:
To date, Searl has produced no evidence whatsoever of any of his claims and mainstream science maintains that all his claims are, in fact, completely impossible.
Searl was convicted of stealing electricity by bypassing his electricity meter, and damaging the property of the electricity company.
Dakle, polako uviđam pattern - onaj perendev prevario ljude za milione; ovaj SEG krao struju...
...još tvrdi čovek da uz pomoć antigravitacionog vozila može stići na Mesec za sat, i da njegova makina leči opekotine.... jbt, gori od Lav Geršmana i vidovite Zorke together :(
[ 3way @ 28.06.2010. 14:14 ] @
Zaboravio si da napises da je samoproglaseni profesor.
[ flighter_022 @ 29.06.2010. 00:36 ] @
Ultrakeen, pobogu covece, pa roknuce te neko kome ugrozavas (poslovne) interese. Ili neki kontroverzni uvoznik naftnih derivata, ili ce pak neka velika naftna kompanija da baca kore od banane na tvoje stepenice.
[ drgostojic69 @ 08.07.2010. 15:27 ] @
Pitanje za ultraKeen-a, kako napreduju radovi i ako je zbog necega zastao, sta je to sto mu pravi problem? Naravno svima veliki pozdrav.
Za one, koji su u ovaj projekat usli, da otklonimo kocnicu u glavi-PRONALAZAK+NOVAC= UF, UF- i za one koji nemaju sta pametno na kazu i odma se vataju knjige kad nemaju odgovor, EEE KAD SE SETIM KAKVE SMO SVE GLUPOSTI UCI I CITALI U SKOLI, da razresimo iluziju. Indukcija magneta i regulacija-manipulacija- magnetnom silom, pronadjena je 1920g od strane TIIIMSKOG rada dvojice naucnika Rusa i Kineza. Vec tada su pokazali i dokazali ulozeno-dobijeno. Ne znam imena. Tako da, u ovom slucaju, sve radimo za licnu upotrebu i korist.
Sto se tice samog motora. Dok sam gledao snimke, kako rade, primetio sam zvukove, tipa pucketanja. Da li neko zna o cemu se radi ili da li je mozda u tome tajna njegovog rada.
Da li neko ima i da li hoce da mi posalje adresu ultraKeen-a ili da mu prenese da se javi na [email protected]
Pozdrav i hvala
[ drgostojic69 @ 08.07.2010. 16:03 ] @
Pitanje za ultraKeen-a, kako napreduju radovi i ako je zbog necega zastao, sta je to sto mu pravi problem? Naravno svima veliki pozdrav.
Za one, koji su u ovaj projekat usli, da otklonimo kocnicu u glavi-PRONALAZAK+NOVAC= UF, UF- i za one koji nemaju sta pametno na kazu i odma se vataju knjige kad nemaju odgovor, EEE KAD SE SETIM KAKVE SMO SVE GLUPOSTI UCI I CITALI U SKOLI, da razresimo iluziju. Indukcija magneta i regulacija-manipulacija- magnetnom silom, pronadjena je 1920g od strane TIIIMSKOG rada dvojice naucnika Rusa i Kineza. Vec tada su pokazali i dokazali ulozeno-dobijeno. Ne znam imena. Tako da, u ovom slucaju, sve radimo za licnu upotrebu i korist.
Sto se tice samog motora. Dok sam gledao snimke, kako rade, primetio sam zvukove, tipa pucketanja. Da li neko zna o cemu se radi ili da li je mozda u tome tajna njegovog rada.
Da li neko ima i da li hoce da mi posalje adresu ultraKeen-a ili da mu prenese da se javi na [email protected]
Pozdrav i hvala
[ newtesla @ 11.07.2010. 08:57 ] @
Prenećemo mu, nije teško pronaći ga...
...to je ona kuća, na potezu od Karađorđevog trga do kraja Altine (i popreko od Šarana do autoputa) kojoj vire žice od kabla koji je nekada vodio do bandere, a sada je isečen, jer je višak; a iza kuće nešto zuji i pucketa, a sam ukućanin, em što ima struju - protivno onom isečenom kablu, em što komšijama sipa struju u flajke i kofe, da bi im smanjio račun za EDB....
Drugari ja bi se slozio sa NewTeslom, pod uslovom da dobijem informaciju, u kojoj godini je zabagovao njegov mozak. Kad vidim kakve komentare daje a sebi je dao za pravo da se naziva TESLA, jedino mi preostaje, iz ljudskih razloga, daq mu predlozim- SINKO, AKO SE DROGIRAS, RADI TO KVALITETNO- mozda nesto i pametno napises???
Sigurno nisam primetio i zato postavljam pitanje- KO OVDE SPOMINJE PERPETUUM MOBILE-??????????
Ako postoji sila vetra sila vode sta je to sto vas sprecava da svatite da postoji i sila MAGNETA. Kakvi bi vasi komentari bili da je tema KAKO PRENETI SLIKU I ZVUK OD BANDERE DO BANDERE KROZ VAZDUH? Kada ne verujete onom sto vidite i dodirom osetite.
Zasto koristime odavno odbacene metode nekih drzavnih institucija- PROVOKACIJOM DO ISTINE- i krijete nesto sto je odavno dokazano. Takvim metodama komunikacije i sami bivate uskraceni za necije iskustvo.
Zbog mog dugogodisnjeg rada sa ljudima, ne samo u zemlji vec i inostrantvu, moj konacni zakljucak je DA STE VI LJUDI KOJI SU NA PAUZU IZVADJENI IZ NECIJEG primer nije dozvoljen za napisati I ZBOG TAKVOG KARAKTERA FRUSTRIRANI SLOBODNO VREME PROVODITE SIRECI SMRAD OKO SEBE.
Pzdrav svima i podrska onima koji su zapoceli i onima koji su zainteresovani sa ovim projektom
Izvinjavam se i hvala na upozorenju
[ Odin D. @ 11.07.2010. 17:15 ] @
Pa eto, ako zelis da nastavis sa projektom, ja mislim da ce ti @utraKeen rado i povoljno prodati svoje magnete.
No, kad je vec tu, mislim da bi bilo fer da iznese ovdje svoja iskustva povodom tog "projekta", kako bi ovi manje skloni fizici i prirodi, a vise misticizmu, mogli da prate kako projekat napreduje.
[ Java Beograd @ 12.07.2010. 07:53 ] @
@Dragan Ostojić
Da si učio fiziku (a i matematiku) znao bi da je integral sila po zatvorenoj krivoj, unutar magentnog polja = 0. Nula. Ništa. Ič. Nićevo. Nothing. Zero. Taman kao i za gravitacio polje. Za tvoju informaciju, kad bi izračunao integral sila po zatvorenoj krivoj u sred rečnog toka - ne bio bio nula (verovao ili ne)
Stoga poslušaj savet što će ti čiča dati, ako si rešio da praviš motor koji će da se okreće na magnete, mojne da u startu bacaš pare na skup materijal (kao ultra ken). Napravi prvo motor koji radi sam od sebe, koristeći gravitacionu silu. A onda će ti biti veoma lako da saznanja primeniš i na magnetno polje.
I ja sam rešio da pravim sličan motor, ali se više bavim teorijskom stranom. Pokušavam da dokučim za koje vrednosti broja jedan može biti 1 - 1 > 0 Čim to saznam, eto meni grejanje za dž.
[ ultraKeen @ 12.07.2010. 08:31 ] @
Daniel J. Boorstin: The Discoverers, A History of Man’s Search To Known
[ Java Beograd @ 12.07.2010. 09:14 ] @
Potpuno se slažemo. Evo, za koji dan završavam teoretski model tog gravitacionog motora. Samo me još ta jednačina ]ebe. Ali dokazaću i to. Jedan manje jedan može biti veće od nula za vrlo velike vrednosti prvog broja jedan !
Već vidim novinske naslove:
- Java Beograd i Ultra Keen podelili Nobelovu nagradu za fiziku, matematiku i ekonomiju !
- Novi beograd i Zemun - svetski centri distribucije besplatne energije !
[ jablan @ 12.07.2010. 09:58 ] @
Citat:
ultraKeen: zavisice od covekove spremnosti da poveruje u neverovatno
Jedan tako verovao radio Venusu...
[ 3way @ 12.07.2010. 10:06 ] @
Citat:
ultraKeen:
Hoces da kazes da je veliki proboj blizu?
[ abyss @ 12.07.2010. 10:06 ] @
Kad ce prokleti motor?
