[ iizuzetan @ 28.04.2010. 08:12 ] @
Secam se kakv je bio oslic do 1990 godine u Srbiji. Nije bilo kao danas toliko vrsta oslica u trgovinama vec je bila samo jedna vrsta. Ta vrsta je bila izuzetno ukusna i kvalitetna.

Oslic do 1990 godine. Meso tog oslica je bilo jako belo, mekano, lepog mirisa i ukusa.

Oslic danas. Danasnji oslic u Srpskim trgovinama je u vise vrsta. Iako ima vise vrsta sve vrste su jako neukusne, meso je zuto, zilavo i kao da jedes gumu.

Da li postoji neko strucan da objasni kakav to oslic danas jedemo u Srbiji i zasto se vise ne uvozi onaj oslic iz vremena Titove Jugoslavije????????????????
[ Ivan Dimkovic @ 28.04.2010. 08:24 ] @
Ozracen i pun zenskih hormona kako bi srpsko stanovnistvo postalo homoseksualno (a zenama se jos vise povecale s*se)... gnusni plan zapadnih centara moci, masonerije i jevrejskog lobija :-)
[ iizuzetan @ 28.04.2010. 08:34 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Ozracen i pun zenskih hormona kako bi srpsko stanovnistvo postalo homoseksualno (a zenama se jos vise povecale s*se)... gnusni plan zapadnih centara moci, masonerije i jevrejskog lobija :-)


Gospodine da li bih mogo da te zamolim da me vise ne sikaniras i malttretiras? Ja postavljam legitimnu temu na osnovu realnih svojih procena u vezi oslica. Ako postoje stariji ljudi koji su konzumirali oslic u vreme pre 1990 lako ce svako od njih podvrditi moje tvrdnje.

Ako nisi jeo oslic pre 1990 godine ili se ne secas kakvog je ukusa tad bio onda nemas prava da donosis takve zakljucke kojima se ismejavas meni i mojim temama. Ja bih voleo da me zastiti neko glavniji od tebe na ovom forumu.

Ako vlasnik ovog foruma ne zeli da ja pisem teme slobodno neka mi kaze privatnom porukom, nema problema ja vise necu pisati ni jednu temu. U suprotno ja bih te stvarno zamolio da me vise ne sikaniras i maltretiras.
[ Tyler Durden @ 28.04.2010. 08:49 ] @
dimkovic cyber bully :D

koliko se ja sjecam, jedini pravi okus je imao oslic prije 1980. godine. osamdesete su sa sobom donijele sidu, spandeks rok i budjav oslic. uzasna decenija.
[ Ivan Dimkovic @ 28.04.2010. 09:00 ] @
Ma kakvi - i 70tih je bio los, kaze mi moja baba... zbog disko generacije (mada si 80-tih mogao da kazes da je oslic dead as disco), a i 60-tih je bio jako cudan, dobijao si halucinacije kada ga pojedes...

Kaze baba da je jedini pravi oslic bio pre WWII... kraljevski. E TAD se znalo bre sta je oslic...
[ 3way @ 28.04.2010. 09:26 ] @
To je plasticni oslic, punjen drogama koje kod coveka (ili zivotinje) izazivaju melanholiju, umanjuju moc racionalnog misljenja i zelju za slobodom. Izuzetno je popularan u totalitarnim drustvima u kojima je postojanje vanzemaljaca, kometa ubica i slicnih tajni i dalje tabu (to je ujedno i razlog zasto su takve stvari tabu).
[ iizuzetan @ 28.04.2010. 09:47 ] @
Oslic iz Brazila u Srbiji kostaju od 200 do 300 dinara kg kada se otope bude oko 700 gr .

Odgoj, prevoz, zamrzavanje, brodski prevoz interkontinentalni, Miškovićeva marža kao uvoznika, maloprodajna marža , prevoz do maloprodajnih objekata sve za 200 dinara krajnjem korisniku pitam se kako ?

Nutritivna vrednost ove hrane je tačno jednaka nuli, to znači da sem nekih masnih kiselina, proteina koji bi trebao da je glavni sastojak svake ribe gotovo da nema.

Ne kupujte tu ribu. Oslic onaj pravi taze sa Jadrana ili Skandinavije vi[e nema jer bi u na[im prodavnicama ko[tao umesto 200 din preko 800 din. Sve ostalo je u najmanju ruku izazivač bolesti.
[ 3way @ 28.04.2010. 09:51 ] @
Citat:
iizuzetan:
Odgoj, prevoz, zamrzavanje, brodski prevoz interkontinentalni, Miškovićeva marža kao uvoznika, maloprodajna marža , prevoz do maloprodajnih objekata sve za 200 dinara krajnjem korisniku pitam se kako ?