[ ultraKeen @ 12.07.2010. 10:37 ] @
Citat:
Java Beograd: Potpuno se slažemo. Evo, za koji dan završavam teoretski model tog gravitacionog motora. Samo me još ta jednačina ]ebe. Ali dokazaću i to.
da je ovaj forum postojao nesto u doba Nikole Tesle (onog pravog, ne ovde ovog NewLaznjaka), i da je on slucajno na njemu promovisao svoju naizmenicnu struju, kladim se da bi dvoje cenjenih kolega postavili istom pitanje - kako to neko moze negde stici kad svaki cas ide malo tamo pa malo u nazad vamo ... da pojasnim (treba sigurno), radi se o naizmenicnoj struju koja stalno menja polaritet/smer po jednom sasvim nepoznatom sinusnom zakonu ... cenjene kolege bi sigurno postavile tvrdnju da ukupno kretanje mora biti =0 tj. da nema kretanja - ako neko ide jedan korak napred a odmah zatim isti taj korak nazad, pa sve tako stalno doveka
kako bi samo cenjene kolege slako ismevale tog Teslu - to je za pricu i pripovedanje ... cak bi jedan od njih stosa radi uzeo sebi za nadimak NewTesla ... ;)
ustvari bas je i dobro sto ovakvih foruma nije bilo u ono davno vreme, jer bi nam sada kablovi od 220V do kuce bili debeli kao ruka od jednosmerne struje cica Edisaona ;) ... ma ne da je dobro - bolje je da ne moze biti !!! ;)
[ abyss @ 12.07.2010. 11:14 ] @
Jednostavan odgovor na pitanje kad ce motor bi bio dovoljan...
[ Java Beograd @ 12.07.2010. 11:46 ] @
Jel može malo bez pominjanja Tesle ?
[ Java Beograd @ 12.07.2010. 11:47 ] @
Citat:
ultraKeen: Napredak nauke zavisice od covekove spremnosti da poveruje u neverovatno, da prekoraci granicu koju namece zdrav razum.
I ? Jesi li poverovao u neverovatno ?!
[ flighter_022 @ 12.07.2010. 12:18 ] @
Ajmo malo digitalno... ono tipa ili je 1 ili je 0 (nula), nema medju-vrednosti.
Da li je motor gotov? (ili JESTE, ili NIJE, nema tu izmedju). Manimo se filozofije.
ok ok, sve razumem ... izvinjenje najiskrenije ako je u pitanju onaj sa prefiksom New ... :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Citat:
flighter_022: Da li je motor gotov? (ili JESTE, ili NIJE, nema tu izmedju). Manimo se filozofije.
a za kol'ko po tvome bi to moglo da se zavrsi? ... ovako gledajuci izdaleka, kritizerski ... razumem: dojadilo obrtanje palaca i cekanje da to drugi uradi :\
Fascinantno je dokle su neki spremni da idu u filozofiranju o necemu sto je prakticno nemoguce... Get over it, ne postoji takav motor niti moze da postoji, koliko god se trudio da nas ubedis u suprotno praznom filozofijom.
Fascinantno je dokle su neki spremni da idu u filozofiranju o necemu sto je prakticno nemoguce... Get over it, ne postoji takav motor niti moze da postoji, koliko god se trudio da nas ubedis u suprotno praznom filozofijom.
12 strana ybt...
nisam mislio da si od tako mekog materijala napravljen :)
da podsetim: ovih 12 strana je pocelo samo mojom informacijom za one koji bi da prave Perenedev konstrukciju (i za NIKOG drugog!) gde u stranim pametnim zemljama ima gotovih magneta bas za taj tip resenja - i nista vise sem toga ;) ... sve ostalo su pokusaji da se opovrgne nesto sto NIJE bilo tema posta ... prema tome, kazi "smorili ste" svima onima koji su pored mene mnogo vise punili tih 12 stranica - a i sebi naravno! ;)
znam da vam je krivo sto nije po vasem, kako ste navikli u coporu da se okomite na nekoga i golom kolicinom ispraznog sprdanja da ga odjurite sa vaseg terena (obelezenog mlazevima oko bandera) - ali sta vam ja tu mogu ... ;)
[ 3way @ 12.07.2010. 13:08 ] @
Kada pocnes da pises o necemu sto ne radi i da savetujes ljudima kako to da naprave, normalno je da se javi dosta ljudi koji ce naglasiti da je to pravljenje i prodavanje magle.
Uostalom ti sve vreme spominjes kontrukciju motora i kao svaki neshvaceni genije cesto prizivas Teslu u pomoc...
Sto se mene tice, ja samo hocu da vidim kako to ne radi.
[ Java Beograd @ 12.07.2010. 14:02 ] @
Citat:
ultraKeen: znam da vam je krivo sto nije po vasem, kako ste navikli u coporu da se okomite na nekoga i golom kolicinom ispraznog sprdanja da ga odjurite sa vaseg terena (obelezenog mlazevima oko bandera) - ali sta vam ja tu mogu ... ;)
Ma nismo se mi okomili na tebe u čoporu. Vidiš da cela diskusija ima jedan veseli ton. Nešto kao razbibriga. Šala, komika, humor, satira. Mislim, bar sa moje strane. Ako sam bio previše grub - izvini.
[ Java Beograd @ 12.07.2010. 14:04 ] @
Citat:
ultraKeen: ... gde u stranim pametnim zemljama ima gotovih magneta bas za taj tip resenja - i nista vise sem toga ;) ...
I to se prodaje masovno ? Sve u kompletu, sav potreban materijal ?! Samo da se sklopi - i da motor proradi !
[ ultraKeen @ 12.07.2010. 15:41 ] @
Citat:
Java Beograd: I to se prodaje masovno ? Sve u kompletu, sav potreban materijal ?! Samo da se sklopi - i da motor proradi !
Neznam koliko je masovno ali znam da je sajt Nemacki a oni se ne sale sa tehnikom, eto to mi je neki reper. I koliko bi to "masovno" bilo da bi se tako shvatilo? Meni je sasvim dovoljno sto ima magneta u specificnom obliku. Tesko mi je da nadjem neki pandan-primer... recimo smislili su dodatak za na slavinu koji svetli u valda 3 boje zavisno od temeprature vode koja curi iz nje; ima da se kupi cak i na domacem sajtu (da ne reklamiram bas koji je) - i sad ti meni reci da li je to masovan proizvod? Mozda primer nije adekvatan, ali ne znam bolji...
I nema nikakvog kompleta, prodaju se samo 3 tipa magneta koja su oblikovana specijalno za Perenedev konstrukciju: 2 okrugla i jedan cetvrtast. Sve ostalo je stvar onoga ko ima ideju i potrebu za tim tipom resenja, koje je po meni najjednostavnije i najefektnije po pitanju moguceg dobitka. I to je najvise sto mogu da kazem o tome, pored sijaset drugih resenja. Neka je njih vise od pola prevara, neka je i 90% njih prevara - ali sta cemo sa ostatkom?
[ ultraKeen @ 12.07.2010. 15:51 ] @
Citat:
3way: ... normalno je da se javi dosta ljudi koji ce naglasiti da je to pravljenje i prodavanje magle.
Ajmo malo i tome, o KOLICINI vernika i nevernika...
Bas skoro sam nasao nesto oko toga na netu, sto mi se cini logicno i pametno. Najlakse je citirati/kopirati (nece mi valda zameriti):
"No, valja se opet podsetiti stare misli Michi-a Kushi-ja, o kojoj sam mozgao mjesecima: Većina nije u pravu. Pa zar/kako je to moguće?
Kad se malo razmisli o tome, ispada da ne samo da je moguće nego i logično. Većina ljudi ima stav o raznim stvarima bez dovoljno ili čak iole informacija o njima jer, u nedostatku boljeg stava, oni po automatizmu dele stav većine. No, oni koji su dublje „zaorali“ u neku temu i potrudili se postati informisani, verovatno će doći s drugačijom pričom od opšte prihvaćene. Oni će biti teška manjina, jer biće ih malo, ali će - za razliku od većine – biti informiraniji. A jedno informirano mišljenje vredi više od hiljadu neinformiranih „mišljenja“. I zato većina po definiciji nikada nije u pravu."
Ta logika se uklapa u moj stav koji mi se opet cini jako logican: sto se vise dizu kriterijumi znanja, to je manje onih koje mozemo nazvati pametnima...
[ 3way @ 12.07.2010. 15:54 ] @
Citat:
ultraKeen:
Ta logika se uklapa u moj stav koji mi se opet cini jako logican: sto se vise dizu kriterijumi znanja, to je manje onih koje mozemo nazvati pametnima...
Dzabe tebi citati i aforizmi. To nece naterati taj motor da proradi.
To jednostavno ne radi niti ce ikada raditi.
[ ultraKeen @ 12.07.2010. 16:21 ] @
Citat:
3way: Dzabe tebi citati i aforizmi. To nece naterati taj motor da proradi.
To jednostavno ne radi niti ce ikada raditi.
eto jednog pripadnika "one" vecine... :)
njega je nemoguce ubediti niusta, smisao njegovog postojanja je cvrstina verovanja a ne sadrzaj verovanja ... znate one sto se hvalisu kako od malena navijaju za delije ili grobare ... a kad bi ga pitali zasto delije ili grobari - doboko bi se zamislio ... a onda se uvredio na samo pitanje :)
Naprotiv. Sve sto treba da uradis je da napravis spravu koja i dalje nije pocela da radi pod uticajem filozofiranja.
[ ultraKeen @ 12.07.2010. 16:46 ] @
Citat:
3way: Naprotiv. Sve sto treba da uradis je da napravis spravu koja i dalje nije pocela da radi pod uticajem filozofiranja.
ama bice bre, nije to igracka koja s pravi za nedelju dana...
[ abyss @ 12.07.2010. 16:57 ] @
A na cemu ili na kojem delu motora to radis vec skoro 3 meseca?
[ ultraKeen @ 12.07.2010. 17:30 ] @
Citat:
abyss: A na cemu ili na kojem delu motora to radis vec skoro 3 meseca?
merni sto
treba izmeriti ulazno-izlazne sile para magneta da se ne bi pravilo napamet; kada polozajem ili magnetnim stitom dobijem da je izlazna sila veca od ulazne, onda tek sledi projekat probnog modela
[ Odin D. @ 12.07.2010. 17:31 ] @
On pokusava 2ayebati jos nekoga kao sto su njega namagarcili.
Prije par dana je na temi na kojoj je kukao kako su ga nasamarili na radio-kvizu priznao kako su ga nasamarili i za ove magnete.
Tako da je ovo sto sad radi cist bezobrazluk.
To je, generalno gledano, jedan covjek koga svako malo neko nasamari, a jasno je i zasto.
Umjesto da kupi odma jedan samar, i tako se jeftino i bukvalno nasamari, on ce potrositi brdo para i vremena da bi se figurativno nasamarivo u nedogled.
Uzaludni su vam pokusaji da ga urazumite. To je takav tip kome se ne moze nista dokazati i koji ce ujutro kad se probudi i vidi mokru ulicu ili livadu prvo povjerovati u bilo kakav drugi nemoguc scenario nego da je nocas padala kisa.
[ ultraKeen @ 12.07.2010. 18:04 ] @
:) fino i - "pametno"...
'ocemo li onda prekinuti ovo? ... jer ne vredi negirati priznanje koga nema
[ Odin D. @ 12.07.2010. 19:17 ] @
Nije pitanje ocemo li prekinuti, nego oces li ti prekinuti. Sa preseravanjem.
Ako ti ocekujes da drugi sa tobom polemizuju na pristajan nacin, dok ti "kulturno" seruckas, malo si se 3ajebo.
[ ultraKeen @ 12.07.2010. 20:15 ] @
ocekivani nivo... sta drugo reci...
[ flighter_022 @ 12.07.2010. 20:29 ] @
Ultrakeen, evo imam ponudu za tebe:
Ti ces do 12.07.2011 da zavrsis kompletan motor, spreman za testiranje. Znaci nema ovo, ono, motor do tog datuma mora da radi tacno po specifikaciji.
1. Ako uspes u tome, ja ti poklanjam svoja kola (koja nisu ni malo jeftina, ali ih ni ne vozim jer nisam u Srbiji)
2. Ako ne uspes, ne moras nista da mi platis, ili das, ali moras da se skines potpuno go kod beorgadske strane pancevackog mosta, i pesacis do Narodnog Pozorista.
Da bi sve bilo verodostojno, svakih 14 dana ces praviti (digitalne) fotografije kako bismo pratili progres.
Ti ces do 12.07.2011 da zavrsis kompletan motor, spreman za testiranje. Znaci nema ovo, ono, motor do tog datuma mora da radi tacno po specifikaciji.
1. Ako uspes u tome, ja ti poklanjam svoja kola (koja nisu ni malo jeftina, ali ih ni ne vozim jer nisam u Srbiji)
2. Ako ne uspes, ne moras nista da mi platis, ili das, ali moras da se skines potpuno go kod beorgadske strane pancevackog mosta, i pesacis do Narodnog Pozorista.
Da bi sve bilo verodostojno, svakih 14 dana ces praviti (digitalne) fotografije kako bismo pratili progres.
Ovde imamo 200,000 svedoka (clanstvo ES-a).
Deal or no deal?
ne naravno... :) nije smisao u tome, u dokazivanju pred drugima ko je veci masha ili badza ili mudonja
imas ili imate pogresan smisao zivota ... Saznavanje & Stvaranje je onaj pravi da odmah kazem, da me ne bi pitali pa ja odgovarao, pa tako punili stranice ovako cenjenog foruma kojecim ... i Dimkovicu vec isli na zivce :) ... tako se zove onaj od mekog materijala, jel da?
[ Ivan Dimkovic @ 12.07.2010. 20:39 ] @
Kada bi se stvari pravile uz pomoc mudroseraja, bio bi vrlo veliki pronalazac. Ali jedino sto mudroseraj moze da stvori je e-sum.
No dobro i raditi na povecanju entropije internet sadrzaja je nekakav poduhvat :)
[ ultraKeen @ 12.07.2010. 20:44 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Kada bi se stvari pravile uz pomoc mudroseraja, bio bi vrlo veliki pronalazac. Ali jedino sto mudroseraj moze da stvori je e-sum.
kad zafali argumenata onda se potezu vulgarnosti, naravno ;)
nije to ni tako los "argument" ... od koga je i dobar je ;)
[ etjen @ 12.07.2010. 21:25 ] @
bogami, ovo što je Flighter_022 predložio zvuči kao sasvim OK predlog.
Nema rezloga da se ljutiš.
Ja sam totalno indiferentan prema Perendevovom motoru, ali sa čisto objektivne tačke, nemaš puno da izgubiš ako prihvatiš ponudu.
Ili barem priznaj da nisi siguran u to što pričaš.
Mada, lično, voleo bih da ti to proradi
[ ultraKeen @ 13.07.2010. 04:38 ] @
Citat:
etjen: bogami, ovo što je Flighter_022 predložio zvuči kao sasvim OK predlog.
Nema rezloga da se ljutiš.
Ja sam totalno indiferentan prema Perendevovom motoru, ali sa čisto objektivne tačke, nemaš puno da izgubiš ako prihvatiš ponudu.
Ili barem priznaj da nisi siguran u to što pričaš.
Mada, lično, voleo bih da ti to proradi :)
Nisam zapazio da se ljudim... sto bi? ...a sigurni mozemo biti samo u ono sto se vec desilo
Zasto bi ja ovde nesto nekome priznavao? Vecina se ovde ljuti zato sto ja ne milislim kao oni, a to je priznace svako, zaista mnogo primitivan razlog za ljutnju... to je ustvari u osnovi sovinizma i rasizma: nisi kao ja, zato te mrzim... a osnova toga je obican strah od drugacijeg, a osnova opet toga je nesigurnost u sebe...
Izvinite na analizi, otelo mi se... :)
I valda bi svi voleli da "to" proradi...? Sto bi neko bio protiv dzaba-energije ako nije monopolista one druge? ... Da, ipak je moguce: dozvoljavam da neko radi u EDB-u pa da zato vidi opasnost za sebe... :)
[ Odin D. @ 13.07.2010. 16:50 ] @
Vidi @ultraKeen,
ovo je tema o Pederovom motoru koju ti koristis za laprdanje.
Nema niko nista protiv laprdanja, ali otvori temu za to pa tamo to radi.
A ovdje ako imas nesto da kazes o moturu kazi, a ako nemas, ili ako zelis da se bavis iskrivljenim psiholoskim analizama onda otvori drugu temu i naslovi je pogodnim naslovom i sve ce biti ok.
3 strane 5eres kako zatucanci ne vjeruju. Koga briga za vjeru i religiju kad se radi o tehnici. Ili radi ili ne radi, ili imas dokaze ili nemas. Sta tu ima dalje da se preserava.
Samo se budale u pitanjima nauke i tehnike bave vjerovanjem i psiholoskim profilima likova ukljucenih u raspravu.
U tehnici su bitni samo tehnicki rezulati, a da li ih je ostvario peder, ludjak, kompleksas, namcor ili bilo ko drugi potpuno je irelevatno. Prema tome ogranici se na tehnicke aspekte, a to dali neko mrzi drugacije od sebe ili je nesiguran u sebi ili ne podnosi budale - to nikako nece pomoci tvom motoru da proradi.
Imas li ista tehnicki konkretno da kazes o tom motoru ili nemas?
Genetski poremecaj vecine ljudi na ovim prostorima su odavno, na svom primeru, dokazali V. Karadzc, Tesla N. M. Milankovic i mnogi drugi. Koji su ovde nemoguce drugde pretvarali u moguce.
Mogu da razumem ljude iz drugih, blizih ili daljih, drzava. Ne bi to nazvao, hladnim ratom, vec kao neka utakmica. Sportsko naticanje, pa ko kako zavrsi. Tako, u ime napretka, i treba da bude. Nisu mi jasni ovi iz Srbije, u stvari jesu ali nema veze.
Ne znam cime vas je iziritirao ultraKeen. On nista jos nije napravio i ponudio da bi se osecali obmanuti. On nam navodi primere drugih i svoje zamisli, koji su mu parametri u ostvarivanju zamisljenog. Nisam od nikoga video adekvatan demant, sem da to ne moze, zato sto izlazi iz tablice poznatog. Poznato je da su daltonisti uskraceni za neke poslove. Kao i ostali koji imaju neka fizicka ostecenja. Ali da uzmemo za primer daltoniste. Primer vazi sami za mene, da se neko ne bi uvredio.