Bilo je pitanje vremena kada ce neka informacija o teleportu procureti u javnost.
Naivni ne vide, ali ovde se ocigledno radi o teleportovanju zamrznute, zarazene ribe iz Brazila u Srbiju.
Ovo je samo jos jedan dokaz kako naftna industrija i dalje maze oci ljudima i govori im da je nafta jedini izvor energije, a teleporti se koriste sirom planete od strane masonskih loza.
[ Count Zero @ 28.04.2010. 09:53 ] @
Oslić je sam po sebi riba druge klase. Nije čudno da se dovozi neka najjeftinija sorta: mnogo ljudi posti, čini mi se sve više svake godine, pa im to najjeftinije.
iizuzetan, nemoj da se čudiš što te "lepe", pisao si puno koječega pre, pa sad i ako napišeš i nešto sa rezonom, zezaju te.
[ iizuzetan @ 28.04.2010. 09:59 ] @
Citat:
Count Zero: Oslić je sam po sebi riba druge klase. Nije čudno da se dovozi neka najjeftinija sorta: mnogo ljudi posti, čini mi se sve više svake godine, pa im to najjeftinije.


Nemam ja nista protiv da se i takav oslic prodaje po nasim trgovinama pa ko voli neka izvoli ali neka postoji i onaj kvalitetan oslic, pravi, sa pravim ukusom kakvog ga pamtimo iz Titovog vremena. Za takav oslic kvalitetan bih ja licno platio i 2000 dinara po kilogramu bar jednom mesecno.

Nije samo problem oslic vec i druge vrste riba. Na primer pastrmka smrdi na tinju i nema nikakav ukus. Ja sam sa Vlasinskog Jezera i jedem pastrmke iz potoka planinskog iz tog kraja i mogu reci da pastrmka iz trgovina i pastrmka iz planinskih potoka jednostavno nema niceg zajednickog sto se tice ukusa.

Isto je i somovskim mesom. Kupis soma od 10 kg recimo. Kad ga ispecete on se istopi i ostane samo mozda 2 kg mesa. Isto je i saranskim mesom.
[ 3way @ 28.04.2010. 10:03 ] @
Eh, kad je umro Tito, nije umro samo on...
[ Ivan Dimkovic @ 28.04.2010. 10:10 ] @
Sa Titom je umr'o i posten oslic... dead as disco :)
[ Isak666 @ 28.04.2010. 10:29 ] @
Sto si postavio ovu temu u UMZ?

Kvalitetna hrana kosta. Kad bude vise para, bice i kvalitetnije hrane.
Pogledaj, mozda neka ribarnica prodaje oslica i preskoci hipermarkete.
[ iizuzetan @ 28.04.2010. 10:40 ] @
Citat:
Isak666: Sto si postavio ovu temu u UMZ?

Kvalitetna hrana kosta. Kad bude vise para, bice i kvalitetnije hrane.
Pogledaj, mozda neka ribarnica prodaje oslica i preskoci hipermarkete.


Dzaba u pitanju je politicko uvoznicki monopol svuda i na svakom mestu.

Cuo sam da se saran i som uvoze iz Vijetnama???
[ Tyler Durden @ 28.04.2010. 10:43 ] @
Ja sam čuo da se neki domaći somovi mogu vidjeti po ulicama Beograda, pa i ostalim gradovima u Srbiji.
[ srdjee @ 28.04.2010. 10:57 ] @
A ti lepo kupi skušu i to onu norvešku tj. iz Severnog mora koja je bogatija Omega3 mastima nego losos

Hint: u komadu/cela, zamrznuta ~160din/kg
[ combuster @ 28.04.2010. 11:14 ] @
Ja sam jednom na moru jeo oslic svez, ukus je imao kao piletina, meko mirisno riblje meso uuuuuuu... To je bio prvi put (i od tada nisam vise) da sam jeo takav oslic. Ovo po prodavnicama (mada buduci da je zamrznut drz ne daj pa ne cudi) prosto smrdi!

Oslic stinx, kupujte domacu pastrmku :D

Ono fazon, jos se koprca, rokne ti je tupom stranom noza u vugla, malko se migolji u kesi, malko se migolji kad je rasporis ali peces i prelijes sa malo belog vina i super...
[ iizuzetan @ 28.04.2010. 15:07 ] @
Dragi zemljaci, ovde u Australiji niko nece ribu iz Vijetnama i juzne amerike. Svi znaju da dolazi iz kanalizacija i visoko zagadjenih kanala i rijeka. Zato se i odomacuje u Srbiji, jer Srbija ocigledno nema rigorozne standarde i kontrolu uvezene prehrambene robe a o korumpiranosti politicara i onih koji su odgovorni za trgovinu je suvisno ista reci. Moj savjet je: Nemojte to uzimati i besplatno da vam daju, nemojte se trovati, sebe i svoju djecu. Bojkotujte uvozne prehrambene artikle apsolutno sve a posebno takvu ribu i ribarnice. A gospoda koja tvrdi da je ta riba u redu, mogu recu ukratko- lazu.

skinuto sa nekog drugog foruma..
[ Isak666 @ 28.04.2010. 17:13 ] @
Tebe, ustvari, ni ne zanima gde se moze kupiti oslic?
[ iizuzetan @ 28.04.2010. 17:28 ] @
Citat:
Isak666: Tebe, ustvari, ni ne zanima gde se moze kupiti oslic?