Pas + daltonista = ne moze da vodi osobe ostecenog vida.
Pa eto i pas je, svojim odlicnim obavljanjem posla, prevodjenjem slepih prko ulice, probio tablicu logickog sabiranja.
Ali da ostavimo u stranu ultraKeen-a i njegovu ideju.
Da li je neko od vas imao bilo kakav kontakt sa covekom iz Hrvatske ili nekim drugim koji su svoj motor predstavili javnosti. Ima nas mnogo koje zanima ishod tog razgovora. Ovako sa - nije moguce, gde je motor itd , licite na jednog mog bivseg prijatelja koji uz bibliju i konoplje prica o moralu, a nikada u zivitu nista nije radio, i dan danas zavisi od roditelja i ako je vec uveliko srednjo vecnih godina. Iskreno se nadam da je neko od vas 200.005-6-ro imao takvo iskustvo, koje bi podelio sa nama i vratio temu. Nisam niciji advokat, ali za ovakav ishod su krivi virusi iz ultraKeen-og i mog primera. Zbog cega ostajemo uskraceni pozitivnog ili negativnog primera.
Java Beograd
Prihvatam kritike sto ne posedujem PR.DR.MR Prihvatam definiciju o inegralnoj sili po zatvorenoj liniji unutar magnetnog polja = O Prihvatam sve do sada definicije o zakonu fizike i prirode.
Ali kakve to veze ima sa obaranjem svetskog rekorda ??? i nadam se !!!
[ 3way @ 13.07.2010. 22:59 ] @
Jos jedan mudroser o Tesli, Milankovicu i smislu zivota...zato da citiram:
Citat:
Odin D.:
U tehnici su bitni samo tehnicki rezulati, a da li ih je ostvario peder, ludjak, kompleksas, namcor ili bilo ko drugi potpuno je irelevatno. Prema tome ogranici se na tehnicke aspekte, a to dali neko mrzi drugacije od sebe ili je nesiguran u sebi ili ne podnosi budale - to nikako nece pomoci tvom motoru da proradi.
Imas li ista tehnicki konkretno da kazes o tom motoru ili nemas?
[ drgostojic69 @ 14.07.2010. 02:53 ] @
3waj
Nema potrebe da me vredjas, ja tebe nisam. Nemam nista protiv ako si neko od navedenih primera ili karakternih osobina, i ako u tebi ima svega.
Dobro Mujo svatio sam. Izasao si na vazduh, iz postovanj necu reci ko te je izvukao i ako je ocigledno, imas problem sa latinicom ili sa kompletnim citanjem.
U potpunosti se slazem sa odin D-om U TEHNICI SU BITNI SAMO TEHNICKI REZULTATI
LJudi su izasli i pokazali svoji ZANIMLJIV pronalazak. Moje pitanj je u razotkrivanj mita. STA TU NE MIRISE ?
Da li ti imas svoje reci i misljnje o tome. Ili moram da cekam da izlicitiras necije, po principu ZAZMURI PA STA UBODES
Ako nemas posao, mogu drugarski da ti sredim, kopanje bunara pod uslovom da u kopanj nema prepreka.
[ ultraKeen @ 14.07.2010. 05:05 ] @
Ja bi malo da se vratimo na temu; kad smo vec ovoliko punili stranice kojecime, daj da kazemo i nesto u vezi nje:
Gornji koncept ima po meni dve mane, malu i veliku.
Mala je sto rotor po masi nije cetrican, tj. tamo gde se magneti preklapaju ima viska mase odnosno obrtnog momenta inercije, pa se javlja ono "ljuljanje" pri usporenju koje ustvari uvek postoji samo se ne vidi pri velikim brzinama rotora. To je pogotovo izrazeno kada je osovina rotora horizontalna pa je dejstvo zemljine teze dodatni uticaj. To je ahilova peta koncepta: preklapanje magnetnog niza na rotoru. Isti koristan uticaj ali bez te mane bi se mogao postici spiralnim rasporedom magneta na rotoru, kako i jeste kod onog Muammer Yildiz-a...
Velika je - veliko rastojanje medju magnetima rotora i statora. Moze se dobrom geometrijom tj. dobrim rasporedom magneta dobiti okretanje rotora bez zaustavljanja, ali za neke vece dobitke koji bi imali snagu da okrecu nekakav generator - tesko. Opadanje uticaja medju magnetima sa kubom rastojanja je ipak veliki gradijent. Jedino ako bi onih magneta na statoru bilo u mnogo nizova, ali se onda javlja njihov medju-uticaj, sto moze pokvariti zbirnu geometriju magnetnog polja statora...
[ Predrag Supurovic @ 14.07.2010. 06:43 ] @
Citat:
Odin D.: Imas li ista tehnicki konkretno da kazes o tom motoru ili nemas?
A imaš li ti?
Ili se tvoji argumenti samo svode na vredjanje i prostakluke kakve ES odavno nije video, i začudo ih niko ne sankcionise.
[ 3way @ 14.07.2010. 06:45 ] @
Citat:
drgostojic69:
Nema potrebe da me vredjas, ja tebe nisam...
LJudi su izasli i pokazali svoji ZANIMLJIV pronalazak. Moje pitanj je u razotkrivanj mita. STA TU NE MIRISE ?
Nije to nikakva uvreda, narod taj izraz koristi za nekoga ko mnogo govori, a nista ne radi.
Sta ne mirise u ovoj prici pise u svakoj svesci fizike osnovne ili srednje skole...
Ili se tvoji argumenti samo svode na vredjanje i prostakluke kakve ES odavno nije video, i začudo ih niko ne sankcionise.
Imam, ali ti dobro znas kakav je stav vas vizionara kad im se ponude argumenti.
Tebi sam prije par godina ponudio pare da realizujes "dvostepeni mehanicki oscilator" za koji si na sav glas trubio da radi. Ponudio sam ti i pozamasnu nagradu ako proradi.
Jedini uslov je bio da vratis samo pare za realizaciju ako ne proradi. Nisi pristao, ali si nastavio da trubis da radi.
Ponudio sam ti matematicki dokaz i proracun zasto pomenuta skalamerija ne radi, ali da platis te casove koje cu ti odrzati - nisi pristao.
Znaci, kad se dodje do konkretne stvari - ne moze vas covjek uhvatiti ni za rep ni za glavu.
Ustvari, jedina stvar na koju vi pristajete je da beskonacno 5erete o svemu drugom osim o konkretnim stvarima koje se ticu onoga za sta tvrdite da radi.
Kao i svaki put, nista necemo saznati o skalameriji, ali cemo zato vec milioniti put cuti price o Arhimedu, Talesu, Tesli, kako se Josip Broz sankao u koritu i pojeo prasecu glavu itd....
A ti bi mogao malo da nas informises dokle se doguralo sa dvostepenim mehanickim oscilatorom - dosada je prema tvojim trubljenjima od prije par godina trebalo vec uveliko citav svijet da fercera na to klepetalo. Jednostavna sprava koju svako moze napraviti u svojoj garazi - ne trebaju nikakve fabrike, korporacije, magneti sa Klingona i sipke sa Kriptona. Sta je razlog sto to sokocalo ne vidjamo na svakom cosku?
Aha! znam - zavjera zatucanaca.
[ Predrag Supurovic @ 14.07.2010. 07:26 ] @
S obzirom da je ovde to normalano, reci cu ovako: ajd ne_seri i ne laži! SVaki put kada se založim za razložnu, razumnu i uljudnu diskusiju zasnovanu na naučnoj osnovi ti meni u ustra trpaš gluposti koje niti sam rekao niti se za njih zalažem da bi mogao da me opljuineš i izvređaš.
Stvar je da ti nemaš dovoljno znanja ni da pokušaš da dokažeš to što tvrdiš a kamoli da to zaista učiniš. ti ne možeš da učestvuješ u razložnoj, razumnoj i uljudnoj diskusiji zasnovanoj na naučnoj osnovi zato što si neznalica, primitivac i nadasve nevaspitan.
Milanković je primetio odredjenu pojavu koju je nazvao dvostepeni mehanički oscilator i ponudio je svakome ko želi da tu pojavu objasni da to i učini, a on će mu drage volje izaći u susret. Činjenica je da je pojavu lako ponoviti sa istim rezultatima što je osnovni preduslov za njeno naučno objašnjenje. Eto, i posle toliko vremena, ti nisi ništa preduzeo po tom pitanju osim što se proseravaš na forumu tvrdeći kako to ne radi bez ikakvog argumenta.
Tvoj argument da taj oscilator ne radi je to što ga nisam ja napravio?!?!?! Koja je to budalaština! Mene pravljenje tog oscilatora ne zanima, ali me zanima, kako to radi, jer još se nije našao niko ni da objasni kako radi ni da li može da radi.
Kad si toliko ubeđen, zašto nisi iskoristio priliku koja ti je data pre toliko vremena? Milanković je dao sve potrebne informacije, mašinu je čak vrlo jednostavno napraviti i ponoviti njegove rezultate, samo treba da to uradiš i dokažeš da ona ne radi. Umesto toga ti mudrosereš, palamudiš i ponižavaš ljude jer to je JEDINO što ti stvarno možeš da uradiš. Neposoban si za bilo šta drugo.
A sad da se vratimo na temu, to jes da ponovim pitanje na koje si opet izbegao da odgovoriš: Imas li ista tehnicki konkretno da kazes o tom (Perendevom) motoru ili nemas? pod konkretno, mislim na nešto drugo osim govana, prljavog jezika, zlobe i neznanja.
[ ultraKeen @ 14.07.2010. 07:31 ] @
Citat:
Odin D.: Tebi sam prije par godina ponudio pare da realizujes "dvostepeni mehanicki oscilator"...
Tamo ima pametnijih stvari od tvog zagusljivog vokabulara. Idi citaj i uci, 35 .pdf-ova ce ti valda biti dosta...
Citat:
Odin D.: Kao i svaki put, nista necemo saznati o skalameriji, ...
:) Pa naravno da necete saznati nista novo kad unapred imate nekritican negativan stav. Da li ti zaista mislis da bi neko nesto ovde obnarodovao posle ovakvih prostakluka i bukvalnih uvreda nizasta? Pa i da nije bilo toga - YouTube je pravo mesto za to, tj. i onda bi bio u dilemi da li je uopste vredno obracati se ovdasnjim komsijama koji vise vole tudju crknutu kravu nego svoju zivu...
[ Tyler Durden @ 14.07.2010. 08:22 ] @
Ok, i ovdje je stvarno bilo dosta praznog filozofiranja i palamudjenja.
Ultrakeen, ako budes imao nesto konkretno i tehnicki da kazes na ovu temu mozes da me kontaktiras na PP i bice otkljucana.
Do tada, pozabavi se realizacijom ovog epohalnog projekta i ne trosi vrijeme na forumu fantazirajuci.
Sve je vec jasno, dobio si i vrlo konkretne i dobre predloge. Nema tu vise sta. Napravi taj motor i bices medju 5 najvecih ljudi koji su ikad hodali ovom zemljom.
[ newtesla @ 24.08.2010. 13:50 ] @
Dakle, ima li nekih magnetnih novosti?
[ NoneVi @ 24.08.2010. 14:56 ] @
Ima, al kod gigonje u šupi.
[ zasun @ 24.08.2010. 17:28 ] @
Citat:
Tyler Durden: Ok, i ovdje je stvarno bilo dosta praznog filozofiranja i palamudjenja.
Ultrakeen, ako budes imao nesto konkretno i tehnicki da kazes na ovu temu mozes da me kontaktiras na PP i bice otkljucana.....
@Tyler Durden, jel ti @ultraKeen javio da otključaš ovu temu? Ako nije, onda ne vidim razlog za otključavanje teme?
[ 3way @ 19.11.2010. 11:58 ] @
kako ide?
[ zasun @ 19.11.2010. 19:15 ] @
Zar ne vidiš u njegovom profilu da je prestao biti aktivan na ovom forumu još od 16.07.2010. u 20:55?
[ 3way @ 20.11.2010. 23:05 ] @
Aha.
Sad vidim :)
Verovatno ga je sramota vremena i para koje je puko na nista :)
[ Pirossi @ 20.11.2010. 23:17 ] @
verovatno još traju merenja.
kad se krše zakoni fizike ne sme ništa da se prepusti slučaju.
[ zasun @ 20.11.2010. 23:37 ] @
Citat:
3way:
Verovatno ga je sramota vremena i para koje je puko na nista :)
Bez pouzdanih podataka, NIKAD ne zaključuj unapred.
[ 3way @ 20.11.2010. 23:40 ] @
Sto, jel je i Tesla tako razmisljao?
To ne radi, nije radilo niti ce ikad da radi.
Mozda, u nekom drugom Svemiru ili ako ovi iz CERN-a promene fizicke zakone naseg Svemira :)
[ Acky @ 04.12.2010. 12:45 ] @
Pozdrav drugari! Vidim da se raspravljate oko perpetum-a, mada me mrzelo da citam sve stranice ali bih da pitam one koji ne veruju u to, pa i one koji veruju:
-Ako ikad ovaj motor proradi ili je kod nekog vec proradio, da li mislite da je to ustvari perpetumobile, posto i magnet gubi svoja svojstva vremenom?
-Da li takodje mislite da su najveci pronalazaci u istoriji funkcionisali na principu zatvorenog uma i strogo se drzali vec otkrivenih zakona fizike, a ako jesu na koji nacin su dosli do otkrivanja novih zakona fizike?
-Da li neko moze u punom i kompletnom smislu reci da objasni sta je to energija, i zasto se energija ne moze stvoriti ni unistiti kada ona vec postoji, i odkuda postoji i sta je bilo pre nje dok nije postojala, ako je uvek postojala i nije bilo "pre nje", moze li neko to "UVEK" da definise kao nepostojanje vremena i samim tim opste postojanje svega?
-Da li mislite da Nikola Tesla nije imao mnogo puta bolje projekte i resenja o dobijanju besplatne energije jer je svo znanje spucao u javnost?
-Da li neko misli da je Nikola Tesla bio budala kada je rekao da ako bi nauka krenula jednom da istrazuje nematerijalno, da ce napredovati 10 godina vise u donosu na svo vreme do sad?
-Da li mislite da bi ako se u slicaju dodje do nekog resenja koje ce proizvoditi neogranicenu energiju, tu spravu prihvatiti vladari ove planete i objaviti je javno i rekli ljudima:"e od danas narode ne morate vise da placate struju, uzivajte!!!"
-Da li verujete da na ovom svetu postoje tajne i zavere koje se kroz citavu istoriju kriju od razotkrivanja obicnim ljudima?
-Da li verujete da se ljudima servira znanje iz svih oblasti samo iz razloga da bi se njima manipulisalo zbog novca i drzali pod kontrolom, a da ljudi koji prepoznaju iskrivljenja i netacnost u tim znanjima i pokazu svoja otkrica budu "smaknuti" ili oduzeti od svojih licnih zivota kako bi sluzili mocnicima?
-Da li verujete da je materija ustvari energija?
-Da li verujete da svojstva koje energija ima je ustvari frekvencija?
-Da li verujete da je izvor tih frekvencija ustvari -svest-?
-Da li verujete da se ceo svemir moze "kompresovati" u jednu tackicu velicine graska?
-Da li znate da je ceo ovaj trodimenzionalni svet iluzija, jer je mikrosvet sastavljen od energije koja nije opipljiva, a da opipljivost cine sile koje se medjusobno odbijaju?
-Da li mislite da covek kao ljudsko bice vidi i cuje sve oko sebe, ili samo neki mali procenat stvarnosti?
Sva ova pitanja dovoljna su za pocetak i veoma su vazna za shvatanje o dobijanju besplatne enegije kao i to da li je to uopste moguce.
[ 3way @ 04.12.2010. 13:20 ] @
1. Nikola Tesla
2. Zatvoren/otvoren um
3. Frekvencija
4. Kontrola i serviranje informacija
Sve su to elementi uspesne zavere protiv slobodarskog naroda, medju kojima povremeno ustane po neki vizionar, ali uvene pod teretom pritiska javnosti.
[ pyc @ 04.12.2010. 14:14 ] @
a da ti za promenu odgovoris coveku ozbiljno ako imas sta da kazes?
[ 3way @ 04.12.2010. 14:50 ] @
Jel moze jedan primer ozbiljnog odgovora?
Ili jos bolje praktican primer ozbiljne naprave koja funkcionise?
[ pyc @ 04.12.2010. 15:14 ] @
Moze primer ozbiljnog odgovora. Sa napomenom da sam svestan da sam donekle laik, pa kome se cita moje misljenje, neka cita... Pitanja na koja nemam nikakav odgovor sam preskocio.
Citat:
-Ako ikad ovaj motor proradi ili je kod nekog vec proradio, da li mislite da je to ustvari perpetumobile, posto i magnet gubi svoja svojstva vremenom?
Za mene bi se permetuum mobile-om mogao nazvati samo motor koji se beskonacno dugo okrece, a posto magneti gube svojstva vremenom, to nije to.
Citat:
-Da li takodje mislite da su najveci pronalazaci u istoriji funkcionisali na principu zatvorenog uma i strogo se drzali vec otkrivenih zakona fizike, a ako jesu na koji nacin su dosli do otkrivanja novih zakona fizike?
Ne mislim tako.
Citat:
-Da li mislite da Nikola Tesla nije imao mnogo puta bolje projekte i resenja o dobijanju besplatne energije jer je svo znanje spucao u javnost?