Svuda je isto jer postoji jedan covek koji drzi monopol nad svim uvozom u Srbiji
[ etjen @ 28.04.2010. 18:45 ] @
imam jedan mali zadatak,
da ribljoj zaveri ne ostanem kratak...

imam jedan važan poslić,
da svima kažem da ne valja oslić....



[ superbaka @ 29.04.2010. 20:37 ] @
cini mi se da sam skoro video neko snizenje u Metrou za oslica na oko 500 dinara... pretpostavljam da se za te pare dobija svezija roba... cela prica oko kvaliteta se svodi na postupak smrzavanja i duzinu i kvalitet cuvanja u smrznutom stanju... sto duze stoji smrznut (kao i sve ostalo), kvalitet opada, pa posle izvesnog vremena prelazi u kategoriju neupotrebljivog...
[ mmmilan @ 29.04.2010. 20:40 ] @
Citat:
iizuzetan: Dragi zemljaci, ovde u Australiji niko nece ribu iz Vijetnama i juzne amerike...

Po tvojoj ip adresi ja sam skontao da si ti u srbiji a ne "ovde u Australiji"
*.dynamic.isp.telekom.rs.
[ Shadowed @ 29.04.2010. 23:08 ] @
Citat:
Tyler Durden: Ja sam čuo da se neki domaći somovi mogu vidjeti po ulicama Beograda, pa i ostalim gradovima u Srbiji.

A i po forumima, a? :)
[ Challenger @ 30.04.2010. 03:58 ] @
^ A tek na TV-u...

Citat:
mmmilan: Po tvojoj ip adresi ja sam skontao da si ti u srbiji a ne "ovde u Australiji"
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Srbija do Melburna... Nego, sto se tice oslica - jbg, Tito umro, a kao veliki konzument, poznavalac i kriticar doticne vrste nije dobio adekvatnog naslednika te se u danasnje vreme uvozi sve i svasta. Posebno iz te Juzne Amerike - jedni uvoze oslic iz kanalizacije i legitimni su biznismeni, drugi prvoklasne biljne proizvode u vidu praska (dakle - zacine) a progone ih! Nepravda
[ mrkii @ 01.05.2010. 16:59 ] @
Citat:
mmmilan: Po tvojoj ip adresi ja sam skontao da si ti u srbiji a ne "ovde u Australiji"
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Covek je lepo rekao da je citirao sa drugog foruma.
Citat:
skinuto sa nekog drugog foruma..

Ali ovde je izgleda bitno da se za.ebava neko.

Stvarno nema smisla da se "moderatori" tako ponasaju na forumu.
[ legija @ 01.05.2010. 22:02 ] @
Ribe iz vijetnama su jako mrsave.

JBT, da ovaj izuzetni nije nekio alter ego naseg dragod pandore/heffesionlove/whatever ?
Nesto ne mogu da se sjetim da li koristi termine poput "moj programer", "mladi decaci" itd.
[ Black_eyed @ 03.05.2010. 08:13 ] @
Ja sam digao ruke od oslica i sl. Bas sam voleo filete ali vec nekoliko godina to tako smrdi kada se sprema da je neopisivo. Kao da je oslic bio u ledu nekolio godina. O ukusu ne vredi ni pricati.

Somovinu Pangasius obilazite u velikom luku jer je proizvodnja u delti Mekonga, jednom od najzagadjenih mesta na svetu. Proguglajte pa vidite.
[ fanfon @ 03.05.2010. 12:56 ] @
Ta morska riba stoji mesecima u ledu dok ne dodje na trpezu. Nema svrhe govoriti o nekom kvalitetu u tom slucaju. Oslic i skusa su mi se doslovno zgadili jos davnih dana, a imao sam prilike da cujem od nekoliko prodavaca smrznute ribe koliko ista stoji dok prodje kroz transport do trpeze...
[ stonex @ 09.05.2010. 16:33 ] @
Povodom ove somovine iz Jugioistočne Azije : moj ortak i njegova porodica pre godinu i nešto dana kupe kutiju ove somovine u Metro-u i pokvare stomak , povraćali 2 dana . Pošto je kupio kutiju ove smrznute ribe , sav ostatak je bacio .