Mislim da najznacajniji Teslini projekti nisu zaziveli masovno zbog uticaja korporacija.
Citat:
-Da li mislite da bi ako se u slicaju dodje do nekog resenja koje ce proizvoditi neogranicenu energiju, tu spravu prihvatiti vladari ove planete i objaviti je javno i rekli ljudima:"e od danas narode ne morate vise da placate struju, uzivajte!!!"
Otpilike je u modernom tipu ropstva najveci problem covecanstva, sada.
Citat:
-Da li verujete da na ovom svetu postoje tajne i zavere koje se kroz citavu istoriju kriju od razotkrivanja obicnim ljudima?
Da, ali pre ili kasnije sve ce biti poptuno razotkriveno i potvrdjeno.
Citat:
-Da li verujete da se ljudima servira znanje iz svih oblasti samo iz razloga da bi se njima manipulisalo zbog novca i drzali pod kontrolom, a da ljudi koji
prepoznaju iskrivljenja i netacnost u tim znanjima i pokazu svoja otkrica budu "smaknuti" ili oduzeti od svojih licnih zivota kako bi sluzili mocnicima?
Da, ima i bilo je takvih slucajeva.
Citat:
-Da li verujete da je materija ustvari energija?
Filozofski odgovor: sve je u svemu i sve je jedno. Univerzum se siri i u makro i u mikro smislu. Ne bi me cudilo da se jednog dana potvrdi (ako i nije vec), da 1 atom u sebi ima beskonacno mnogo univerzuma.
Citat:
-Da li mislite da covek kao ljudsko bice vidi i cuje sve oko sebe, ili samo neki mali procenat stvarnosti?
Cuje i vidi, ali beskonacno mali procenat stvarnosti.
Osvrnuo bih se ina bespotrebno spustanje nivoa rasprave na Srbiju, a od strane 3way-a. Ne, ova rasprava nema ama nikakve veze sa velikosrpskim lokalpatriotizmom koji mi je, inace, kao pojava, ogavan. Ali nismo jedini u tom smislu, u svakom slucaju.
[ Acky @ 04.12.2010. 16:24 ] @
Pokusao sam tvoje odgovore spojiti u jednu celinu sa dodatkom nekih "primesa", evo kako to izgleda:
"Da bi smo mogli ici dalje u istrazivanju, potrebno je imati otvoren um, drzati se tajnosti zbog pretnje izbijanja istine u vec porobljenom covecanstvu jer kao u takvom moze izazvati negativne efekte kod ljude zatvorenog uma. Ne pokusavati unovciti ideje niti projekat zbog uticaja korporacija i drugih "sabotera". I ako postoje brojne price "cudotvornih masina" pa cak i onih koji u neku ruku krse dosadasnje poznate fizicke zakone, o njima se ipak malo zna a jos manje sigurnost u ispravnost informacija o istom, no ionako ce jednoga dana sve biti raztokriveno. Inace posto je sve jedno i jedno je sve u savrsenoj Bozanskoj harmoniji beskonacnih fraktala, covek je i onako nedovoljno razvijeno bice, sto je sasvim logicno da zbog svega ovog ne moze tvrditi da li ce u svojim pokusajima uspeti napraviti perpetumobile kao sto je to uspeo Svemir koji i dan danas funkcionise uz pomoc energije koja mu je data na POCETKU iz "nekog perpetumobila", jer je nastao "NI IZ CEGA" ili je neki Tvorac preneo energiju iz neke druge "elektrane" kao bi stvorio danasnji Svemir, kao i to da on i vidi i cuje sve ono za sta mi kao ljudi jos uvek nismo sposobni kao bica. Upravo ta nasa nesposobnost je najveca prepreka sopstvenom razvitku."
Na pitanja na koje nisi znao da odgovoris odgovoricu ja, ali ti su odgovori kljucni, mada pre toga sacekacu jos neko vreme, jer mozda dobijemo odgovore od nekog drugog clana foruma. Ukoliko me skeptici negativno iskritikuju, necu se upustati u dialog, osim ako se skeptici postave kao ozbiljni i ozbiljo ukljuce u razmatranje ovog "problema".
[ Odin D. @ 04.12.2010. 17:39 ] @
Pa, u svakom slucaju, nalazite se na pravom podforumu, tako da se ne brinite za skeptike, samo vi raspalite, njihova argumentacija ne pali u ovoj dimenziji.
[ 3way @ 04.12.2010. 18:46 ] @
Citat:
Osvrnuo bih se ina bespotrebno spustanje nivoa rasprave na Srbiju, a od strane 3way-a. Ne, ova rasprava nema ama nikakve veze sa velikosrpskim lokalpatriotizmom koji mi je, inace, kao pojava, ogavan. Ali nismo jedini u tom smislu, u svakom slucaju.
A ne, ne mislim ja konkretno na Srbe, nego na svakog coveka otvorenog uma koga mocnici zele da porobe.
Ja cu ozbiljno da odgovorim samo na jedno pitanje:
Citat:
Da, UVEK su se drzali zakona fizike.
Jer, Ako nesto ne radi, nece proraditi kada se otkrije novi zakon fizike. Nije to skupstina pa da se zakoni usvajaju.
Pronalazac1: Jel si cuo, usvojen novi zakon o ocuvanju energije?
Pronalazac2: Odlicno, konacno mogu da napravim gravitacioni motorni oscilator.
Pitanja o zaverama, tajnim vladama bih za sada preskocio.
[ Acky @ 04.12.2010. 19:29 ] @
Ok. @ 3Way... Kako objasnjavas uticaj ljudske namere na pokretanje cestca iz oblasti kvantne fizike?
[ 3way @ 04.12.2010. 20:01 ] @
Uticaj ljudske namere?
Kao, zamislis se, pa pomeris cestice?
Na koji nacin je to povezano sa ovom temom?
[ Acky @ 04.12.2010. 21:52 ] @
Tu se mnogi prevare, proucavajuci samo jednu oblast ne poznajuci i druge, jer sve je povezano jedno sa drugim. Ne postoji razdvojenost izmedju materije u prostoru kakva je nama poznata, to sto mi vidimo i opipamo kao razdvojenost je nasa percepcija, koja inace ne bi bila ovakva da nismo napadnuti egom, kvantna fizika ovo dokazuje. Dakle sve je povezano i sve oblasti moramo uzeti u obzir kako bi smo jednoj tematici pristupili otvorenog uma. Ok, 3way, samo sam hteo videti da li ti je i ta oblast poznata. Upravo takva neinformisanost i cvrsto pridrzavanje onog sto je vec otkriveno, razvija logicki um koji se kosi sa prirodnim zakonima harmonije dovodi do "zaslepljenosti" i zatvorenog uma. Pravilno razmisljanje je levom i desnom hemisferom u balansu, kako razvijamo logiku tako moramo i intuciju. To je jedini uslov za pravilno i zdravo razmisljanje.
Energija koja je prisutna u svemiru vodjena je apsolutnom sveprisutnom kosmickom svescu. Ona je sama po sebi inteligentna, dok mi to uocavamo kao zakone. Zaobilazenjem tih zakona ne mozemo je nadmudriti. Dakle, jedini razlog zbog cega se energija ne moze stvoriti (u sluzbi nama) je volja svesti, koja je u kvantnoj fizici poznata pod nazivom "jedinstveno polje svesti". Ali u etru imamo ogromne kolicine energije koje mozemo iskoristiti ako postujemo pravila harmonicnosti u prostoru. Znajuci da je takodje prostor iluzija i da ga cini sama energija, mozemo upotrebiti njene vibracije kako bi pod odredjenim uslovima stvaranjem rezonancije sa drugim prisutnim poljima energije dobili vise od ulozene. Ovakvi motori postoje i narpavljeni su po ideji N.Tesle poznatom kao energija iz vakuma. Magnetni motor nisam razmatrao u praksi i necu o tome da govorim, ali sam dobio energiju iz vakuma, replikacijom newman motora sa izlaznom energijom vece od ulozene, stim sto je motor bio mali i eksperimentalne prirode i dobijena energija je bila mala ali i vise nego dovoljna za konstantno punjenje akumulatora. Presekom magnetnih polja u kalemu u odredjenim frekvencijama kako bi se postigla rezonancija dobija se dodatna energija iz etra. Nema kotraelektromotorne sile koja je ujedno i najveca mana svih motora i generatora. Ovo je meni bio dovoljan dokaz, da je takav uredjaj sasvim moguc, no nije jedini... radio sam i druge eksperimente. Ljudi koji hoce uciniti nesto vise kao i ova zelja za magnetnim motorom, moraju istrazivati i druge oblasti ne samo magnete i fiziku, ko je razumeo shvatice! Za postojanje nematerijalnog sveta kao i drugih dimenzija sa kojih se od nikuda pojavljuju i nestaju cesice, kvantna fizika nema odgovor ali ima dokaz o tome. Uticaj ljudske namere je vec obelodanjen, procitajte knjigu "polje"-L.Mc Tagart. Toliko od mene, mogao bih puno pricati, ali ionako sam vec otisao sa glavne teme a to nije po pravilima foruma. Skepticima zelim sve najbolje i savetujem da suzbiju svoj ego na ovom forumu jer na taj nacin blokiraju slobodnu komunikaciju izmedju clanova koji su zeljni znanja i pomoci, sto je ujedno i pravilo foruma. Takodje ljudima istrazivackog duha dajem svaku podrsku, jer bez njih nikada ne bi smo imali ljude kao sto je Tesla. Pozz..