A , za one koji ne znaju , ''Zlatiborac'' uopšte ne pravi svoje proizvode od svežeg domaćeg mesa već od smrznute govedine koju uvoze iz Argentine . Ne kažem da je to meso loše , Argentinci izvoze govedinu u ceo svet , već da ta govedina nije domaća i dolazi smrznuta .
[ Hadžihalef @ 09.05.2010. 17:17 ] @
Citat:
kupe kutiju ove somovine u Metro-u

Bogca ti, pa u tom Metro-u sve sam >vrh< od kvaliteta:
http://www.elitemadzone.org/t391252-8#2589307

A što se tih raznih >duboko zamrznutih< proizvoda po prodavnicama tiče,pa i ribe, živo me zanima kako se to u tim frižiderima održava -20°C kad je većina njih otvorena i kad i pipneš neki od tih proizvoda oni meki?!?

Ma, hebo tu ribu, čvarci su zakon!
[ Yoba @ 09.05.2010. 18:22 ] @
a mi smo bas danas za rucak spremali svinjski vrat (from Metro) sa bademom...tzale spremao, odlichno!


bice da je zon u spremanju ;-)
[ Horvat @ 11.05.2010. 20:53 ] @
sto se tice somica iz vijetnama (panga nesto, ne znam tacno ime)
meni je to bas fina riba, dosta "cesto" je konzumiramo
fino,slasno meso (nije ni zilavo ni nista)

sto se oslica tice,stvarno ne bih znao,to ne konzumiram

Citat:

A , za one koji ne znaju , ''Zlatiborac'' uopšte ne pravi svoje proizvode od svežeg domaćeg mesa već od smrznute govedine koju uvoze iz Argentine . Ne kažem da je to meso loše , Argentinci izvoze govedinu u ceo svet , već da ta govedina nije domaća i dolazi smrznuta .

i kako onda od smrznute govedine prave dimljeno meso??

sve u svemu,zlatiborac zaobilaziti u sirokom krugu (kao i dosta drugih :(, ne mozes ni da kupis nesto a da si siguran da nije izvezeno iz nekih zemalja kao optadna roba,odnosno hrana koja nije za ljudsku ishranu)
---
mene zanima sta su radili sa jogurtom
nema vise onog dobrog starog jogurta,ovo je sve samo zamrljana voda :(
(rok trajanja KRATKORAJNOG jogurta je sada preko 2 nedelje, secam se kad sam klinac bio bio je 2-3 dana rok trajanja i gusci je bio dosta,naravno i dalje tecan,kad se promucka)
[ pringles80 @ 12.05.2010. 11:45 ] @
Tu vijetnamsku somovinu Pangasius često konzumiram i čuo sam za to da ne valja pošto je Mekong mnogo zagadjen, ponekad se pojavi "sveži" Pangasius uvezen iz italije (barem tako piše na deklaraciji) koji je neuporedivo ukusniji od te vijetnamske, tako da dokaza ima da je ta iz vijetnama krš kvalitet.
[ AstralPro @ 31.05.2010. 16:25 ] @
e, a kad kupis riblje stapice ono ima 30% ribe a 70% brasno tj prezle. umesto obrnuto.
jbg ne zna se sta je gore, dal pangasius iz kanalizacije ili riba s pijace iz smrdljivog dunava.

[ Horvat @ 02.06.2010. 21:03 ] @
ti sarani su mahom iz uzgoja,a ne iz dunava
[ a1200 @ 02.06.2010. 21:17 ] @
Ja vishe volim te somove iz uzgoja, nego ovo sto se prodaje po prodavnicama (barem sam siguran da nisu otrovni)... Ima na pijaci prodavnica ribe, ni pastrmka (iz uzgoja) nije losha.

Jednom sam kupio one crab sticks u maksiju... i tako dodjem kuci, pogledam pakovanje i vidim da je to ustvari ~100% soja kojoj je dodat vestacki izgled i ukus pravih kraba stapica... naravno sitnim slovima napisano na poledjini... ne bih ni provalio da mi nije bilo dosadno (pa sam citao sta i kako). Tako da obavezno protitate sta pishe na pakovanju :)
[ Marko Medojević @ 21.10.2010. 21:32 ] @


Kada sam nabasao na sliku iznad setio sam se ove legendarne teme. Nije baš oslić ali može da posluži kao inspiracija :)
[ ghost2k3 @ 19.11.2010. 12:48 ] @
Pa som inace i jede lesheve, tako da mu reke kao sto je Gang dodju kao svedski sto :)
[ ghost2k3 @ 06.12.2010. 11:26 ] @
Evo sad cemo videti sta kaze vikiliks o tome.