[ 3way @ 04.12.2010. 22:04 ] @
Ok.
Mene samo zanima kako nam ta kosmicka svest omogucava da napravimo nesto sto ne radi.
[ etjen @ 05.12.2010. 13:31 ] @
odaklr vam samo sva ta energija za prepucavanje?!?
e, to kad bi se kanalisalo u neki motor, ihaaa...
[ flighter_022 @ 05.12.2010. 16:36 ] @
Sve se svodi na jednostavan program:
10 Print "Ja pravim njesto"
20 NACRTAJ NESTO
30 Ako radi, GOTO 50
40 Ako ne radi, GOTO 20
50 JUPIIIIIIIII, USPEO SAM
Menij se sve cini da ce se taj motor beskonacno dugo vrteti, ali nej u stvarnosti nego u petlji u linijama 20, 30 i 40 :)
[ Java Beograd @ 06.12.2010. 09:01 ] @
1. Svaka diskusija o bilo kojoj naučnoj problematici, u kojoj se u startu pomene Nikola Tesla - vrlo brzo postane povraćka !
2. Jedna od velikih zabluda svih šarlatana sveta je da je Isaku Njutnu pala jabuka na glavu - pa je otkrio tri zakona fizike. A on je bio šta ? Prost i lenj čobanin koj leži ispod drveta jabuke ili je bio profesor fizike na univerzitetu i ozbiljno se bavio naučnim radom.
[ newtesla @ 18.12.2010. 08:44 ] @
@acky:
Vidi, nije mi namera da te diskreditujem, ili nešto tako - već samo da ti ukažem da praviš (minimum) dve logičke greške u započinjanju rasprave:
1)Ti postavljaš pitanja, mi dajemo odgovore - problem sa ovakvim početkom je taj što mi nismo u obavezi da ti nešto objasnimo zašto i kako funkcioniše, ili ne funkcioniše; takođe, nemamo ni preterano vremena, pogotovo za neke trivijalne opštepoznate stvari; i najbitnije: pisanje pitanja zahteva daleko manje napora od pisanja odgovora! Uostalom, svi ti odgovori se već nalaze u literaturi - udžbenici, i slično - stoga, možemo samo da te uputimo na literaturu, ili da ti pomognemo ako ti negde zapne tokom izučavanja literature, ali osnove da ti prenosimo sada i ovde - pa, nema se vremena, žena, sitna deca, posao... you name it
2)Ti želiš dokaz da nešto ne radi, ili dokaz da nešto ne postoji - takođe, jedna velika, i veoma učestala, ali i dalje samo logička zabluda - niti je moguće, niti je logično dokazivati nepostojanje nečega; dokaz uvek mora ići u drugom smeru, tojest - uvek se dokazuje postojanje nečega. Breme dokazivanja uvek leži na onome ko dokazuje da nešto radi, ili postoji, mi koji ne verujemo da to radi, ili da postoji, imamo tone i tone literature iza sebe, hiljade fakulteta i ko zna koliko naučnih institucija (a na kraju krajeva, imamo i 7mlrd ljudi ) gde niko od njih nikada nije video, pročitao, niti čuo da je postojanje, ili takav način rada, moguć; dakle, ako ti tvrdiš da nešto može, teret dokazivanja je na tebi da to može, a ne na nama da to ne može. Kapiš?
Ovu drugu ću pokušati da ti objasnim u real-life situaciji: jedna bivša devojka mi je uvek gazila na žulj svojom preteranom ljubomorom, gde bismo uvek dolazili do dijaloga:
-ona: Ti mene varaš!
-ja: Ne.
-ona: Dokaži mi da me ne varaš!
Moja odbrana bi redovno bila ista: pošto je dan dug cirka 24h, a prevara je širok pojam, ja bi trebao da sa sobom okolo nosim fotoaparat, i slikam svaki sekund svog života; pa čak i tada, (tehnički gledano) ja neku ribu mogu da maznem za dupe za manje od sekunde, i pošto ta mogućnost postoji, svih mojih 86400 .jpg-a propade!! Takođe, ne pomaže ni kamkorder, jer ja mogu da zamislim tuđe sise u glavi, i da to nazovemo prevarom, a kamkorder da to promaši da zapiše... Pa sam joj predložio da kada bude imala dokaz da prevara sa moje strane postoji, da onda, ali tek onda odreaguje - jer je logička zabluda dokazivanje nepostojanja nečega, logično je dokazati postojanje, a ne nepostojanje.
elem, zato je bivša a poenta je da je nemoguće dokazati da nešto ne postoji - ali je gro ljudi odavno upalo u tu logičku zabludu.
Ali, iz čistog altruizma, odgovoriću ti na jedno pitanje - eto, baš kao mladi izviđač, ovo je moje dobro delo za danas
Citat:
Mislim baš suprotno - em što je sprava odavno pronađena, em što je napravljen sistem merenja, obračuna i naplate te energije, gde novac odlazi na održavanje sistema za konverziju energije iz gravitacione u električnu, i na raznu birokratiju - pa i na profit, naravno; ali ni dinar ne odlazi na samu energiju koju oni konvertuju u električnu; a naplaćuju mi je.
hint: Zvali su ga Đerdap - toplotna energija Sunca tera molekule vode da promene agregatno stanje, koji tada savladaju gravitaciju, i posredstvom vetra, (koji opet radi na toplotnu energiju Sunca) premeste se uzbrdo; izgube u nekom trenutku energiju za savlađivanje gravitacije, padnu na patos, i krenu da se, gravitaciono, spuštaju nizvodno - gde ih sačeka čovek, i iskoristi gravitaciono polje Zemlje, i od toga napravi energiju... Beskonačno (dok ima Sunca, ofkors ), neograničeno i džabe, a ipak mi naplaćuju.
[Ovu poruku je menjao newtesla dana 18.12.2010. u 09:58 GMT+1]
Da bi dobio adekvatan odgovor od ljudi otvorenog i neograničenog uma, učlani se negde na drugim ozbiljnijim i kvalitetnijim forumima u vezi magnetnih motora.
Da bi stvarno ubedio ove tj. nas na ovom forumu Elitesecurity, napravi veći model sa znatno jačim magnetima, pa to upregni sa generatorom, a ovaj sa elektronskim kolom da bi dobio naizmeničnu struju (monofaznu ili trofaznu), radi napajanja potrošača, snimi i plasiraj na YOUTUBE da bismo se uverili da li radi ili ne. Samo to tražimo.
Inače je ovo samo gubljenje vremena i bla bla diskusija, pa će biti još više bespotrebnih i beskorisnih strana na ovom forumu zbog čega se Ivan Dimković ozbiljno zamerio Ultrakeen-u u stilu "... 13 strana....hebo te... ".
Šta misliš zašto je ova tema svrstana u grupu UMZ (UltraMadZone)?
[ Acky @ 02.01.2011. 13:59 ] @
Nikola Tesla je gubio vreme celoga zivota i ostavio za sobom sve ono na cemu je gubio vreme, a mi to danas koristimo i ne gledamo na to sa ugla gubljenja vremena. Kada kazem gubljenje vremena ustvari mislim na to da je gubio vreme na sopstvene misli, ideje, veru i realziaciju ne ogranicavajuci se na ono sto je do tada vec dokazano, pa je na kraj ispalo da nista od tog izgubljenog vremena nije bilo uzalud.
U ovaj forum bi trebalo da ucestvuju ljudi koji podrzavaju ovu ideju i razmeljuju misljenja, iskustva itd, a ne saboteri !
Meni licno nedostaje finansija kako bih ostvario to sto zelim, ali vidim da je ovaj forum pun ljudi koji zele da odmognu svojim skepticizmom umesto da se zajedno udruzimo idejama i razmenom misljenja i slicno, tako da nemam sta vise ovde da trazim, nije svrha velicati ego ako nesto novo otkrijemo, vec biti covek a da bi covek naucio nesto ispravno, mora prvo da odnauci nesto, da isprazni solju, da bi mogao da sipa u nju nesto drugo. Obicno covek uvidi da mu je solja puna ustajalog caja pa prospe sam, ali neki to ne vide na vreme pa to dozive traumatski, na primer, neko gurne solju i ona se slomi. Ustajao caj se prosuo ali i solja je slomljena pa nemamo vise u sta da sipamo svezi caj.
Zamislite da smo sada negde u 1900 i neku godinu,i neko vam pridje i prica tehnologiju buducnosti bas ovu koju sada imamo u rukama,sta bi mu svako na to odgovorio?Naravno da je lud i nista vise,a eto sve je izvodljivo samo je pitanje u koje vreme.
[ zasun @ 02.01.2011. 14:40 ] @
Citat:
Acky: Nikola Tesla je gubio vreme celoga zivota i ostavio za sobom sve ono na cemu je gubio vreme, a mi to danas koristimo i ne gledamo na to sa ugla gubljenja vremena. Kada kazem gubljenje vremena ustvari mislim na to da je gubio vreme na sopstvene misli, ideje, veru i realziaciju ne ogranicavajuci se na ono sto je do tada vec dokazano, pa je na kraj ispalo da nista od tog izgubljenog vremena nije bilo uzalud....
Tu si u pravu, ali ogromna većina ne misli tako.
Citat:
Acky:U ovaj forum bi trebalo da ucestvuju ljudi koji podrzavaju ovu ideju i razmeljuju misljenja, iskustva itd, a ne saboteri !
...... ali vidim da je ovaj forum pun ljudi koji zele da odmognu svojim skepticizmom umesto da se zajedno udruzimo idejama i razmenom misljenja i slicno, tako da nemam sta vise ovde da trazim, ....
To si veoma pravilno zaključio.
Vidim da si nov na ovom forumu, pa ne znaš sa kakvim ljudima imaš posla na ovom forumu.
[ Ivan Dimkovic @ 02.01.2011. 14:46 ] @
Nikola Tesla nije gubio vreme, vec je radio na razvoju stvari koje imaju smisla.
Razlika izmedju kreativnog uma i budalastina je sto kreativni um ume da napravi razliku izmedju necega sto ne radi i onoga sto radi i da kanalise svoje napore tako da nemoguce stvari izbaci iz razmatranja. Kreativni um nece traziti zavere za stvari koje nisu moguce vec ce nastaviti da radi dalje nesto drugo, razumejuci zasto neke stvari nisu moguce.
Nazivati svaku budalastinu kreativnim procesom nije nista nego vredjanje bas tog kreativnog procesa.
Tako da svi ti ljudi koji porede budalastine sa radom Nikole Tesle upravo vredjaju njegov rad - bas kao sto bi ste vredjali rad nekog inzenjera koji je izmislio, recimo, logicka kola tvrdeci da je on tu samo nasumicno lemio redjao komponente nasumice i da svaki majmun to isto moze da uradi redjajuci zice.
Ostavite se Nikole Tesle, nece pominjanje nasumicnih velikih imena u nauci od gluposti napraviti smisao.
Citat:
Na primeru ove proste recenice se vidi totalno nerazumevanje kako svet funkcionise.
Ono sto ti placas kao racun za struju je mahom nadoknada za distribuciju struje + jedan mali deo za "stvaranje" struje sto je nista drugo nego pretvaranje jednog oblika energije u drugi (ne "svaramo" mi nikakvu energiju).
To nema veze sa "vladarima sveta" vec sa pukim faktom da u tom procesu proizvodnje i dostavljanja struje do tvog utikaca postoji dosta stvari koje KOSTAJU - ljudi, opreme, itd...
Kao sto newtesla rece, imas prakticno "beskonacno" energije u rekama, a opet - ta struja koja se proizvede u turbinama kosta, jer neko treba da proizvede, montira i odrzava te turbine i citavu infrastrukturu koja tu energiju prikuplja, transformise i distribuira do tvojeg utikaca u stanu. Cak i kada bi imao svoju mini hidroelektranu ti bi morao nju da odrzavas, sto opet kosta - tvog vremena, a vrlo verovatno i repromaterijala (ulja, novih delova kada se stari istrose i sl...)
Razlog zasto nemas "besplatnu struju" lezi u pukom faktu da je proizvodnja i distribucija struje proces koji zahteva resurse, a resursi kostaju. Nece nikakvi "magicni motori" promeniti tu situaciju, osim ako ne napravis "magicni motor" za svakog stanovnika zemlje, pa i tada ce taj motor da kosta, morace da se odrzava.... tu ti lezi razlog "cene" elektricne energije, zato sto za dobijanje iste moraju biti angazovani resursi.
[ zasun @ 02.01.2011. 15:07 ] @
Citat:
[url=/p2775153]...Ono sto ti placas kao racun za struju je mahom nadoknada za distribuciju struje + jedan mali deo za "stvaranje" struje sto je nista drugo nego pretvaranje jednog oblika energije u drugi (ne "svaramo" mi nikakvu energiju).
To nema veze sa "vladarima sveta" vec sa pukim faktom da u tom procesu proizvodnje i dostavljanja struje do tvog utikaca postoji dosta stvari koje KOSTAJU - ljudi, opreme, itd...
Kao sto newtesla rece, imas prakticno "beskonacno" energije u rekama, a opet - ta struja koja se proizvede u turbinama kosta, jer neko treba da proizvede, montira i odrzava te turbine i citavu infrastrukturu koja tu energiju prikuplja, transformise i distribuira do tvojeg utikaca u stanu. Cak i kada bi imao svoju mini hidroelektranu ti bi morao nju da odrzavas, sto opet kosta - tvog vremena, a vrlo verovatno i repromaterijala (ulja, novih delova kada se stari istrose i sl...)
Razlog zasto nemas "besplatnu struju" lezi u pukom faktu da je proizvodnja i distribucija struje proces koji zahteva resurse, a resursi kostaju. Nece nikakvi "magicni motori" promeniti tu situaciju, osim ako ne napravis "magicni motor" za svakog stanovnika zemlje, pa i tada ce taj motor da kosta, morace da se odrzava.... tu ti lezi razlog "cene" elektricne energije, zato sto za dobijanje iste moraju biti angazovani resursi.
Hah, hah, hah.
Kako da ne!
[ 3way @ 02.01.2011. 15:10 ] @
Citat:
glackop:
Zamislite da smo sada negde u 1900 i neku godinu,i neko vam pridje i prica tehnologiju buducnosti bas ovu koju sada imamo u rukama,sta bi mu svako na to odgovorio?Naravno da je lud i nista vise,a eto sve je izvodljivo samo je pitanje u koje vreme.
A zamisli da neko ne dodje i da ti ne prica sta cemo imati, sta bi mu odgovorio?
Ako vec koristis ovu analogiju moraces da dokazes da je ovaj motor motor buducnosti, inace ti je analogija bezveze.
[ 3way @ 02.01.2011. 15:12 ] @
Citat:
Acky:Meni licno nedostaje finansija kako bih ostvario to sto zelim,
I meni nedostaje finansija da napravim antigravitacione cizme ali znam da je to moguce cim je Tesla izmislio struju, a niko mu nije verovao, plus je skoro bilo pomracenje Sunca.
[ Ivan Dimkovic @ 02.01.2011. 15:20 ] @
Citat:
zasun
Hah, hah, hah.
Kako da ne!
I time se otkriva sve oko ove farse - tzv. "ljubitelje znanja" vise zanimaju teorije zavere nego konkretni "magicni motori". Svi "zainteresovani" gotovo sve svoje vreme provode na konstrukciji kojekakvih zavera koje navodno sprecavaju nastanak takvih "genijalnih" izuma.
Tako da, "magicne motore" koji ce doneti "besplatnu energiju" ipak necemo videti - ali se moze procitati sve i svasta o zaverama i vidjenju tih ljudi kako "svet funkcionise" iako im ocigledno nije jasno ni zasto struja koju koriste za svoje racunare kosta :-)
Zamislite tog Nikolu Teslu koga stalno spominjete da je ceo svoj zivot proveo gledajuci uvrnute YouTube klipove i formulaciji "svetskih zavera"... mozda tu ukapirate i glavnu razliku izmedju izumitelja i prodavca magle.
[ zasun @ 02.01.2011. 15:32 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: I time se otkriva sve oko ove farse - tzv. "ljubitelje znanja" vise zanimaju teorije zavere nego konkretni "magicni motori". Svi "zainteresovani" gotovo sve svoje vreme provode na konstrukciji kojekakvih zavera koje navodno sprecavaju nastanak takvih "genijalnih" izuma.
.....
Nisam ja to prvi pomenuo, pa prema tome, uzalud prodaješ maglu.
[ Java Beograd @ 03.01.2011. 13:43 ] @
Ivane, nemoj da zasmejavaš i zamajavaš zasuna. Čovek je evo, kao i Nikola Tesla pred velikim otkrićem. Biće dž struja sa sve, osim za vladare planete ! Oni će zasunu morati da plate svaki kilovat !
[ zasun @ 03.01.2011. 14:50 ] @
Ha! Ha! Ha!
Dobar štos.
Nego da Vas pitam (za Java Beograd i Ivana Dimkovića):
Zašto jednom za svagda ne zatvorite ovu temu?
Ultrakeen je zauvek napustio ovaj forum prvenstveno zbog bezobzirnosti Ivana Dimkovića (.....Mudroseraj..... hebote.....)
[Ovu poruku je menjao zasun dana 03.01.2011. u 16:19 GMT+1]